V?trovka - Sharp

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
undead

Příspěvek od undead » 21 lis 2008 12:00

vyzerá to schopne :D som strašne zvedavý ako to bude s presnosťou, potom hod terč
daj aj tech. popis rozmerov novej hlavne, ja chcem tiež novu hlaveň, ale pokiaľ ju nebudem mat tak sharpku nebudem rozoberat.
kolko ta to vyslo?..

bhurt

Příspěvek od bhurt » 21 lis 2008 17:40

Až budu mít dodělanou objímku (čeká se na svářeče), dám podrobný technický popis. Vyšlo to na 1280Kč za vzduchovku z aukra a zatím víc jak týden práce (samozřejmě, že ne celý den). Kdyby hlaveň z lidera byla dost dlouhá, bylo by to podstatně snažší a rychlejší. Polotovar hlavňoviny má 20 mm průměr a to zas neprotáhnu vřetenem. Tak jsem musel na to tímhle způsobem
bledule

Příspěvek od bledule » 26 lis 2008 19:27

hmmm,počítá se s tím že závit na tlumič bude asi snadno a neslepitelně ulomen asi jako u mně,já si ale novej za 3 kila s poštou nekoupím ani omylem,investovat budu raději do smysluplných věcí :D

http://www.aukro.cz/item492274905_nahra ... p_usa.html
undead

Příspěvek od undead » 30 lis 2008 17:23

uf, uz mas tu hlaven vymenenu??? dost ma to zaujima, chcem si hlaven objednat a vymenit..
bhurt

Příspěvek od bhurt » 30 lis 2008 19:33

Hlaveň je hotová, Pepan1 už ji má namontovanou, přesnost dobrá, snad sem dá nějaké nástřely. Zatím mám málo času, abych udělal podrobný popis a výkresy, tak zatím fotky
Přílohy
P1000075a.jpg
Hlaveň, kompenzátor, objímka
P1000075a.jpg (11.12KiB)Zobrazeno 1056 x
P1000073a.jpg
Jak složit
P1000076a.jpg
Začátek hlavně
honda

Příspěvek od honda » 30 lis 2008 19:57

Zatím se zeptám jen na toto: od pohledu na velikost otvoru do hlavně usuzuju, že jsi zachoval průměr přepouštěcího kanálku a otvoru ve ventilu?
bhurt

Příspěvek od bhurt » 30 lis 2008 20:37

Ano, zachoval jsem původní rozměr, myslím že je dostačující. Při 10 pumpnutí dá v 5,5 mm 220m/s (měřeno na chronu)
honda

Příspěvek od honda » 30 lis 2008 21:15

Hlaveň máš osazenou na 9, 10 a11mm a tělo vrtany pro tu část osazení hlavně taky na 11mm? Doprčic, to je teda věta
Pepan1

Příspěvek od Pepan1 » 30 lis 2008 23:10

Ahoj!! Tímto bych chtěl přede všemi a ještě jednou mockrát poděkovat bhurtovi za výbornou práci, kterou pro mě odvedl. Hlaveň jsem pochopitelně osadil a okamžitě jsem začal testovat. Takže k přesnosti: na 6m v sedě s oporou a 4 pumpnutí rozptyl +-5mm, na 3 pumpnutí se přesnost zvýšila,ale ještě to nebylo ono (5 ti ranama jsem vysřílel kolečko o průmru cca 1cm) a pak jsem zkoušel čistě experimentálně na tuto krátkou vzdálenost jen 2 pumpy a výsledek? Bez velkého snažení na oněch 6 metrů bezproblémových 10zásahů do jednoho místa. Čili oproti původnímu stavu s původní hlavní, kdy rozptyl byl v řádu několika cm, jsem spokojen. Ale proč to vlastně píšu? Hlavně proto, že to poukazuje na ten fakt, že nepřesnost této flinty (v originále) je kombinací několika faktorů 1) malá tuhost hlavně , 2) špatné provedení hlavně ve smyslu vyosení drážek vůči ose hlavně (efekt podivně deformovaných diabolek, které z hlavně vylezou), 3) možné nakrucování tla pumpy v uložení v plastoém těle mechanismu salčovaného vzduchu
ad 1) by možná nevadil, kdyby se přes tuto málo tuhou hlaveň nepřenášela část ohybového momentu, který dokonale nepřenese tělo pumpy při pumpování (protože ani ta nemůže být naprosto tuhá a v jeden okamžik je poměrně dost namáhaná). Oba dva vlivy na nepřesnost se odstranily použitím tuhé hlavně a nové svařované objímky od Bhurta. Ale problém, který zůstává je ten, že při namáhání při pumpování, se tělo pumpy i s hlavní může nakrucovat v plastovém těle. To podle mě dokazuje, proč při menším počtu pump (zbraň se těsně před střelbou namáhala menšími momenty), vykazuje zjevně vyšší přesnost. A další zajímavost je, že když tu flintu vezmu a 4x pumpnu, nechám ji 30vteřin v klidu a pak vystřelím, tak pokud toto opakuju, získám taky lepší výsledky. Příjde mi, jako kdyby za tu dobu se pružností tělo mechanismu a tělo pumpy uvedlo zpět do výchozí polohy. To by rovněž mohlo vysvětlovat, proč se někomu zdá, že se mu odhylky periodicky opakují. Například dá 6 rad 4mi pumpami okamžitě za sebou, kdy první ránu měl záměrnou, výsledkem je jakýsi rozptyl (který se skokově mění), který si onen člověk analyzuje jako prapodivný, pak dojde vysílením jedince k časové prodlevě, během které si soustava - plastové tělo flinty vs tělo pumpy odpočine a pak opět je vystřeleno a to s výsledkem viditelně jiným, než co ukazoval předešlý rozptyl a toto, pokud člověk bude opakovat, tak tím se mu i tento magický výsledek opakuje. Je to podle prostě tím, že nic u týhle flinty není uplně vklidu a síly v ní dost pracujou a střelba z ní se stává opravdu alchymií. Pro mě je ale momentálně důležitý ten fakt, že velká část problému se odstranila výměnou hlavně, kdy je jednoznačně znatelná změna k lepšímu. Teďka už mě jen (doufám teda) bude stačit, když přímo na hlaveň osadím lištu a namontuji optiku přímo na hlaveň. To bude poslední krok, kterým "vysadím" vliv kroucení pumpy kolem těla a myslím, že výsledek bude víc než ok. Základem ovšem je tuhá kvalitní hlaveň a tu já díky bhurtovi mám!!!!!!!
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 30 lis 2008 23:30

Nebo je to taky tím, že když ji necháš 30 sekund bejt, tak se nezklidní puška, ale ty. Proto je rozptyl lepší.
Stejně tak když méněkrát pumpneš, tak to není taková námaha, máš nižší tep atd., takže líp trefíš.
pbrejsa

Příspěvek od pbrejsa » 01 pro 2008 06:36

Pro přesnost střelby není příliš dobré před výstřelem intenzivně pumpovat rukama. To snad dokážou jedině biatlonisti, ale ty to roky a většinou od malička trénujou. Puška s pumpou, u které si musíš pumpnout více než jednou posobě a dostatečně si před ránou neodpočineš (min.30 - 60 s), je pro přesné střílení problematická.
Pepan1

Příspěvek od Pepan1 » 01 pro 2008 10:17

To Kubajz: ano, i na toto sem myslel, ale s tou druhou flintou se mi toto neděje, i když pumpuju jako blázen (mám ty flinty dvě-jedna střílí přesně i bez jakékoliv úpravy, ať se pumpováním vysiluju jak chci...)
bhurt

Příspěvek od bhurt » 01 pro 2008 15:49

2honda: Protože jsem dopasovával hlaveň přímo do těla, vyšly mi poněkud zvláštní rozměry a počítal jsem i trochu s vrstvou pro lepidlo. Tak směrem od vstupu náboje: 8,9 mm, 9,0 mm, 9,9 mm a 13,1 mm
bhurt

Příspěvek od bhurt » 01 pro 2008 16:02

Ještě maličkost. Nejhorší práce na celé výměně je ta objímka. Pokud by měl někdo možnost ji vyfrézovat z hliníku, prosím, ozvěte se
Odpovědět