V?trovka - Sharp

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Freeman

Příspěvek od Freeman » 31 pro 2008 19:11

Nejake dalsi navrhy? :D

drát

Příspěvek od drát » 31 pro 2008 19:46

Nebo 5Kg palici.
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
honda

Příspěvek od honda » 31 pro 2008 20:05

Tak teď vážně, tu flintu chce překopat od základu a nejmenší zásah je výměna hlavně. Mám v plánu použít z původního jen pumpu a zbytek vytvořit celej novej, materiál na to mám skoro všechen připravenej, jen nemám chuť vylízat z baráku a jít do dílny něco tvořit, snad se někdy ukecám. To, že tato flinta má plastovy tělo, by se dalo ještě skousnout, ale ta hlaveň když ji vytáhneš tak to je děs a běs. V soustruhu se mi podařila tlačením přes dřevo porovnat až natolik, že se "dá trefovat". Jak moc to sem nemůžu dát, protože místní ostrostřelci by mohli utrpět újmu na zdraví v podobě kýly od toho jak by se tomu chlámali. Podle mě Číňani mají tu trubku co má být hlavní namotanou v klubku jako je tady vázací drát, trochu porovnají a šup s tím do kvéru. Jednomu známému to lítá docela obstojně, taky ta jeho hlaveň v soustruhu tak nešmatlala.
Freeman

Příspěvek od Freeman » 01 led 2009 13:40

honda píše:Tak teď vážně, tu flintu chce překopat od základu a nejmenší zásah je výměna hlavně. Mám v plánu použít z původního jen pumpu a zbytek vytvořit celej novej, materiál na to mám skoro všechen připravenej, jen nemám chuť vylízat z baráku a jít do dílny něco tvořit, snad se někdy ukecám. To, že tato flinta má plastovy tělo, by se dalo ještě skousnout, ale ta hlaveň když ji vytáhneš tak to je děs a běs. V soustruhu se mi podařila tlačením přes dřevo porovnat až natolik, že se "dá trefovat". Jak moc to sem nemůžu dát, protože místní ostrostřelci by mohli utrpět újmu na zdraví v podobě kýly od toho jak by se tomu chlámali. Podle mě Číňani mají tu trubku co má být hlavní namotanou v klubku jako je tady vázací drát, trochu porovnají a šup s tím do kvéru. Jednomu známému to lítá docela obstojně, taky ta jeho hlaveň v soustruhu tak nešmatlala.
To ted mluvis o tom modelu 1210 nebo o tom predeslem s plastovym pouzdrem hlavne? Procetl jsem skoro cely tohle vlakno, tak vim, ze ta s plastovou hlavni strili ne tam kam čék miri, ale do dvou pulek. Spis me zajima jestli je to u ty novy lepsi? Uz to nekdo zkousel? Jinak jsem uvazoval jeste o Benjamin 392PA, ale nevim kde ji sehnat.
honda

Příspěvek od honda » 01 led 2009 15:10

Kvalita hlavně je tam stejná, rozdíl je jen v tom, že místo plastovou trubičku na hlavni je nahradili kovovou, tím nic nepořešili
Freeman

Příspěvek od Freeman » 01 led 2009 18:07

Tak to je blby :( . Diky
Pepan1

Příspěvek od Pepan1 » 01 led 2009 18:55

Asi už si o mě budete říkat, že jsem schíza a poblouzněnec a že se opakuju stále dokola jako cok, ale!!:::::: Vemte tu flintu, sundejte z ní přední objímku a plastový obal hlavně a zkuste zapumpovat. Naskytne se vám pohled, kdy válec pumpy při pumpování se odchílí z původní pozice cca o 5mm, i více. Domkážete si představit, co to dělás hlavní, když je s ní napevno spojená vepředu objímkou a na druhém konci vetknutá do těla zbraně? Bud se vesele ohýat kolem onoho vetknutí a to jen o menší výchylku, než válec pumpy samotný. Co z toho plyne? plyne z toho to, že když hlaveň vyměníte za tužší, "únosnější", pak se výhylka při namáhání zmenší, ale nikdy nebude nulová!!!! my musíme "odpojit" hlaveň od vetknutí, těsně před vztupem hlavně do plastového těla, udělat na vyměněné hlavni drážky pro optiku, a pak bude hlaveň+optika nezávislá na namáhání válce pumpy. V podstatě musíme hlaveň považovat za prostý kloubově podepřený nosník, který se při zatěžování na jednom konci jen otáčí kolem jednoho kloubu. Tím, že síle dáme dynamický účinek na cíl zbavíme se deformačního efektu téte síly. Jak provést "kloubové" uložení hlavně na místo jejího vetknutí? Sprostě, jako nějaký blázen vyměnenou hlaveň uřízneme kousek před vztupem hlavně do plastového pouzdra. Takto dva vzniklé konce se osoustruží na průměr cca 7-8mm, do hloubky cca 5mm. Touto úpravou vznikne prostor, který se vyplní PIB stahovací páskou, která bude kloub a spojení dvou konců hlavně těsnit. Na závěr je nutné vytvořit ono kloubové spojení a to se provede nasunutím prstence přes tuto "spáru" tak, aby prstenec na konci hlavně směrem k tělu přesahoval cca 3-4mm, tím vznkne kloubové, ale těsné spojení, které bude dovolovat této zbylé části hlavně s optikou volné otáčení kolem sebe. to je ale prasárna, co? Já sem ještě hodim obrázek, protože tak jak sem to napsal, to asi normální rozumnej člověk nepochopí.
honda

Příspěvek od honda » 01 led 2009 20:24

Tohle je velká fantazie, ale pravdu máš v tom, že je třeba jiná sestava tohoto dobrýho principu
Freeman

Příspěvek od Freeman » 01 led 2009 23:57

Tak mi to nedalo a napsal jsem prodejci co ji prodava na aukru a ten mi odpovedel, ze je to ta kovova hlaven v jednom kuse, vzhledem k tomu jak jsem pokladal otazku z toho usuzuju ze to nejsou dve trubky vlozeny v sobe, ale proste jen jenda festovni hlaven.

4 honda: Ses si jistej, ze je to teda slozeny z tech 2(hlaven a plast)? Videl jsi to? Nebo me ten prodejce kuli?
Freeman

Příspěvek od Freeman » 02 led 2009 00:41

Tak tady mi dotycny prodejce poslal jeste ukazku soustrelu...

http://img218.imageshack.us/my.php?image=1serieyg1.jpg
http://img227.imageshack.us/my.php?image=2seriels9.jpg

...co si o tom myslite?
psena

Příspěvek od psena » 02 led 2009 11:22

Freeman píše:Tak tady mi dotycny prodejce poslal jeste ukazku soustrelu...

http://img218.imageshack.us/my.php?image=1serieyg1.jpg
http://img227.imageshack.us/my.php?image=2seriels9.jpg

...co si o tom myslite?
Vubec nic...Ricci tady mel podobne neli lepsi nastrely, ale byla to spis vyjimka. ja kdyz jsem se na aukru ptal, tak me bylo receno ze rozptyl je cca 5cm na 6metru s obyc diabolkama standart. To se me zda moc.
Ja jsem se nakonec rozhodl pro QB 78 a muzu rict ze diky bohu....vadi me kdyz to ulitne o cm jinam...ze Sharpky bych se zblaznil. Navic presnost se u ni radikalne zhorsuje pouzivanim, takze i pokud mas stesti a trefis slusnej kus, tak stejne driv ci pozdeji bude litat kam bude chtit.
Je tady hodne stranek, proc ji nebrat...proto forum je abychom podelili a treba varovali navzajem. Prilis mnoho lidi vyjadrilo znepokojeni a radi nekupovat. Ja jsem se rozhodl ridit jejich vyjadrenim.
Freeman

Příspěvek od Freeman » 02 led 2009 12:40

Podle toho co jsem tady cetl bych si ji taky nekoupil, nebo aspon tu verzi s plastovym plastem hlavne, ale ta novejsi 1210 by ji mela mit celokovovou v jednom kuse(podle prodejce), tak jsem myslel, ze by se to tim vyresilo. O QB 78 jsem taky uvazoval, jenze se me zda moc slaba. No jestli je ta 1210 stejne na guvno jako ta s plastovym plastem hlavne(nevim jaky ma oznaceni), tak pujdu asi do Crosman Benjamin 392(esiva ho sezenu), nebo vite o necem jinem, silnem a presnem za podobnou, nebo nizsi cenu nez ten Crosman?
honda

Příspěvek od honda » 02 led 2009 21:08

Musíš si zvážit sám co potřebuješ. Jestli slabší flintu se kterou se budeš trefovat nebo silnou co prostřelí vrata u stodoly, ale musíš do tý stodoly zavřít abys je trefil. U sharpky možná pár šťastlivců trefuje tam kam míří, ale uvětšiny těchto flint to bude jinak, to bude platit pro obě verze.
bledule

Příspěvek od bledule » 02 led 2009 23:02

2Freeman
Kupovat Sharp Innova je fakt /po zkušenostech lidí tady/ nebetyčná hloupost,oponoval bych že QB78 je slabá.Síla je po tuningu slušná,není to žádný plivátko,nemusí se pracně natahovat a střelba s ní je velmi pohodlná a příjemná,nenech se odradit komplikovanějším plněním.Sehnat hasičák, redukce a kyvety je sranda.Moje rada je "jdi do ní,za ty prachy tě nezklame ",pokud ti jde o sílu porozhlídni se po silný a kvalitní 16J pružinovce nebo si přišetři na větrovku.Otázka je jestli to vůbec využiješ.Honba za sílou je pro lidi s minimem zkušeností IMHO zcela nesmyslná/Freud :) /,Crosman je asi fajn, ale systém pumpičky tě zase bude limitovat v kadenci střelby /mě by to teda dost vadilo/ ,no a sílu to asi moc mít bez úprav nebude /zřejmě je to regulujou jakýmsi provrtáním,ale o tom vím prd/.Je hezká,to se musí nechat.Život je otázka priorit a u mě je zábavnost vzduchovek vyjádřená v pořadí : přesnost--pohodlná obsluha--ekonomika provozu-kadence--síla--design.QB78 na moje střílení úplně stačí a Sharp Innova byl (u mně) kardinální omyl :roll:.

OT,když mě občas navštíví manžel sestřenice,posmívá se skoro vždycky mýmu střílení ze vzduchovky a honí si triko,že je má supr českou kulovnici s meoptou skoro za 30k ,a že vzduchovky jsou pro malý děti,po chvíli z něj vypadne že jedna rána ho stojí skoro 30 vočí,a že je mu těch zvířat stejně líto,takže si vlastně ani moc nezastřílí :D
Freeman

Příspěvek od Freeman » 04 led 2009 20:37

Diky za rady, nekoupim ji a jdu shanet neco jineho. Pro me jsou 2 hlavni priority - sila a presnost(oboje tak nastejno), pak se mi ta flinta musi aspon trochu libit a dobre drzet.
Odpovědět