Děkuju všem za zájem a zajímavé podněty! V první chvíli mě na té břitvě upoutaly ty jemné, světlé a vlnité proužky na rukojeti (oslovuje mě jednoduchost a ocením vkusně zvolené detaily, naopak nelíbí se mi přezdobenost a takový ten "luxusní look". Dále mě zaujalo to "brousil Vojpich" na čepeli

Vaše odpověď, že pan Vojpich byl brusičská legenda mě moc potěšila. Jen to Carbonese Stahl bude tedy trochu nejasné... Zajímavé taky je, že ta ulice Velká Karlova, která je uvedena na pouzdru, dnes už neexistuje. Kdo ví, jak se jmenuje dnes... Docela by mě zajímalo aspoň přibližné stáří té břitvy. Jestli někdo ví něco o panu Václavu Brázdovi z Prahy I, toho času Velká Karlova ul. č 30, ať napíše
Jinak ještě pár slov jak jsem se k té břitvě dostal: Koupil jsem ji v pátek v jednom starožitnictví. Celá ta koupě byla čímsi zvlaštní. Na lov jsem se vydal pozdě odpoledne, začalo se stmívat a když jsem chtěl navštívit poslední krámek, začaly padat kroupy. Jakmile jsem se tam celej mokrej dostal, přivítaly mne dvě strašně milé starší dámy. Pamatovaly si mne z poslední návštěvy. Začaly se přehrabovat v tom romantickém bordýlku a vytáhly tři břitvy. No výběr to byl jednoduchý...Ještě mám od nich slíbenou ňákou pěknou holící štětku a snad i řemen...Samozřejmě, až je najdou...

Takže teď mě čekají další neméně důležité povinnosti jako výběr či výroba toho řemene, pajcunk, brusná pasta, štětka z jezevčích štětin a nekonečný trénink!