P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
cherro

Příspěvek od cherro » 10 lis 2008 21:22

Teď jsem v Ostravě kupoval střely MAXI-BAL do .54 a vyšly na 2,50 kus. Za tu cenu to fakt nemá cenu lít :D Jo, jinak už mám ceny toho mýho vysněnýho Thompsna... I s "dph a zkušebnou" :? Sice jsem počítal o pár tisícovek míň, ale co by člověk pro svého novéhoi miláška neudělal, že... :D ...tím taky dávám na vědomí že v reálné době půjde do světa ten můj starý Thompson. (SCOUT, .54, černý, karabina) Kdo bude mít zájem tak se už může pomaličku hlásit... :wink:

bufallo

Příspěvek od bufallo » 11 lis 2008 06:15

marteens píše:Kolega skusal objednat so statov perkusnu predovku do sermiarskeho clubu,som mu dnes volal aby som si to overil,vravel ze nehrozi aby ti to poslali,a keby to chcel cez nejakeho znameho v usa,ze by bol velky problem s colnikmi.Zvlastne ze kamaratovi do afganistanu poslali po castiach skoro cely AKS bez tela,po telo by musel odskocit do dubaja:-)Ale bolo by dobre keby sa niekomu podarilo objednat nejaku kvalitnu inlajnku,tiez mam v usa vyhladnutu perkusnu dvojku.
neviem preco by mal by byt problem z colnimi... predovky su na volno od 18 rokov a ostatne veci uplne... ja som uz vela objednaval veci zo statov a pohoda... ani z colnikmi ziadne problemy, preclili a poslali na dobierku domov postou, zaplatil som pri okienku clo a balik doma... akurat raz mi poslali vyzvu, ze nevedia co som si to dal poslat a kde to zaradit, a prelozene nazvy im nic nehovoria... boli tam same baby.. (objednaval som odlievacie klieste, musky, diopter,kresacie kamene a plno inych malych veci...) za trosku tahanic z colnikmi to aj tak stoji... napr. Lee klieste 15 dolarov, tu cca 1100 Sk...

inak este k olovu, kde to kupujete olovo za take prachy za kilo??? momentalne stoji v zberniach vykup 7 Sk a predaj 15 Sk za kilo... a v pohode sa da najst ciste olovo, maju toho tam haldy.. plechy, rury, kablove obaly atd..
MartinNR

Příspěvek od MartinNR » 11 lis 2008 08:46

DOVOZ Z USA

Podľa mňa nie je problem u nás ale z USA ti asi nepošlú všetko. Skúšal som objednať pušku a všetci odpísali nie, možno som nenašiel správny shop. Hoď do placu ak máš overený shop, ktorý posiela SK.
bufallo

Příspěvek od bufallo » 11 lis 2008 09:32

ja som objednaval len cez tuto: http://www.trackofthewolf.com/
a nebol ziadny problem, inlajnky tam ale nemaju, je to zamerane na klasiku... ale vsetko mozne zo stranky poslali v pohode, klieste, puzdra, mieridla, literaturu, kamene, atd.... aj kresadlovku...
toto su dalsie stranky co som cital ze posielaju v pohode do Europy, ale zbrane neviem, treba to s nimi konkretne vykonzultovat... na ktorych strankach ti napisali ze neposielaju do Europy????
na polsok fore som cital ze napr. cez dixiegunworks objednavaju aj perkusne revolvery, v Polsku su zatial na volno...
http://www.dixiegunworks.com/
http://www.thegunworks.com/
http://www.midwayusa.com/
http://www.cabelas.com/
cherro

Příspěvek od cherro » 11 lis 2008 10:14

To je asi právě ten problém, křesadlovka a klasika poslat jde, s in-lajnkami jsou problémy :( Amíci je totiž neberou jako "normální" perkusáky ale něco "mezi"...
CZH 2003 total Gunexpert, Gazela, Walther P22Q, Remigton 870, Glock 17, Glock 30 Gen4.1.
"Všechno co má význam být střeleno, má význam být střeleno i vícekrát. Střelivo je levné. To život je drahý."
mondo

Příspěvek od mondo » 11 lis 2008 12:04

MartinNR:
Preto som tu dal tu fy. www.nakupyvusa.sk. Oni to objednajú (respektíve ty) na ich adresu v USA, tým pádom nemá problém žiaden eshop v štátoch , a oni ti to dovezú. Im je jedno čo to je, a ak to máš ošetrene na našej colnici tak nemáš problém s ničím. Myslím že niesu až taký drahý.
PedrosXXX

Příspěvek od PedrosXXX » 11 lis 2008 12:23

cherro píše:Teď jsem v Ostravě kupoval střely MAXI-BAL do .54 a vyšly na 2,50 kus. Za tu cenu to fakt nemá cenu lít :D Jo, jinak už mám ceny toho mýho vysněnýho Thompsna... I s "dph a zkušebnou" :? Sice jsem počítal o pár tisícovek míň, ale co by člověk pro svého novéhoi miláška neudělal, že... :D ...tím taky dávám na vědomí že v reálné době půjde do světa ten můj starý Thompson. (SCOUT, .54, černý, karabina) Kdo bude mít zájem tak se už může pomaličku hlásit... :wink:
Nevíte kde se dají koupit střely REAL cal 50, nebo nějaké do Trackera ? Díky
Marťyn

Příspěvek od Marťyn » 11 lis 2008 12:25

bufallo píše:
marteens píše:Kolega skusal objednat so statov perkusnu predovku do sermiarskeho clubu,som mu dnes volal aby som si to overil,vravel ze nehrozi aby ti to poslali,a keby to chcel cez nejakeho znameho v usa,ze by bol velky problem s colnikmi.Zvlastne ze kamaratovi do afganistanu poslali po castiach skoro cely AKS bez tela,po telo by musel odskocit do dubaja:-)Ale bolo by dobre keby sa niekomu podarilo objednat nejaku kvalitnu inlajnku,tiez mam v usa vyhladnutu perkusnu dvojku.
neviem preco by mal by byt problem z colnimi... predovky su na volno od 18 rokov a ostatne veci uplne... ja som uz vela objednaval veci zo statov a pohoda... ani z colnikmi ziadne problemy, preclili a poslali na dobierku domov postou, zaplatil som pri okienku clo a balik doma... akurat raz mi poslali vyzvu, ze nevedia co som si to dal poslat a kde to zaradit, a prelozene nazvy im nic nehovoria... boli tam same baby.. (objednaval som odlievacie klieste, musky, diopter,kresacie kamene a plno inych malych veci...) za trosku tahanic z colnikmi to aj tak stoji... napr. Lee klieste 15 dolarov, tu cca 1100 Sk...

inak este k olovu, kde to kupujete olovo za take prachy za kilo??? momentalne stoji v zberniach vykup 7 Sk a predaj 15 Sk za kilo... a v pohode sa da najst ciste olovo, maju toho tam haldy.. plechy, rury, kablove obaly atd..
Odkud jsi?
Marťyn

Příspěvek od Marťyn » 11 lis 2008 12:26

Bohužel jsem se stále nedozvěděl podle čeho mám vybírat kleště. :(
marteens

Příspěvek od marteens » 11 lis 2008 12:48

bufallo napriklad perkusku kodiak double z www.trackofthewolf.com ti na slovensko neposlu,len prislusenstvo :(
Myslite ze by sa dalo cez nakupyvusa.sk? Mate s tym niekto skusenosti?
bufallo

Příspěvek od bufallo » 11 lis 2008 12:56

pisal si im ze to neposlu? to je zaujimave, ale preco by nemali? ze ma dve hlavne? na kresadlovku nemali ziadne poziadavky... alebo zeby neposielali perkusky? to sa mi nezda... pisal som im ci im nemam poslat kopiu mojej ID card, ako ze mam nad 18, ale nereagovali na to... inak ziadny problem, vybavili objednavku... inak skusme zalozit vlakno: Internetove nakupy veci okolo BP... tam to mozme vsetci rozoberat... aby sa niekto nezastarel ze vlakno je Predovky Ardesa a sme trochu mimo....

pre Martyna:
co si myslel tym ze odkud si? napis spravu ak mas nieco na mna... ak mas na mysli olovo, tak vsade v SR su ceny take iste alebo podobne tym co pisem... toto boli Zberne suroviny a.s.
co si tym myslel "Bohužel jsem se stále nedozvěděl podle čeho mám vybírat kleště. " ...???? co by si chcel vyberat?
Fandaks
Odborník na zbraně

Příspěvek od Fandaks » 11 lis 2008 13:15

Marťyn : Výběr kleští máš poměrně jednoduchý protože nechceš střílet kuličkou s flastrem. Kleště od LEE jsou pro ráži .45 jen dvoje. Buď Minie nebo REAL. Real má dvě váhy, 200 a 250 grainů. Váhu si vyber sám.

Minie jsou taky dvě a dělí se podle průměru střely. Buď .45 nebo o chlup větší .454 ,podle váhy jsou skoro stejně těžké. Minie je střela s dutinou v základně a protože nejvíc záleží na odlití tenkého okraje je tahle střela náročná na šikovnost toho kdo ji odlívá.
Minie i Realy je potřeba odlívat z čistého olova.

Poslední možnost je od firmy Lyman která prodává kokilu pro střelu Maxi-Ball taky v ráži .45

Osobně si myslím, že průměr v polích máš špatně změřený. Když je puška v ráži .45 (11,43mm) tak míra v polích musí být taky 11,43 nebo setinu až dvě větší. Nemůže tedy být 11,3mm! Průměr v polích musíš měřit mikrometrem a ne posuvkou. Asi bys měl začít tím Realem a časem až budeš mít víc zkušeností zkusit třeba tu Minii.
Naposledy upravil(a) Fandaks dne 11 lis 2008 13:33, celkem upraveno 1 x.
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
Marťyn

Příspěvek od Marťyn » 11 lis 2008 13:27

Děkuji Fandaksi, přesně takovéto fundované a polopatistické vysvětlení jsem potřeboval. :D
cernunos

Příspěvek od cernunos » 11 lis 2008 18:23

Zdravím vás pánové.Potřeboval bych poradit s výběrem a hlavně litím ogiválních střel.Budu kupovat in-line perkusku Roling block od Pedersoli v ráži 50 a nevím ještě čím to budu vlastně ládovat.Chtěl bych střílet s většími dávkami prachu,min.4g,ale i třeba 5,nebo6.Nikde jsem nevyzvěděl,kolik je maximální navážka.Vím jen,že se určuje hmotnost prachu -a to 1/10 až 1/5z hmotnosti střely.Střely bych si chtěl odlévat sám,protože v obchodech při ceně 3,50,-/ks je kupovat nechci.Potřebuju tedy poradit s výběrem licích kleští v ceně tak do 1.000kč,v kterých se budou dát odlévat kvalitní těžké ogivály.Také jakými rozměry se mám při jejich koupi řídit?Nebo mají všechny padesátky stejné rozměry?Uvítám i info ohledně mazání drážek střel,jaká maziva jsou asi nejlepší a vůbec včechny vaše rady,které by mě do začátku nasměrovali správným směrem :wink:
romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi » 11 lis 2008 18:39

cernunos píše:Zdravím vás pánové.Potřeboval bych poradit s výběrem a hlavně litím ogiválních střel.Budu kupovat in-line perkusku Roling block od Pedersoli v ráži 50 a nevím ještě čím to budu vlastně ládovat.:
Jsou to jen moje zkušenosti........
1. Hodně prachu - malá přesnost v terči
2. 3,50 je hodně?? ani se mi nezdá..
3. Kleště - podívej se na stránky firmy LEE /moc velký výběr nemáš/
4. Odlévat kvalitní střely....- chce to léta praxe /soudím podle sebe/
5. Mazání... - to moje jsem vyvíjel rok a půl :lol:
6. Maximální navážka, ....sám sis odpověděl 1/5 střely
Odpovědět