P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
duffioso

Příspěvek od duffioso » 11 lis 2008 19:25

Cernunos:Kleste Lee na strelu R.E.A.L 300gr stoji kolem 1100,- na dve strely a cca 900,- na jednu strelu u Andela v Praze.V tehle razi je jen jeden rozmer.Je to poradnej knedlik a navazka 4-5 g je tak akorat.Ale to si budes muset vyzkouset sam.Ja nekdy strilim i 5,5 g a v pohode.Ale to kdyz strilim na vetsi vzdalenost nez 50m.Inlajnky jsou primarne lovecky flinty a vetsi davky prachu jim neublizi.
Vy mate nekdo info o .50 strelach do 4,-?
Jo a to mazani,to je alchymie :-) Zacni s vcelim voskem a veprovym sadlem.Pomer si vyzkousej sam,ten ti neprozradim :-) Muzes i vyskrabnout zbytek z pekace,budes na strelnici zajimave vonet :-)

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
cherro

Příspěvek od cherro » 11 lis 2008 20:43

Příští týden jsem v Ově, poptám se v tom krámku kde jsem kupoval minulý týden ty Maxi bally v .54 za 2,50 jestli něco nemají i .50... V .45 Maxi bally mají, to vím :) Zakládat nové vlákno? Jedno už tu na in line bylo, ale moderátor je zavřel... Že vlastně vše o in lainkách je tady v Ardese. A vlastně měl pravdu.
cernunos

Příspěvek od cernunos » 11 lis 2008 21:15

Díky za rady,už mám trochu jasněji,ale popravdě řečeno mě trochu lekáte přirovnáváním nabíjení a podobných technických libůstek k alchymii.Jsem v tomto oboru amatér,ikdyž jsem měl před lety perkus.pistoli Kentucky od Pedersoliho v ráži .45.To byla ale jiná záležitost než flinta.To jsem podsypával levně kupované kule 1g prachu,do toho klasické nejlevnější ucpávky a nic jiného jsem neřešil.Střílel jsem pro zábavu a střílelo to celkem přesně.S možností užití ogiválů u pušky ale výrazně vzrůstají finanční náklady na střelbu.Já chci především střílet pro zábavu a časem samozřejmě přicházet na jednotlivé vylapšovací techniky.Jde mi o to,jestli je možné střílez bez toho ,aniž bych několik let studoval lití střel a chemické vlastnosti jednotlivých mazadel.Mám rád ověřené a uznávané postupy,kterými se můžu řídit .To znamená,že v obchodě by mi měli logicky poskytnout vše potřebné pro provoz takové pušky.Jinak u těch ogiválů mě ani tak moc netrápí cena,jako spíše jejich údajná mizerná kvalita.Jednou jsem si prohlížel balení Realů u Brymové a působili v tom igelitovém pytlíků skutečně dost nevalně.Nerovný povrch je slabé slovo.Tak jak to tedy je sprodejem těchto střel v obchodech se zbraněmi?Dají se sehnat kvalitní ,a nebo je to světlá výjimka?Do začátku bych si nějaké lepší chtěl nakoupit,než se propracuji k vlastnímu odlévání.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 11 lis 2008 21:51

Vubec se toho neboj,je to chytlavy.Nekupuj strely v kramu,nedelaji to na kvalitu,ale na kseft,takze se s tim ne.erou.Kup si kleste real a jdi do toho.Prvnich padesat kusu,pujde zpatky roztavit a z dalsich padesati si uz vyberes 25 na strileni.25 strel=1h na strelnici.Kdyz si odlejes 100 ks tak se vyblbnes dosyta.Me se docela podarila uz prvni varka a litalo to s mejma gramblavima rukama skvele.Mazani neres.Dej pul na pul sadlo s voskem a strilej.Jednou jsem nemel vceli vosk,tak jsem pouzil normalni vosk ze svicky s veprovim sadlem a nepoznal jsem rozdil,dokonce ani pri cisteni.Nebo nekoho z okoli,kdo si leje kule sam aby ti nejaky poskytnul.Pomohl bych rad,jsem z Plzne
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
bufallo

Příspěvek od bufallo » 12 lis 2008 06:21

ako uz napisal duffioso, netreba to velmi prehanat s tou dokonalostou a alchymiou... na zaciatok si zozen strely od niekoho co odlieva, potom uvidis ci ta to chyti a budes odlievat... pri REAL-och, si hlavne pozri ci su riadne doliate hrany, videl som v jednom obchode, studene olovo, nedoliate hrany, gula ti skoro prepadlo na dno hlavne volnym padom... bezny kupujuci to nepozna... no zalezi aby bolo pouzite len ciste olovo, to je dolezite, tvrdu strelu ani nenabijes do hlavne... skus vryp nechtom, ak sa nebude dat, nekupuj tie strely.. pri Minie vznikaju obcas dutiny v strele, treba si kontrolovat od spodu ci je pekne doliata dutina.. no a ked uz budes mat strely, prach, zapalky a samozrejme hlaven z ktorej to bude lietat, sprav si mazanie, vceli vosk + obycajny cisto rastlinny margarin zo supermarketu, napr. Cera, 1:1 alebo si konzistenciu namiesaj aku budes potrebovat, ci budes strely namacat alebo natierat mazadlom, je to jednoduche a velmi dobre mazadlo, strielaju nim stovkari (ty co nejdu pod 95)... namiesto Cery sa da pouzit aj hovedzi loj, lanolin, sadlo atd... hlavne aby to bolo "no petroleum"... inak pouziva sa aj olivovy olej..
ale napr. skusal som z Deerhuntera ogival mazany tymto specialnym mazadlom a obycajnou vazelinou, islo to vsetko jednou dierou.. takze pohoda, nemusis sa bat ze ked nenamiesas mazivo podla tajneho receptu nebudes triafat ani do terca... hlavne je mazat, mazat, mazat... za Napoleona sa pluvalo do hlavne pred nabitim strely a strielali...

este som zabudol, k navazkam prachu, prestuduj si manualy konkretneho vyrobcu zbrane, su tam aj laboracie... na nete toho najdes na kila, ale celkovo skratene pre kalibre 45, 50, 54 a 58 su maximalne prevadzkove navazky pre vetsinu vyrobcov cca 100 - 110 gr FFg(Swiss No.3) a 80 - 90 FFFg (Swiss No.2, Vezuvit LC). Pre tercovu strelbu staci aj ovela menej ako tie maximalne, tak asi polovicne, tie maximalne to su pre lovecke pouzitie... netreba sa zaoberat vzorcami 1/10 vahy strely, je to uplne to najmenej, odkial treba zacinat skusat laboraciu... to co tvrdi skusobna ako skusobnu davku 1/5 hmotnosti strely je somarina, maximalne pre originaly, nie pre repliky, lebo skusobna sa musi drzat predpisu CIP pre skusanie zbrani na cierny prach a tam su ovela ovela vetsie navazky... napr. tormentacna laboracia pre kaliber .50 je 20 g strela a 13 g cierneho prachu, podla normy zrnitost odpoveda cca FFFg...

Z historickych pramenov sa pouzivala navazka prachu zhodna z kalibrom pre strelbu na 50 yardov a na 100 yardov dvojnasobna... napr. pre kaliber 45 bola navazka prachu 45 gr pre 50 yardov a pre 100 yardov to bolo 90 gr. Na vetsie vzdialenosti sa vetsinou nestrielalo...
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 12 lis 2008 18:48

Hello boys, kdo ještě by si rád objednal něco jako pořádného evolušna bolt ekšn long distance v jůesej? Když nás bude víc, nebude rabat nebo tak něco? Brymové se nabídka zpropadeně krátí, má tam inlajnek den ode dne míň. Prý něco objednávali, ale než to dojde... a taky zrovna nechci šunt pro east-trhy, u kterého nejde vyšroubovat nypl z dnového šroubu... skoro se mi to martinovi1976 nechce věřit. Akorát když jim napíšu švédsky, tak to zřejmě nevyřeším :D a moje ingliš is very, very bad :(
Smazaný uživatel 3736

Predovky Ardesa

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 12 lis 2008 19:16

Per Larsson,
ten dnový šrób je naozaj nerozoberateľný. Pozri na stránku Traditions, tam sa dá dnový šrób vyskladať z rôznych častí na všetky druhy zápaliek. Je tam aj na brokovú zápalku (rozoberateľný).
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 12 lis 2008 22:16

No a právě tohle je v katalogu Evolutiona pro U.S.A. jako normální sopučást dodávky flinty. Nypl pro W209 se vyšroubuje za ty zářezy a nahradí jiným typem dle libosti.
Smazaný uživatel 3736

Predovky Ardesa

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 12 lis 2008 22:48

Pre náš trh to tak nevyrobili. Tiež som si musel objednávať iný šrób a pistony u Brymovej. Chcel som to výmenné a rozoberateľné a pre istotu aj na iné zápalky. Mali to tam nasypať všetko do krabici k puške a bol by pokoj. :roll:
duffioso

Příspěvek od duffioso » 13 lis 2008 10:23

Mam takovej dotaz:Proc resite pro inlajnku jinej nypl na jiny druh zapalky?Vzdyt rozdil v cene 209tek oproti jinym je max 20,- a 209 jsou nejlepsi.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Marťyn

Příspěvek od Marťyn » 13 lis 2008 15:22

Přátelé máte někdo zkušenost s dobovýma dioptrama k replikám? Kdysi jsme to používali na vzduchovkách, tak by mně zajímalo, jak to funguje na perkuskách.
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 13 lis 2008 21:59

Hejsan duffioso,
1) odkud jsi? Ty W209 v Přerově neseženu, v Olmíku jsem se zatím neptal. Máme tu velkou prodejnu kvérů, ostravská pobočka. Tvrdí mi, že myslivci dnes nepřebíjejí. S&B tyhle kapsle nevyrábí, Remingtony neberou. Asi tady není žádný potenciální inlajňák. Jinak prachu a jiných zápalek tu mají metráky.
2) Když je ten evolušn koncipovaný jako univerzál a takhle se dodává do Států, je docela trapné, když k tomu do CZ dají blbý dnový šroub a do pytlíku přibalí pistony, které si můžu nacpat do ucha.
3) Jak jsi daleko se obměnou zbrojního arzenálu, když pominu nepochybně záslužné snahy Tvé polovičky o Tvoji nápravu? Neobjednáme to v jůes?
duffioso

Příspěvek od duffioso » 14 lis 2008 07:25

Tak to joooo,pokud tam 209tky nesezenes,tak to je blby.S obmenou arzenalu jsem moc nepokrocil,pac svara ted pred vanocema nechce vyhazovat prachy (jeste cekaji decko).Draha polovicka je smirena s tim,ze nedam pokoj a ze se ji moje demilitarizace nepodari,ale to nic nemeni na tom,ze muzu mit doma jenom jednu flintu.Me ted trapi jenom ten proklatej pyrodex,do rakous se pro nej nedostanu a nikdo ho nechce privezt :-( Z USA bych obednal,ale vyjde to draz nez tady,coz me stve.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
bufallo

Příspěvek od bufallo » 14 lis 2008 09:49

v US su ceny dobre, min. polovicne ako tu, len problem je ten, ze ti prach neposlu.... napr. aj v ramci statov sa to musi prepravovat v nejakej zvlastnej bedni, a vetsinou posielaju len cele kartony, teda 25 pixli... zapalky neviem, ale v ramci Europy ti ich poslu v pohode, prach neviem... treba zistit...
duffioso

Příspěvek od duffioso » 14 lis 2008 12:29

bufallo:Nemas odkaz nebo nebo nazev obchodu,kde by se dal pyrodex sehnat v AT?Vim,ze bratia slovaci tam jezdi dost casto.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Odpovědět