P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zdravím pánové,
potřebuji poradit.K mé nové flintě(Rolling block cal 50)mi u Brymové prodali 500ks brokových zápalek.Myslel jsem ,že to jsou 209,ale až ted jsem zjistil,že to jsou .242 tedy průměr 6,15mm.Je vtom nějaký zásadní rozdíl?Měl jsem za to,že je pro brokové náboje pouze jeden rozměr těchto zápalek.Do pušky jdou,ale nevím,aby tam nebyla nějaká vůle,nebo tak něco.Jestli jsem koupil špatné,tak jsem fakt moc vděčný prodavači,že jsem vyhodil 550 kč.
potřebuji poradit.K mé nové flintě(Rolling block cal 50)mi u Brymové prodali 500ks brokových zápalek.Myslel jsem ,že to jsou 209,ale až ted jsem zjistil,že to jsou .242 tedy průměr 6,15mm.Je vtom nějaký zásadní rozdíl?Měl jsem za to,že je pro brokové náboje pouze jeden rozměr těchto zápalek.Do pušky jdou,ale nevím,aby tam nebyla nějaká vůle,nebo tak něco.Jestli jsem koupil špatné,tak jsem fakt moc vděčný prodavači,že jsem vyhodil 550 kč.
Flobert
Chtěl jsem poslat obrázek, ale není místo
Na krabičce napsáno 6 mm ME - FLOBERT SHORT. v balení je jich 100 a cena je něco kolem 200Kč. Jsou běžně k dostání a náboj musíš delaborovat. /odstranit střelu/

Na krabičce napsáno 6 mm ME - FLOBERT SHORT. v balení je jich 100 a cena je něco kolem 200Kč. Jsou běžně k dostání a náboj musíš delaborovat. /odstranit střelu/
Remington 209
Zapalky Remington 209 Premier STS (Best quality for in-line muzzleloading)
Cena: 7,30 €
Pocet: 100 shotgun shell primers
Rozmery:
Dlzka 7,4 mm
Priemer 6 mm
Sirka klobucika 6,8 mm
(Rozmery +/- 0,1)
http://picasaweb.google.com/NzPerXxx/Re ... directlink
Ak bude spotrebovat nieco dalsie, napis...
Cena: 7,30 €
Pocet: 100 shotgun shell primers
Rozmery:
Dlzka 7,4 mm
Priemer 6 mm
Sirka klobucika 6,8 mm
(Rozmery +/- 0,1)
http://picasaweb.google.com/NzPerXxx/Re ... directlink
Ak bude spotrebovat nieco dalsie, napis...
Tak chlapy,par dni jsem tu nebyl a ted koukam,ze Brymova mela zavoz a zadna slava.Vseho vsudy tri flinty,Tracker v niklu,Pursuit a Yukon.Zadny Evolutiony,ani nic jinyho 
Jinak k tem zapalkam:nechapu,ze je nekdo takovej pitoma a nechce prodat dvestedevitky.Ja to jeste nezazil,tak nevim.Ale je to smutny

Jinak k tem zapalkam:nechapu,ze je nekdo takovej pitoma a nechce prodat dvestedevitky.Ja to jeste nezazil,tak nevim.Ale je to smutny
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
ked sa uz bavime o W209-tkach...
nasiel som zaujimavy test vykonu zapaliek W209 v inlajnke..
zbran, inlajnka kal.32, vaha strely myslim 47 gr, strela bola nabita do hlavne a odpalena iba zapalkou, merane cca 3 m pred ustim rychlost strely...
tu su udaje...
Winchester 209ML ........................221 f.p.s.
Winchester 209 Triple Seven ML.....244 f.p.s.
Remington 209 Kleanbore ML ........318 f.p.s.
Std. Winchester No. 209A ..............336 f.p.s.
Std. Remington No. 209 .................341 f.p.s.
Cheddite No. 209 ...........................347 f.p.s.
Federal No. 209A ...........................381 f.p.s.
pre porovnanie, dve zapalky Boxer
Winchester WSP "Small Pistol" ........116 f.p.s.
Winchester WSR "Small Rifle" .........143 f.p.s.
nasiel som zaujimavy test vykonu zapaliek W209 v inlajnke..
zbran, inlajnka kal.32, vaha strely myslim 47 gr, strela bola nabita do hlavne a odpalena iba zapalkou, merane cca 3 m pred ustim rychlost strely...
tu su udaje...
Winchester 209ML ........................221 f.p.s.
Winchester 209 Triple Seven ML.....244 f.p.s.
Remington 209 Kleanbore ML ........318 f.p.s.
Std. Winchester No. 209A ..............336 f.p.s.
Std. Remington No. 209 .................341 f.p.s.
Cheddite No. 209 ...........................347 f.p.s.
Federal No. 209A ...........................381 f.p.s.
pre porovnanie, dve zapalky Boxer
Winchester WSP "Small Pistol" ........116 f.p.s.
Winchester WSR "Small Rifle" .........143 f.p.s.
Ano, Pursuit II. k Brymovej prisiel a hned ma jeden natrvalo navstivil. Necakane pricestoval vcera vecer a mrka na mna hlavnou: "pod na strelnicu..."
http://picasaweb.google.com/NzPerXxx/Ar ... directlink
Puska prisla ok, priviezol mi ju kamarat, co sem chodi na tyzdnovky z Prahy. Dnovy sroub, ako mozete vidiet na obrazku bol od nova vzorne namazany grafitom... Naozaj sa podla americkej reklamy da obsluhovat dvoma prstami a netreba kluc... Vyvrt sa zda ok. Co ma zarazilo, Ardesa je fakt lacak. Puska je nastriekana okrem hlavne obycajnym ciernym sprayom, cize poskriabe sa okamzite. Na konci hlavne je cosi ako kompenzator, asi to ma byt ochrana ustia, ako to tu uz bolo spominane skor. Svetlovodne musky skutocne potesia.
Zaroven som kupil listu aj kruzky na puskohlad. Zial lista (z 2 ks) prisla neciernena a made in china (aj kruzky su z chiny
). Ale pri tej kvalite asi staci cierny spray, viac by neurobili ani v tovarni... Puskohlad je este na ceste z Germanie, tak som zatial nenasiel odvahu to tam montovat (spominam si na prispevok o hlbokom vrtani a moznosti pretlacenia srobikov do hlavne
)
Well, to je v prvotnej euforii asi vsetko
http://picasaweb.google.com/NzPerXxx/Ar ... directlink
Puska prisla ok, priviezol mi ju kamarat, co sem chodi na tyzdnovky z Prahy. Dnovy sroub, ako mozete vidiet na obrazku bol od nova vzorne namazany grafitom... Naozaj sa podla americkej reklamy da obsluhovat dvoma prstami a netreba kluc... Vyvrt sa zda ok. Co ma zarazilo, Ardesa je fakt lacak. Puska je nastriekana okrem hlavne obycajnym ciernym sprayom, cize poskriabe sa okamzite. Na konci hlavne je cosi ako kompenzator, asi to ma byt ochrana ustia, ako to tu uz bolo spominane skor. Svetlovodne musky skutocne potesia.
Zaroven som kupil listu aj kruzky na puskohlad. Zial lista (z 2 ks) prisla neciernena a made in china (aj kruzky su z chiny

Well, to je v prvotnej euforii asi vsetko

Mohol by si ma prosim poucit, som zaciatocnik, lama... To naozaj, ked do hlavne natlacim ogilval alebo gulu s flastrom, staci sila zapalky, aby vyletela z hlavne? A este letela, tak, ze je mozem merat v 3 metroch? To je potom ta zapalka poriadna mrda.bufallo píše: strela bola nabita do hlavne a odpalena iba zapalkou,

vsetko zalezi od priemeru hlavne a vahy strely, pri kal.32 to funguje, ale napr. pri kal.50 by to nemuselo vytlacit z hlavne... su zbrane na zapalkovu strelbu, predovky, kal.4,5, na zapalku No.11 alebo musketovu alebo Pedersoli ma novu pistol kal.4,5 na zapaky W209, tie uz maju aj svoju silu a presnost, tkz. salonne zbrane... pozrisa na inom fore...