P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zdravím vás ostrostřelci,
tak dnes jsem byl konečně po dlouhé době na střelnici.Byl se mnou brácha a byla to parádní nedělní střelba,na střelnici nikdo jiný kupodivu nebyl,takže byl klídek.Jediné co mě štvalo,že jsem měl dneska neuvěřitelně šmatlavé ruce a tak to vypadalo v terči všelijak.Bráchovi to šlo o dost lépe,já dal s deseti ran asi jen 3 do černého(stříleli jsme na 50m na pistolový terč).Kromě nevalné soustředěnosti to přičítám hlavně špatně odlitým střelám,skoro polovina byla zmetků.Byla to má poslední várka,musim zase odlít.Jinak to čištění-PEKLO.Takto jsem se dlouho nevztekal,hlaven jsem čistil v horké jarové vodě 3x,protože po protažení hadříkem tam byl stále ještě nějaký hegeš a vůbec jsem ji poprvé rozebral úplně celou,takže ted je jak ze škatulky.Dnový šroub se poprvé dost vzpínal při vyndavání,už jsem myslel,že ho nevyndám.No strávil jsem čištěním min.2 hod.Neumím si představit ,chodit na střelnici denně).To by mě asi trefil šlak.Odleju v týdnu střely a jsem zvědav,jak to příště bude lítat.Dneska to byla opravdu hrůza.
At vám to střílí a at se trefujete ...
tak dnes jsem byl konečně po dlouhé době na střelnici.Byl se mnou brácha a byla to parádní nedělní střelba,na střelnici nikdo jiný kupodivu nebyl,takže byl klídek.Jediné co mě štvalo,že jsem měl dneska neuvěřitelně šmatlavé ruce a tak to vypadalo v terči všelijak.Bráchovi to šlo o dost lépe,já dal s deseti ran asi jen 3 do černého(stříleli jsme na 50m na pistolový terč).Kromě nevalné soustředěnosti to přičítám hlavně špatně odlitým střelám,skoro polovina byla zmetků.Byla to má poslední várka,musim zase odlít.Jinak to čištění-PEKLO.Takto jsem se dlouho nevztekal,hlaven jsem čistil v horké jarové vodě 3x,protože po protažení hadříkem tam byl stále ještě nějaký hegeš a vůbec jsem ji poprvé rozebral úplně celou,takže ted je jak ze škatulky.Dnový šroub se poprvé dost vzpínal při vyndavání,už jsem myslel,že ho nevyndám.No strávil jsem čištěním min.2 hod.Neumím si představit ,chodit na střelnici denně).To by mě asi trefil šlak.Odleju v týdnu střely a jsem zvědav,jak to příště bude lítat.Dneska to byla opravdu hrůza.
At vám to střílí a at se trefujete ...
ja som bol minuly tyzden v Prahe, bol som pozriet aj v Dave a tam mali original strely do predoviek od Pedersoliho v polistyrenovych krabickach, parada na prvy pohlad a aj cena, kus cca 15 kacek, ale ked som otvoril krabicu, no hruza, minimalne 80 percent zmetky... nedoliate, vraskave, zle zavrete klieste, studene olovo alebo forma atd... mal som problem si vybrat jednu perfektnu do zbierky...Pedersoliho uznavam, ale toto ma sklamalo... take ako oni predavaju hned hadzem naspet do kotla...
by ma zaujimalo kto s nimi striela a co hlavne triafa...

by ma zaujimalo kto s nimi striela a co hlavne triafa...
U Dave Western jsem si koupil Maxi ball .50 a pak to nešlo vůbec do hlavně. Musel jsem je poupravovat sikovkama a to nebyly zrovna levný. Z inval.vozíku to do hladně neupravený nedostanu. Dobře se mi však osvědčily minie z dutým dnem. Taky ogivály Střílím s nimi zatím jen z .45 pist. Kentucky,
.50 jsem zatím nesehnal. Dnes jsem byl zase c Praze jen u Brymové. Vyřešily můj problém s křesadlovou pistolí Queen Anne. Koupil jsem weaver pod montáž. Doma jsem zjistil, že to na to vůbec nejde. Tedy ty dvě montáže, jednodílná byla k puškohledu, Takže nechám bratránka ať těch pár mm shodí v práci, případně zjistím zda ty drážky nejsou stejné jako u Remingtona či CZ. Ještě, že můžu střílet s křesadlovky a Kentucky. Taky mám nově obyč. CO2 pist. na střílení se synovcem a strýcem na zahradě. Ale myslel jsem, že už si bouchnu s optikou. Uvidím podle počasí kam pojedu, minule jsem bezvadně zmoknul venku včetně pracovnic, pušky, pistole a kamery. Koupil jsme nějaké bročky a teď přemýšlím zda se to do bez drážkové pistole dá nabít bez sabotu.
Přeji všem střelců dobrý týden a všechny rány v černém.
Tom - badshooter
.50 jsem zatím nesehnal. Dnes jsem byl zase c Praze jen u Brymové. Vyřešily můj problém s křesadlovou pistolí Queen Anne. Koupil jsem weaver pod montáž. Doma jsem zjistil, že to na to vůbec nejde. Tedy ty dvě montáže, jednodílná byla k puškohledu, Takže nechám bratránka ať těch pár mm shodí v práci, případně zjistím zda ty drážky nejsou stejné jako u Remingtona či CZ. Ještě, že můžu střílet s křesadlovky a Kentucky. Taky mám nově obyč. CO2 pist. na střílení se synovcem a strýcem na zahradě. Ale myslel jsem, že už si bouchnu s optikou. Uvidím podle počasí kam pojedu, minule jsem bezvadně zmoknul venku včetně pracovnic, pušky, pistole a kamery. Koupil jsme nějaké bročky a teď přemýšlím zda se to do bez drážkové pistole dá nabít bez sabotu.
Přeji všem střelců dobrý týden a všechny rány v černém.
Tom - badshooter
Na podobné problémy používám jednoduchý přípravek. První verze byla dřevěná a taky dobře fungovala.badshooter píše:U Dave Western jsem si koupil Maxi ball .50 a pak to nešlo vůbec do hlavně. Musel jsem je poupravovat sikovkama a to nebyly zrovna levný. Z inval.vozíku to do hladně neupravený nedostanu.
podívej se na :
Pro ty z vás kteří si sami odléváte, jaký typ je pro trackra asi nejvhodnější? REAL, minie, maxiball? Nějak mě vyschl zdroj munice a pokud by byl někdo z vás odlít tu a tam nějakých pár střel navíc a poslat je ke mě, budu rád. Na ceně se samo domluvíme. Na odlívání střel momentálně nemám čas a ani finance na výbavu.
Deadly shadow: Je celkem jedno který typ střely si vybereš, všechny střílejí dobře, ale je pravda že minie se odlívá nejobtížněji a moc na kvalitě lití záleží. Jsou u ní i jiné problémy které začátečník nemusí hned zvládnout.
Maxi-ball a REAL jsou méně náročné a začátečníkům se odlévají snadněji.
Bylo by dobře se zaměřit na jeden typ hned od začátku a ten střílet. Lití se stejně nevyhneš, takže dřív nebo později si budeš muset koupit kokilu. Nejdostupnější a cenově nejlevnější jsou kokily od LEE. Všechno ostatní už seženeš možná doma. Plynový vařič, malou naběračku nebo větší lžíci a masivní železný hrnek. Ten ti z kusu trubky udělá každý zámečník.
Já bych ti doporučil abys začal buď se střelou Maxi-ball nebo s REALem.
REAL má výhodu v možnosti vybrat si přijatelnou váhu střely což je vzhledem ke spotřebě olova dost podstatné. Maxi-ball je už dost velký a těžký špalek olova ale vzhledem k poměru průměru a délky by měl být na terči přesnější. Osobně jsem Maxi-ball nezkoušel
Maxi-ball a REAL jsou méně náročné a začátečníkům se odlévají snadněji.
Bylo by dobře se zaměřit na jeden typ hned od začátku a ten střílet. Lití se stejně nevyhneš, takže dřív nebo později si budeš muset koupit kokilu. Nejdostupnější a cenově nejlevnější jsou kokily od LEE. Všechno ostatní už seženeš možná doma. Plynový vařič, malou naběračku nebo větší lžíci a masivní železný hrnek. Ten ti z kusu trubky udělá každý zámečník.
Já bych ti doporučil abys začal buď se střelou Maxi-ball nebo s REALem.
REAL má výhodu v možnosti vybrat si přijatelnou váhu střely což je vzhledem ke spotřebě olova dost podstatné. Maxi-ball je už dost velký a těžký špalek olova ale vzhledem k poměru průměru a délky by měl být na terči přesnější. Osobně jsem Maxi-ball nezkoušel
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin
Množstvo prachu
Ahojte 
chcel by som sa opýtať skúsených strelcov, čo myslíte aká dávka prachu sa dávala do philadelphia derringer "k pokru" (dajme tomu kvalita zbrane aké robí ardesa) ?
Ďakujem

chcel by som sa opýtať skúsených strelcov, čo myslíte aká dávka prachu sa dávala do philadelphia derringer "k pokru" (dajme tomu kvalita zbrane aké robí ardesa) ?
Ďakujem
Naposledy upravil(a) James3700 dne 10 črc 2009 13:44, celkem upraveno 1 x.
dnový šroub
Včera na střelnici jsem na trackeru otestoval nový dnový šroub./4mm zápalky/. Po páté ráně piston praskl, překalený materiál. Nechal jsem střílení a šel domů zbran opravit. K mému překvapení jsem nemohl dnový šroub vyšroubovat a to jsem střelil jen 5 ran. Podotýkám, se starým šroubem nebyl nikdy problém. Nakonec se přece podařilo dostát ho ven. Následně jsem šrouby přeměřil, míry seděly na 0,02mm. V čem je tedy rozdíl? Na "novém " šroubu je na začátku závitu náběh, "starý" je bez náběhu. Šroub tedy pravděpodobně nedosedne na dno.............a špatně těsní.
Re: Množstvo prachu
Je to tak jak píšeš, na řáži .44 více než 1,5g nemá cenu dávat.James3700 píše:Ahojte
Pre terčovú streľbu sa myslím dáva cca 1 gram... je to vtedy asi najpresnejšie..
Zaujímalo by ma (a určite nie len mňa) koľko čierneho prachu sa asi používalo
Ďakujem
Víc než jednu desetinu váhy střely bys neměl dávat, u koule 11.20 mm (.440), která váží cca 8,38 gramu - těch 0,85 gramu.
To romi:
No 1,5 gramu by mohla byť optimálna dávka "k pokru"
Niekde na nete som videl dávky až 30 grainov..
A nejaký "hrdina" tam tlačil až 40 grainov (na konci testu)
test tu: http://www.theboxotruth.com/docs/edu66.htm
max. dávka tu: http://www.theboxotruth.com/docs/edu66_5.htm
(to radšej komentovať nebudem
)
No 1,5 gramu by mohla byť optimálna dávka "k pokru"

0,85 gramu ? To bude asi terčová dávka (diery do papiera) a čo najpresnejšia..blecha.z píše:Víc než jednu desetinu váhy střely bys neměl dávat, u koule 11.20 mm (.440), která váží cca 8,38 gramu - těch 0,85 gramu.
Niekde na nete som videl dávky až 30 grainov..
A nejaký "hrdina" tam tlačil až 40 grainov (na konci testu)
test tu: http://www.theboxotruth.com/docs/edu66.htm
max. dávka tu: http://www.theboxotruth.com/docs/edu66_5.htm
(to radšej komentovať nebudem

Kúpim základné "kamene" na Evolution
nemá náhodou niekto na predaj?
prípadne kto by ich okopčil a vyrobil?
prípadne kto by ich okopčil a vyrobil?