P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Tiež som si Philadelphiu v utorok objednal, takže ju netrpezlivo očakávam. Plánujem si dať na ňu vyrobiť drevenú kazetku. Mám doma guličky .440, ktoré budú určite pasovať. Tiež mám kopu ogiválov .451, tvrdé olovo, 230gr. Na tie som veľmi zvedavý, či ich tam natlačím. Je to táto strela: www.beaniescastbullets.com/images/45-230.JPG
no tie strely, neviem ako to pojde, obycajne su dost tvrde na narazenie do hlavne... su tam dost hlboke drazka, daj si na to pozor aby sa ti strela nezasekla v hlavni... skusal som taketo iste, ale 50-ky a mal som problem to narvat do hlavni, tak som to radsej vytiahol... ja pouzivam tieto, ako som spominal... samozrejme ciste Pb... ak budem mat cas cez vikend, odfotim moju kazetku... krabica bola z hrubovacej frezy z horizontky...
44 Cal. Rem. 450-200-IR 90382
44 Cal. Rem. 450-200-IR 90382
- Přílohy
-
- conical.jpg (3.54KiB)Zobrazeno 2683 x
Konečne mi prišla Philadelphia. Prvý dojem: pekná, väčšia ako som myslel, ceľkové spracovanie by som dal 85%. Budem ju musieť asi kompletne rozobrať, dopasovať, spojazdniť, vyčistiť. Spúšť buď ide tak tvrdo, alebo nejde vôbec, nechcem na ňu až tak silno zatlačiť, aby sa nezlomila. Očakával som že to bude polotovar, preto sa vás pýtam:
Tiež ste si ju museli takto dorábať?
Čo ste na nej upravovali?
Dajte mi nejaké dobré rady, aby fungovala ľahko a spoľahlivo.
Cez víkend sem dám fotky.
Tiež ste si ju museli takto dorábať?
Čo ste na nej upravovali?
Dajte mi nejaké dobré rady, aby fungovala ľahko a spoľahlivo.
Cez víkend sem dám fotky.

Romi, na videu uvádíš váhu pistole Buckhunter 4,35 kg. To je opravdu hodně!! V katalogu Ardesy je největší váha uvedena 1,69kg u nejdelší hlavně. Mohl bys vysvětlit ten váhový rozdíl? Ten kolimátor snad nemůže vážit 2,6kg???
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin
-
Martine, grattis k novému přírůstku. Já radši zůstanu u dlouhých...
Minulé zkušenosti s yukonem celkem OK, už to šlo na 50 m do kružnice o průměru losího srdce
Když se teď dívám na ceny u Brymové, tak přemýšlím, která ardesí inlajnka by byla ta nej... Dlouhý evolution je asi nejhezčí, ale nebude mít problémy s roztržením niplu jako tracker? V OV mi tvrdili, že dlouhý evolution prý má v balení i výměnné niple 4 a 6 mm. S pursuitem je tady málo zkušeností - je DŠ opravdu z Al slitiny, jak tu kdosi psal? To by jeho životnost musela být proklatě nízká... má ale těsnicí kroužek, o kterém si jiné DŠ můžou jen nechat zdát. Yukona musím pochválit jeho jednoduchost, snadné čištění a robustní DŠ z nerez oceli. S demontáží nemám problém, i když nemá žádné těsnění závitu. Preventivně to ale vyndávám po 20 ranách. Trapný je ale mechanismus spouště v rámu z vysokotlakého polyethylenu vypadající jako dětská hračka. Navíc do toho jdou spaliny, takže doporučuju vždy kompletně rozebrat, vyčistit a nakonzervovat kvůli plastu spíš silikonovým olejem než něčím na ropné bázi. Na sestavení systému pružinek je dobré použít před vsazením kolíků nějaké přípravky - stačí stopky vrtáků ze sady. Jinak se zapotíte a zanádáváte si. Trackera bych asi rovnou vyloučil. Mám dojem, že má neduhy všech ostatních inlajnek dohromady. Díky za vaše názory, co byste si teď pořídili vy 

Traditions™ Yukon Drop-Breech Action .50 + KonusPro 6x40
*Sverige - det härligaste landet i Europa*
*Sverige - det härligaste landet i Europa*
No tak ja mam ted Trackera na prodej,ale ani nahodou,to neni kvuli nejakym vadam a problemum.Momentalne se preorientovavam na vzduchovky.Mam blbou praci a spoustu povinnosti,ktere mi nedovoli jezdit na strelnici,takze vzduchovka je pro me ted nutnost.Abych pravdu rekl,tak jediny problem s Trackerem,byl ten dnovy sroub a i pres to,bych si ho klidne znovu koupil a s klidnym srdcem ho i doporucil.Je to proste mazlik.Pri strelbe mi zadne spaliny do mechanismu spouste nejdou.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Zdravíčko. Již nějaky čas se zajímám o střelbu s předovek... načerpal jsem z vašeho fora spoustu užitečných rad, jedine, v čem jeste nemam jasno a co bude taky dulezitym faktorem pro vyber predovky je střelivo. Zpočátku jsem měl vyhlídlou In line ardesu- Evolution. Do téhle flinty budu muset ale cpat strely na ktere pochopitelne nevlastnim zatim kleste ...kolik stoji střely, popřípadě jaké klešte koupit.
Kvůli tomuto mám poslední dobou nutkání sáhnout po replice, která má stoupání drážek vhodné pro kuli, kde by odpadly starosti - co se sřelivem... Co byste poradili člověku, ktery si chce občas rekreačně vystřelit? Není lepší koupit Hawkena než nějaky inline? rozdíl v přesnosti podle mě minimální, ne?
Děkuji mnohokrát za radu
Kvůli tomuto mám poslední dobou nutkání sáhnout po replice, která má stoupání drážek vhodné pro kuli, kde by odpadly starosti - co se sřelivem... Co byste poradili člověku, ktery si chce občas rekreačně vystřelit? Není lepší koupit Hawkena než nějaky inline? rozdíl v přesnosti podle mě minimální, ne?
Děkuji mnohokrát za radu
Môj Evolution: www.ulozisko.sk/obrazky/187350/Evolution_.50_Cal..jpg
Teraz mám rozobratý Derringer Philadelphia, ktorý chcem do víkendu spojazdniť.
Teraz mám rozobratý Derringer Philadelphia, ktorý chcem do víkendu spojazdniť.
Co koupit ,to ti neporadím, nicméně inline má velmi jednoduchou údržbu, stojí taky méně peněz.Cena střeliva je různá,podle kvality, vlastně jsem nekoupil nikdy kvalitní střelivo, lidi se orientují pouze na cenu...... Kleště časem budeš muset koupit určitě. Za rok střelím 1500 ran. To je 50 kilo olovaGeorg píše: Co byste poradili člověku, ktery si chce občas rekreačně vystřelit? Není lepší koupit Hawkena než nějaky inline? rozdíl v přesnosti podle mě minimální, ne?
Děkuji mnohokrát za radu

http://www.youtube.com/romimichna