Jen o vzduchovkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
ja zase nechapu jak se nekdo muze zastavat takovych "zbranovych profiku" jako jsou turci nebo treba cinani...a argumentovat tim ze tech pusek nasekaj hodne..Kubajzz píše:Vy se na ty Turky díváte jako Němci na nás.
Já se musím vždycky smát, když někdo podceňuje jiné národy.
Jenom nechápu proč?
Z hlediska historie se s nimi nemůžeme srovnávat, a z hlediska
velikosti už vůbec ne, jich je 70miliónů a jen v Istanbulu žije víc lidí než v celé ČR.
Každý rok jejich GDP roste přes 6%. Když tam postavíte novou továrnu vybavenou CNC stroji, tak nevím proč by nemohli vyrábět kvalitní zbraně? Mimochodem Hatsan byl založen v roce 1976 a 96% jeho produkce jde na vývoz.
O Tureckou zbrojní produkci nemám žádnou obavu, už jen proto, že je to jeden z nejvýznamnějších členů NATO (jejich pravidelná armáda čítá 700tis mužů) a do vstupu do EU už jim moc nechybí.
No jasně, bílý bwana shovívavě pokyvuje hlavou...
Ale abychom se za pár let nedivili jak nás asiati s arabama převálcují. Což se v případě asiatů už i prakticky děje.

ale v jednom s tebou souhlasim..co do poctu obyvatel se s turky ani cinany opravdu nemuzeme srovnavat..a to ze jejich kulturni historie je jiste zajimava..a pak taky to ze kdyby sem prisli tak nas umlati cepicema..
Slávka to nebude, ta nemá tak robustní a vysoké předpažbí v přední části. Také nemá (žádná) tak masivní držák hledí. Tipoval bych to na Anglii.Yizreel píše:Poslední fotka. Není to nějáká Slávka?![]()
http://www.militaryphotos.net/forums/sh ... hp?t=77880

2Troj:
Ti tebou podceňovaní šikmoocí číňani dnes lítají do vesmíru a počítač, u kterého právě sedíš, vyrobili taky oni.
Já proti turkům vůbec nic nemám a nerozumím, proč by nemohli vyrábět kvalitní zbraně. Napiš radši kterého Hatsana
jsi měl nebo viděl, případně jaký konkrétní problém s ním byl, jinak je to o ničem.
K tématu.
Tady je porovnání vnitřností 631 a 634. Je vidět, že jen vyměnit pružinu zřejmě nebude stačit. Bude to asi chtít i nový píst
a možná i trochu upravit výřez v pouzdře.

Ti tebou podceňovaní šikmoocí číňani dnes lítají do vesmíru a počítač, u kterého právě sedíš, vyrobili taky oni.
Já proti turkům vůbec nic nemám a nerozumím, proč by nemohli vyrábět kvalitní zbraně. Napiš radši kterého Hatsana
jsi měl nebo viděl, případně jaký konkrétní problém s ním byl, jinak je to o ničem.
K tématu.
Tady je porovnání vnitřností 631 a 634. Je vidět, že jen vyměnit pružinu zřejmě nebude stačit. Bude to asi chtít i nový píst
a možná i trochu upravit výřez v pouzdře.

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Puška na CO
Kolega mi přinesl k identifikaci zbraň, kterou hodlá prodat. Já se o tyto pušky nezajímám, takže si nejsem jist, snad se jedná o Aeron 100. Může někdo pomoci s přesnějším určením?
ajaj..myslim ze to bylo probrano uz hodnekrat ale kdyz jsem byl osloven..tady je prizpevek od kamila kteremu jsem nechal vyrabet novou pruzinu..myslim ze vypovida o vsem-Kubajzz píše:2Troj:
Vzduchovku mam cca 2 mesice, irituji me plastove dily, co se tyce zpracovani nic moc, pruzina nema zabrousene konce - to je hrozna, navic je spatne nadimenzovana - praskat proste musi, soudruzi v Turecku by se meli naucit pocitat. tesneni pistu - bes a hruza - vule cca 0,5 mm, takze i kdyz maji pruzinu nadimenzovanou na 25J, myslim, ze se jim tam nedostane ani tech povolenych 16J.
Na 10 m strilim s puskoledem nejhure za 9(nejsem zadny excelentni strelec), na 20m jsem mel problem trefit terc - zrejme kolisani rychlosti - protoze v horizontalnim smeru byly vychylky max 3 cm.
Nechal jsem si udelat novou pruzinu s vetsim prumerem a zabrousenymi konci a tesneni z vysokomolekularniho polyetylenu - pruraznost stoupla cca na dvojnasobek, na terc jsem zatim jeste nestrilel vzhledem ke klimatickym podminkam, ale myslim, ze by tomelo byt OK i na 20m.
taky jsem koukal na tveho hatsana..asi ho mas rad,mas z nej radost a to je hlavni!!!
je pravda ze cinany bychom nemeli podcenovat..ale me tedy zatim nepresvedcili naprosto nicim ze dokazi vyrobit neco kvalitniho co se strojirenstvi tyce..kdyz odbocim od zbrani tak zatapi firme blata imitaci jejich ctyrkolek(ktere jsou ovsem zivotu nebezpecne s vuli v rizeni 20 stupnu)..nebo veskere motorky ktere nyni zaplavuji cesky trh..kdyz uz jsme u motorek-asi nikdo by neveril ze budou schopni okopirovat evropskou motorku vcetne ojete zadni gumy..a tak je to ZATIM se vsim....ale je pravda ze vyrabeji vsechno za polovicni ceny..a proto si spousta lidi jejich vyrobky koupi..ja uz nikoli---muj nazor nevyvratis stejne jako ja asi nevyvratim tvuj,vsechno bylo jiz napsano takze peace
Měl jsem na mysli tvé zkušenosti, původně byla debata o Hatsanu. Čínskou vzduchovku bych si taky nekoupil.
Hatsana taky nemám.
Hatsana taky nemám.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Dnes mi prišiel po mesiaci čakania z opravy tlakový zásobník na vetrovku CZ200S u ktorého mi začal unikať vzduch pod manometrom.
Keď prišiel,bol zabalený v novinách.Ako bonus mi rozbili sklíčko na manometri,môže ma šľak trafiť od zlosti a neviem či to má cenu zase sa doprosovať reklamácie.
Máte niekto skúsenosť s reklamáciami v UB?
Keď prišiel,bol zabalený v novinách.Ako bonus mi rozbili sklíčko na manometri,môže ma šľak trafiť od zlosti a neviem či to má cenu zase sa doprosovať reklamácie.
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Tuto proceduru jsem uz take musel projit, bohuzel, ale bylo to v pohode a rychle vyreseno. Dokonce mi stare poskrabane sklicko vymenili za nove .. doporucuji zavolat primo panu Smetanovi, ktery resi tyto reklamace, at koukaji pri servise na to dat vetsi pozor a at poslou dodatecne nove sklicko.. myslim, ze se s nim domluvit da ..Plumbum píše:Dnes mi prišiel po mesiaci čakania z opravy tlakový zásobník na vetrovku CZ200S u ktorého mi začal unikať vzduch pod manometrom.
Posilal jsi to primo do zbrojovky nebo pres prodejce? ..