Jen o vzduchovkach

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 05 dub 2006 20:49

Kozap dela oka pro vsechny typy montazi stejna .. takze objednas montaze pro zkm 452 a k tomu oka prumer 1" a vyska 6mm - tedy podle puskohledu - na vetsi 9mm nebo 11mm.

Cena je nekde kolem 1000,-

Rozdil oproti hliniku je ten, ze ocel se neomackava. Hlinik je meky - pri uderu se proste hybne - i kdyz jen o tisiciny milimetru, na terci to bude poznat. Ocel samozreme take neni zarukou dokonaleho uchyceni - kdyz prastite flintou o zem, budete znovu nastrelovat.. ale kdyz se budete o flintu starat - ocel drzi nesrovnatelne lip nez hlinik ..

Samozrejme take zalezi na dobrem uchyceni montazi a jejich presnosti. Montaz ktera je z jednoho kusu duralu nebo hliniku pravdepodobne nebude dokonale v ose puskohledu a muze jej mirne krivit. Okem nebude nic videt ale muze se to projevovat menenim nastrelu. Zde maji kozapy take vyhodu - jejich oko je otocne proti zakladne, tedy da se nejdrive umistit puskohled a pak teprve dotahnout.. montaz optiky doporucuji nechat odbornikovi - nekdo kdo to nikdy nedelal muze i dokonalou montazi vse zkazit. Navic je tu potreba aby vsechny plochy, ktere se dotykaji, perfektne licovaly a vysledna poloha puskohledu byla co nejvice v ose hlavne .. jinak jsou na ceste dalsi problemy ..

(je jasne, ze i duralova montaz montovana dobrym puskarem muze byt ve finale lepsi, nez ocelova montovana amaterem)

Jestli chcete strilet jednou za mesic pro pobaveni na plechovky .. kupte klidne obyc scope GAMO s montazi a namontujte si to sam ..

Jestli to ma byt na presnou tercovou strelbu, chce to ocelove montaze a pred kompletaci o tom minimalne neco precist.

Jestli pujde o nejake zavodeni, a budete chtit od pusky jeji maximum, musite take investovat .. super optika (bez ni neni flinta nic) - je pravidlem, ze optika byva drazsi nez puska. A ocelove montaze ktere vam s puskohledem a puskou zkompletuje puskar. To je zaklad.

Samozrejme se zde bavime jen o puskohledu a montazich .. je nesmysl kupovat super optiku na spatnou flintu.

Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 05 dub 2006 20:53

Roman píše:Prosím o radu!!! Hatsan mod.100 nebo Slavia 634 ... nechcu vyvolávat pořád ty samé debaty, jen se memůžu rozhodnout. O obou toho vím docela dost, takže mě bude stačit váš názor a odůvodnění. dík
Slavia 634 - duvod = dostupnejsi servis
troj

Příspěvek od troj » 05 dub 2006 21:11

Roman píše:Prosím o radu!!! Hatsan mod.100 nebo Slavia 634 ... nechcu vyvolávat pořád ty samé debaty, jen se memůžu rozhodnout. O obou toho vím docela dost, takže mě bude stačit váš názor a odůvodnění. dík
o tomhle bez debat-slavia 634!!lepsi dilenske zpracovani,konstantnejsi rychlost strely,vetsi presnost..
Roman

Příspěvek od Roman » 05 dub 2006 21:22

Dík Sidewinderovi a Trojovi. Stačí mě to. Volím teda 634.
jirkausti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkausti » 05 dub 2006 21:24

jsem také rozhodnutý pro 634. Mají ji u Řeháha ve Třebové, mám to jen 10km. Ale po čtení jiného vlákna mám z nich docela obavy. :lol: Mám to risknout? Máte s nimi nějaké zkušenosti? (s Řeháky myslím... ) :wink:
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 05 dub 2006 21:26

Rehaky nech do jine debaty.
jirkausti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkausti » 05 dub 2006 21:28

OK :)
Roman

Příspěvek od Roman » 05 dub 2006 21:34

Normálně si ju tam kup. Každý je tady pomlouvá, ale to tu neřešíme. Při koupi vzduchovky snad problem ani nastat nemože. Já si pro ni jedu přímo do Brodu, mám to 20 min cesty :lol:
g.man

Příspěvek od g.man » 05 dub 2006 22:01

Pro Romana : Hatsan jsem měl a raději vzal starší Slávku 631. Ten Hatsan se mi zdál takový chatrnější. Nevím, třeba se pletu, ale příště jdu do 634.
Lépe zbraň mít a nepotřebovat ji, než ji potřebovat a nemít.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 06 dub 2006 12:04

Takhle to vidím já:
Hatsan 100
+ pevná hlaveň
+ nabíjecí páka pod hlavní
+ existuje i v ráži .22
+ dlouhá lišta na puškohled
+ ořechová pažba
+ dodává se i s dvojnožkou
- tvrdá spoušť
- plastová muška a hledí

Slavia 634
+ dostupnost náhradních dílů
+ ocelová mířidla
+ unás známá značka
+ lepší spoušť?
- existuje jen v 4,5mm
- hlaveň není pevně spojená s tělem
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Lala
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lala » 06 dub 2006 13:06

A co CZ SLAVIA 631 Lux tam muzete namontovat aspon puskohled ta 634 asi drazky nema, ci ano? Navic je 631 levnejsi, jaky je mezi nima rozdil?
LEON

Příspěvek od LEON » 06 dub 2006 16:06

Slavia 634 samozrejme drazky na puskohled ma (rybina 11mm) je to na strankach zbrojovky na nakresech.No a 631 je opravdu levnejsi o cca 350Kc, ale take slabsi o nejky 4-6Joulu takze za 350Kc navic mit o 4-6Joulu vic neni tak spatny ne?
troj

Příspěvek od troj » 06 dub 2006 20:32

Kubajzz píše:Takhle to vidím já:
Hatsan 100
+ pevná hlaveň
+ nabíjecí páka pod hlavní
+ existuje i v ráži .22
+ dlouhá lišta na puškohled
+ ořechová pažba
+ dodává se i s dvojnožkou
- tvrdá spoušť
- plastová muška a hledí

Slavia 634
+ dostupnost náhradních dílů
+ ocelová mířidla
+ unás známá značka
+ lepší spoušť?
- existuje jen v 4,5mm
- hlaveň není pevně spojená s tělem
takze bych to shrnul:
hatsan ma lepsi design,slavia vsechno ostatni 8) nic jinyho v tom nevidim..je sice hezky ze ma pevnou hlaven ale k cemu to je kdyz ma horsi rozptyl..???ta dvojnozka mi teda prijde spis jako parodie na dvojnozku :lol: :lol:
takze pokud si ji chces spis povesit na zed a koukat na ni kup si radsi hatsana..(neurazejte se-i takovi lidi jsou)..a pokud z ni chces strilet tak myslim ze neni o cem debatovat..hlavni u pusky je aby mela perfektni spoust,konstantni vykon a z toho take vyplyvajici dobry rozptyl..takze v mych ocich hatsan slavce neni zadnej konkurent..
Roman

Příspěvek od Roman » 06 dub 2006 21:14

Tak vám děkuju za vaše názory. Protože chci vzduchovku, která vydrží i hrubší zacházení, tak Hatsan asi nebude to pravé. PS: omlouvám se adminům, že sem si to tu "spletl s chatem", nicméně stále trvám na dotazu, který se týká vzduchovek..lze nějak v prodejně poznat, že mě dají pružinu do 634 a né do 630??? Tady fakt prosím o radu, protože je to podle mě celkem důležité. A ještě: u 634ky je v místě úchopu levou rukou (u praváka) z fotky vidět něco podélného tmavého...nevíte co to je?
jirkausti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkausti » 06 dub 2006 21:37

mohl bys upřesnit co tmavého tam vidíš? Já si prohlížel fotky tady http://www.mujobchod.atlas.cz/shop/imag ... t=95&all=1 a nic podélného tmavého tam nevidím... Tak to omrkni (ale bycha, ta stránka má spoustu fotek a načítá se docela dlouho - asi 15MB! )
Jirka
Odpovědět