Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
MartinT
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od MartinT » 14 bře 2011 08:26

Hola kluci: Docela me pobavilo to, jak vyznel posledni prispevek HANYKINGa - Koupim hlinikovy, protoze duralovy jsou moc krehky - ta testina je nahdherny jazyk. Ne ted vazne, vezmi sadu karbonu. Uvidis, ze neprohloupis.

Ad sipy ze dreva, olepovani v ruce. Ano, jde udelat sip ze dreva do kuse. Smerem k potrebam kuse potrebujes zajistit minimalni primer sipu, minimalni hmotnost sipu (s lehkym sipem je to jako vystrel na prazdno a zbohem ramena), a minimalni delku. Navic budes potrebovat vymyslet, jak udelat koncik. Protoze tetiva kuse pri vystrelu se chova jako ocelova struna. Aby jsi nemen nasobicku sipu (na poloviny, na ctvrtiny). Takovej sip urcite nepujde udelat ze dreva, ktery by se dalo sehnat v teto republice za cenu nizsi nez nekolikanacobek ceney karbonu, nebo duralu. Navic se sipy ze dreva budou vlhkosti kroutit. S pevnosti za letu na tom budou tak na desetminus. A pri vniknuti do tercovnice pri takoveto energii se promeni na deset milionu paratek. Nemyslim si, ze je to efektivni. Znam cloveka, ktery si dela sipky (ne sipy) do historicke kuse, kazdej je jinej, jezdi na zavody historickych kusi. Kazda jeho sipka je popsana spoustou cisel, ktere mu velmi pomahaji zvolit ten ktery dany kus ke kteremu danemu vystrelu.

Pokud premyslis nad olepovanim sipu v ruce, pak doporucuju neinvestovat do pusko/kusohledu. Ten je nekolikrat drazssi nez lepicka a nerovnomerne nalepene kridelo znamena, ze to nikdy nedoklikas.

Stipnutej koncik se prihodi hned. Presne tema vystrelema ala Willem Tell. Takovej koncik dostavam ze sipu tak, ze upnu vrtacku s malym vrtackem do sveraku a koncik provrtama a jakoby "odfrezuju". Zadny upinani sipu! ten by se rozmackal. Nechat tam kousek materialu a ten z tela sipu dostanu jehlovym pilnickem.

Ale pocitej s tim, ze kdyz ten koncik nebude stejneho typu, bude vazit jinak a sip bude mit jinde FOC (teziste) a bude se chovat malililinko jinak. Specielne na delsi vzdalenosti.

Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 14 bře 2011 16:17

thor6-hele jen se přiznej,že trefy a la Vilem Tell jsou skoro všechny bo střílíš 15 šípů na jedno místo :-) Mám důkaz v podobě fotografie,takže neprostestuj :D
ty dřevěný šípy jak říkají mé-teoretické znalosti-divoká růže,nebo cedr,popř tis.Ale ta růže je údajně nejlepší a dřevo na tucet šípů tak drahý,že by za to byla pěkná zásobička karbonů!
Ten končík vyndavám tak,že úzkým vrtáčkem končík provrtám-šíp neupínám,a pak ho vytrhnu přípravkem na inserty.Ale jak říkám funguje to z velké části jen u mnou dělaných šípů,bo insert lepím"natvrdo",ale u insertu počítám s možnou výměnou,tak ho vlepuju v uvozovkách horším lepidlem.
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
thor6

Příspěvek od thor6 » 14 bře 2011 21:00

Bob9-hele,tak to bejvávalo :lol: ,paradoxní ale je,že když jsem sázel 10 šípů do jednoho místa,tak se nic nestalo.už jsem si začal šípů vážit a střílím po třech,no a tak jsem stejně odjebal nejvíc šípů,houby,vlastně kecám-nejvíce šípů jsem ztratil :lol: .a už jsi testoval ty "spešl" šípy s malými quik spinny?já ne,člověče já se o ně bojím,při mém štěstí se jim určitě něco stane :mrgreen: .
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 17 bře 2011 18:54

Ahoj střelci,při brouzdání na netu ze zvyku"ocheckoval"stránky jednoho nejmenovaného prodejce kuší z Ústí nad Labem :lol: ,a narazil na položku Black Phoenix set,a jak na to koukám,tak by si Bill Troubridge asi prohnal šíp hlavou kdyby to viděl!Když pominu,že držáky gum-tlumičů nemají ražení Excaliburu a držák šípů taky není origo,optika (kéž by)Čína,a tomu všemu vévodí v popisu věta-pro všechny kdo ocení kanadskou kvalitu :shock: .No pánové,černej spray z OBI za 99Kč,tělo z Phoenixu a na to naprat lučiště z čínský kuše i s optikou,čínský carbony,špatně jsme se učili,takhle se vydělává :D .Ne že bych teda záviděl-ale fakt mi tohle přijde jako nebetyčná drzost!
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 17 bře 2011 19:15

čo ti na to povedať?snáď len napísať do excaliburu anonymne že si to videl v eshope a kde si to v kanade môžeš kúpiť :lol:
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 17 bře 2011 19:32

crossbowhunter-no bud Českou obchodní,nebo napsat do EXC,tohle je fakt masakr,ted jsem to porovnával a kanadská je jen pažba a možná tělo,držák,kostka,ražení na šroubech...ani jedno není EXC,za to to vypadá na chlup stejně jak na tom jeho čínským Stingeru,ti říkám ten jen odšrouboval lučiště z krámu kterej neprodává a dal to na nastříkanou pažbu z Phoenixe.Fakt je mi vzteky špatně,když pomyslím,že si to nějakej začátečník u něj koupí jako EXC-jako jsem to udělal já,a když jsem pak vzal do ruky origo EXC tam mi spadla brada.Takovýhle prodejce věšet.Když se mě ptal německej prodejce proč nekupuju u obchodníka v ČR,tak než jsem se nadechl,tak mi odpověděl sám-prý má mezi kušostřelci svou pověst,hlavně co se peněz týče,kuše za 2/3 venku je toho jen důkazem.Děs,fakt děs
thor6

Příspěvek od thor6 » 17 bře 2011 22:14

nebo že by Bill rozjel nevědomky filiálku v Ústí? :lol: :lol: :lol: a z kanadsko-čínských komponentů? :lol: no snad případný začátečník navštíví toto vlákno (ve vlastním zájmu).inu,jak je vidno,lidská "podnikavost" nezná meze :evil: .
spitamen

Příspěvek od spitamen » 17 bře 2011 23:03

tak ja by som chcel vediet,ktore skrutky a ako maju byt oznacene aby to bolo origo from Canada..treba si pre istotu skontrolovat co nam nahadzal na kuse... :shock: ako ma byt oznacena ta kostka atd?skrutky co drzia ramena,tak tie maju oznacenie FLM a tie co drzia luk s telom TUZ,
spitamen

Příspěvek od spitamen » 17 bře 2011 23:20

aleze ho nikto nepochvali ako to pekne nastriekal..normalne rozmyslam ze si ho objednam,treba mi zastriekat blatnik na aute..je to dobry striekac.. :lol:
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 18 bře 2011 09:46

spitamen-to myslíš vážně s tím lakováním?Když koukneš zblízka tak je na některých fotkách vidět,že snad ani nesundaval tělo z pažby když to stříkal!Tětiva je čínská 100%,kroužky vypadaj origo,puškohled je nějakej ukrutnej no.name,a kostka?Origo má předvrty na mechanický mířidla kulatý-ta čína má drážky,kanadský šrouby jsou ražený označení do trojúhelníku,ta čína má dva řádky po obvodu...Těch rozdílů je kopice,a hlavně takový chování mi přijde hooodně ne fér
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 18 bře 2011 10:17

ten držiak na šípy môže byť origo excalibur.
http://www.luk.sk/kuse_lovecke_a_sporto ... o_kusi.htm
inak nepríde vám že štítky s označením značky excalibur a phoenix sú v inej polohe ako originál?
spitamen

Příspěvek od spitamen » 18 bře 2011 10:24

bob9,samozrejme ze som to nemyslel vazne,ale ironicky,pokial to urobil tak ako to vyzera..tak bez komentara..zahrava sa so svojou obchodnickou buducnostou..skor,ci neskor sa sidlo vykluje z vreca..
spitamen

Příspěvek od spitamen » 18 bře 2011 13:21

crossbowhunter,na luk.sk maju optiku trophy,s podsvietenim osnovy...co povies na nu?urobim dobre ked ju kupim?
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 18 bře 2011 13:42

a zase vyhráva cena :( vieš vôbec aká je to optika?ako budú sedieť značky pre vzdialenosti?výrobcu, alebo niečo?
nie som tak bohatý aby som si kupoval lacné veci.človek by povedal že si sa na čínskej optike poučil.
spitamen

Příspěvek od spitamen » 18 bře 2011 14:22

nevedel som aka je to optika,preto som sa pytal,uz nebudem nic kupovat na vlastnu past,aby som sa predtym neporadil...mne sa paci ten truglo,mala by to byt dobra znacka nie?paci sa mi hlavne koli tomu dizajnu oproti varizone,aj ked cenovo su v rovnakej relacii...
Odpovědět