Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
MartinT
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od MartinT » 09 bře 2011 02:06

2 spitamen: Insert pri stavbe sipu (naucil jsem se a bavi me si je delat sam) - Insert se lepi do trubky velmi pevnym lepidlem - pouzivam dvouslozkovy epoxid v tubach - takovej ten co ma v sobe adhezni pridavek, je takovaj sedivej. Nock lepim vterinakem. Insert musi byt prilepen velmi pevne, a kdyz trefis napr strom, nesmi tam zustat. Trefit sip do zabodleho insertu je jeho jasnej konec. Kdyz tvuj zapomenutej insert znici sip nekoho jineho na zavodech, moc si uz s tou samou partou nezazavodis. Sip se posklada, slepi a ma slouzit do zniceni nebo ztraceni. Krom kridel na nem neni co opravovat. Je to spotrebak.

2 Haniking: Hlinik se muze pri narazu prohnout. Karbon se neprohne, po prekroceni nejakeho limitu se rozstipne/zborti. Hlinik vydrzi hrubsi zachazeni a i nahrivani kridelk plamenem, karbon ne. Ja mam vsechny sipy karbonovy.

Ad bolest nohou. Nevim jestli jsem pochopil spravne, ale mas dost pevnou podrazku na bote. Ona je to preci jen sila a kecky moc nezastavej. Ja si beru boty s podrazkou ala kanady

Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
spitamen

Příspěvek od spitamen » 09 bře 2011 08:00

martin,mohol by si mi o tomto lepidle povedat viac?teda da sa kupit v beznom obchode,pripadne jeho nazov,aby na mna nepozerali jak na ufo ked im budem vysvetlovat ze co vlastne chcem...pozeral som na int.obchodoch kde som nakupoval luko-kusostrelecke veci,tak maju len lepidla na konciky a letky,hm...
MartinT

Příspěvek od MartinT » 09 bře 2011 10:53

Ahoj, nic specifického. Beru epoxid z bezne drogerie. Nemam ho pred sebou, ale vypada nejak podobne jako tohle
http://www.nejlevnejsi-barvy-laky.cz/le ... ozkova.php - ty na cervenym podkladu. Globalne vzato hledas "dvouslozkovej epoxid s kovovym plnidlem" Velikost a obal je na tvych preferencich. Proste neco, co drzi jako svina ;)
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
spitamen

Příspěvek od spitamen » 10 bře 2011 21:32

aky vosk pouzivate?ja mam ten vonavy zeleny od excaliburu,pouzivate aj nejake makksie vosky?pri terajsich vonkajsich teplotach sa v terene dost tazko zazehluje do omotavky...poriesil by to nejaky vosk maksej konzistencie?alebo je to jedno?
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 12 bře 2011 20:59

Několik otázek. Začínám střílet tak prosím o pochopení :wink:

1. Na cca 15 metrů mi to lítá vlevo nahoru cca 20 cm. Jak mám upravit puškohled. Vodorovné kolečko ve směru hodin. ručiček posune doleva nebo doprava?

2 Mám duralové šípy. Když jsou trochu "nerovné" a křidýlka ručně lepené dělá to velkou nepřestnost při střelbě.
Šíp se třeba zabodne do pytle ale mimo osu od kuše. Nicméně vše lítá tak nějak doleva tak myslím, že je to v optice.

3 pokud šíp je už jetej a ulítává tak bude se vychylovat ne jednu stranu nebo třeba 20 cm od středu všemu směry?

4 dá se na kuši použít i dřevěný šíp? Dal by se udělat doma? V domácích potřebách prodávají takové tvrdé dřevěné tyčky. Jen na to připevnit křidýlka a hrot a je šíp hotový. A asi by byl i odolný.
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
thor6

Příspěvek od thor6 » 13 bře 2011 11:15

spitamen-já používám ten origo vosk taky,no v mrazech to praská,s tím se asi moc nadělat nedá,ale řídké vosky se samozřejmě dají použít,i když teď už je počasí lepší,tak bych to neřešil.jasně,řídký vosk líp vpije do omotávky,ale zas je od něj všechno zapatlané.HANYKING-když ti to utíká doleva,musíš provézt korekci doprava,zkus např.3x dokola a pak uvidíš o kolik se přiblížíš ke středu,pak to šteluj dál,až to vzpiluješ k dokonalosti.a když ti to lítá nahoru,tak zas otočit opačně,ale počítám,že nechceš střílet jen na 15m,tak posuň distanc o 5m,dále a uvidíš jak to bude lítat potom.jenže při každé změně vzdálenosti budeš muset korigovat výšku,ale bez náklopné montáže se stejně nic moc dělat nedá,jedině to odhadovat,např.když se posuneš o 5m dál,tak namířit o 1cm nad střed,ale to je jen příklad,musíš to vychytat sám.pak ještě u stranové korekce musíš vzít v potaz vítr,pokud možno,nastřeluj za bezvětří.co se týká toho ustřelování šípu na jednu stranu,tak většinou je špatně nalepená nějaká letka,pokud je ale šíp ještě ke všemu křivý,zkus jej porovnat a když nejde,tak s ním radši nestřílej,bude to dělat pořát bordel.ty dřevěné šípy se pro 150lbs kuši asi dají použít,třeba dubová kulatina,ale musí mít odpovídající průměr,jak origo šípy.hroty pro dřevěné šípy se normálně dají koupit,jen se připrav na to,že na olepení letek budeš muset koupit lepičku,letky a vhodné lepidlo,teď je otázka,jestli se vyplatí s tím crcat,nebo raději koupit hotové.já mám ale taky jednu otázku:jak dostat ven poškozený končík-je na to nějaký fígl,nebo pomůže jen hrubé násilí :? .
spitamen

Příspěvek od spitamen » 13 bře 2011 11:16

ako sa prejavuje vyprchanie plynu v optike?
thor6

Příspěvek od thor6 » 13 bře 2011 11:39

ten plyn je tam proto,aby zabránil zarosení optiky při změně tepelných podnímek,takže teoreticky by se vyprchání plynu mělo projevit právě zarosením optiky,ale ještě jsem se s tím nesetkal,muselo by dojít k poškození puškohledu např.pádem na zem,kdy by se poškodil tubus,usazení a těsnění skel atd.
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 13 bře 2011 12:43

chlapi neříkám,že jsem mistr světa,chápu slovo začátečník,ale vy se tady stále dokola ptáte na věci,které jsou plnohodnotně popisovány a řešeny pár stránek zpět!Nebo založte vlákno Spitamen-Hanyking se ptají.. :wink:
Nebudte líní hledat.
O používání dřevěných a laminátových šípů jsem četl své,a protože mám rád sebe i kuše nikdy to nezkoušel.Z fyziky jsem zrovna nevynikal-ani tu známku nechtějte vědět :D -ale stačí popřemýšlet jak se šíp při startu a letu chová,jak spotřebovává udělenou energii a jak jí předává při dopadu.Nesázejte na to,že u luku se dřevěnýma střílí,ramena jejich síla a průběh je jiný a šíp jednou tak dlouhý,takže taky šíp taky nějak zachází s energiíí...Martin T. by vám to řekl sofistikovaněji,snad vás neuvádím v omyl.Ale za mě-dural,nebo karbon,nic jiného tam necpěte!
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
thor6

Příspěvek od thor6 » 13 bře 2011 13:23

no já se ptám taky :lol: ,Bobe,co s tím končíkem,jak jej dostat ven,umíš to?
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 13 bře 2011 15:08

Thor6-to víš že umím :wink: na isnsert je takový nářadíčko,jenže-bud lepím insert epoxem na tvrdo a už ho ven nikdy nedostanu,nebo lepidlem kde je počítáno s tím,že se za použití tohoto přípravku vyndá.A končík?No nevím jak se dá poškodit,plochej hliníkovej se snad ani zničit nedá,a plastovej se zářezem-na to že půjde ven myslím už při lepení,a když je to"cizí"šíp mám takovej grif,ale to je těžce získané"know how"to ti takhle věřejně nemůžu :D
PS-ti to pak u piva povím :lol:
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
spitamen

Příspěvek od spitamen » 13 bře 2011 17:06

bob9,skvely napad so zalozenim noveho vlakna..citas mi myslienky..priatel moj,len sa snazim prist nato preco pri vcerajsej strelbe bolo vsetko ok a pri dnesnej som zistil ze vidim ciel rozmazane...pre istotu som vycistil sosovky,pretoze predpokladam ze by mi to niekto odporucil :lol: ani k ocnemu,chvalabohu nepotrebujem ist,pretoze blizke a vzdialene predmety vidim velmi dobre,chvalabohu..takze tak..ak niekto vie co sa stalo tomu bazmeku,tak poprosim..inak je to ta ista optika co som mal predtym,len vymenena za inu..dohodol som sa sa predavajucim na tom ze pokial aj ta druha nebude fungovat ok,tak mi vrati love,pripadne kupim varizone a odpocita mi to z ceny novej optiky..pytam sa teda len preto ze ma to zaujima ,co sa mohlo stat ze to vidim rozmazane..takze tak...
thor6

Příspěvek od thor6 » 13 bře 2011 19:57

to Bob9-víš jak se dá poškodit?trefa ála Robin Hood,už se mi povedl jeden ukázkový,a pak jsem na dvou šípech trefil okraj končíku,bo když střílíš do pytle hader,tak ne každý šíp trčí rovně,jako z terčovnice,volí cestu nejmenšího odporu,a někdy jsou ty šípy vstřeleny jakoby zešikma.potom ta rána sjede a ustřelí kousek končíku,no počítám,že jeden šíp by takto šel zachránit.no jedná se o šípy se zářezem,však víš,ale fakt nemůžu za to,že jsem takový střelec :lol: :lol: :lol: .dávám sady po třech šípech,a i tak se to povede.ale máš recht,proberem to u piva :wink: .spitamen-jestli se ti ta tvoje optika pořád nějak kazí,tak se jí raději zbav,jdi do varizone a budeš mít svatý pokoj.
spitamen

Příspěvek od spitamen » 13 bře 2011 20:13

thor6,to som uz vlastne urobil..predavac uz vie co a ako,tak sa to vymeni za kvalitnejsiu..len som bol velmi zvedavy ze co sa vlastne mohlo udiat,ked z nicoho nic je to rozmazane..ci niekto nevie co sa jej mohlo stat,ked mi kusa ani nespadla ani nic podobne..
HANYKING
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANYKING » 13 bře 2011 21:09

Dnes jsem poslal asi 20 šípů z 20 - 25 metrů a střelba se rychle lepší. Ze začátku se mi ty duralové šípy doformovali i při čisté trefě do pytle. Ale stžílel jsem z 15 metrů tak jestli tam nebylo ještě moc energie. Ale zase mám kuši jen 150 liber. Asi si koupím sadu hliníkových šípů. Duralové jsou moc křehké a rychle se deformují.
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
Odpovědět