Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ahoj, Ohledne optiky. Pokud potrebujes usetrit, kup si kusohled. vyber si jestli lumi nebo vari zone. Pokud mas vetsi rozpocet, jdi do Meopty R1. Vsechno ostatni je na par vystrelu. jsou to puskohledy, ne kusohledy. Ve svem uchyceni cocak nepocitaji s takovym typem razu, ktery vytvori kuse. Nemusi byt spatne na pusku, nemusi byt spatne na kopavou vzduchovku, ale na kusi urcite nevydrzi. Je to na par desitek vystrelu. Jestli potrebujes setrit jeste o trochu vic, zustan u pevnym miridel.
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Re: Je to dobrá kuše?
ahoj,aky je teda rozdiel medzi pusko a kusohladom?teda v com sa od seba odlisuju?lebo na vsetkych strankach ktore poznam je vari a lumi zone uvadzany ako puskohlad na kuse,niekde ako specialny puskohlad na kuse...teda neviem,som z toho volaaaky zmateny...
Spitamen-začínám nabývat dojmu,že zkoušíš trpělivost
.Proboha bylo to tu stokrát-rozdíl je uvnitř!Jasně z venku to vypadá stejně,ale vnitřek kušohledu,chceš-li tedy tovární lumi či vari zone je stavěný na ráz,který je ZCELA diferentní od střelné zbraně a je i velmi specifický-Zkráceně a pro tebe-"kope"to jinak!
Nevymýšlej vymyšlené-pokud chci zůstat v dolní ceně a koupit něco co bude fungovat a je vyzkoušené,tak jdu do tovární optiky,nebudeš litovat.

Nevymýšlej vymyšlené-pokud chci zůstat v dolní ceně a koupit něco co bude fungovat a je vyzkoušené,tak jdu do tovární optiky,nebudeš litovat.
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
Kusohled je typ, spis podtyp puskohledu. Pro nas nejzasadnejsi rozdil je v uchyceni cocek. Puska pri vystrelu provede zpetne dopredny raz - jeji zdvih nastane az pote a nema na puskohled az tak drasticky vliv. Ne ze by to nemelo.
Kuse dela zpetne zdvihovy raz. Problem tato drobna niance dela u puskohledu, ktere maji cocku umistenou v tubusu a zepredu a zezadu zajistenou krouzkama. V ramci usetreni se tam nedava zadna vyznamna vlozka mezi cocku a tubus. Navic jak cocka poskakuje zezhora dolu, tak narazi diky svemu tvaru do krouzku a a sklo se vystipe. Specifickou kapitolou jsou pak delene tubusy, kde ten jemny zavit se strahne pri poskakovani puskohledu a vlivu jeho vlastni hmotnosti prave na to misto. Kusohled jen dava bacha i na tenhle aspekt. Vetsinou vsak neresej nijak velike zvetseni atd.
Kuse dela zpetne zdvihovy raz. Problem tato drobna niance dela u puskohledu, ktere maji cocku umistenou v tubusu a zepredu a zezadu zajistenou krouzkama. V ramci usetreni se tam nedava zadna vyznamna vlozka mezi cocku a tubus. Navic jak cocka poskakuje zezhora dolu, tak narazi diky svemu tvaru do krouzku a a sklo se vystipe. Specifickou kapitolou jsou pak delene tubusy, kde ten jemny zavit se strahne pri poskakovani puskohledu a vlivu jeho vlastni hmotnosti prave na to misto. Kusohled jen dava bacha i na tenhle aspekt. Vetsinou vsak neresej nijak velike zvetseni atd.
A bob9 me predbehl a napsal management sumary
Jeste jsem nasel obrazek rezu puskohledu http://store.valueweb.com/vintagepapera ... BW0966.jpg ale kusohled jsem nenasel
diki martin,presne toto mi vrtalo v gebuli,preco niesu cocky chranene,zase som o nieco mudrejsi 

teda dobre som tipoval co sa stalo s tym cinskym zebrakom,predajca to ma dalej zreklamovat,som zvedavy na ich stanovisko..ktovie ci to nebudu chciet hodit na mna ze mi kusa spadla a pod.ale nespadla,cestne pionierske...
spitamen-moje první optika je taky čína,drží nástřel,funguje bez problémů-malej zázrak
S tou reklamací dej vědět jak jsi dopadl!

Ono ne ze nejsou chranene. oni jsou chranene dostatecne pro pusku. A protoze jsem ve stoleti setrivem (ochcijem co se da) tak proc to delta tak, aby to vydrzelo. Uz davno pryc jsou doby, kdy se kupovali boty na desitky let. Ted je ukolem zakaznika dotahnou pro nove nejpozdeji za rok
bob9,hop,prvy zadrhel..ten puk mi nedodal fakturu a a ja este vacsi puk som nato uplne zabudol..volal som mu ze co a ako no a on ze ju dodal,ze stale dodava faktury..no a ja stale svoje ze nie..bol tam iba papier s popisom optiky..som si isty ze mi ju nedal .ja taketo veci neodhadzujem,archivujem si este aj zaplatene seky za elektrinu a pod.vraj pozrie do compu a da mi vediet..asi ma moc prace pretoze mi este nepisal
pockam este jeden dva dni a potom ho trosku nakopnem
asi potrebuje postrcit... 

Jaké používáte rukavice na střelbu? Nějaké speciální? Já používám klasické kožené ale v létě v nich bude horko.
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
vyskusal som zmansenu verziu mecha a la tercovnica..jeho dlzka je 50cm,priemer 17cm,plneny vacsinou kuskami rifli nohavic,cez vrch mecha prechadza hrubsi spagat...zapichol som do zeme dve palice konciace veckom a medzi ne som zavesil ten mini mech..je asi 15cm nad zemou ,cim som sa snazil splnit to co tu predtym spominal Martin..aby sa cast energie sipu preniesla do pohybu mecha..tercove hroty som mierne obrusil aby nemali az taku prieraznost..vzhladom na rozmery je urcena na strelbu asi tri sipy,vacsie mnozstvo vacsie nebezpecenstvo rozstrelenia dalsich sipov..a funguje myslim vyborne..vsetko komplet aj s rozlozenou kusou sa mi zmesti do vaku,takze mobilneee 

Rado se stalo, s tema hrotama si nemusis delat starost (brousit je) tenhle typ tercovnice nebrzdi sip odporem zpredu, ale tim jak sip hrne textil pred sebou, tak ten se k nemu stahuje a brzdi jej mnohem efektivneji trenim po povrchu. Tam je ta efektivita, tam je vetsi zadrzna energie a mensi nadeje, ze se sip zborti tvrdym narazem. Fyzikalni zakony na teto planete neocuras 

Hanyking-rukavice,já chodím střílet v tomhle,pravda nemají je v každým army shopu,ale vydrží,v létě chladí,v zimě hřejou,a padnou jak ulitý.Pokud střílím profesionálním loveckým nářadím,tak nebudu na doplňkách šetřit...
http://www.manzetove-knoflicky.eu/rukav ... 6-0275-tan
http://www.manzetove-knoflicky.eu/rukav ... 6-0275-tan