Od ledna 2006 pouzivam G17, jsem s nim naprosto spokojen, nemam si nac stezovat. Nicmene, jsem pomerne patriot na nase vyrobky a mrzelo me, ze nemam normalni pistoli v normalni velikost ceske vyroby (nepocitam RAMI, ta se fakt blbe porovnava), takze jsem zakoupil CZ 75 compact P-01 - tedy civilni verzi policejni pistole... inymi slovy - porovnavam 2 sluzebni pistole (dale jiz jen G17 a P01).
Vzal jsem P01 hned pri prvni prilezitosti na strelnici... Asi ted po 25 ranach nema zatim cenu hodnotit, z ceho a proc se mi strili lip - samozrejme, ze je na tom lepe Glock, ale uznavam, ze to muze byt proto, ze uz s nim nejakou dobu trenuji, takze strelbu zatim neresim.
Nicmene jsem pak obe zbrane doma rozebral a jal se cistit... A prisel naprostej sok. Rozdil dilenskyho zpracovani (resp. opracovani materialu) mi prijde, jako kdyz vezmete 2 "stejny" vyrobky z plechu, akorat ze jeden udelate na CNCcku a druhej si nastrihate nuzkama na plech a dobrousite pilnikem - opravdu mi ta P01 pripada ne o tridu, ale o 2 nebo 3 tridy horsi nez G17... Dokonce mi prijde horsi i nez cinska malorazka Norincoo TT Olympia a to se s tim Cinani moc nemazou

Nafotim to, at je to tu jasne videt, aby mi nekdo zarytej netvrdil, ze jsem fanatickej Glockar... Ten rozdil je tam opravdu markantni.