No to je ovšem tvrzení s nemalou informační hodnotou. Německá zbraň není německá zbraň a ruská ruská? Zajímalo by mě, z čeho pramení tvůj důvod měnit fůru věcí po 10 tis.?Johny_Knoxvile píše:..... česká zbraň je česká zbraň.
Glock 17 vs. CZ 75 compact P-01 - udelam dlouhodoby test :-)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Měl jsem hodně zbraní a nakonec jsem zůstal u Glocka. No rakouská zbraň je rakouská zbraň
A navíc jsem u něj nemusel měnit hlaveň. Nedávno jsem byl v prodejně a pán reklamoval CZ 75. po asi 3 měsících měl závěr neskutečnou vůli. Vlasně se tomu dá říct spíš viklání než vůle. Sice nevím, kolik toho nastřílel, ale...

Lépe zbraň mít a nepotřebovat ji, než ji potřebovat a nemít.
Čezety jsou super, akorát si musíte velice pečlivě vybrat dobrej kousek, hned ze startu vyměnit pružiny v zásobnících, bo stojí za hovno, dát to puškaři aby vyladil spoušťák, bo z fabriky to drhne, koupit jiný střenky aby se to dalo aspoň trošku slušně držet a pak se modlit aby nepraskl rám nebo něco jinýho. Jsou to fakt super zbraně 

:-))
"no coment" =>Alfonss
Rád bych se stebou potkal na střelnici ..
Rád bych se stebou potkal na střelnici ..

all
Pro všechny
dle Alfonsse si vyměňte pužiny i v golcích a HK protože firma která dodává zásobníky ČZ dodává i již zmíněným je to i firma "MEGAR"
dle Alfonsse si vyměňte pužiny i v golcích a HK protože firma která dodává zásobníky ČZ dodává i již zmíněným je to i firma "MEGAR"
Dobre, tak menit je v zasobnikach je blbost ale vsechno ostatni ne...
Kdyz jsem P01ku kupoval, stal za mnou chlapekl kolem 50, zarytej CZtak. Ja si nechal prinyst vic zbrani a z nich jsem si vybiral a on mi radil, na co mam koukat, kde jaka vule, souosost kohoutu apod...
Proboha - opakuju to po 150ty... Jak je mozny, ze u pistole, ktera stoji normalne 20.000 na tohle musim davat bacha??? CZ nejsou spatny zbrane, kdyz trefim na dobrej kousek, ale za 20.000 by jich melo bejt dobrejch 95 ze 100, a ne 10 spickovejch, 40 dobrejch, 40 nic moc a 10 uplne na nic... Chapu, ze tech 10 spickovejch pak vyhrava testy spolehlivosti a vydrze... Ale to je o nicem...
Strozd kdysi prave psal, ze videl, jak CZ v testech spolehlivosti a vydrze dopadly uplen super - jak by ne, potencial ty fabriky tam je, oni umej udelat vybornou bouchacku, ale testy, na ktery se vybira na nadprumerne povedena jsou o nicem.
Tyhle testy by mely probihat tak, ze se k nahodnymu prodejci zajde koupit nahodna zbran (zbrane) a ty testovat... A ne to, co doda fabrika.
JK
Kdyz jsem P01ku kupoval, stal za mnou chlapekl kolem 50, zarytej CZtak. Ja si nechal prinyst vic zbrani a z nich jsem si vybiral a on mi radil, na co mam koukat, kde jaka vule, souosost kohoutu apod...
Proboha - opakuju to po 150ty... Jak je mozny, ze u pistole, ktera stoji normalne 20.000 na tohle musim davat bacha??? CZ nejsou spatny zbrane, kdyz trefim na dobrej kousek, ale za 20.000 by jich melo bejt dobrejch 95 ze 100, a ne 10 spickovejch, 40 dobrejch, 40 nic moc a 10 uplne na nic... Chapu, ze tech 10 spickovejch pak vyhrava testy spolehlivosti a vydrze... Ale to je o nicem...
Strozd kdysi prave psal, ze videl, jak CZ v testech spolehlivosti a vydrze dopadly uplen super - jak by ne, potencial ty fabriky tam je, oni umej udelat vybornou bouchacku, ale testy, na ktery se vybira na nadprumerne povedena jsou o nicem.
Tyhle testy by mely probihat tak, ze se k nahodnymu prodejci zajde koupit nahodna zbran (zbrane) a ty testovat... A ne to, co doda fabrika.
JK
Já totiž začínám mít podezření, že CZUB nechává na domácím trhu to, co výstupní kontrola nepustí na export. Na amerických fórech se totiž takové horrory o CZ moc nevyskytují. Myslím, že firma se ani moc netají tím, že český trh je neživí (nedávno to, tuším, nějaký jejich "manager" řekl i do novin), takže moje dedukce nezní ani tak nepravděpodobně.cmk píše:Proboha - opakuju to po 150ty... Jak je mozny, ze u pistole, ktera stoji normalne 20.000 na tohle musim davat bacha??? ...
Ještě jeden příklad k té citaci a zároveň dotaz pro obhájce české kvality. Před velikonocemi jsem byl střílet s kamarádem z jeho zánovní CZ85B. Připadá vám u kvéru za bezmála 17 tisíc normální jít do něj v průběhu 200 ran 3 krát šroubovákem ? Já mu ten problémový šroubek doma zakápnul Loctitem, takže se mu to asi už nestane, ale proč to neudělají už v té zbrojovce !?
Pro CMK, který napsal
http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?p=16016#16016
Je to opotřebování podobné tomuto, viz odkaz?Nevim, jestli jsem nebyl spatne pochopen...
Opotrebeni hlavne nebo co jsem to psal po 25 ranach - nejde o opetrebeni vyvrtu jako takoveho, ale jen o estetickou vec, kdy na hlavni se jakoby obtiskne zaver ve chvili, kdy narazi vzadu. A na ty P01 je po 25ranach obtisklej vic, nez na Glocku po 1000 ranach.
http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?p=16016#16016
Re: all
Pre CZ ich nerobí kvalite - načo keď na tom asi firma nestavia.strozd píše:Pro všechny
A pre HK ich vrobia poriadne.

STROZD: Taky bych tě rád potkal na střelnici....
S tebou je hodně těžký diskutovat, věřím že máš hodně zkušeností se zbraněma CZ, ale máš jakousi "profesionální deformaci" (neber to jako urážku) protože jsi dělal ve fabrice a jaksi si nechceš připustit, že CZ pouští do prodeje mnohem větší procento "zmetků" než přední světoví výrobci zbraní. Já netvrdím že číza je špatná zbraň, jen ta cena a přístup fabriky k zákazníkům neodpovídá tomu, jak jsou uherskobrodský zbraně vyrobeny.....
S tebou je hodně těžký diskutovat, věřím že máš hodně zkušeností se zbraněma CZ, ale máš jakousi "profesionální deformaci" (neber to jako urážku) protože jsi dělal ve fabrice a jaksi si nechceš připustit, že CZ pouští do prodeje mnohem větší procento "zmetků" než přední světoví výrobci zbraní. Já netvrdím že číza je špatná zbraň, jen ta cena a přístup fabriky k zákazníkům neodpovídá tomu, jak jsou uherskobrodský zbraně vyrobeny.....
všem
Ano připouštím ...
co tak se zaměřit na to ... co je ok .. a vybrat si ,,, nikdy jsem neřekl že CZ nedělá zmetky .... ale je to holt o lidech .. pokud nikomu ani nic neukážou ..= přiď si na to sám ... tak se není čemu divit (pokud tomu velí lidi co vyráběli těstoviny a lidi bez vzdělání) .. a navíc kecá do toho každej co má do ).( díru ...
toť k fabrice ,,,
a poté pokud lidi budou kupovat jen kvalitu ... a nebo pokud budou vychc.ný .. tak vezmou ten zmetek .. a pujdou sním do zbrojovky "omlátěj jim ho o hlavu " a nechaj si to v rámci reklamace vytunit ( budou mít pak to co p Týc ) za ty samí love ...
co ktomu víc dodat ...
co tak se zaměřit na to ... co je ok .. a vybrat si ,,, nikdy jsem neřekl že CZ nedělá zmetky .... ale je to holt o lidech .. pokud nikomu ani nic neukážou ..= přiď si na to sám ... tak se není čemu divit (pokud tomu velí lidi co vyráběli těstoviny a lidi bez vzdělání) .. a navíc kecá do toho každej co má do ).( díru ...
toť k fabrice ,,,
a poté pokud lidi budou kupovat jen kvalitu ... a nebo pokud budou vychc.ný .. tak vezmou ten zmetek .. a pujdou sním do zbrojovky "omlátěj jim ho o hlavu " a nechaj si to v rámci reklamace vytunit ( budou mít pak to co p Týc ) za ty samí love ...

co ktomu víc dodat ...

-
strozd: a to je právě chyba s tou reklamací. Mělo by to spíš fungovat tak, že když fabrika vyrobí zmetek, tak by měla jakási "výstupní kontrola" tu bouchačku vzít a omlátit ji o hlavu všem co ji měli v ruce a nechali ji dovést do takovýho stavu. Hned by ty výrobky vypadaly jinak.
Na zákazníky bych tohle břemeno nepřenášel......
Zákazník není vždy odborník !!!!!
Na zákazníky bych tohle břemeno nepřenášel......
Zákazník není vždy odborník !!!!!