Flobertka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jako že by se to rozpadlo v ruce ?
Pokud s tím někdo suší do prázdných komor, mlátí do země, nechává ve vodě a nebo jiná zvěrstva, tak to asi nevydrží. Při normálním používání a pravidelném čištění to nemůže nijak zvlášť zlobit, rám u Alfy je nějaká slitina, ale uvnitř je to všechno železo. Já si koupím nejspíš Alfu 641.

Alfa 641
Re: Flobertka
Jo,na Zn-Al slitině nedrží "černění". Psalo se o vícero druzích laku,které vydrží mnohokrát víc než než samotné černění na Zn-Al slitině,protože slitina není ocel.
Na Alfě z druhé ruky mám zcela zmizelý lak v místech kde revolver přicházel u předchozích majitelů do styku s pouzdrem a třeba i na místě kudy vede prst přes rám na spoušť.
Nyní jsou exponovaná místa šedivá,je to vidět třeba kolem lučíku apod: http://forum.gunshop.cz/flobertka-t8941-1095.html
Na funkci to nemá žádný vliv,mechanismus uvnitř je železo jako u "dospělých" verzí.
Na Alfě z druhé ruky mám zcela zmizelý lak v místech kde revolver přicházel u předchozích majitelů do styku s pouzdrem a třeba i na místě kudy vede prst přes rám na spoušť.
Nyní jsou exponovaná místa šedivá,je to vidět třeba kolem lučíku apod: http://forum.gunshop.cz/flobertka-t8941-1095.html
Na funkci to nemá žádný vliv,mechanismus uvnitř je železo jako u "dospělých" verzí.
Ano, to jsem se tu už po pečlivém studiu vlákna dočetl a černěnou verzi tak zavrhnul. Původně jsem myslel, že by to mohla být výhoda, že na tom případně nebudou tak moc vidět svinstva ze střelby, ale evidentně to je spíš mínus. Ostatně, před lety jsem měl plynovku, kterou jsem občasl nosil v zadní kapse riflí a pot z toho "zinkálu" degradoval černění na jakousi šedivou nedefinovatelnou barvu. Takže nikl (či co to na tom je) je jasná volba, ideálně s pěkným dřevem na střenkách.
Předběžně přemýšlím, jestli by na to šla krátká optika s nějkým menším zvětšením (třeba 4x musí stačit až až). Na karabinu se myslím dělá nějaká montáž, co se upevní místo stavitelného hledí, ale jestli to pasuje i na běžné flobert revolvery jsem nikdy nikde nenašel. Možná by bylo fajn, kdyby tu někdo ze současných majitelů Alfy 4x1 nebo 6x1 udělal pár fotek toho stavitelného hledí, abych měl zhruba představu jak to je upevněno a jestli to jde nějak využít.
Předběžně přemýšlím, jestli by na to šla krátká optika s nějkým menším zvětšením (třeba 4x musí stačit až až). Na karabinu se myslím dělá nějaká montáž, co se upevní místo stavitelného hledí, ale jestli to pasuje i na běžné flobert revolvery jsem nikdy nikde nenašel. Možná by bylo fajn, kdyby tu někdo ze současných majitelů Alfy 4x1 nebo 6x1 udělal pár fotek toho stavitelného hledí, abych měl zhruba představu jak to je upevněno a jestli to jde nějak využít.
Alfa 641
Koukám,že se zde Alfy zase rozjely
.No chci si výhledově taky nějakou pořídit,ale jestli 6mm nebo4mm,to je prostě takřka nevyřešitelný oříšek,páč ohlasy a zkušenosti mnoha uživatelů těchto flobertek se tak různí,že z toho nelze nic kloudného pořádně vyvodit.No ale spíš půjdu do té 441 nebo 461(4mm).Podle mě musí mít prostě větší průbojnost logicky než ta těžká 6mm,která při cca 5J musí letět jak střela z minometu
Před asi 10ti lety jsem měl poniklovanou Alfu 641 a sice to byla pěkná hračka,nicméně výkon docela mizerný a střely jsem kolikrát sledoval okem poté,co opustily hlaven,no a sem tam se i některá naopak zakousla i třeba 2cm do měkčího dřeva,což zase dokazuje proměnlivou laboraci každého kusu.Jiné věc je,pak si flobertku i náboje trošku potunit,což lze asi hned několika způsoby.Koukám,že zde někdo hanil tu 4mm,jako že menší výkon než 6mm.No po shlédnutí několika videí na youtube,kde práskali lidé z Alfy 441 nebo 461,si to nemyslím.Lze s tím rozstřelit flašku od pova nebo prostřelit konzervu,tak nevím,nevím ale třeba s mojí CO2 Lověnou flašku teda nedám a podle některých má ta flobertka tak 2-3J??To mi nesedí,páč to by měla mít ta Lovka minimálně taky,ale nic jsem neměřil,tak nevím,nemam na to výbavu.Prostě by bylo fajn,aby někdo,kdo tu Alfu má,udělal nějaké slušné a vypovídající video,aby už bylo trošku jasněji 

- ingsouta
- Kontaktovat uživatele:
Mám dvě flobertky Kora, 2 1/2" a 4". vystříleno cca 2000 ran. Mám je jednak na čistou radost ze střelby, jednak z důvodů sebeobrany. Prostě strčím do zadní kapsy 2 1/2 a je to. Co se týče přesnosti, na 10 m vše v černém (4"), ale naposled jsem střílel do terče před asi 4-mi roky. Na 8 m prostřelí plechovku od šprotů, tedy otevřenou a 6 cm bůčku jako máslo. Tyto zbraně mají energii omezenou na 7,5 J, ale to bohatě stačí. Už to je pár let, stavoval se u mě kamarád z URNy a říkal, to je na nic. A já na to a co když budu rychlejší a nasypu ti to do ksichtu. A on, tak to tedy budu mít smůlu.
Výhoda proti COčkům, neujde vám plyn a co se týče plynovek, tak ty jsou úplně na víteco.
Když jdu na procházku s vnučkou, vždycky ji mám v kapse, co vy víte, který pes po vás vystartuje.
Výhoda proti COčkům, neujde vám plyn a co se týče plynovek, tak ty jsou úplně na víteco.
Když jdu na procházku s vnučkou, vždycky ji mám v kapse, co vy víte, který pes po vás vystartuje.
Zbraň mám proto, abych ji v životě nemusel potřebovat.
ingsouta: Bohužel neuvádíte,jakou máte ráži těch flobertek.A k té obraně-to bych raději toho psal pořádně nakopl,protože než mu "vysypete" do ksichtu celej bubínek,tak s prominutím mezi tím tu vaši vnučku zakousne.A nedejbože,kdyby to bylo nějaké bojové plemeno,takového psa těmi bročky jen ještě víc rozzuříte.K takovému účelu líp poslouží pepřový sprej.Zbran pro spolehlivou obranu by měla mít smrtící sílu,jíž pak dokážete odvrátit jakýkoliv útok.Kdyby šel po vás zfetovanej metrákovej ksindl s nožem,tak po něm tu flobertku raději hodte a utečte.Jinak na tu zábavu to je docela pěkný revolver,až na ty předražené náboje,to je děs.A taky dost lidí tvrdí,že Alfa má mnohem kvalitnější flobertky než Kora,ale to nemám z vlastní zkušenosti.
Tak ja v zasade flobertky neodsuzuju,jsou to pekny hracky a dokazou navodit pocit zbrane,ale na obranu?Na srandastrelbu prosim,ty kvalitnejsi viz Dresslerovky i na mirenku,ale na obranu ne.Pokud nekdo nemuze,popripade nechce delat zbrojak a zaroven chce neco na ucinnou obranu,pak derringer.Derringer Great Gun v razi .45 je vykonove naprosto nekde jinde a cena je jen o malo vyssi nez u flobertky.Vyrabi se i v razi 9mm a je potom jeste skladnejsi.Viz prislusne vlakno na tomto foru.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Ad modifikace - no minimalne jednu upravu te Alfy 6mm znam a k vyssimu vykonu to velmi pravdepodobne vede. Zaroven naboje je samozrejme mozne podomacku delaborovat a "vylepsit", ale otazka je, jak moc to je bezpecne a mimo to strelny prach jako takovy pochopitelne bez ZP koupit nelze, krome cerneho. A kdo ZP ma, ten urcite nebude flobertku takhle upravovat. Mimochodem, dosypavani cerneho prachu do flobert naboju by zrejme fungovalo, ale jednak to uz prechazi pres hranici legality a jednak cerny prach bude svinit cely revolver a namahat jeho konstrukci, takze bych se bal, ze neco "prdne" a nebo v bordelu v hlavni uvazne strela. Takze nez aby to melo nejaky prinos tak to spis nese vice problemu a v zadnem pripade bych to nikomu neradil.
Sebeobrana flobertkou - no spis asi ne... teoreticky by mohla odstrasit vzhledem (je to proste revolver v ruce), teoreticky by taky mohla odvratit utok po stipanci od flobert naboje, ale prakticky bych ji v pripade napadeni pouzil jen na jeden dva praskance na utocnika abych ho na chvilku polekal a pak utikal co to pujde a doufal, ze mi to dalo trosku naskok
Na psa by to stacilo taky tezko, vetsimu to nic neudela a maleho netrefite 
Sebeobrana flobertkou - no spis asi ne... teoreticky by mohla odstrasit vzhledem (je to proste revolver v ruce), teoreticky by taky mohla odvratit utok po stipanci od flobert naboje, ale prakticky bych ji v pripade napadeni pouzil jen na jeden dva praskance na utocnika abych ho na chvilku polekal a pak utikal co to pujde a doufal, ze mi to dalo trosku naskok

Alfa 641
a to je psáno kde? Zákon vysloveně zmiňuje, že držitel zbraně kat D smí přechovávat bezdýmný střelný prach až do množství 3 kilogramy a ani s nákupem jsem nikdy neměl žádný problém.Beaver píše: mimo to strelny prach jako takovy pochopitelne bez ZP koupit nelze, krome cerneho.
Nebo mi utekla nějaká novela? Nemyslím, že to tak je.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
- ingsouta
- Kontaktovat uživatele:
Mám flobertky ráže 6 mm, Kory. Co se týče sebeobrany, tak akorát kdysi se do mě chtěl pustit chlap v Bulharsku, ani jsem si nesundával batoh a byl v růžičkách. Doslova. Jo a jednou cikáni v Praze. Zaujal jsem obranný postoj a bylo to.
Vyhýbám se situacím, kdyby po mě chtěl někdo vystartovat, ale je mi 66, takže to dává jakýs takýs pocit jistoty.
Psi. Umím psa zabít nožem, akorát to odnese levá ruka. V tomto případě ale jde o třesk výstřelu přímo u ucha, který psu bude velice příjemný.
Delaborace. Vyzkoušeno, zavrhnuto. Zákon sice není zeď, ale zpětným rázem se v zinkohliníkové slitině začne vytloukat důlek. Už po 3 ranách.
Nevrlí řidiči. Někomu uděláte něco na silnici špatně a on vás zastaví a bude mít chuť vám třeba podat ruku. V tomto případě útočník neví, že za dveřmi auta máte v ruce schovanou flobertku. Po dvou štípancích v obličeji je v šoku, přiskočit, omráčit, spoutat. Je to drsné, ale je to tak. Náhoda přeje připraveným.
Vyhýbám se situacím, kdyby po mě chtěl někdo vystartovat, ale je mi 66, takže to dává jakýs takýs pocit jistoty.
Psi. Umím psa zabít nožem, akorát to odnese levá ruka. V tomto případě ale jde o třesk výstřelu přímo u ucha, který psu bude velice příjemný.
Delaborace. Vyzkoušeno, zavrhnuto. Zákon sice není zeď, ale zpětným rázem se v zinkohliníkové slitině začne vytloukat důlek. Už po 3 ranách.
Nevrlí řidiči. Někomu uděláte něco na silnici špatně a on vás zastaví a bude mít chuť vám třeba podat ruku. V tomto případě útočník neví, že za dveřmi auta máte v ruce schovanou flobertku. Po dvou štípancích v obličeji je v šoku, přiskočit, omráčit, spoutat. Je to drsné, ale je to tak. Náhoda přeje připraveným.
Zbraň mám proto, abych ji v životě nemusel potřebovat.
Aha, tak to je pro me novinka, ja mel za to, ze nakup je mozny bez ZP pouze u cerneho prachu, anebrz tim ladujou svoje muskety kat. D predovkari. Pokud zakon skutecne tohle povoluje, tak budiz, bylo by tedy teoreticky mozne posilovat laboraci flobertu, nicmene to teda furt nebude nic menit na tom, ze potom flobertka (asi) pretahne povoleny vykon (coz by nekdo musel zmerit, protoze uz tu mnohokrat padlo, ze flobertky jsou zkrouhle natolik, ze i k tomu limitu 7.5J maji obcas daleko) a navic uz tezko zakon povoluje delaborovat strelivo a upravovat ho
Navic teda podle vseho nikdo nevi, jaky prach v tech nabojich .22 flobert vlastne je a tak tezko rict, s cim by se to v takovem pripade melo vlastne teda michat. Podle me tady do hry vstupuje tolik faktoru, ze se proste drbat s tema upravama munice tezko vyplati.
Nejvys co by mohlo byt zajimave, tak je vyroba traskave munice, nedavno jsem videl metodu pro vyrobu takto modifikovanych diabolek a pravdepodobne by to slo aplikovat i na 6mm munici, ale je to zhruba srovnatelne s hazenim malinkych bouchacich kulicek na zed
A asi to zase spada do nelegalnich uprav, takze jsme tak, kde jsme byli 

Nejvys co by mohlo byt zajimave, tak je vyroba traskave munice, nedavno jsem videl metodu pro vyrobu takto modifikovanych diabolek a pravdepodobne by to slo aplikovat i na 6mm munici, ale je to zhruba srovnatelne s hazenim malinkych bouchacich kulicek na zed

Alfa 641
Když bych si šel řešit že mne někdo třeba ťuknul autem a šel si vyměnit... pojistné údaje tak po dvou štípancích v obličeji (v případě brýlí ani neoslepujících) bych bez šoku poslal po dotyčném 3x .45ACP a pak by se vidělo...ingsouta píše: Po dvou štípancích v obličeji je v šoku, přiskočit, omráčit, spoutat.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Beaver
Dosypávat flobetkový náboje je kravina. Udělá to jen víc kraválu a všechno to stejně foukne mezerou mez hlavní a válcem pryč.
Přemýšlej trochu
Dosypávat flobetkový náboje je kravina. Udělá to jen víc kraválu a všechno to stejně foukne mezerou mez hlavní a válcem pryč.
Přemýšlej trochu

Ja tedy nevim,ale osobne si myslim,ze nikdo neproda smokeless prach bez ZP.Je sice pravda,ze drzitel zbrane kategorie D muze k teto vlastnit i strelivo,ale to plati k originalum pred r.1890 a tyto naboje museji byt v tovarnim provedeni a pokud jsou plneny bezdymakem tak si dotycny nesmi ani prebijet.Neco jineho jsou tzv polonaboje do pusek sharps a podobne.Jde totiz o to,ze ani nabojove zapalky nikdo neproda.Pokud to tedy nejsou brokove 209ky a i s temi byva u nekterych prodejcu problem.
Bracha vlastni Alfu 441 a ty 4mm naboje jsou opravdu bida.Je v nich tedy taky trochu prachu,ale vykon jsme namerili tak maximalne 4,5J a to je tak na plechovky do deseti metru.A to jeste s bidou.I po sesypani prachu z nekolika naboju do jednoho se vykon nezvedl o vice nez jeden J.Za prve to neni moc ala zakon a za druhe kyzeneho navyseni rychlosti jsme nedosahli,takze to nema smysl.
Mozna nekdo namitne,ze to neni mozne,ale mel jsem u toho svedka ze dejsiho fora a i hradla.Proste kde nic neni,ani smrt nebere.Zastaval jsem nazor,ze mensi prurez kule zapusobi blahodarne na prubojnost,ale po tomhle bych doporucil .22 flobert.Ktere mimochodem ze zbrane dotycneho svedka (alfa 620 tusim) nijak neupravene,litaji primo paradne a dokonce vrtali dvere durch.Ne plne drevo,ale komorove,coz je jedno,protoze ctyrka se zaryla jen do predni sololitove desky anebo ji prosli ale zustali uvnitr v dutine.
Bracha vlastni Alfu 441 a ty 4mm naboje jsou opravdu bida.Je v nich tedy taky trochu prachu,ale vykon jsme namerili tak maximalne 4,5J a to je tak na plechovky do deseti metru.A to jeste s bidou.I po sesypani prachu z nekolika naboju do jednoho se vykon nezvedl o vice nez jeden J.Za prve to neni moc ala zakon a za druhe kyzeneho navyseni rychlosti jsme nedosahli,takze to nema smysl.
Mozna nekdo namitne,ze to neni mozne,ale mel jsem u toho svedka ze dejsiho fora a i hradla.Proste kde nic neni,ani smrt nebere.Zastaval jsem nazor,ze mensi prurez kule zapusobi blahodarne na prubojnost,ale po tomhle bych doporucil .22 flobert.Ktere mimochodem ze zbrane dotycneho svedka (alfa 620 tusim) nijak neupravene,litaji primo paradne a dokonce vrtali dvere durch.Ne plne drevo,ale komorove,coz je jedno,protoze ctyrka se zaryla jen do predni sololitove desky anebo ji prosli ale zustali uvnitr v dutine.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Naprosto souhlasím! Plánuji Alfu 620, ale ke koupi doposud nedošlo, protože nikdo z fóra nebyl schopný podat řádné reference.cernunos píše:Koukám,že se zde Alfy zase rozjely.No chci si výhledově taky nějakou pořídit,ale jestli 6mm nebo4mm,to je prostě takřka nevyřešitelný oříšek,páč ohlasy a zkušenosti mnoha uživatelů těchto flobertek se tak různí,že z toho nelze nic kloudného pořádně vyvodit.No ale spíš půjdu do té 441 nebo 461(4mm).Podle mě musí mít prostě větší průbojnost logicky než ta těžká 6mm,která při cca 5J musí letět jak střela z minometu
Před asi 10ti lety jsem měl poniklovanou Alfu 641 a sice to byla pěkná hračka,nicméně výkon docela mizerný a střely jsem kolikrát sledoval okem poté,co opustily hlaven,no a sem tam se i některá naopak zakousla i třeba 2cm do měkčího dřeva,což zase dokazuje proměnlivou laboraci každého kusu.Jiné věc je,pak si flobertku i náboje trošku potunit,což lze asi hned několika způsoby.Koukám,že zde někdo hanil tu 4mm,jako že menší výkon než 6mm.No po shlédnutí několika videí na youtube,kde práskali lidé z Alfy 441 nebo 461,si to nemyslím.Lze s tím rozstřelit flašku od pova nebo prostřelit konzervu,tak nevím,nevím ale třeba s mojí CO2 Lověnou flašku teda nedám a podle některých má ta flobertka tak 2-3J??To mi nesedí,páč to by měla mít ta Lovka minimálně taky,ale nic jsem neměřil,tak nevím,nemam na to výbavu.Prostě by bylo fajn,aby někdo,kdo tu Alfu má,udělal nějaké slušné a vypovídající video,aby už bylo trošku jasněji
Ať mi klidně každý nadává do "honiču joulů", ale kupovat si za 5000 Kč flobertku, která bude mít výkon 2J stejně tak, jako každá CO2 pistole mi přijde zbytečný - je to vyhození peněz.
Odpoví mi někdo, jestli má opravdu Alfa 620 (či 420) 7,5J?! =)
Hatsan AT44-10W .177 + MTC (Optisan) Viper 10x44 SCB IRS + regulátor by RZ CZ
Gamo Hunter 440 .177 + Gamo 4x32 WR
Gamo P800 .177
ASG CZ75D Compact .177
Umarex Colt 1911 .177 (pellets)
Gamo Hunter 440 .177 + Gamo 4x32 WR
Gamo P800 .177
ASG CZ75D Compact .177
Umarex Colt 1911 .177 (pellets)