Flobertka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Kavy:
Máš pravdu s tím,že střelivo pro"dospělé" zbraně jako třeba 9mm nebo .45 jsou cenově za kus mnohem výš než nějaký flobert nábojky,ale porovnej si prosímtě jejich užitnou hodnotu.Ve srovnání s tím flobertem je už levnější malorážková munice a i ta nabízí nesrovnatelně lepší vlastnosti a to jak výkonově tak na přesnost.Proto mi připadaj náboje do flobertek tak sprostě předražený,navíc ve spojení s konstrukčně nevydařenými prskátky,které dnešní trh na toto střelivo nabízí(taktéž za cenu,za kterou máš mnohem kalitnější malorážku.Situaci budu brát pozitivně,až bude zákon tolerovat u flobertek alespon 16J ústovku a někdo se konečně chopí výroby zbraně ,která v téhle ráži bude nějak vypadat a bude taky něco trefovat(v současnosti mě napadá,že takového úkolu by se mohl chopit třeba zrovna p.Dresler)Nadruhou stranu máš pravdu-co je dneska levný.
Máš pravdu s tím,že střelivo pro"dospělé" zbraně jako třeba 9mm nebo .45 jsou cenově za kus mnohem výš než nějaký flobert nábojky,ale porovnej si prosímtě jejich užitnou hodnotu.Ve srovnání s tím flobertem je už levnější malorážková munice a i ta nabízí nesrovnatelně lepší vlastnosti a to jak výkonově tak na přesnost.Proto mi připadaj náboje do flobertek tak sprostě předražený,navíc ve spojení s konstrukčně nevydařenými prskátky,které dnešní trh na toto střelivo nabízí(taktéž za cenu,za kterou máš mnohem kalitnější malorážku.Situaci budu brát pozitivně,až bude zákon tolerovat u flobertek alespon 16J ústovku a někdo se konečně chopí výroby zbraně ,která v téhle ráži bude nějak vypadat a bude taky něco trefovat(v současnosti mě napadá,že takového úkolu by se mohl chopit třeba zrovna p.Dresler)Nadruhou stranu máš pravdu-co je dneska levný.
Re: Flobertka
Jde bohuzel o rozsirenost a poptavku,ta neni extra vysoka.A ten konkurencni boj tu je veskerej zadnej,coz je taky opruz.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Cernonosi, obávám se, že lidových 16J se nedočkáš. Žádný poslanec neschválí, aby se jeho voliči ozbrojovali a v případě nespokojenosti to s legálně drženými 16J zbraněmi šli vysvětlit jemu i jeho partajníkům.
A co se týče cen, žádný koníček není zadarmo. Nejlevnější střílení vychází s ocelovými broky, které se prodávají po tisícovkách a sifonovými bombičkami.
A co se týče cen, žádný koníček není zadarmo. Nejlevnější střílení vychází s ocelovými broky, které se prodávají po tisícovkách a sifonovými bombičkami.

Umarex Smith&Wesson M&P R8,
Zoraki M906
Zoraki M906
Byl by tu nějaký ochotný majitel Alfy 420 (620) na poněkud rozsáhlejší dotaz ohledně této flobertky? 

Hatsan AT44-10W .177 + MTC (Optisan) Viper 10x44 SCB IRS + regulátor by RZ CZ
Gamo Hunter 440 .177 + Gamo 4x32 WR
Gamo P800 .177
ASG CZ75D Compact .177
Umarex Colt 1911 .177 (pellets)
Gamo P800 .177
ASG CZ75D Compact .177
monikash píše:Cernonosi, obávám se, že lidových 16J se nedočkáš. Žádný poslanec neschválí, aby se jeho voliči ozbrojovali a v případě nespokojenosti to s legálně drženými 16J zbraněmi šli vysvětlit jemu i jeho partajníkům.
Přesně tak, nyní je trend spíše opačný. Jednou budou gerringery, flobertky, kuše a další dnes volně prodejné zbraně na ZP, pokud teda prodejné budou vůbec.... .
Tak když to tu pročítám.....pokud si nekoupím něco od Dresslera,nemá cenu přemýšlet o flobertkách co se nabízejí na netu
tak vystřeleno 1000kousků pravidelná rýha se již dostavila ale jinak všechno v pohodě pří zamčeném bubnu nepatrná vůleKavy píše:"...vše pasuje jak má " vezme za své,když natáhneš kohoutek,západka ho zaaretuje proti "díře" a válec se stále vaklá do všech směrů.Kdyby to mělo alespoň hlaveň,ale ta obrovská nadkaliberní díra v rámu místo hlavně střelu nikam nenavede![]()
A když jsi nakousl materiál,zrovna válec je z pěkného bláta.
Těch 150 ran jsi dal s tím na fotkách ? Já dal 100ku a válec má na sobě vydřenou od západky pěknou rýhu.
To krátké podélné rýhování v rýze , co vypadá jak záznam z Seismografu způsobuje právě ta vůle v uložení válce. Bez ní by se válec ale neotáčel,na ose konzoli lítá při natahování kohoutku jak křeček v bubnu.Vůle snad dva milimetry![]()
Na tvém rýha úplně schází,čím to to může být ?
Naposledy upravil(a) zapata dne 21 úno 2012 16:57, celkem upraveno 1 x.
Já myslím, že Alfa či Weihrauch nejsou špatné. Ale když tyhle zbraně, tak jedině v ráži 4mm.Ford79 píše:Tak když to tu pročítám.....pokud si nekoupím něco od Dresslera,nemá cenu přemýšlet o flobertkách co se nabízejí na netu
Alfy 6mm jsou prý přehnaně škrcené. Někdo tu psal, že v testech výkonu měly pouhé 2,62 J!!!
Hatsan AT44-10W .177 + MTC (Optisan) Viper 10x44 SCB IRS + regulátor by RZ CZ
Gamo P800 .177
ASG CZ75D Compact .177
Gamo P800 .177
ASG CZ75D Compact .177
Jednou nějaký pisálek naměřil 2.62J a už má Alfa "nálepku" 2.62J pistole.
Podobně jako karabina flobert dostala "nálepku" 5J karabiny.
Ti co Alfu nemají se drží toho co si přečetli,ti co Alfu 6mm mají ,ti vědí své
zapata
nejspíš jsi měl štěstí na kousek. Já byl z toho "mazlíka" strašně zklamaný.Tak se mi líbil a tak podojili to uložení válce a rotačního mechanismu,že jsem nevěřil vlastním očím.
Nejvíc mě dožrala silně nadkaliberní díra v rámu místo hlavně.Až po prvním natahování jsem pochopil proč tam musela být. Bez té vůle by se válec vůbec neotáčel
Gratulu tedy k dobrému kousku a přeju mnoho radosti.Závidím ti.
Podobně jako karabina flobert dostala "nálepku" 5J karabiny.
Ti co Alfu nemají se drží toho co si přečetli,ti co Alfu 6mm mají ,ti vědí své

zapata
nejspíš jsi měl štěstí na kousek. Já byl z toho "mazlíka" strašně zklamaný.Tak se mi líbil a tak podojili to uložení válce a rotačního mechanismu,že jsem nevěřil vlastním očím.
Nejvíc mě dožrala silně nadkaliberní díra v rámu místo hlavně.Až po prvním natahování jsem pochopil proč tam musela být. Bez té vůle by se válec vůbec neotáčel

Gratulu tedy k dobrému kousku a přeju mnoho radosti.Závidím ti.
Naposledy upravil(a) Kavy dne 21 úno 2012 18:03, celkem upraveno 3 x.
A ti co znaji ty,co Alfu 6mm maji,tak se muzou jen smat.Brachova alfa 441 nema ani pul vykonu.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
To kecáš,protože 4ka co jsme měřili měla 5x méně Joule než měřená 6ka
Nebo neumíš počítat
Ale Joule zajímají jen trubky co chtějí střílet na chudáky zvířátka.Mě stačí když to propíchne papír abych viděl jak jsem levej

Nebo neumíš počítat

Ale Joule zajímají jen trubky co chtějí střílet na chudáky zvířátka.Mě stačí když to propíchne papír abych viděl jak jsem levej

Ok,bylo to jeste min,ale ne 5x mozna 4,5x.
Jenze Jouly znamenaji vyssi rychlost a vyssi rychlost znamena plossi balkrivku.Tedy do urcite hranice.Tvoje Alfa stejne popira vsechno co se o nich povida,teda az na tu presnost,ale tam to jde pul na pul s panickem
Jenze Jouly znamenaji vyssi rychlost a vyssi rychlost znamena plossi balkrivku.Tedy do urcite hranice.Tvoje Alfa stejne popira vsechno co se o nich povida,teda az na tu presnost,ale tam to jde pul na pul s panickem

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Zdravím
, rychlý dotaz:
Jak to vypadá s floberťáckými náboji?
Už se to s těma kuličkama rozjelo? Moje poslední zkušenosti následující - 6. února jsem oslovil celkem 4 obchody - 2x Praha a 2x Rakovník. Vždy jsem uspěl v jednom z nich, v Praze - Colosus hlásil že nemá, na Harfě za nekřesťanských 250,- jsem z nouze vzal ale už nikdy více. Podotýkám že to byly špičky (kuličky nebyly vůbec). Poté jsem dorazil do Rakovníka, kde armyshop neměl a ve zbraních ve Vysoké ulici měli. Také pouze špičky ovšem za krásných 195,-. Paní, mi ještě říkala, že se bohužel zdražili asi ze 180 na 195 - no když jsem to viděl, měl jsem chuť na alespoň 4 krabičky
. Jó Rakovník mě ještě nezklamal, dokonce i Spielberga jsem si tam prohlédl a potěžkal. Rozdíl v Kč tedy zatracený, ale jak říkám, tehdy jsem sehnal pouze špičky. No a někdy předevčírem koukám na colosus - už maji ty s tou kuličkou možné dát do košíku, TAKŽE, kdo je z Prahy - máte hlášku, že už se ten propad začíná srovnávat? Ideálně Zbrojovka v Opletalce...
Díky

Jak to vypadá s floberťáckými náboji?

CZ, ZKM, Slavia, Norconia, ALFA, Drulov ...
Je pravda,že když jsem se zajímal u prodejce o flobertky....paní,která byla zapultem mi nabídla jako první Weihrauch HW4...pak Alfu 440-441...Cuno Melcher ME 38 Magnum 4mm.....na hraní Ekol Arda 4mm......samozřejmě se zmínila i o Dresslerovkách.......nabízela i Spielberga 100f......nějkakou předělanou ruskou malorážku Toz-17.....a novinku Norinco JW 15A........mě osobně se libí Derringer od Dresslera..ale ta cena......nebo kdyby byl na trhu dvouhlavnový derringer..to bylo perfektní............no pak mi pani ještě nabídla Derringer Guardian...střelivo brok 4,5+broková zápalka