Flobertka

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Tomm
Re: Flobertka

Příspěvek od Tomm » 21 úno 2012 20:12

:arrow: Ford79: Hele čoveče, u jakého prodejce Ti tenhle sortiment byl nabídnut? afg-obrana.cz? ... :wink: Říkáš paní za pultem...

CZ, ZKM, Slavia, Norconia, ALFA, Drulov ...
Ford79

Příspěvek od Ford79 » 21 úno 2012 20:21

ne HW 4 a alfy na prodejně......ostatní ukazovala na netu s tím,že cokoliv mi objedná 300kč navíc...Dresslerovky je jedině u pana Dresslera.....
mám to všude daleko...nejbližší kamenej obchod mám v Rakovníku a to pořádně nevim,kde ve městě je....ještě jsem tam nebyl....
Ozzy

Příspěvek od Ozzy » 11 bře 2012 19:35

Zdravím,
trochu to tu oživím. Uvažuju nad něčím krátkým do sbírky a celkem mne zaujaly flobert revolvery. Přečetl jsem si těch pár témat, co se tu na fóru vyskytují, ale nenašel jsem odpovědi na pár věcí.

Revolvery Alfa i Kora mají na 10m mizernou přesnost v obou rážích (8 cm je pomalu velikost terče, na který chcu střílet). Přesto se tu našli střelci, kteří tvrdí, že si vyladili tyto revolvery na vyšší přesnost. V čem tyto úpravy spočívají (pokud to teda není tajné :-) )?

Jak je proti Alfě přesný Arminius nebo Cuno Melcher? Jaké jsou s těmito revolvery zkušenosti?

Může se jít Ekol s hladkou hlavní na 10 metrů klouzat, nebo je dostatečně přesný?

Jaké jiné značky Flobert revolverů se ještě dají v ČR sehnat (uvažujme SA/DA revolver s hlavní do 3" a max. 5000 za nový)?
Kavy

Příspěvek od Kavy » 11 bře 2012 20:00

Kde bylo napsáno těch 8cm ? Stříleno z upevněné nebo z ruky ?

Tohle jsem nastřílel ve stoje s 2" Alfou na 10m jednou rukou. 2" verze má ještě hladkou mušku,kterou se blbě míří,proto ten odchyl od středu.
http://forum.gunshop.cz/flobertka-t8941-1095.html

S 4" nebo 6" hlavní a hranatou muškou to musí jít na střed skoro samo :-)
Nějak "spřesnit" zbraň si neumím bez totální rekonstrukce vůbec představit. Tahle fáma asi pochází od lidí,kteří se domnívají že otočením kouzelného šroubku budou padat desítky i když se ruka klepe jak starý bábě :-)

Pokud se budeš dívat po zahraničních výrobcích,tak u 6ky je někdy skutečný válec úzký jen tolik,že nejdou nabít špičaté náboje,ale jen s kuličkou.
Beaver

Příspěvek od Beaver » 11 bře 2012 20:51

Ozzy: Já se chystám nejspíš na Alfu 6mm se čtyřpalcovou hlavní. Dá se to nosit v pouzdře u sebe (sice na obranu to není, ale co už, ta možnost tu je), na to je šestipalec moc dlouhej a přesnost by mohla být lepší než u dvoupalcovýho. On i ten dvoupalcovej 6mm nestřílí asi nějak mizerně, hlaveň vlastně prochází skrz falešnej válec až k tomu zmenšenýmu "pravýmu" válci, takže je o něco delší než u verzí v ráži 4mm, ale i když ve flobertech není žádnej prach (nebo by normálně neměl být), tak mi přijde, že ta dvoupalcová hlaveň je prostě málo. Když tak mě někdo vyveďte z omylu, já si to teda stejně koupím s delší, ale budu rád i za postřehy uživatelů. Co jsem četl, tak Kora prý s kvalitou není na úrovni jako Alfa, ale víc o tom nevím. Ostatní výrobci mě moc neoslovili, buď nedělají flobertku v 6mm ráži a nebo mají hladkou hlaveň.
Alfa 641
Ozzy

Příspěvek od Ozzy » 11 bře 2012 21:27

No, těch cca 8cm je uvedených ve speciálu SR o flobertkách, ve článku Z+N, který má sama Alfa na stránkách a na fotkách dalších terčů mimo toho Tvého. Když jsem ten Tvůj nástřel viděl, tak jsem si říkal, že to snad až tak špatné nebude. Takže jsem z toho tak trochu jelen. Více méně mi jde o to, abych na 10-15 m trefoval jakž takž slušně vzduchovkový terč a na 25m terč pistolový (10m doma, 25m na střelnici).
Kavy

Příspěvek od Kavy » 11 bře 2012 21:46

Ubezpečuju tě že to nebyl žádný podvod,vždyť to není žádný zázrak.
Ale sám jsem cítil že jsem neudělal chybu při spouštění,snažil se mířením srovnat mířidla,že by to nemuselo být špatné.

Za cenu nové flobertky bych raději koupil třeba i ojetou vzduchovou pistoli.Nadělá to méně hluku a poslouží to celkově lépe a levněji.
Ozzy

Příspěvek od Ozzy » 11 bře 2012 22:08

Uvažuju i nad tím, ale vzhledem k tomu, že už mám jednu airsoftku a jednu dlouhou vzduchovku, tak mně láká i něco na náboje a s trochou kraválu. Zbroják z jistých rodinných důvodů nechcu, tak jsem uvažoval, jestli flobert revolver dokáže zastoupit krátkou malorážku při výrobě dírek do terče.
Btw. Co jsem tak pochopil, tak je jedno, kterou ráži si člověk vybere? Hodně lidí chválilo 4mm flobert, ale táhně mně to spíš k 6mm...
wo3

Příspěvek od wo3 » 11 bře 2012 23:10

Tady máš výsledky střelby z revolverů Alfa na 10 metrů v příspěvku Adlera A na str. 61: http://forum.gunshop.cz/flobertka-t8941-900.html které vcelku odpovídají reálu:

http://forum.gunshop.cz/download/file.p ... &mode=view

Alfa 441 15 zásahů na 10 m, ..............rozptyl 54 mm

FOX S 125 15 zásahů na 10 m, .............rozptyl 19 mm

Alfa 661 15 zásahů na 10 m,.................rozptyl 59 mm

To víceméně odpovídá i mé zkušenosti a k podobným výsledkům dospěli u Alfy i ve speciálu o flobertkách SR.

Ostatně Kavy to má také tak podobně, kdyby neprovedl vyloučení té podle něho "ulítlé střely"
Ozzy

Příspěvek od Ozzy » 12 bře 2012 07:00

Děkuji za odpovědi. Tak to asi vypadá, že ve SR neumí střílet. :-D
wo3

Příspěvek od wo3 » 12 bře 2012 07:26

Tak to bych netvrdil. Hodně totiž záleží mimo jiné taky na tom, jaké máš štěstí na konkrétní kus. Když budeš testovat třeba deset zbraní stejného modelu, zjistíš že například dvě mají výborný rozptyl, u pěti je dobrý a tři jsou na prd.

Ideální je, když máš kontakt se střelcem který vyrobené zbraně v dané firmě nastřeluje. Ten ti může vybrat nejlepší kus "jeden z tisíce" :P
Ozzy

Příspěvek od Ozzy » 12 bře 2012 08:01

Aha. A nějaký tip, jak vybrat dobrou flobertku? Na co si dávat pozor? Plánuju nákup z druhé ruky, takže se chci zeptat jak jsou na tom Alfy s životností.
Beaver

Příspěvek od Beaver » 12 bře 2012 14:27

Kavy píše:...Nadělá to méně hluku...
No prave... obcas by clovek radsi mel neco, co se ozve, nadela to hromy a blesky a trochu smradu :D Navic to prece jenom pusobi dojmem "skutecne zbrane", nenabiji to clovek po kazde rane a je z toho ten spravny "odpad" ve forme nabojnic.
Ozzy píše:Hodně lidí chválilo 4mm flobert, ale táhně mně to spíš k 6mm...
Me taky. Ty naboje do toho uz nevypadaji uplne jako nedefinovatelne smeti s drobkama od chleba, clovek ma na vyber spicate nebo kulate (pripadne slepe, pokud by chtel plasit spacky) a vetsi dirka v terci taky potesi. Presnost je navic plus minus stejna. 4mm jsou mozna nepatrne levnejsi, ale pokud bys nestrilel tisice ran mesicne, tak ten rozdil nebude tak vyznamny. Takze moje volba bude nejspis Alfa 641, na 10-15 metru a papirove terce plus plechovky si myslim, ze to je nejlepsi volba (puska je na to moc dlouha, dvoupalcovy revolver zas moc kratky).
Kavy

Příspěvek od Kavy » 12 bře 2012 15:34

Nezapomeň že jsem střílel jednou rukou bez opory,to se stane že nějaká ulétne. Tak velká odchylka znamená,že střelec udělal chybu na mířidlech.

To porovnání Alfa-Fox-Alfa se mi nezdá. Vyjádřil jsem se k tomu na následujích stránkách.
Stále mi vrtá hlavou,že z ALFA 661 + obouruč s oporou je horší výsledek než jsem udělal jednoduč bez opory s krátkou záměrnou na 2" hlavni stříleno na stejnou vzdálenost ? Mě ulétla jedna,když se střílí s oporou tak ulétnou všechny ?

Rozdílný rozptyl v jednotlivých kusech může být několik mm,ale nemůže to běhat po celém terč.To snad ani není možné,je to záhada.

Všechny negativní soudy vynášené na nepřesnost by měli být podložené nástřelem z upevněné zbraně.
Dělal jsem to tak se všema vzduchovkama a byl jsem mile překvapen jak i laciné pistole dokáží udržet rozumný rozptyl.Co propadlo,byl právě Cold Government od Umarexu s hladkou hlavní.Vzduchovkový terč mu byl malý i když jsem do něj potom po jedné nabíjel diaboly od JSB.

Projdi si na netu příspěvky na všechny revolvery Alfa s zinkovým rámem.Viděl jsem na .38 prasklý rám.To tě na flobertce skutečně nehrozí.
Mě se jen povoluje šroubek konzole. Dělalo to i na zcela nové 441. Nejspíš ve fabrice neznají Loctite :wink:
Ale vnitřek je spracovaný pěkně.Pochybuju že očekáváš životnost přes 20 000 :lol:
Ozzy

Příspěvek od Ozzy » 12 bře 2012 21:03

To je pravda, to nečekám. :-) Šlo mi o to, jestli jsou bez zásahu kutila trvanlivé a nebo se na nich objevují nějaké obvyklé vady dané stářím a špatným zacházením.
Odpovědět