Diabolky

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Martin K
Re: Diabolky

Příspěvek od Martin K » 04 čer 2013 11:57

S634 píše:Ale tady se měřit na důlky v plechu taky nesmí, protože kdo nemá měřák na rychlost a snaží se si poradit jinak, je hned blbej. Jinak důlek v plechu dveří staré lednice od broků č.11 je minimálně 2x hlubší, než od libovolné diabolky.
včera se mi podařilo prostřelit diabolkou Exact.22 klasickou značku " zákaz zastavení " - podotýkám, že mi visí v garáži na stěně, nikoliv nějakou značku u chodníku. Mohl by jsi mi, moc prosím, věnovat chviličku času a spočítat mi kolik mám v té vzduchovce tedy Joulů? alespoň odhadem? změřil bych si to samozřejmě sám, ale chrono na rozdíl od plechu má tu nevýhodu, že v šeru a bez baterek nefunguje :(

dycky STEYR
Warthog

Příspěvek od Warthog » 04 čer 2013 12:03

S634 píše: Průbojnost broků je fantastická, žádná diabolka mi s plechem nebo dřevem neudělala to co broky, protože na deformaci diabolky se spotřebuje víc energie, která se tak nepředá do cílového předmětu.
Zato brok, který z cíle na druhé straně vyletí určitě předá té energie víc... Už to nehul.

Ale tohle všechno se dá experimentálně ověřit a dopočítat. Doraž na nějaký sraz a můžeme to zkusit.

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Trojan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trojan » 04 čer 2013 12:03

mtarnovsky: ono jde o to, že hlaveň si na ně dle mého názoru zvykne - tzn pěchováním materiálu se trochu zvětší vnitřní průměr.

No a pak je otázka, jestli po těch 20ti letech, bude kvalita soustřelu s diabolkami taková, jako předtím...
Martin K

Příspěvek od Martin K » 04 čer 2013 12:14

Warthog píše:Doraž na nějaký sraz a můžeme to zkusit.
Pánbůh s námi a zlý pryč! :roll:
dycky STEYR
milius

Příspěvek od milius » 04 čer 2013 12:18

Warthog píše:
S634 píše: Průbojnost broků je fantastická, žádná diabolka mi s plechem nebo dřevem neudělala to co broky, protože na deformaci diabolky se spotřebuje víc energie, která se tak nepředá do cílového předmětu.
Zato brok, který z cíle na druhé straně vyletí určitě předá té energie víc... Už to nehul.
Co je na tom divnýho?To je základ vzduchovkářskýho dětství a vědění.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
mtarnovsky

Příspěvek od mtarnovsky » 04 čer 2013 14:30

Hoši.ja viem ze ste v uplne inom levely a mate kua drahe flinty a tak podobne,ja vystrielam za rok cca 5000ks z mojich uzasnych 5ks vzduchoviek :lol:
Ked ma niekto lamacku za cca 30e(ja)a najdrahsiu vzduchovku za cca 100e(ja)tak si myslim ze kovohute tomu neuskodia.A keby hej tak si za 20rokov kupim novu.
Do fotrovej S620 som ich daval dlhe roky(a este standardy samozrejme),a bol som s nimi spokojny,slavku sme kupovali pred 35rokmi z druhej ruky a furt slape.
Nechcem sa nejako extra zastavat kovohuti,ale myslim si ze aka flinta take strelivo.Takze keby som si kupil flintu za 300e a vyssie tak tam urcite kovohute nedam ani na "cisteni hlavne "ako to tu niekto odporucal. :P
Je to len moj osobny nazor,ked sa mylim tak ma opravte,ale do trabanta asi nikto netankuje nejaky V-power ale obycajny najlacnejsi benzin-hlavne ze to jede.
Ja viem ze ste uplny profici,ale myslim si ze je tu na tomto fore aj miesto pre amaterov ktory sa snazia poradit a pomoct(vacsinou sebe ale aj druhym) a odovzdavaju si skusenosti zo strelby z 5m na plechovku piva.
Je pravda ze su tu aj exoti-momentalne ma napada S634 ktory cloveka uplne domota a zabije mnoztvom teoretickych bludov,ale aj taky musia asi byt.
Ale v kazdom pripade si necham poradit a poucim sa.Toto forum mi dalo vela.
Takze strelbe zdar a nech nas to co najdlhsie bavi.
Hatsan AT44-10w 5,5 + Leupold 4-24x50e+pumpa
Crosman1377-40cm hlaven,flat top,prerobena spust,pretesneny transfer,ocel.zaver,4-9x40,pazba
Slavia 620
mtarnovsky

Příspěvek od mtarnovsky » 04 čer 2013 14:38

Trojan píše:No a pak je otázka, jestli po těch 20ti letech, bude kvalita soustřelu s diabolkami taková, jako předtím...
Urcite nie,pac to uz budem mat 60r,nebudem dobre vidiet a budu sa mi triast ruky!!!! :P :P
Crosman1377-40cm hlaven,flat top,prerobena spust,pretesneny transfer,ocel.zaver,4-9x40,pazba
Slavia 620
diddle

Příspěvek od diddle » 04 čer 2013 15:19

mtarnovsky - oni si tady ti kluci kupujou ty zbraně právě proto že chcou být lepší a přesnější... chápu že do trabantu neliješ v power - ale asi ani nečekáš že budeš nejrychlejší na cestě.. když nevěříš těm co už to zkusili před tebou, nejlépe uděláš když si koupíš dvě krabičky diabolek - kovohutě a třeba jsb a vystřílíš je do terče.. udělej to i ty jako třeba já a uvidíš - mimochodem stačí když budeš podávat - zkontroluj rozdíl vizuálně a mrkni i na prsty..
a ještě jedna věc - nejde tak ani o cenu zbraně - ale co s ní dokážeš.. hravě nás přestřílel bývalý juniorský mistr republiky s hanelkou 312 a poměrně dražší zbraně nám byli k ničemu :o) (jen jako perličku - po první sadě už kovohutě nechtěl - a my měli po výhodě :o)

k S634 je zbytečné se vyjadřovat - trvalo mi pul roku co jsem pročítal tohle forum než jsem si dovolil někomu poradit.. a ejhle - tenhle pán tady radí každému a na počkání - škoda že všichni co čtou forum déle si pamatujou jak tady nebyl schopen nastřelit pevná mířidla.. a to byl tak odhadem březen..
co je nejhorší - že většině naprostých nováčku tyhle bláboly ještě za hodně let budou motat hlavy.. vím že to je forum a dává příležitost kecat tu každému - ale jestli mají tyhle fora někomu pomáhat - zakročte..

nic kluci ještě musím poštelovat svou repaslou pistoli tak jdu sehnat dvířka od staré ledničky
:o)) ne nebojte chrona - když je nemám - mi vždycky někdo půjčí - ještě se mi nestalo že by mi tu někdo nepomohl - stačí se tady k lidem tady chovat slušně - A za to díky všem normálním tady..
CZ200Colour - Optisan Viper 6-24x56
Tau 5

Sice střílím blbě - ale zato rád :o)
mtarnovsky

Příspěvek od mtarnovsky » 04 čer 2013 15:48

Diddle. Keby som nestrielal s JSB tak by som o kovohutiach nepisal.zrovna dnes som daval jsb vs n11 a vyzera to ze mojim sragoram najviac chutia lacne streliva.
Naj sranda je ze najlepsie sustrely sa mi podarili zo standardmi,ale uz ich nedavam,strasne spinia prsty.
Vyskusal som toho streliva strasne vela(dnes padlo za obet 200kovohuti a cca 300jsb)inokedy som skusal aj bars co ine priblizne 10druhov streliva,dokonca aj slovenske,aj madarske,aj gamo,a prave preto som pisal moje skusenosti..bohuzial neviem preco to je ale moje lacne smejdy papaju radsej lacne strelivo.Gamo uz nekupujem to je otras,to s nelubilo ani mojim smejdikom.strielam do 15m.
V predchadzajucom clanku som pisal ze strielam cca 5000vystrelov rocne,ale po dnesnej poobednajsej strelbe som zistil ze to bude asi viac a o dost. :D
Slavia 620
Bazzybarel

Příspěvek od Bazzybarel » 04 čer 2013 20:47

Už sem tady toho pročetl dost, o vzduchovkách především, je fakt že snad není zbraň která by se tu neprobírala, což je super když se hledá info, ale viděl jsem VELMI často, že borci, kteří investovali do výbavyčky docela dost peněz (řádově desetitisíce), se často povyšují nad obyčejné "slávkaře plechovkáře" a diskuze pak nestojí za nic a jen se lidi osočujou atd... Né každý má prachy na PCPčko za 25tis, no a ani na pružinovku za "směšných" 5tis...
Jako čekal jsem tady od toho víc...
No aspoň že jsem dostal pár smysluplnejch odpovědí k mému předchozímu dotazu.....

Sem raději přispívat jen skromě a s naprostou pokorou Slávkařské chudiny, abych nebyl sestřelen špicovými borci..... fuj
Bude hůř...
Queeg 512

Příspěvek od Queeg 512 » 04 čer 2013 22:04

1) Tohle je vlákno o diabolkách
2) Na fóru se dá na správných místech seriózně mluvit i o Slávkách a střelbě s nimi a dokonce horšími věcmi, špicové borce sere když někdo prakticky nevratně zprzní kvalitní vlákno, natož když to udělá u celé řady. Já se pak za špicového borce nepovažuju a na cenovce mé vzduchovky bylo číslo v porovnání se Slávií zhruba poloviční, neradím ale lidem ve vláknech ke konkrétním zbraním, aby pili Balistol, a nikdo se tak proti mě nespiknul. Docela pak chápu volání po zákroku, kvalita postižených vláken znatelně poklesla, sám bych asi tak úspěšnou sabotáž nevymyslel :evil:
RZ CZ

Příspěvek od RZ CZ » 04 čer 2013 22:55

To "Bazzybarel".Nezatracuj všechny.Já osobně vyslyším každého s jakýmkoliv kyjem :wink:
Mr.Handy

Příspěvek od Mr.Handy » 04 čer 2013 23:09

K poškozování hlavně vydíráním od broků...
Oni jsou totiž "kovohutě" přidružená výroba, tudíž nepoužívají kvalitní olovo, ale olovo z autobaterií, které obsahuje stopy síry, která tvoří s olovem dost tvrdé sloučeniny (tvrdší než materiál hlavně). Už to tady snad i někde bylo.
Takže kovohuťě nebrat. Do dieselového motoru se taky neleje fritovací olej, i když by to na něj jelo :D

Kdo má rád svou zbraň tak jí snad dopřeje jen to nejlepší střelivo ne? A kdo nemá rád svou zbraň ten tu nemá co dělat. 8)
mari

Příspěvek od mari » 04 čer 2013 23:13

za me rozhodne nemluvi cena zbrane,tak jak tu nekdo zminoval,ale myslim ze spis zkusenosti.myslim,ze to muze i nekdo potvrdit.kdyz ald nekdo,kdo pred mesicem neumel nastrelit kukr a nejlip mu strilelo nejhorsi strelivo zde poucuje a radi jinym zacatecnikum co a jak,tak mi nezbyvalo nez reagovat.jinak zacatecnik byl kazdy a vysledky a um nejsou podlozeny jen drahym vybavenim.
Trojan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trojan » 04 čer 2013 23:21

Mr.Handy píše: Kdo má rád svou zbraň tak jí snad dopřeje jen to nejlepší střelivo ne? A kdo nemá rád svou zbraň ten tu nemá co dělat. 8)
Ony ty broky nijak extrémně ten lauf neničí...a pokud je JSB 2,5x dražší než brok, chápu, že to někomu může imponovat a na střelbu na nějaké plechovky to bude uplně ale uplně jedno.
Odpovědět