Diabolky

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
reaktor
Kontaktovat uživatele:
Re: Diabolky

Příspěvek od reaktor » 03 kvě 2013 19:43

Zdravím vzduchovkáře, nechtěl jsem zakládat nové téma.
Hledám ochotného majitele velkého množství druhů diabolek který by mě poslal vzorky. Řekněme od každého druhu 3 kusy i s popisem co jsou zač. Hledám zvědavého vzduchovkáře jako já :-)
Chtěl bych zkusit natočit video v podobném stylu jako moje předchozí, ale s lepším zpracováním jak vide tak popisu. Zjednodušeně jak hluboko která diabolka půjde.
Já mám sice diabolky, ale jen 3 druhy. Jen občas si prásknu a můj zájem o zbraně je trochu jiného kalibru.
Pokud by někdo chtěl poslat, tak prosím do PM, ať to tu nezahltíme psaním netýkajícím se přímo tématu v tomto vlákně. Klidně do PM napište i nápady jak by mohlo být video zajímavé. Jako střelci ze vzduchovek máte i víc zkušeností. Jedná se o diabolky 4,5 mm.

Ukázka předchozího videa které je na rychlo spíchnuté, další by mohlo být dokonalejší.

Brokovnice, obrana proti ČERNÉ MAGII

http://www.youtube.com/user/reaktor1300?feature=mhee
Blue_L

Příspěvek od Blue_L » 10 kvě 2013 10:08

http://www.mrhollowpoint.com/1401.html - nejake tie tazsie diabolky :)
Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
311deadman

Příspěvek od 311deadman » 29 kvě 2013 23:13

Zdravím,
nekupoval jste někdo v poslední době v Praze testovací sadu exactů. Nechce se mi platit poštovné a taky moc lítat po městě (není čas)...
zdendaxxl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdendaxxl » 29 kvě 2013 23:19

xpetrx píše:Zdravím.Chci se zeptat jestli někdo neví o prodejci diabolek JSB v okolí Svitav?Nechce se mi platit za jednu krabičku na zkoušku cca 300.kč.(diabolky+poštovné,balné) Díky
V Lanškrouně ve fontáně u Cinka je koupíš :wink: nahoře na námku ve Svitavech je také myslím mají :wink:ještě v České Třebové u Řeháka a pak už opravdu nevím :?:
Walther LG 300 XT Carbontec Custom/ Burris Timberline 4.5-14x32
Steyr LG110FT Custom Hunting/Sightron SIH TAC 4-12X40 AO HHR
http://zdendaxxl.rajce.idnes.cz/ .Změnil jsem nick na "Zdendaxx"
xpetrx

Příspěvek od xpetrx » 30 kvě 2013 09:11

V Lanškrouně ve fontáně u Cinka je koupíš :wink: nahoře na námku ve Svitavech je také myslím mají :wink:ještě v České Třebové u Řeháka a pak už opravdu nevím :?:
Ahoj.Díky za info.Na náměstí ve Svitavách má jen 6.35.Ale už je 14 dní prodávají v Gunneru.Prý se na ně hodně lidí ptalo tak,reagovali na poptávku.
Naposledy upravil(a) xpetrx dne 30 kvě 2013 19:48, celkem upraveno 1 x.
Air Arms EV2 MK4 / Optisan CP 10x32P mil-MH10x
Slavie 620, Slavie 630
Je lepší to blbě dělat, než o tom chytře kecat.
lukinn

Příspěvek od lukinn » 30 kvě 2013 18:30

to mi chces rict ze JSB ma v cal.0.25 i neco jineho nez king a predator?ze maj testovaci sadu? :shock:
Bazzybarel

Příspěvek od Bazzybarel » 01 čer 2013 16:35

Zdravím, koupil sem si Gamo Round 4,5mm broky na zkoušku, ale kutalejí se mi z hlavně ven jak u Slavie tak u fungl nové vzdoušky Magtech, ze které jsem vystřílel tak 200 Standardu a 200 Gamo Match takže jako nová. Čekal jsem že broky budou normálně v hlavni sedět ale ne, většina se vykutalí ven což je dost otrava při nabíjení i střelbě. Nevíte jestli je to normální i u Příbramských broků nebo Gamo dělá vše tak naprd jako se tu dost často dočítám v diskuzi? Při rstřílení do plechovek by se broky snadno nabijeli bez nutnosti kontrolovat kde je špička nebo suknička, což u diabolek musím řešit skoro vždy protože po hmatu to ne vždy poznám a rvu diabolky sukní napřed což moc dobře nejde.
Bude hůř...
RZ CZ

Příspěvek od RZ CZ » 03 čer 2013 23:58

Týpek testuje diabolky z pružinovky Benjamin Trail NP .22.Na můj vkus rozptyly jak kráva.
S634

Příspěvek od S634 » 04 čer 2013 02:03

Bazzybarel: koukám, taky už blbě vidíš na ty blechy. Tady se k brokům nepřiznávej, nebo tě sežerou!

Gamo broky jsou z tvrdého olova, podobně jako lovecké broky z kovohutí (ty jsou ale ještě tvrdší). Tvrdé olovo ničí hlaveň, takže je nepoužívej, pokud plánuješ víc jak pár desítek tisíc výstřelů. Ony jsou ale na lov lepší (líp prorážejí) než obyčejné čistě olověné.

Broky č.11 ti zaručeně hlavní nepropadnou, naopak některé tam budeš tlačit hodně velkou silou, prostě jsou šišaté ale nikoli od výroby, ale od přepravy po nejdelších schodech světa s názvem D1. Některé jsou i větší, záleží jestli jsi dostal výmet ze začátku nebo konce série, nebo z normálního provozu. Jsou z měkkého (čistého) olova, které toho fakt moc nevydrží, takže když to doma rozbalíš, zjistíš, že broky místo aby byly kulaté, jsou kulatě hranaté.

Průbojnost broků je fantastická, žádná diabolka mi s plechem nebo dřevem neudělala to co broky, protože na deformaci diabolky se spotřebuje víc energie, která se tak nepředá do cílového předmětu. Ale tady se měřit na důlky v plechu taky nesmí, protože kdo nemá měřák na rychlost a snaží se si poradit jinak, je hned blbej. Jinak důlek v plechu dveří staré lednice od broků č.11 je minimálně 2x hlubší, než od libovolné diabolky.

Dá se to chytání diabolek ale nacvičit po hmatu, sukýnka je taková ostřejší, ale ne že na ni zatlačíš tak abys ji splácnul, prostě ji podélně zhoupni v prstech a tam kde je ostřejší, je sukýnka. po pár stovkách ti to už půjde samo a nebudeš se muset dívat, rovnou budeš ládovat.
Slavia 634 4,5 r.v. 2012 + NikkoSt. MM 4x32 AO IR MD / BulletProject 6-24x50SFE
2 rozsévačky broků Gamo AF-10 + lovecké broky z kovohutí za 150/kg
mari

Příspěvek od mari » 04 čer 2013 08:00

S634 - tvrde olovo nici hlaven? Coz potom plastovane strely ,k tere leti hlavni rychlosti trikrat zvuk? A presto z te hlavne dam nekolik tisic ran. To nemluvim ani o tlacich co jsou v hlavni a material hlavne je temer srovnatelny, neli stejny.
Mel by sis slavisto zalozit svuj chlivek a tam davat svoje hlody, takovy bulletin blbosti. Jak tak procitam forum, tak jak narazim na tvuj prispevek, vzdy se zasmeju :) Dyztak v chatu je i chlivek vtipy, tam by se to hodilo vic. :lol:
Sorry ale uz jsem musel.
mtarnovsky

Příspěvek od mtarnovsky » 04 čer 2013 08:33

Bazzybarel:
Ja som dostal gamo broky v sade ku pistoli co som kupil,a stalo sa mi presne to iste.broky prepadavali cez hlaven,vobec sa nedalo s nimi strielat,tak som kupil n11 od kovohuti pribram a tie drzali.
Gamobroky som potom vystrielal z inej pistole,tam drzali.
Kovohute n 11 su pre mna na plechovky idealne-su lacne,maju velku prieraznost,a lahko sa mi nabijaju(mam zaver pod optikou)-a z presnostou nie su na tom az tak strasne(pre mna strielam na max 15m a zmestim sa z lamackou do1,5cm )-samozrejme ze nie su na sutaze na terce.
Na plechovky si kludne kup Pribramske broky,hlaven ti zarucene neznicia.Ja ich pouzivam cez 20rokov.
Hatsan AT44-10w 5,5 + Leupold 4-24x50e+pumpa
Crosman1377-40cm hlaven,flat top,prerobena spust,pretesneny transfer,ocel.zaver,4-9x40,pazba
Slavia 620
S634

Příspěvek od S634 » 04 čer 2013 10:49

Vzduchovka má poněkud jiný materiál na hlaveň, než ostrá zbraň, tuhle informaci mám přímo z CZUB, po 20.000 loveckých brokách bude horší soustřel, zatímco normálních by měla vydržet zhruba 50.000 a u diabolek statisíce.

mari: příště nedělej ze sebe chytrýho a zkus si taky něco ověřit, než někoho jenom napadat, protože je to populární.
Slavia 634 4,5 r.v. 2012 + NikkoSt. MM 4x32 AO IR MD / BulletProject 6-24x50SFE
2 rozsévačky broků Gamo AF-10 + lovecké broky z kovohutí za 150/kg
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 04 čer 2013 11:14

domnivam se ze MARI je trochu jiny level nez ty takze klidek :!:
nejake teorie z knizek je neco jako pani kolombova ...vsichni ji znaji ,ale nikdo ji nevidel
takze to bude neco jako ty vsechno znas,ale v praxi jsi videl leda tak slavii....
kterou neumis ani nastrelit....
PS:navic kdyz to tady ctu ty clanky ...
vetsina tech co o tom neco vi radeji na tve radovy objevy
ani nereaguje jelikoz na to uz ani nemaji silu a ani to nemam cenu....
jen lituji novacky ... protoze z toho musi mit vanoce v lete....
od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
RZ CZ

Příspěvek od RZ CZ » 04 čer 2013 11:17

Tak-tak. :oops:
Martin K

Příspěvek od Martin K » 04 čer 2013 11:47

S634 píše:zkus si taky něco ověřit, než někoho jenom napadat, protože je to populární.
populární tady rozhodně není někoho napadat! " populární " jsi tady ty a tvé názory, rady a porady :wink:
dycky STEYR
Odpovědět