Diabolky

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
piku
Re: Diabolky

Příspěvek od piku » 22 led 2013 21:09

vidíš tak to se kurevsky ubírám o bodíííky :)
jo a kde se dá ten calibr koupit??nebo jaký máš ty??

177
22
25
mari

Příspěvek od mari » 22 led 2013 21:12

koupis normalne u vargy. Chce to opticky.ja ho nemel po ruce, tak jsem to bral posuvkou, tim se ale ubiras o desetinky mm, dirka po diabolce je vetsinou mensi.
milius

Příspěvek od milius » 15 úno 2013 23:39

To byl zase nákup :roll: Si objednám 1 (slovy jednu) test sadu 4,5 z JSB a přišla v krabičce s polepem pro 5,5,takže si musim zjistit,jaký typy tam jsou.Otevřu....a diabolky pomíchaný.Jen tak měřím hlavičky exactů a víc než 4,50 tam nemám.Posílat to zpátky nebudu,to se prodraží. :roll: :lol:
Si tak říkám,jestli má cenu kupovat test sady a věřit,že tam jsou tak malé klíčové rozměry co mají být,když spletou i polep?
Exacty ,Expresy a RS asi sesypu a použiju jen Heavy a Monster.Setinovou váhu nemám :roll: :)
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
mari

Příspěvek od mari » 16 úno 2013 00:02

poznas je i podle delky.exact-6,2 ,express 5,48, rs 5,35. Mirne se od sebe lisi serie,ale rozdily jsou patrne.na prumeru stejne moc nezalezi.kamen urazu je spis ve volbe serie.
S634

Příspěvek od S634 » 16 úno 2013 02:20

Přidám svou zkušenost s učením se střílet, třeba to taky někomu pomůže.

Ze začátku všem budou nejlíp lítat broky č.11, asi po 2 krabičkách už ale přejděte na boxery (měl jsem z počátku jen rýhované, povedlo se mi až teď sehnat i hladké a vypadá to že jsou v bezvětří výrazně přesnější ale i o něco citlivější na chybu střelce). Boxery jsou hodně dobré když chcete střílet a nepřemýšlet nad teorií jak správně střílet. Na 10 m není problém se opakovaně trefit do hlavičky šroubu co drží terč (asi 6-7mm průměr, vstoje bez opory). Na 50m lze boxerama rozstřílet flašku od piva, ale do střepů na zemi se trefuje už podstatně hůř. Na kratší vzdálenosti je to škoda té flašky.

Až vystřílíte tak 2-3 krabičky boxerů, zkuste diabolo Master - terčové diabolky. To rozčarování po prvních výstřelech - lítají totiž doleva dolů, ale později přijdu na to, že to je jen zesílená jakákoli i sebemenší chyba střelce. Podobně, ale ještě přesněji, jsou na tom JSB Exact, které naopak lítají doprava dolů. Když vzduchovku chytnu podle všech teorií o správném úchopu a postoji, tak jak Master, tak i Exact, lítají tam kam mají. Dokud se nenaučíte pořádně střílet s Masterama tak aby to letělo kam chcete (tj. trefíte ten šroub aspoň 2ma ranama ze tří), tak s Exactama ani nezačínejte, byly by to vyloženě vyhozené peníze. No a pak už se dá jít i na větší vzdálenosti, jinak dokud se nenaučíte pořádně střílet na 10m, tak to nemá moc smysl.

Zatím mi ještě rozstřílení trvá několik desítek ran, ze začátku klidně 10cm na 10m i s fault-tolerant boxerama, pak se uklidním a už to lítá jak má i s Masterama.

Plastové krabičky od rýhovaných boxerů jsou daleko lepší než kovové, do kapsy tou dírou jednoduše odsypete trochu střeliva a pak už jenom pohodlně vybíráte. Master ale hůř propadávají tou dírou, tak buď budete víc štěrchat, nebo zvětšíte díru.
Slavia 634 4,5 r.v. 2012 + NikkoSt. MM 4x32 AO IR MD / BulletProject 6-24x50SFE
2 rozsévačky broků Gamo AF-10 + lovecké broky z kovohutí za 150/kg
Martin K

Příspěvek od Martin K » 16 úno 2013 09:02

kde jsi přišel na to, že ze začátku budou všem nejlíp lítat nějaký broky?! :lol:

já bych ten tvůj výklad ještě doplnil: než začátečník přejde z těch broků na boxery, tak bych mezi to ještě pro jistotu proložil nějaké ty standardy, minimálně dvě krabičky, pak tedy 2-3 krabky boxerů jak píšeš. Avšak tady pozor! mezi boxery a mastery, bych určitě vložil takový 3 krabičky Umarex Cobra- na zkoušku :wink: . no a než bych přešel na to nejlepší- tzn JSB exact, express, heavy, tak bych se zaučil ještě na nějakých Gamovkách ( ty taky stojí pár kaček ). No, a až si začínající střelec tímto vším projde, tak nás jistojistě prokleje bo zjistí, že jsme mu poradili totální chujovinu !
Naposledy upravil(a) Martin K dne 16 úno 2013 09:27, celkem upraveno 1 x.
dycky STEYR
Smazaný uživatel 6696

Příspěvek od Smazaný uživatel 6696 » 16 úno 2013 10:49

:lol: :lol: :lol:
ViTTek

Příspěvek od ViTTek » 16 úno 2013 13:07

:shock: :lol:
S634

Příspěvek od S634 » 17 úno 2013 16:31

Je to moje přímá zkušenoist. Já jsem totiž vůbec neuměl střílet a ze všech diabolek mi nejlíp lítaly právě broky, naopak když jsem dal boxery, tak jejich rozptyl byl tak 3x větší než u broků. S oporou (o tuhou krabici) na 5m to lítalo zhruba stejně, možná i ty broky o nějaký ten mm líp, nebo to nebylo tolik vidět. Na 10m bez opory to však už bylo jasné, boxery lítaly všude kolem terče, ale broky do něj. Cenový rozdíl mazi horšíma diabolkama a boxerama je v obchodě jenom 10kč, takže boxery tehdy vyhrály a obchod mám půl kraje z ruky, takže jiné střelivo prostě nebylo. Mám ještě Gamo TS.10, ale ty lítají i s oporou prostě všude.

Po asi tisícovce broků, když jsem se po nich začal shánět jako po nejlepším střelivu, mi v CZUB doporučili diabolky z důvodu menšího opotřebení hlavně, tak jsem začal střílet boxerama (jiné nemaje) a světe div se, ony už lítaly stejně a po týdnu i líp než ty broky. Teď střílím Masterama (za 110Kč, o 10 Kč dražsí než Boxery) a po cca jedné krabičce jsem sice na dobré cestě, ale ještě pořád můj rozptyl je větší, než aby to mělo smysl přejít na přesnější střelivo. Boxerama se do hlavičky šroubu co mi drží terč ještě pořád trefím líp. Když se ale netrefím masterem, tak vím hned ještě než začnu hledat díru, že jsem se netrefil. Boxer ten přece jenom má rozptyl větší, takže lízne šroub často. Po zaplnění terče ho tak sundávám z papírové krabice, no někdy vystřílím pěknou díru než šroub odletí :-D

Pokud cenový rozdíl tebou navržených diabolek za to stojí, tak by se mohlo přejít před exakty na ně, ale koupil jsem tam za 160Kč Exacty.

Nejhorší ale bylo, když jsem ze začátku zkoušel Mastery i Exacty, tak ty mi lítaly jinam, ale zhruba stejně - Master doleva dolů (velikost asi padesátikoruna) a Exact doprava dolů (koruna). Když jsem si dával moc pozor na postoj a úchop, tak občas letěla tam kam jsem mířil. To jsem se musel vždycky ujistit vystřelením Boxera, že je fakt optika v pořádku, protože ten mi šel "přesně".

Můžete si říkat co chcete, tohle je moje vlastní zkušenost a to mi prostě nevymluvíte, že je to jinak, protože jsem si to prožil. Kdybych začal hned s Exactama, tak bych asi nikdy se nenaučil střílet protože trefit se s exactem je pro začátečníka věcí náhody - učím se sám, žádný kroužek či odborná pomoc tady nikde není. Tento postup "po střelivu" mě vede k neustále přesnější střelbě a čím dál menším terčíkům (aktuálně 6x4 na A4), takže ano, považuji to za úspěch a hodnotnou informaci i pro ostatní co začínají střílet - začněte s brokama...
Martin K

Příspěvek od Martin K » 17 úno 2013 16:42

S634 píše: Kdybych začal hned s Exactama, tak bych asi nikdy se nenaučil střílet protože trefit se s exactem je pro začátečníka věcí náhody
takže ano, považuji to za hodnotnou informaci i pro ostatní co začínají střílet - začněte s brokama...
tohle si vytisknu a dám někam na nástěnku :lol:
dycky STEYR
Martin K

Příspěvek od Martin K » 17 úno 2013 16:54

nezlob se, že furt otravuju, ale nějak mi nejde do hlavy, jak je možné, že s přesnějším střelivem se střílí hůř než s horším střelivem ( broky, boxery )... tak proč všichni ostatní, kteří střílí opravdu přesně, střílí s rws, quiang yuan, JSB a podobnými?
píšeš přece, že s přesným střelivem se střílet nenaučíš. můžeš mi to nějak logicky vysvětlit? já to furt nějak nechápu :wink:
S634 píše: Boxerama se do hlavičky šroubu co mi drží terč ještě pořád trefím líp. Když se ale netrefím masterem, tak vím hned ještě než začnu hledat díru, že jsem se netrefil. Boxer ten přece jenom má rozptyl větší, takže lízne šroub často. Po zaplnění terče ho tak sundávám z papírové krabice, no někdy vystřílím pěknou díru než šroub odletí :-D
no a tohle mi taky hlava nebere :D
Boxerem, který má větší rozptyl se trefíš ( lízneš šroub ) častěji, než střelivem co má ten rozptyl menší...
Naposledy upravil(a) Martin K dne 17 úno 2013 17:00, celkem upraveno 1 x.
dycky STEYR
piku

Příspěvek od piku » 17 úno 2013 16:56

A nástěnka bude putovní :wink:
177
22
25
S634

Příspěvek od S634 » 17 úno 2013 17:18

To přesnější střelivo mi zdůrazní sebemenší chybu v postoji nebu úchopu i vhodnosti okamžiku výstřelu. Proto mi lítá hůř.
jirkahu71

Příspěvek od jirkahu71 » 17 úno 2013 17:32

pořád mi to nějak nedává smysl, ledaže by to bylo následovně: Exact létá tam kam míříš na rozdíl od boxera, který ví kam má uhnout a proto se trefí :D
budu to asi muset zkusit.
Kubique

Příspěvek od Kubique » 17 úno 2013 17:32

Pán má asi infrastřely, když se mu chyba střelby neprojeví na boxerech, ale na JSB ano. :lol: Já bych k tomu dodal snad jen to, že JSB samozřejmě lítají špatně jen když špatně střílíš, kdežto nějaký boxery lítaj špatně furt a to pořádně. Tvůj předpoklad je založen na nesmyslu. Kup si JSB exact 4.52, lítat huř to prostě nemůže. Nedokážu představit situaci, kdy by to tak bylo.
CZ 200 S HUNTER + Hawke Panorama
Odpovědět