Diabolky

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
duffioso
Re: Diabolky

Příspěvek od duffioso » 17 úno 2013 22:27

Losos:ted me tak napadlo.Meril jsi vyvrt hlavne v drazkach i polich?Protoze jestli jsi to meril jen v drazkach,tak je jasny,ze ti vychazi u hlavicky diabolky moc maly prumer.Ale diabolka se presto nevykla,protoze je vedena v polich.

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Martin K

Příspěvek od Martin K » 17 úno 2013 22:30

a jsme u toho!
už tenkrát, když jsi to psal, jsem se tě dotazoval zda jsi vůbec s těma diabolkama kromě měření i střílel :lol: na mou otázku už jsi onehdá neodpověděl...
a ejhle- nestřílel, pouze jsi je měřil. a na základě takových měření a teorií vypustíš do světa, že exacty jsou mnohem méně přesný, jelikož se viklaj. nebylo by lepší si tu teorii taky ověřit v praxi?!
dycky STEYR
Martin K

Příspěvek od Martin K » 17 úno 2013 22:32

losos píše:Do kelu, nikdy jsem nenapsal, že predátory jsou přesnější ! Nauč se konečně číst a hlavně chápat význam psaného textu !
Nikdy jsem s predátorama nestřílel, jen jsem je změřil mikrometrem. Vyzkouším je až na jaře... Howgh !
A můj názor již dopředu je ten, že asi těžko budou přesnější...
jak to, že ne?! a jak mám potom chápat tady toto:

losos píše:
Měřil jsem mikrometrem různé druhy diabolek a nejlépe vyhovují takové, které mají průměr hlavičky aspoň 4,54 mm, to má např. střelivo JSB Predátor (sukénka 4,70 mm) a výborné jsou JSB Exact Heavy, protože průměr jejich hlavičky je až 4,55 mm (sukénka 4,65 mm).
JSB Exact váhy 0,547 g má průměr hlavičky jen 4,50 mm (sukénka 4,62 mm) a to je pro hlavičku už málo, proto se v hlavni viklá a střelba s nimi je mnohem méně přesná.
Naposledy upravil(a) Martin K dne 17 úno 2013 22:35, celkem upraveno 1 x.
dycky STEYR
losos

Příspěvek od losos » 17 úno 2013 22:35

duffioso : Ne, neměřil jsem průměr otvoru hlavně, mými mikrometry to není možné, a posuvným měřítkem to nemá smysl...
Mám ale několik vzduchovek (ráže 4,5 mm celkem 5 ks + 1 ks pistole Zoraki HP-01 Ultra) a u všech je to stejné...

A tohle je prostě jen obyčejná pravda o průměru ! O přesnosti a střelbě nic :
"...nejlépe vyhovují takové, které mají průměr hlavičky aspoň 4,54 mm, to má např. střelivo JSB Predátor (sukénka 4,70 mm) a výborné jsou JSB Exact Heavy, protože průměr jejich hlavičky je až 4,55 mm (sukénka 4,65 m)..."

P.S. - je mi srdečně jedno, co si o tom mém psaní mysli Martin K a třeba i kdokoliv jiný, jen mne trochu naštvalo, jak se tady stále opěvují diabolky JSB Exact (4,52 váhy 0,547), když mně osobně je známo mnohem přesnější střelivo JSB Exact Heavy (0,647 gramu) . Alespoň to je má osobní zkušenost.

To je vše, zdravím všechny z Beskyd a přeji všem přesnou mušku !
Naposledy upravil(a) losos dne 17 úno 2013 23:55, celkem upraveno 2 x.
Martin K

Příspěvek od Martin K » 17 úno 2013 22:47

zdá se mi, že už se do toho nějak zamotáváš, tak už toho radši necháme, co? :wink:
losos píše: O přesnosti a střelbě nic
jak to, že o přesnosti a střelbě nic? a co je tohle:
losos píše: JSB Exact váhy 0,547 g má průměr hlavičky jen 4,50 mm (sukénka 4,62 mm) a to je pro hlavičku už málo, proto se v hlavni viklá a střelba s nimi je mnohem méně přesná.
dycky STEYR
losos

Příspěvek od losos » 17 úno 2013 22:50

Martin K píše:zdá se mi, že už se do toho nějak zamotáváš, tak už toho radši necháme, co? :wink:
losos píše: O přesnosti a střelbě nic
jak to, že o přesnosti a střelbě nic? a co je tohle:
losos píše: JSB Exact váhy 0,547 g má průměr hlavičky jen 4,50 mm (sukénka 4,62 mm) a to je pro hlavičku už málo, proto se v hlavni viklá a střelba s nimi je mnohem méně přesná.
Ano , to je svatá pravda, JSB Exact jsou o dost méně přesné, než JSB Exact Heavy !
Kolikrát to mám ještě opakovat ?

Já za to nemůžu, že to tak je, není to moje vina, ani zásluha...
Tak je prostě vyrábí výrobce a já jsem mu za to vděčný ! TÍMTO MU DĚKUJI !

P.S. - na další pokec už nemám čas, jedu do nemocnice...(žlučník a srdce - kdoví, co zvítězí ?) :D
Naposledy upravil(a) losos dne 17 úno 2013 23:12, celkem upraveno 1 x.
Kubique

Příspěvek od Kubique » 17 úno 2013 23:00

Hlavně že je tu sranda ne?
CZ 200 S HUNTER + Hawke Panorama
losos

Příspěvek od losos » 17 úno 2013 23:20

No, mně do srandy sice momentálně zrovna moc není, ale jsem rád, že se čtenáři aspoň trochu pobavili (tedy snad ?) ...
A to byste teprve něco zažili, kdybych o těch mých 55 letech střílení (zčásti i závodního - moje specialita byla malorážka/60 ran vleže (tuším se to jmenovalo Deward, nebo tak nějak ?), to jsem miloval) napsal něco víc ... :D :D :D

Pokud zdravíčko vydrží, tak třeba... - uvidíme... - třeba zde založíme nějaký seriál o minulosti (pokud by to vůbec mohlo někoho zajímat... - mladí mají dnes ovšem, pokud vím, jiné zájmy...).
Nešlo by o nějaké poučení, či poučování, ale spíš jen o pobavení... - Např. :
1. kapitola - Jak jsem si přál mít mou první vzduchovku ? (To je dost slabé...haha)
2. kapitola - Jak jsem o mou první vzduchovku přišel (zabavil mi ji policajt :D) Atd...

Věřte, je to až k neuvěření... (z dnešního hlediska k smíchu i k pláči) :D

Co říkáte ? Mohlo by to být zajímavé ?

Nebo budeme raději držet hubu ?... :D
Tobbi

Příspěvek od Tobbi » 18 úno 2013 12:00

Před 14 dny se mi stalo to co popisuje Milius na str. 211.
Kamarád chtěl testovací sadu 5,5 mm, a v krabce byly 4,5... Ale smíchaný nebyly!
Dal jsem mu to ráno v práci, a večer jsem měl velmi rozhořčený telefonát :lol: Nechtě mi věřit, že jsem to nevyměnil já :roll:
---
Konečně jsem taky řádně proveřil oba tipy exactů ráže .30. Hlaveň LW 66 cm, E0 135 J, přesnost je vynikající :!:
Pokud chcete střílet na vzdálenosti kolem 100 m s dostatečnou dopadovou energijí, tak .30 je opotimální!
Exact 9 mm je "Stoper" skvělý na krátký a střední vzálenosti, ale nad 70 m už rychle padá...
Ovšem stále pro mě zůstává TOP JSB Exact King .25 :wink:
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Martin K

Příspěvek od Martin K » 18 úno 2013 14:22

dneska mám celý den volno. takže, abych tu nebyl napadán, že jen reju a ničím nepřispívám, tak přidávám i svoji zkušenost z dnes provedeného testu veškerého střeliva, které jsem doma našel :D . až na jednu krabičku ( HN ) se jedná o diabolky z produkce firmy JSB - bohužel ( nebo spíš bohudík :D ) doma nic jiného nemám...
takže jedná se o:
Exact 4.52 ( kvůli Lososovi jsem jel do města pro 4.50 , ale bohužel neměli :( ), Heavy 4.52 , Express , Exacty crash - které jsem před střelbou důkladně protřepal a pro jistotu ještě pomačkal v ruce ( viz. foto ) :D , a jedny extra HN Rabbit- těch jsem nakonec vystřílel pouze 5, dvě rány se ani nevešly na tu A4, přece jen to není střelivo určené pro 16J :D .

Stříleno na vzdálenost 30 metrů, Steyrem LG110, optika Leupold Mark2, zvětšení 4x a 12x , serie po deseti výstřelech, bezvětří...
Protože mi šlo o rozptyl, tak jsem neměl nastřeleno přímo na střed terče, jelikož po nějakých 5ti ranách už se do té vystřílené díry blbě míří. takže takhle mířím furt na střed neporušeného terče a díra se dělá o kousek vedle, konkrétně vpravo nahoře :wink:

závěr si podle fotek udělejte každý sám. :wink:

edit pro Lososa: tady je příspěvek od jednoho kolegy ze Slovenska
Bench rest píše:No ja mám tohoročnú sériu 20000011 cal 4,50 a sústrel jedna báseň, to s 4,51 ešte so starými lesklými som nedosiahol a o nových mastených ani nehovorím. Všetky 4,51 vezem tento týždeň do Merkurie na výmenu za 4,50.

foto 1. - veškeré použité střelivo

Obrázek

foto 2. a 3. - pomačkané exacty ( crash :D )

Obrázek

Obrázek

foto 4. - výsledek testu :wink:

Obrázek
Naposledy upravil(a) Martin K dne 18 úno 2013 16:53, celkem upraveno 1 x.
dycky STEYR
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 18 úno 2013 16:07

Pěkný a vše osvětlující.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Martin K

Příspěvek od Martin K » 18 úno 2013 16:33

Aleši, dovolím si sem dát odkaz na tvůj test s kovohutěma :wink:

jinak mi z toho mého testu vychází, že pokud:
a) nebudu chtít honit na terči milimetr
b) nebudu střílet z upnuté pušky
c) nebudu střílet benchrest
tak je úplně jedno co si vezmu, zda expressy, exacty, heavy. protože vždy bude chyba střelce větší než chyba diabolky...

samozřejmě, na každý závod nebo soutěž bych si vybral něco jiného- na HFT expressy nebo exacty ( lepší balistická křivka ), na FT exacty nebo heavy ( kliká se, měří se paralaxou, tak není potřeba natolik plochá BK ), na benchrest heavy ( to samé jako u FT - dle mého názoru lepší stabilita z důvodu větší hmotnosti ), na potkany cokoliv, klidně i ty predátory ( i když ty mi přijdou zbytečný, ale to možná z toho důvodu, že nic nelovím :lol: ).

na kyblík, petlahev, nafukovací balón velikosti fotbalového míče klidně i ty kovohutě , ale né do mojí pušky! :lol:
dycky STEYR
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 18 úno 2013 17:01

Nejsou kovohutě jako kovohutě.
Dokud nezkrachoval místní obchodník, tak jsem si kupoval Powerky. Cena byla cca poloviční a věřím, že dobrá větrovka a střelec s nima 170 na online terči dá.

Obrázek

Obrázek
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Martin K

Příspěvek od Martin K » 18 úno 2013 17:07

byl jsem u toho, když je Aleš testoval, taky jsem s nima střílel. viz. http://www.alexxxus.cz/Test-diabolky-ko ... dard-boxer
LuckyHit píše:věřím, že dobrá větrovka a střelec s nima 170 na online terči dá.
já tomu nevěřím :wink: mě připadá, spíše opak- že čím horší vzduchovka, tím víc je k takovému materiálu tolerantnější.

a kde jsi vzal tu poloviční cenu? 105,- vs. 149,-
Naposledy upravil(a) Martin K dne 18 úno 2013 18:23, celkem upraveno 1 x.
dycky STEYR
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 18 úno 2013 18:22

Já je kupoval za 75, ale jsou to už 3 roky zpět. Možná důvod proč nakonec ten obchodník zkrachoval :lol:

Když jsem to psal, tak jsem si nevšiml té stránky od Alexe. A teď koukám, že tak příšernej nástřel jsem s nima neměl nikdy. Já s nima měl běžně až 135 s CFX a s JSB nejvíc 168.
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Odpovědět