Debata s Novinarem

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Zamčeno
Ondra

Příspěvek od Ondra » 16 úno 2006 05:16

Novinari nemusim videt X mordu ale staci vedet neco o zbranich abych vedel ze sposta toho co napsaly ruzne noviny(ja osobne jsem tydenik Kvety povazoval ao do precteni onoho clanku za seriozni casopis ktery aspon pracuje s nejakymi fakty,nevari z vody...) a TV jsou spatlaniny.
Cetl jsi to treba v Kvetech kde se odvolavaji na policistu???ZADNY polda by jim nerek takove hovadiny a pokud jo tak by to bylo opravdu jen a proto aby je dezinformoval/udelal si srandu...
Kdyby jsi mel se zbranemi aspon nejake zkusenosti tak vis ze to co jsem tam napsal je pravda...
Ale prece je pro Tebe lepsi tu kazdymu"nadat" nez se zajimat o fakta a nasledne napsat do novin misto "Skutecna fakta!!!" treba "Vrazi z Gunshopu",Neni to tak?
Zajdi si na strelnici a chvili pozoruj jak strili nekdo kdo to aspon trochu umi naz zacnes do nekoho rypat ze je rozumbrada!To jsi jen a pouze Ty...Ja to mam zazite z praxe co jde a co ne.
A TY?

HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 16 úno 2006 06:33

Tuto diskusi sleduju už od té doby, co tady běží, i když jsem se zatím nezapojil. Mám ale jednu zásadní připomínku:

Nevěřím, že osoba s přezdívkou novinář (ve skutečnosti anonym, i když jeho identita - alespoň co se týče IP adresy je lehce zjistitelná) je opravdu žurnalista. Já bych ho spíš typoval na duševně vyšinutéhio jedince s akutní potřebou bojovat proti celému světu. Psychologové by to možná nazvali jistou formou paranoie.

Tento člověk tvrdí, že je majitel zbraně. Přitom jsou s tímto konstatováním jeho postoje docela neslučitelné. Osobně si myslím, že se jedná o někoho, kdo na ZP nikdy nedosáhl právě kvůli svému duševnímu stavu, o čemž nás přesvědčuje dnes a denně.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 16 úno 2006 08:21

HanuIv píše:Tuto diskusi sleduju už od té doby, co tady běží, i když jsem se zatím nezapojil. Mám ale jednu zásadní připomínku:

Nevěřím, že osoba s přezdívkou novinář (ve skutečnosti anonym, i když jeho identita - alespoň co se týče IP adresy je lehce zjistitelná) je opravdu žurnalista. Já bych ho spíš typoval na duševně vyšinutéhio jedince s akutní potřebou bojovat proti celému světu. Psychologové by to možná nazvali jistou formou paranoie.

Tento člověk tvrdí, že je majitel zbraně. Přitom jsou s tímto konstatováním jeho postoje docela neslučitelné. Osobně si myslím, že se jedná o někoho, kdo na ZP nikdy nedosáhl právě kvůli svému duševnímu stavu, o čemž nás přesvědčuje dnes a denně.
Myslim, ze si ted krapet ujel. Asi se pletes.
Novinář

Příspěvek od Novinář » 16 úno 2006 10:08

To HanuIv: To mě vcelku pobavilo. Psychologové, o kterých mluvíš, tomu říkají pojekce - svoje vlastní problémy člověk zřetelně vidí v jiné osobě.
Paranoidní postoje tady totiž spíš prezentují někteří radikální ozbrojenci: jdou po nás média, jde po nás vláda, jdou po nás ti hlupáci, kteří zbraň nemají a spoléhají na neschopnou policii, která po nás ostatně jde taky... ostatně žijeme ve zku.....m státě... To není úplně zdravý pohled na svět.

To bman: Na střelnici chodím a znám řadu pohodových střelců. Proč si myslíš opak? A už jsem tu psal, že mezi novináři je velmi mnoho držitelů ZP.

To Andy: To vůbec není špatný nápad, s tím kafem. Díky za nabídku. Můžu se ti tady ozvat řekněme za pár týdnů? Teď máme v redakci hrozný fofr.
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 16 úno 2006 10:25

Já bych neřekl, že žijeme v nějak zku..m státě. Měl jsem za svůj život možnost žít i mimo české poměry a a nemyslím, že to je tak zlé.

Problémem je, že na rozdíl od ostatních demokratických států kolem, není schopen občan prosadit svou vůli také proto, že není schopen jít si za svým a bránit si své zájmy. Lidé v ČR jsou zakřiknutí a nejsou sto se domáhat svých práv třeba jenom proto, že nejsou dost vytrvalí ve svých plánech a potřebách.

Ostatně, i naši novináři mají na máslo na hlavě. Zatím, co všichni světoví novináři (kteří nepracují pro Sun, nebo Independent) si svá tvrzení prověřují a snaží se být objektivní, už i na objektivitu si hrající české noviny a časopisy uveřejňují fakta, která jsou spíš smyšlenkami a spekulacemi. Což ale odporuje novinářské etice vyspělých zemí, kde je jednoznačně odděleno zpravodajství a publicistika. Také výběr témat je velmi nevhodný. A tak na jeden článek, který říká, že toto, nebo ono je dobré je vidět deset článků, kritizujících cokoliv. Ona kritika prodává a tlak na prodejnost novin je asi enormní, ale to by se snad stávat nemělo. Stačilo by říct, jak věc řešit a už by to mohlo vypadat jinak. Né jen "do nepravostí tepat".

2 Novinář: a co takhle jednou (jako údajný držitel zbraně a ZP) napsat pozitivní článek o střelných zbraních? Je to sice z Vašeho pohledu asi nezvyklé napsat něco pozitivního, ale možná Vám to půjde...:)
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 16 úno 2006 10:32

HanuIv píše:2 Novinář: a co takhle jednou (jako údajný držitel zbraně a ZP) napsat pozitivní článek o střelných zbraních? Je to sice z Vašeho pohledu asi nezvyklé napsat něco pozitivního, ale možná Vám to půjde...:)
JJ, to jsem navrhoval taky. Sice to nic nevyřeší, ale bylo by mi tak nějak líp, možná bych i přestal spát v neprůstřelné vestě ve sklepě. :wink:

2Novinář:
Jinak na Andyho si dej pozor - ten si fotí mrtvá zvířátka. :lol: :lol:
Luke

Luke

Příspěvek od Luke » 16 úno 2006 10:40

Me to tak ani neprijde, kdyz mas cas se tady vybavovat.
A jeste t tomu Blesku. Blesk je Blesk. V Blesku si vymysleji a zkresluji. A Blesk jsou noviny. V novinach pracuji novinari. Novinari si vymysleji a zkresluji. Jedna a jedna jsou dve.

Tvrdis, ze vas hazime do jednoho pytle a ze vsichi novinari nejsou takovi. Ja na to, ze vy zase hazite vechny legalni drzitele zbrani do jednoho pytle.
Kalivoda nekoho zastrelil legalni zbrani. Je to tragedie. Jak to vyresime. Novinari na to prisli. Zavedeme psychotesty jak pro uchazece o ZP, tak zpetne. A vubec by to chtelo prisnit vydavani ZP, protoze u nas je to moc benevolentni, ne? Stejne jako s tou hlavnovinou. Novinari objevili ameriku. Jsme benevolentni stat. Zakazme to, protoze si lze doma vyrobit samopal. Kecy, kecy a zase kecy.
Jak by se ti libilo, kdyby zavedli zakon, ktery bude tvrde postihovat novnare? At si pisi, co chteji, at kresli, koho chteje, ale jakmile se jen jednou ukaze, ze novinar zalhal, nebo zkreslil, uvedl neoverenou infomaci, ktera se ukazala jako nepravdiva, tak zadna omluva, ale pokuta jak prase a dozivotni zakaz cinnosti. A pokud ta lest nekomu ublizila, tak klidne podminku. To ty na to?
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 16 úno 2006 10:44

Kubajzz píše:2Novinář:
Jinak na Andyho si dej pozor - ten si fotí mrtvá zvířátka. :lol: :lol:
Ano, fotim si sve "ulovky". Ostatne jako 99% vsech myslivcu pod 70let.
Priznavam, ze to muze byt povazovano za "uchylku". Ovsem jak mezi kterou komunitou. Mezi nimrody je to "normalni".

2Novinar:
Kdyz budes chtit napis mi SZ (pred tim se ale zaregistruj, at ti mohu odpovedet).
bman

Příspěvek od bman » 16 úno 2006 12:33

to Novinář: Možná si vyjímka, možná vás je víc. Ale pokud chodíš na střelnici a znáš lidi co tam chodí, myslíš že tito lidé představují nějaké nebezpečí pro
společnost?
Víš co mě štve? Neobjektivita jakéhokoliv článku o zbraních v médiích. Stane-li se někde nějaký průser, tak se hned všichni zaměří na legální držitele ZP a hned se vymýšlí jak tuto skupinu občanů ještě víc perzekuovat.
A pak se toho chytnou politici jak moucha na h***o, nerozuměj tomu a pak to tak vypadá.
Jsme jedna ze dvou/tří zemí na světě s nejpřísnějšími podmínkami pro vydání ZP a koupi zbraně!
Až někde vyjde objektivní článek, tak možná začnu věřit, že se novinářská etika pohnula směrem nahoru.
venda

Příspěvek od venda » 16 úno 2006 12:42

souhlasim s bman, novináři jedi s talíře neštěstí, a připadá mi to jako kdyby na originál siluetu začali malovat aby ty barvy uchvátili. dělat zajímavost lží, odhadem a doměnkami??? etika hadr
Novinář

Příspěvek od Novinář » 16 úno 2006 12:43

HanuIv píše:co takhle jednou (jako údajný držitel zbraně a ZP) napsat pozitivní článek o střelných zbraních?
Je neprofesionální psát o zbraních NEGATIVNĚ? Asi se shodneme, že ano. Pak je ovšem stejně špatné psát o zbraních POZITIVNĚ. Texty prostě mají být objekvitní a vyvážené. A většinou jsou, a negativní připadají jen lidem, kteří o tématu chtějí číst jen a jen pozitivní věci.
Novinář

Re: Luke

Příspěvek od Novinář » 16 úno 2006 12:47

Luke píše:Blesk je Blesk. V Blesku si vymysleji a zkresluji. A Blesk jsou noviny. V novinach pracuji novinari. Novinari si vymysleji a zkresluji. Jedna a jedna jsou dve.
Usvědčovat tě z demagogie už začíná být nuda a dělám to naposledy. Jak by se ti líbila takováhle varianta tvojí úvahy: Kalivoda měl zbroják. Zbraň měl legálně. Kalivoda vraždil. Držitelé zbrojáků a majitelé legálních zbraní jsou vrazi. Jedna a jedna jsou dvě.
No není to kardinální blbost?
Luke

Příspěvek od Luke » 16 úno 2006 12:48

Tobe pripadaji clanky o zbranich uverejnene rekneme v poslednim roce vyvazene? Muzes mi prosim poslat / ukazat nejaky pozitivni clanek o zbranich z posledni doby ( neberu clanky c casopisech o zbranich )
Novinář

Příspěvek od Novinář » 16 úno 2006 12:51

bman píše:Jsme jedna ze dvou/tří zemí na světě s nejpřísnějšími podmínkami pro vydání ZP a koupi zbraně!
To je pozoruhodné tvrzení, můžeš ho nějak doložit? Podle mě jsou české zákony naopak značně benevolentní. Mám to v čerstvé paměti, zbroják nemám dlouho.
Luke

Re: Luke

Příspěvek od Luke » 16 úno 2006 12:51

Novinář píše:
Luke píše:Blesk je Blesk. V Blesku si vymysleji a zkresluji. A Blesk jsou noviny. V novinach pracuji novinari. Novinari si vymysleji a zkresluji. Jedna a jedna jsou dve.
Usvědčovat tě z demagogie už začíná být nuda a dělám to naposledy. Jak by se ti líbila takováhle varianta tvojí úvahy: Kalivoda měl zbroják. Zbraň měl legálně. Kalivoda vraždil. Držitelé zbrojáků a majitelé legálních zbraní jsou vrazi. Jedna a jedna jsou dvě.
No není to kardinální blbost?
Blbost to je, a presto to delate. Proto jsem to obratil na vas ( jak se do lesa vola,... )
Kvuli osobni tragedii jedince volate po zprisneni podminek pro vsechny drzitele ZP. Bud primo volate nebo to volani podporujete.
Zamčeno