Debata s Novinarem

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Zamčeno
Ondra

Příspěvek od Ondra » 16 úno 2006 20:04

V tomhle se te Novinari zastanu:

Noviny v žádném případě nemají vychovávat a vzdělávat veřejnost. Tak to chápal V.I. Lenin.
Noviny v demokracii mají čtenářům poskytnout přesné, vyvážené a kompletní informace, případně nabídnout inspirativní názory.

Ano to je pravda.Ale bohuzel drtiva vetsina Ceskych a Moravskych platku by byla bulvar pokud by se timto mela drzet!

Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 16 úno 2006 21:43

Navrhuji se oprostit od teorii a venovat se vzdy jen kontretnim pripadum. Ocenuji snahu Novinare reagovat na vsechny co mu pisi, ale myslim, ze to nikam nevede.

Pojdme opravdu resit jen konretni pripady.
Novinář

Příspěvek od Novinář » 16 úno 2006 22:02

Souhlasím, jsem z toho už trochu unavenej a v časový tísni... Slyším stále tytéž výtky, a na moje konkrétní otázky je ticho, viz naposledy Ondra. Jinak nepodložené fráze o tom, jak jsme zaujatí.

Abych teda nebyl zaujatej, tak třeba v některých příspěvcích Kubajzze a HanuIva byly jak argumenty, tak informace... to pak člověka debata hned jinak baví.

Odnesl jsem si z toho dvě věci. Jednak že novináře vesměs skutečně nemáte moc rádi - ale to není nic nového. Novináři jsou na tom jako policajti: málokdo je má rád, ale všichni je potřebujou.

A ta druhá věc je, že očividně noviny dost čtete, a se značným zaujetím. Tomu jsem rád a díky - vždyť mě živíte.

Odcházím z debaty, protože jak říká Andy, nemá konce. (Andy, časem se ozvu, mohu-li).

Mějte se pěkně, a ať vám to střílí. A chlapi - opatrně s těma zbraněma :D
Ondra

Příspěvek od Ondra » 16 úno 2006 22:13

Na jaky konkretni otazky?
Jestli jsem Ti neodpovedel tak promin,je tu napsano uz cca 7 stran textu tak jsem to moh vypustit ale rozhodne ne umyslne.Kdyztak to napis jeste jednou nebo mi to posli jako soukromou zpravu a klidne odpovim...
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 16 úno 2006 22:23

Ondra píše:Kdyztak to napis jeste jednou nebo mi to posli jako soukromou zpravu a klidne odpovim...
PS: Na soukromou zpravu od neregistrovaneho nelze odpovedet.
Ondra

Příspěvek od Ondra » 16 úno 2006 22:27

Uz jsem to nasel,poslali jsme to skoro zaroven...
To s tou obranou strelnou zbrani:Timto zpusobem-strelbou jsem ho resit nemusel.Ale to proto ze jsem ani nemoh a pistoli u sebe nemel.Jinak Ano-po hube jsem dostal od presily cikanu uz dostkrat!A duvod?Nechtel jsem jim dat svoje penize.Ale to je jedno,myslel jsem to tak ze mit ji u sebe tak si z Tebe nemusi delat parta hovad otloukanka ale ze mas taky efektivni moznost se branit!Nebo myslis ze by ses ubranil 6 hajzlikum kterym jde jen o to Ti dat do huby a Tvoji penezenku?

Mrazek:precti si prosim jeste jednou co jsem drive napsal.Nejde o to jestli na nej strilel na 40m profesional nebo ne.Jde o to ze kazde noviny/televize vypousti neco jineho a vetsinou z toho vyleze uplna spatlanina-viz. "expanzni strela s ocelovym jadrem".Takovych perlicek se konkretne v tomto pripade objevuje spousta.Staci nalistovat drive zminovane Kvety,ktere me a otce(take aktivni strelec)dovedly stridave k zachvatum place a smichu..
Ondra

Příspěvek od Ondra » 16 úno 2006 22:28

Andy:jo ale muze napsat mail nebo ja mu ho klidne dam a muzem besedovat takhle...
Fantan
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fantan » 16 úno 2006 23:19

Jak tak čtu to kvantum stran, nemohu se ubránit pocitům marnosti. Novináři jsou stejní lidé, jako kdokoli jiný - nemohou znát všechno a ohledně různých událostí jsou odkázáni na informace od tiskových mluvčích. Ti jsou přesně informováni, jaké fráze mají při poskytování informací použít. Moc rád poslouchám důležitě se tvářící policejní mluvčí (většinou pěkné holky), které ze sebe sypou nicneříkající slinty. (Představuji si přitom škodolibě, jak by asi dělaly ohledačku takové "domácí zabíjačky", nebo jen obyčejné vloupačky).
Teď si vezměte, že tohle šéfredaktorovi na stůl položit nelze - to by nikdo nečetl. tak se šouní a shání cokoli od kohokoli. Těch 40-70 m u Mrázka - fůra těch mladých snaživých reportérek (reportérů) by netrefila stodolu, kdyby v ní byly zavřeny - nechtějte tedy po nich, aby ve trefě na takovou "dálku" neviděly ruce profesionálů (nejlépe mafie, nebo všemocného Krejčíře). Taky se to líp prodává - zkuste napsat článek, jak jste si byli pohodově potrénovat na střelnici!
Že si pletou ráže revolverové a pistolové - zbraně jakbysmet, palce s milimetry? Vždyť stačilo sledovat na Discovery nedávno vysílané válečné seriály - "bitevní loď zasáhla svými hlavními děly ráže 38 milimetrů..." a mnoho obdobných "mouder".
Jinak řečeno, je velice málo novinářů, kteří se v této problematice vyznají a ještě daleko méně těch, kteří se dostanou "bokem" k relevantním informacím od kvalitních zdrojů (ty si totiž chrání svou existenci a proto drží jazyk za zuby).
No a když tedy novináři musí vařit z vody, těžko můžeme chtít ochutnat chutnou krmi - většinou z toho vznikne blemst. A když po čase už přesné info jsou, zase to není aktualita a pes po tom neštěkne.

Mrzí mě ovšem jiná věc - je tady hrozně moc "Anonymních". A když se hádají čtyři anonymní a já chci říci něco k tvrzení jednoho z nich, tak jak? Jak poznám, který z těch Anonymních" zrovna tohle napsal? To se bojíte, že byste se museli ukázat? Proč? Ostatně kdo to umí (a to je dnes na netu - kromě mne - skoro každý), stejně si zjistí, kdo jste. Ještě před nedávnem jsem nepodepsané věci házel automaticky do koše, nehledě na možnou kvalitu osoby pisatele.
Když je Walther 7,65 dobrý pro J.Bonda, je dobrý i pro mne :D !
SINCITYMAN

Příspěvek od SINCITYMAN » 17 úno 2006 06:24

Je pravda,že stejný počet urážek a osobních útoků je vidět jen na slovenských e-zbrane na ostatních střeleckých fórech to je vyjímka,čím to asi je......
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 17 úno 2006 07:05

Lidmi, nebo spíš jejich výchovou a zvyky, jejich konvencemi, předsudky a padesát let zažitými názory.

Pokud mi někdo řekne, že bolševík zanechal v této zemi materiální spoušť, pak bez zaváhání přitakám. Ale ihned dodám, že ještě o řád větší spoušť zanechal v hlavách lidí. A dostat ho odtud bude možné jenom za cenu několika výměn generací.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Návštěvník

Naivita

Příspěvek od Návštěvník » 17 úno 2006 11:45

Kdyby tady komunisti nevládli, tak by pár výměn generací pomohlo.
Takhle se marast jen prohlubuje.

K novinářovi: utekl, věc nijak neuzavřel, kromě toho, že nemá čas.
Ten střelec neměl ZP, střílel plynovým revolverem do vzduchu (resp. na vzdálenost, z níž nehrozilo žádné ohrožení). Žádný další článek, který by to takhle uvedl na pravou míru, nevyšel.
joot

Příspěvek od joot » 17 úno 2006 15:58

joot

Příspěvek od joot » 17 úno 2006 16:01

"V kontextu těch událostí, jak se ten večer seběhly, není jednání pana Berdára trestným činem," řekl okresní státní zástupce pro Prahu-východ František Krejčí. - kdyby někoho zastřelil, tak by asi vyváznul jenom s "tytyty". Tak se mi zdá, že to vyhazování podobných úředníků z oken mělo něco do sebe.
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 17 úno 2006 16:54

Tak to je výborné. Po ženské hodí zloděj popelníkem, tak uhne a pak ho postřelí a po soudech ji tahají rok (a to ještě ani pořádně nevím s jakým výsledkem) a tehle číman dožene absolutně cizí auto kdo ví jak dlouho po přepadení, střílí po osádce a vlastně je všechno v pořádku .... tak to je fakt mazec
jozsp111

Klamár

Příspěvek od jozsp111 » 17 úno 2006 20:53

Novinár napísal:

A o tom právě žurnalistika je. Z policajtů ne a ne vypáčit, co to bylo za zbraň, a něco tam dát prostě musíš. Rozhodni se TEĎ!
Z tohoto pohledu mi nevadí ani ten ilustrační revolver na iDNES.

To Novinár:

A práve, že nemusíš, musíš len umrieť a dúfam, že taký ako ty vymrú
čím skôr, možno Vám k tomu niekedy aj pomôžem.
Keď nevieš čo je pravda, prečo si vymýšľaš a hovoríš a píšeš to ako
pravdu, to je obyčajné klamstvo. A tebe sa to zdá normálne.
To o tebe vraví dosť.

HANBA TI KLAMÁR !!!
:evil: :evil: :evil:
Zamčeno