Benchrest

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
sportovec
Re: Benchrest

Příspěvek od sportovec » 15 bře 2010 10:27

Včera proběhla soutěž na bezvětrné střelnici v Lyse n.L. za takového větru, že jsem měl chvílemi obavy aby subtilnější střelci neodletěli do okolních hvozdů. Naštěstí se tak nestalo a výsledky byly kupodivu, rekneme, celkem dobré. První místo 248., 247b. žádný a 246b. nás bylo víc, rozhodoval počet dosažených X.
Ještě zmíním větrné praporky. Nevím jak ostatní střelci v nich dokázali číst ale já vůbec ne. Na Honzových ukazatelech bylo vidět jak se tam ten vítr chová doslova hystericky, ale poznat podle té změti pohybů kam přemiřovat ... no nevím.

rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 15 bře 2010 15:58

no JO :wink: a to foukalo ani né z 1/4 tak jak poměrně často vane v Čekanicích :wink:
systém použití flagů je trochu jiný : v nástřelu sleduji nejen kam mě to nese v návaznosti na povětrnostní podmínky, ale všímám si a to především toho typu větříku, který vane nejčastěji a soutěžních 25 ran se pak snažím střílet právě do toho typu větru, který jsem vysledoval za cca prvních 6minut :!: :!: Má to i jednu nevýhodu a to, že nelze střílet ve stejném rytmu, protože změny větru nejsou v pravidelných intervalech :idea:
Jinak řečeno, když vane porád v jednom směru stejnou rychlostí je to super protože znáš posun střely a můžeš střílet v rytmu. No a když se vítr jakože motá :? po střelnici musíš si všímat nejčestějšího směru a v tom držet výstřel.
Je to vůbec srozumitelné jak jsem to napsal :?: :idea: :?: :mrgreen:
mot

Příspěvek od mot » 15 bře 2010 16:21

co pak o to. Srozumitelný to je ale....... :D
Tak jsem si to taky ,na naléhání kamarádů zkusil. Ještě k tomu s vypůjčenou flintou a výsledek tomu taky odpovídá. Nicméně si to určitě někdy zopakuju.
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 15 bře 2010 20:07

strelba podle ukazatelu je sice tezka ale jeste tezsi je strilet bez ukazatelu.
pri pouziti ukazatelu, je nutno vzdy strilet dle prubehu vetru po cele draze, tj. videt cely "obrazec" praporku a podle jeho skladby strilet.
Chce to opravdu hodne trenovat a hlavne na sve praporky. mnoho lidi si rekne, hele ma tam praporky a strili prd. jenze ono kolikrat kdyz se snazis podle praporku strilet tak proste udelas chyby a nastrili hur nez bez.
ale prevaha amiku v Milane kde fakt je tezka strelnice co se tyce vetru, byla jasna.
vybaveni (flinty a stojany) delaly tak 25% a cteni vetru 75% v rozdilu mezi nimi a zbytkem.
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
pitrs2

Příspěvek od pitrs2 » 15 bře 2010 21:41

Prápork sem, práporek tam...
Hlavní je, že jsme si nacpali pupíky výborným guláškem s porcíčkou masa, kterou člověk sotva zdlábnul...a ty párečky navrch.
Stando V. .....není co dodat :D :wink:
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 15 bře 2010 21:46

no kazdy jezdi a strili na zavodech k vuli necemu jinemu.
Good shooting
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 16 bře 2010 06:49

No gulasek vypadal vyborne, to se musi nechat... ale moje pazbicka vypadala jeste lepe a je paradox, ze Vam tim pan Vrestiak lehce zatloukl dvirka k prvnimu mistu:)
Sice mam ted bobky, ze se ubrousim k smrti, ale zacnu makat at se co nejdrive podivam opet na BR a MaO, kde uz bych si i rad picnul :)

jinak diky za prima dopoledne a gratuluji k peknym vysledkum!
Tak zatim zdar a dalsi gulas ted v sobotu v NL :)
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 16 bře 2010 08:31

Lidi jsou v Lyse fajn a tak to byl dalsi fajnovy den, jen ta strelba stala za prd.

Kdyz si vzpomenu na ty Honzovi ukazatele, musim se nad pojmem "obrazec" praporku pouze zasmat .. to nebyly vetrne ukazatele, ale vetrne mlynky :lol: .. a kazdy se tocil jinak rychle .. a na jinou stranu .. a kazdou druhou vterinou zmena..

Vidim to tak 50% vybaveni a 50% nahoda :wink: .. kdo chytil jednosmerny poryv vetru naplno, dal za osm ..
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 16 bře 2010 09:01

No a vo tom to je.
Good shooting
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 16 bře 2010 15:12

..................tak jsem se dnes dozvěděl, že Harry nikam neletěl byl jen na IWA a moje Anschutz HV bude určo do začátku hlavní sezony :twisted: ufff to mě spadl kámen ze srdce, už jsem myslel, že budu muset střílet jen LV :idea:
............sorry za vyrušení posledních Vašich příspěvků :roll: ............no i když zas tak moc sorry NE :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
sportovec

Příspěvek od sportovec » 02 dub 2010 20:33

Mám vyřídit od Standy V., že první kolo letní ligy ČCS se přesouvá na 18.4. 2010, tak to vyřizuju :)

http://www.22br.webgarden.cz/
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 02 dub 2010 21:50

ČCS :idea: to je zas nějaká nová grupa lidí co už ani ČSS nemůžou vystát :?: :!: :?: :mrgreen: :mrgreen:
ještě, že má duben tolik víkendů, protože původní termín byl 4.4. pak 11.4 a teď 18.4 :twisted: :twisted: dobrá organizace , která mě vůbec nedělá bordel v kalendáři 8) :P
jediné, co mě v poslední době těší je, že už mám doma hotovou flintu pro HV a zejtra hurá na trénink :arrow: doufám, že bude větřit :wink: :wink:
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 03 dub 2010 08:59

Kdyz by jel nekdo od Dobrenic potazmo od Horic, tak bych se i j rad dojel podivat (i kdyz nevim jestli nebude flinta rozstipana a nebo u rajcat po zavode MaO:)

ale ten vikend mam zatim volny a jedem do Cech, tak jestli mam brat ancicaka a nebo evo :)
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
kondor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kondor » 13 dub 2010 20:06

Zdravím všechny střelce. Ten přesun termínů byl bohužel způsoben souběhem dost důležitých závodů. Skupina střelců 11.4. cestovala do Vinařic Halda - 1.kolo Registrační závod CBRA UKBR BK Mělník z důvodu účasti na ME v Plzni. Tak byla snaha jim vyhovět, a termín se znovu a definitivně posunul na 18.4.2010. Přeji hodně úspěchů při závodech. P.S. Pokud někoho zajímají nové stránky střeleckého klubu 0849 Soutok Mělník tak se odívejte na www.ssksm.cz
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 16 dub 2010 22:58

novinka v nabídce Italského mistra Varide Cicognani :
Kelbly stock/turbo action/ barel netuším :wink:

možná bude vidět na letošním ME v Plzni :!: a možná to bude jeden z mejch skalpů :twisted: :twisted:

http://www.varidecicognani.com/2009/sch ... 2&ids=1132
Odpovědět