Benchrest

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:
Re: Benchrest

Příspěvek od Sidewinder » 14 úno 2010 22:01

Tak to mas asi pravdu .. je to skoda ale co se da delat .. treba po tom ME, pokud bude uspesne a nekdo na nej prijede .. bude vyjednavaci pozice s CSS lepsi a nove vedeni bude vice slyset na zkratku BR.

rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 14 úno 2010 22:09

Já jsem pro střílet zas se všema ! Vždyť co je krásnějšího něž super nástřel v konkurenci 3O-4O střelců :twisted: :twisted: A věřím, že zas budem :twisted: :twisted:
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 14 úno 2010 22:40

Tak PRO jsou asi temer vsichni .. mozna jen Ti, co to nedelaji pro tuhle radost, jsou PROTI :wink: .. ale jak toho dosahnout?

S disciplinou "Mala odstrelovacka" bych asi u CSS mel dvere zavrene, protoze tuto disciplinu zbytek sveta dle nasich pravidel nestrili a jak QWER jiz psal, CSS o zadne dalsi narodni discipliny nestoji .. v tomto ohledu ma CSS sve "Mizive cile do 50m" a i s touto disciplinou si prakticky nevi rady .. nekteri rozhodci, ktere CSS deleguje treba na MČR, si nejsou schopni ani precist pravidla, nebo kdyz uz si je prectou, tak si je vysvetluji naprosto spatne..

Napriklad nedavno mi hlavni rozhodci Gebl pri MČR na Mizive cile tvrdil, ze jakozto odstrelovacuv pozorovatel (ve druhe casti souteze ma strelec povoleno vyuzit pozorovatele), mohu hlasit pouze to, zda byl cil zasazen ci nikoli, ale popisovat bod zasahu jiz nesmim .. stejne jako si nesmim oprit pozorovaci dalekohled o stativ ci zemi, jelikoz pry: "pozorovatel byva vybaven binokularnim dalekohledem, ktery drzi ve volnych rukou bez opory" .. no proste sila! .. Nebo mi tuhle vysvetloval, ze vodovaha nema na odstrelovacu pusce co delat .. ze na ni vubec nepatri a tak je zakazana ..

ALE pokud jde o malorazkovy BenchRest, ktery jest prokazatelne disciplinou celosvetovou, radici se /vicemene formalne :wink: / mezi discipliny strelecke .. tam je situace jina .. zde jsou pravidla celosvetove uznavana .. a tak jsou jednani s CSS zcela na miste ..
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 14 úno 2010 23:05

SW máš pravdu, ale právě proto Ti co se rozhodli, že registrují BR pod ČSS ( jen s dobrými úmysly ) měli na začátku dělat kroky směrem k mezinárodní federaci a né vymejšlet hned Svoje terče a svoje pravidla. Tím si cestu k uznání br dle mezinárodních pravidel podstatně ztížili a dost zkomplikovali :( :(
A navíc mystifikují Své členy/nečleny ohledně zajištění mezinárodní účasti i když vědí, že v současné době namají žádný mandát k tomu, aby vůbec mohli vyjednávat ohledně světových pohárů, ME, MS atd...... ČSS ve mě nebudí důvěru a jsem členem pouze z důvodu, které jsem již popsal.
A když nad tím tak uvažuji tak si ani nejsem schopen představit cca 5 měsíců před zahájením ME, že by byli schopni třeba i částečně přistoupit na jakési podmínky ze strany CBRA, která se přípravě jak technicky, organizačně a finančně věnuje už cca 1O měsíců :!: Ale to by víc popsal asi SHIVA :wink:
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 15 úno 2010 00:05

Honza to vystihl relativne presne a jednoduse.
CBRA vznikla z duvodu nezajmu CSS o tento sport. Myslim ze vetsina strelcu z te doby vi, ze muj zajem byl pouze o strileni a ne bafunareni. Pres Zdenka Jerabka slo nekolik aktivit na CSS o zacleneni BR pod CSS. Protoze opravdu zadny zajem nebyl a ja jsem se dostal do kontaktu s predsedou UKBR22 (Pat Phelps) jsem prihlasil Cesky BR (tenkrat jeste "bezorganizacni") do mezinarorni korespondencni ligy. coz obnaselo sjednoceni pravidel vcetne tercu. to se udelalo bez hnuti malicku CSS. Vsichni byli nadseni vcetne tech soudruhu co se loni trhli a sli pod CSS (byla to jejich naprosta demokraticka volba). Zdnek kdyz videl ze s CSS nic nebude, tak do mne tak dlouho vandroval at zalozime asociaci sami, navic ze zahranici prisly dotazniky k vyplneni o registraci. Vpodstate nebyla BR ogranizace, souteze se strileli pod CMSJ. takze nezbylo nic jineho nez zalozit asociaci (2005). Nepamatuji se, ze by nekdo proti tomu neco mel, ci navrhoval ze mame byt pod CSS.
CBRA se stala oficielnim clenem vsech mezinarodnich BR organizaci. Co se tyce malorazky a vzduchovky tak jak na Evropske tak na Svetove urovni byla jednim zakladatelu techto oraganizaci. V rimfire a air rifle zastava funkce na nejvyssich postech. CBRA tvrde pracovala aby Cesky BR na tuto uroven dostala a zviditelnila.
Zajistila ucast ve svetovem poharu (letos 4. rocnik), na ME (2007) a MS (2008) a to i tem clenum jez pro CBRA nic neudelali, zaplatili si 400kc prispevky. Mimo vecnych hadek a pomlouvani.
Coz vyvrcholilo loni jejich odtrzenim. Soudruh Jiracek, pro mne z nepochopitelnych duvodu, zrusil clenstvi (vnitroklubova vec, nikoli asociacni) a bez jakekoli snahy o domluvu ci moznost zaradit CBRA pod CSS. CBRA o totmto nic nevedela.
CSS sekce BR, nebyt CBRA, by nemela ani pravidla ani terce.
CBRA zajistila v roce 2009 poradani prestiznich soutezi ME a WC v CR.
Jak jsem se dnes dozvedel (dnes jsem neprijel na soutez delat plamene projevy, pred to me postavil Zdenek), tak jsem vlastne lhar, alespon podle soudruha Jiracka.
Nemel jsem naladu se dohadovat, kvuli tomu jsem neprijel, a navic jsem byl velice prekvapen srdecnym prijetim vetsiny strelcu a jsem tomu rad, ze jsem prijel, protoze si myslim ze setkani s MaO strelci bylo pozitivni uz kvuli osobnim vztahum. Vsichni chteji strilet, vymenovat si zkusenosti a nikdo (az na vyjimky) se nechce hadat. Ale me informace jsou cerpany (a tak jsem je dnes jen reprodukoval) z jejich webu. takze pokud jsou tam zle uvedeny taky by je meli zmenit.
Nerekl jsem ze CSS zakazuje jejich clenum byti cleny CBRA, ale rekl jsem, ze soudruzi rekli (napsali) ze clenum CSS BR zaruci ucast na vsech mezinarodnich soutezich a ze CSS je clenem mezinarodnich organizaci. Coz neni pravda.
Nemohl jsem si odpustit tento uvod. Protoze osvetluje proc je temer nemozne v soucasne dobe prejit pod CSS.
CBRA je ve svete pojem stejne jako clenove ISSF. Prechodem CBRA pod CSS (ISSF) by v soucasne dobe znamenalo podstatne vic negativ a zaporu nez vyhod. Jak jsem jiz rekl, CBRA je zavedena organizace, jeji cleni jsou primo cleny mezinarodnich organizaci, kde zastavaji funkce. Prejit pod CSS by obnaselo kompletni reorganizaci nejen u nas ale na mezinarodni urovni.
Z jakehopak duvodu nemuze CBRA poradat ME ve spolupraci s Ceskym streleckym svazem .. potazmo pod jeho hlavickou - aby mohlo CR reprezentovat na nastavajicim ME co nejvice strelcu?
nezlob se na mne, toto ti musi byt jasno jiz z meho duvodu. Jestli ve spolupraci (my jsme se nikdy zadne spolupraci nezrikali, ale sekce BR pod CSS vznikla bez naseho vedomi natozto jakekoli nasi spoluprace a to ne pomoci sportu ale sport poskodit, mozna ze iniciatori si to neuvedomili, protoze to bylo a stale je namireno proti CBRA) Tudiz chceli nekdo spolupracovat musi prijit za CBRA jakozto svrchovanou organizaci zastresujici BR v CR.
Pod hlavickou CSS nelze poradat ME uz jen z toho duvodu ze veskere smlouvy jsou uzavreny s pravnim subjektem CBRA (strelnice, hotely, sluzby atd). Jedinym partnerem zahranicnim organizacim je ERABSF pod jehoz hlavickou CBRA ME porada a CBRA byla poverena timto nejvysim Evropskym organem ME poradat a byla demokraticky zvolena radou delagatu clenskych zemi. Nikoli CSS.
CBRA nikomu nezakazuje strilet na jejich soutezich (CBRA neporada zadne souteze, mimo MCR a nominacni zavody a to vzdy ve spolupraci se svymi kluby). Pokud CBRA kluby poradaji sve souteze podle svych pravidel, tak je to jejich vec, pokud zavod zaregistruji (coz je nezbytne pro moznost zaslani vysledku do mezinarodnich soutezi a rovnez pro sledovani vykonosti strelcu) musi strilet dle pravidel CBRA/ERABSF/WRABF na techto soutezich mohou strilet vsichni strelci s odpovidajicim vybavenim (stejne jako MCR).
Ja jako osoba nestrilim zadnou disciplinu jez je pod CSS a proto nejsem clenem CSS (nemam duvod) a proto se nemohu ucastnit MCR poradane BR sekci pod CSS (typicky priklad je Honza Fokt).
Tve rozdeleni strelcu na 4 skupiny (jak poukazano rimfireBR) neni uplne, ale budiz. je sice hezke ale celkem k nicemu.
ME se NEBUDE poradat pod hlavickou CSS z duvodu jiz zminenych. Strelci kteri maji zajem o reprezentaci strilet na ME maji moznost splnit jednoduchou podminku a to je, stat se cleny nejakeho klubu CBRA anebo zalozit tento klub pod CBRA a to pred zacatkem letni sezony. protoze je potreba aby se ucastnili registrovanych a nominacnich soutezi. Tyto souteze budou poradany a organizovany stejnym zpusobem jako ME.
Duvod je ten, ze oficielni jazyk ME je anglictina a strelci si musi zazit bezpecnostni rutiny stridani stolu, poslouchani povelu atd. minimalne 2 dny bude 9 rund coz obnasi temer 8hodin dlouhy zavod a aby to bylo mozne stihnout, nesmi byt prodlevy. Je to priprava na ME a dle vysledku se budou stavet tymy. A BR je tymovy sport, vzdy byl a bude. To ze to nekteri lide u nas nechapou je proste dano ceskou malosti a zavisti.
Kdyz muzou pod hlavickou CSS poradat zavody i v Horni Branne .. tak proc ne BenchRestove ME?
myslim ze tohle prirovnani dost pokulhava. Koho zajima horni branna? ja ani nevim kde to je. At si kazdy strili pod cim chce. kdyz budu chtit strilet v horni branne ME tak predpokladam, ze budu muset byt v nejakem streleckem klubu pod CSS, splnit nejakou kvalifikaci apd. Jinak proste strilet nebudu.
Kazdy strelec ma volbu pod cim chce strilet.
Dnes jsem to jiz rikal, pokud svaz sportovniho pleteni decek bude mit sprintera ktery beha 100m za 8sec tak ho asi tezko posle na ME ci MS bez toho, aby tento sprinter byl clenem nejakeho lehkoatletickeho klubu jez je organizacni jednotkou ceskeho lehkoatletickeho svazu, pak bude muset prijit na nejake zavody, ktere jsou kvalifikacni a zabehnout kvalifikacni cas. pokud ne, tak nikam proste nepojede, ikdyby doma na louce a bos behal jak buh. a to plati u vsech sportu. i v BR.
Nebo je to snad jinak???
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 15 úno 2010 00:10

Sidewinder píše: treba po tom ME, pokud bude uspesne a nekdo na nej prijede .. bude vyjednavaci pozice s CSS lepsi a nove vedeni bude vice slyset na zkratku BR.
Predbezne je registrovano 110 strelcu ze 13 zemi.
Finsko
Belgie
JAR
UK
Nemecko
Italie
Malta
Irsko
Rusko
CR
Bulharsko
Australie
USA
zavazne budu vedet 1.dubna
Pokud bude ME uspesne, CBRA nebude potrebovat lepsi vychozi pozici s CSS. Do ted CSS nepotrebovala. CSS bude potrebovat az se stane z BR olympijsky sport a to se asi nikdy nestane a pokud ano, tak ja se toho nedoziju a myslim ze vetsina strelcu take ne.
Good shooting
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 15 úno 2010 08:24

Shiva píše:...V rimfire a air rifle zastava funkce na nejvyssich postech. ...CBRA je ve svete pojem stejne jako clenove ISSF. ... CBRA je zavedena organizace, jeji cleni jsou primo cleny mezinarodnich organizaci, kde zastavaji funkce. ...Prejit pod CSS by obnaselo kompletni reorganizaci nejen u nas ale na mezinarodni urovni.
Reagujes jak certik z krabicky :wink: .. a pak ze nejsi odbornik na plamenne projevy .. mne by ale docela zajimal vycet tech "nejvyssich postu" a "funkci" v mezinarodnich organizacich .. je to sice uplne jedno, ale to jen pro uplnost, abych vedel, jak moc nafoukla je ta bublina.
Shiva píše:...Koho zajima horni branna? ja ani nevim kde to je...
Je jasne ze to nevis - neni to ani zastavka Metra ani zadna jina cast Prahe.. ale o zemepisne znalosti vubec nejde .. pouzil jsem ten priklad jen z jednoducheho duvodu - kdyz i tak maly a neznamy klub muze byt clenem CSS a poradat tedy pod jeho hlavickou souteze (dle vlastnich pravidel a pod zcela vlastni rezii) .. proc by nemohla byt CBRA take clenem CSS a poradat vyse zminovane souteze sice pod jeho hlavickou, ale ve sve rezii tak, jako dnes? Proc nevyuzit ty otevrene dvere, ktere se podarilo pro BR otevrit? Negativa to urcite nejaka mit bude, ale to pozitivum siroke strelecke zakladny je podle mne to nejdulezitejsi. Ona jakkoli znama a "vehlasna" organizace bez clenu je jaksi naprd.

No nic .. nema smysl to asi dal resit .. proste to zatim nejde, duvody jsou z vyse uvedeneho celkem patrne a tak holt musi Cesky BR pockat na "reorganizaci" :wink:

Ja za sebe preji, at se ME podari - aby popularita streleckeho sportu u nas zase o neco malo vzrostla!
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 15 úno 2010 11:05

tak si to vyjasnime.
Ty se prestanes zajimat o CBRA jak ja jsem se prestal zajimat o MAO. Ty jsi se ptal ja jsem na to odpovedel. Nebudu se uchylovat k podobnym vypadum jako ty. Ti kdo chteji strilet BR strilet BR budou at pod CSS nebo pod horni branou nebo pod CBRA.
To jake funkce kdo a kde zastava, je uplne jedno. Dulezite je ze Cesky BR tam zastupce ma a muze se podilet a ovlivnovat smer vyvoje malorazkoveho a vzduchovkoveho BR ve svete. To je obrovsky prinos. To ze to vidis jako bublinu je tvuj maly rozhled a souzeni ostatnich podle sebe.
Cesky BR reorganizaci nepotrebuje, protoze ta je nastavena stejne jako v CSS. Na vstoupeni CBRA pod CSS nevidim jedine pozitivum. jen negativa. Clenska zakladna by se v praxi nerozsirila. CSS o BR vi prd a nikdy ho nezajimal. Takze dostat CBRA pod organizaci ktera o tom nic nevi, (nemluve o tve definici jejich predstavitelu) a byt zavisly od toho co se o tobe rozhodne, neni ta nejlepsi cesta. Proto srovnavat Horni Branou (nejaky lokalni klub strilejici si neco podle svych pravidel) kde jim do toho CSS nekeca s organizaci jez reprezentuje CR ve svete, je dost slaboduche. tam by cinovnici CSS urcite kecali. Pokud se CSS rozhodne spolupracovat ci podporit CBRA, tak CBRA zvazi a rozhodne jestli to bude ku prospechu nebo ne.
Nemyslim si, ze je potreba na toto tema dale diskutovat. Poradej si svou SW MaO.
Pokud kdokoli (treba i z MaO) chce strilet na soutezich BR tak mu v tom nikdo nebrani, naopak.
Good shooting
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 15 úno 2010 11:26

Klid .. co se stale rozsilujes .. pises tu pusobiva slova o nasich zastupcich na vyznamnych funkcich ve svetovem vedeni BR .. a mne to jen zajimalo vice konkretne .. ale klidne si to nech, je mi to fuk.

Reorganizace byla myslena smerem k CSS a jejich "zkamenelemu" stavu.. Ale kdyz vidim Tve prehnane emotivni reakce, mozna by si i CBRA mohla najit nejakeho noveho "vyjednavace" :wink:
josse

Příspěvek od josse » 15 úno 2010 19:35

odbočim trochu od tematu css vrs. cbra ...

jak je to se střilenim na moravě (potažmo severni...) pořadaji se zavody? asy ne to bych chtěl moc najde se aspoň někdo kdo to střili?

nebo něco podobneho MaO , siluety?
qwer

Příspěvek od qwer » 15 úno 2010 21:28

Z Brna jezdíval jeden borec na BR do Vinařic u Kladna. Jmenoval se Mazur a byl opravdu velice dobrý. Jezdit sám takovou dálku na soutěž ale není ono, časem přestal jezdit. Tento chlapík šel vlastní cestou, byl schopen i sám vyvíjet některé věci k BR střelbě.
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 15 úno 2010 23:32

josse píše: nebo něco podobneho MaO , siluety?
to by ses mel zeptat spis ve vlakne "mala odstrelovacka".
co se tyce BR na morave, vim ze se cas od casu nekdo pta a dokonce bylo i par lidi co BR strileli, nicmene kontakt se vytratil do ztracena.
Good shooting
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 16 úno 2010 08:03

Sry., že se do toho motám, MaO se úspěšně střílí v hale v Otrokovicích. Jinak věčný dohady o tom, kdo s kým, kde a proti komu, kdo kam může a jestli má ten správnej průkaz svědčí o "another side" správný český povahy. My na toho ouředního šimla jednou zajdem. Jen doufám, že ouřadové nebudou hrobníci střelectví u nás. Sry. za OT, rovněž jsem to nemyslel adresně na nikoho z diskutujících.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 16 úno 2010 08:20

Ohledne MaO na Morave .. kolem Brna to jde .. jsou tam jednak Otrokovice, a jednak tento klub: http://22lrsnipe.wgz.cz/ .. kde se snazi strilet trochu modifikovanou disciplinu Mizive cile ..

Ohledne severni Moravy je to ale horsi. Vim ze mi nekdo z policajtu ostrava rikal, ze chteji strilet malou odstrelovacku dle svych vlastnich pravidel .. ale zatim asi nic nemaji, nebo se o tom nevi.

Asi budes muset vyrazit do Hradce a nebo Prahy ..
Kodiak

Příspěvek od Kodiak » 16 úno 2010 08:28

To Sidewinder:
Mohli bychom požádat o přerušení soustavného napadání Shivy na tomto a jiných fórech?! Začíná dost obtěžovat, číst ty narážky z vaší strany, které nejsou způsobené neznalostí tématu, nebo chutí se něco dozvědět, protože vše podstatné z jeho strany ohledně BR a jiných okruhů, bylo již řečeno a jen lobotomik by si nedal dvě a dvě do hromady.
Pokud máte potřebu řešit své osobní postoje s jakýmkoli střeleckým kolegou, tak si to nechte na chvíli, kdy s ním budete mluvit z očí do očí - pěkně v soukromí - určitě se k tomu najde vhodná příležitost. Není moc lidí, které by zajímaly, vaše soukromé rozepře a výlevy, které nemají s tímto vláknem nic společného, ale jde pouze snahu, při jakékoli i nevhodné příležitosti, překroutit co se dá, aby to vyznělo, jako že to je k věci (vaše specialita)! Chápu, že to asi není takové, ale určitě má větší význam, vyjasnit si osobní spory v soukromí (pěkně chlapsky), než špinit někoho dvojsmysly na veřejnosti (jako zakomplexovaný prcek). Pokud vám ještě nedošlo, tak umírněné reakce na útoky z vaší strany jsou kvůli tomu, že jako jeden z „hlavounů“ BR musí Shiva taky reprezentovat a to mu nedovoluje vám říct, že jste zatím pro střelecký sport neudělal nic hmatatelného a jste vlastně jen pára nad hovnem střelcovým! Začněte psát něco, co budou moci ostatní využít při střelbě (hlavně svoje nápady a poznatky – žádné kopie už vymyšleného) - něco co pozvedne laťku střeleckého sportu trochu výš - něco, co třeba zmenší soustřel atd. - to by mohl být příspěvek vhodný do diskuze a přínosný pro kolegy, kteří tato vlákna čtou, aby se něco dozvěděli!
Pokud mohu ještě poprosit, neodepisujte ve smyslu, že ty výpady nejsou myšleny tak, jak to vypadá. Během doby, kterou jste strávil oním napadání, si už všichni udělali jasný obrázek o tom, kam tím míříte a nesnažte se podobnýma blábolama ještě urážet někoho dalšího!

Velmi děkuji!
Odpovědět