Benchrest

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:
Re: Benchrest

Příspěvek od Sidewinder » 03 úno 2010 17:39

No nahoda to muze byt na 5-ti ranach, ale nikoli na 25-ti. Navic takove skore v tom zavode nedal nikdo jiny.. spis pujde o to, ze borci to jsou oba dobri a zkuseni, takze ani jeden z nich neudelal pri mackani spouste zadnou fatalni chybu :-)

Opravdu toto nelze porovnavat .. s prirovnanim k otevrenym miridlum a optice sice nesouhlasim - ty maji k sobe jeste stale hoodne blizko proti disciplinam, ktere zde srovnavame .. ale podstata je spravna.

Ale kdyz jsme u toho vetrneho zavodu .. copak je asi toto za styl?

Podle faborku za strelcem to vypada, ze zadne bezvetri rozhodne neni .. a jestli jde opravdu o strelbu na 1000yds, tak tam ten vitr urcite nejakou roli hraje .. ale ze by se borec nejak snazil tu svou lafetu na vitr korigovat, to teda ani nahodou .. zamiri na terc a pak uz to tam jen odmacka.

BR se s vsemi ostatnimi streleckymi disciplinami opravdu neda srovnavat.. je to uplne neco jineho.. spise je to takovy "zavod dragsteru", jak se pise v diskuzi k tomu videu.

qwer

Příspěvek od qwer » 03 úno 2010 17:53

Na tom videu nejde o BR na 25 terčů jak ho známe. Myslím, že se jedná o dosažení co nejmenšího soustřelu (grupy), proto ta rychlost, než se změní podmínky. Trochu mi to připomíná kanonádu v MaO "po zátěži". :D :D
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 03 úno 2010 18:21

jo, je to jak napsal qwer.
navic kdyz se podivas na vetrnik na kraji obrazku, tak byl v podstate furt stejne, jen posledni dve rany se ztocil. Zaroven kdyz se podivas na praporek v dalsi rade blize ke stolum tak foukal pravy vitr rovnez dost stejnomerne.
a to jsou ukazatele o radove 30m jinde. Nevidime na jeho praporky a rovnez nevidime cely prubeh vetru.
Nelze delat korekci na kazdy praporek zvlast ale na to co ukazuji praporky v celem useku, zaroven pozorujes i nastup vetru na ostatnich praporcich. Na panovi je evidentni ze se snazi nastrilet 10 ran v te same konstalaci praporku.
Na MS jsem byl svedkem jak Mike Ratigen strelil svych 5 souteznich ran (vcetne 2 nastrelu) pod 30 vterin. Ten clovek se absolutne nehybe od pazby a puskohledu, jen ruce se mu hybou, okenko na podavani ma vlevo a vyhazovaci vpravo.
rovnez jsem ale videl jak vystrilel 3 rany a pak vic jak minutu cekal (je na to 7 min) kdyz se vitr nevratil do puvodniho stavu, dal dalsi 2 nastrely a dorazil ve zmenenem vetru zbyle 2 rany.
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 03 úno 2010 18:38

No bylo mi jasne, ze jde jen o soustrel .. zaprve vubec nemiri, zadruhe nepremiruje, zatreti na 1000y by zasahy stejne nevidel, takze je strelba na soustrel, ktery muze byt asi kdekoli, podstatne jednodussi - a tak to tak asi v USA strileji.

Ale zajimalo mne, jestli strili tak rychle jen kvuli vyuziti stejnych podminek (coz se mu asi tezko povedlo, kdyz vidim ty praporky) a nebo jestli tam jde o nejakou strelbu v kratkem casovem limitu.

Jinak mne docela prekvapuje, ze se mu puska vraci na stejny nastrel .. to je nejaky specialni system kluzne lavice nebo co? .. mne kdyz v BR po vystrelu ujede puska kousek dozadu, tak i kdyz ji zatlacim zpet na predni doraz, tak je stejne alespon trochu mimo stred desitky.

Jinak se "zatezi" v MaO to ma spolecne asi opravdu jen to, ze se tam strili rychle :wink: .. i kdyz mozna i tu zatez, ale v jinem slova smyslu .. musi to pro nej byt poradna zatez, takovou kravu po zavode odnest do auta. :D
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 03 úno 2010 18:55

odbočím od smysluplné debaty a dávám sem odkaz na web http://www.22br.webgarden.cz/aktuality, kde najdete Všechny soutěže pro rok 2O1O jak CBRA tak ČSS. A to včetně Všech MČR, ČP a ME :twisted:
edit : zapoměl jsem, že se jedná o BR .22LR
Naposledy upravil(a) rimfireBR dne 03 úno 2010 19:33, celkem upraveno 1 x.
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 03 úno 2010 19:12

pokud se ti zbran nevraci zpet na misto kam jsi miril, tak je to spatne a to bud ve vlastni sestave, nebo delas neco spatne ty.
JInak tvuj nazor na BR strelbu zname, tak to tady v tomto vlakne nemusis ventilovat.

existuje takove strelecke rceni. strelit kazdou ranou tam kam namirim je presnost, strelit pet ran do jedne diry je precize. Dosahnout presnosti bez precize nejde.
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
Sheerif

Příspěvek od Sheerif » 05 úno 2010 15:12

Chlapci výsl.BR naleznete na str.Czech shooting federation,klubové a regionální soutěže,jsou tam téměř všechny záv.,které se pod ČSS střílí.Jen pro Vaši inf.také myslím na Újezdě oběma střelcum pomohl oranžový filtr,který utlumil přesvětlení od zářícího sněhu. Žádné nepřátele nemám.Všechny jsem je nechal postřílet! Ramón Maria Narvaes-španělský státník 18 století.
Sheerif

Příspěvek od Sheerif » 06 úno 2010 10:49

Promiňte ještě jsem včera něco zapomněl.Oba střelci BR v Újezdě použili každý své pomůcky a každý měl jiné LR.Jeden R50,druhý R100.A teď pro Vaše zamyšlení.LR R50 mají úsťovou rychlost 330m/sec a R100 345m/sec.Tuto hodnotu ale výrobce měří při teplotě 16 st.C.Každé snížení teploty o 1 st.C též znamená snížení počáteční rychlosti o 1 m.Na M.Újezdě se střílelo asi při tepl. -4stupně.Prakticky tedy jeden střelec měl úsťovou počáteční rychlost 310m/sec ten s R 100 325m/sec.Výrobci pro běžné využívání střeliva LR v přirozených teplotách jaro-podzim asi vědí proč vyrábějí s těmito úsť.rychlostmi/Lapua 325m/sec./Co si o tom myslíte Vy?Já osobně v zimě střílím pouze proviniencí R100/stejnou poč.rychl.mají i biatlonky/.ahoj
Sheerif

Příspěvek od Sheerif » 14 úno 2010 17:27

Chlapci.Vy nemáte v zimě co na práci,ale proč jezdíte klepat kožuchy těm letitým benchresťákům?Vždyť koulet koule ke kuželím by bylo též hezké ne?Snad to v březnu naposled přežijem.Slečna ale má talent co?
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 14 úno 2010 18:35

Tak mám pocit, že zas lítaly blechy z kožichů starejch psů. Kdopak vám ty kožichy vyprášil? Snad to nebyl (nedejbóže) nějakej "maloodstřelovač"? :lol: :D :wink:
sportovec

Příspěvek od sportovec » 14 úno 2010 19:33

Mládenci ve své pokoře mlčí :) .
Tedy první tři stolaři :
1. místo famózním nástřelem 243b. Petr Březský
2. místo suverénní Tomáš Kučera - 242b.
3. místo skromně nastřílel Robert Chlapek - 240b. :D

Celou skupinu Mao-istů jsem s Irmou jistil ze zadních pozic :)
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 14 úno 2010 19:43

vysledky hruza .... u Vsech :-( radeji desatej s 249 nez ctvrtej s 239!!! :-) ale chcu li strilet i LV 4.7 kg musim s ni proste strilet a trenovat ! Posilam blahoprani na stupne vitezu k vysledkum uz nikoliv :-)))
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 14 úno 2010 20:38

... jako klepani kozichu bych to nenazval .. slo spise o klepani kosy :-)

Po cca deseti ranach jsem to chtel zabalit, kdyz i me osvedcene strelivo, dosahujici pri normalni teplote vynikajiciho nastrelu, mi nadelilo padaka do osmy na seste hodine plus vlivem vetru jsem si dal dalsi dve osmy na hodinu ctvrtou .. ale neudelal jsem to, dopil jsem svuj kalich horkosti do dna a jake bylo me prekvapeni, kdyz jsem zjistil, ze tento priserny vysledek staci na treti misto celkove :shock:

Jinak bych mel dotaz na Shivu, Sheerifa a spol, ohledne projevu ktery nasledoval po vyhlaseni, z nehoz vyplyva, ze bez clenstvi v CBRA nelze strilet mistrovstvi evropy..

Z jakehopak duvodu nemuze CBRA poradat ME ve spolupraci s Ceskym streleckym svazem .. potazmo pod jeho hlavickou - aby mohlo CR reprezentovat na nastavajicim ME co nejvice strelcu? Nyni tu mame, zjednodusene receno, 4 skupiny strelcu, kteri BR strileji:
1.) strelce BR kteri zustali pod CBRA
2.) strelce BR kteri presli pod CSS
3.) strelci ostatni, kteri jsou cleny CSS
4.) strelci ostatni, kteri nejsou organizovani

Soucasny stav umoznuje ucast na ME pouze strelcum ze skupiny cislo 1.) .. ale kdyby se ME poradalo pod hlavickou CSS, umoznovalo by to ucast i strelcu ze skupiny 2.) a jiste by se radi zucastnili i strelci ze skupiny 3.), ke kterym patri napriklad dnesni tri nejlepsi..

Je mi jasne, ze to s CSS nebude vubec jednoduche - je to takovy "stary rezivy a tezky vlajkovy stozar", se kterym se sportovec poradne nadre, kdyz chce mavat ceskou vlajkou .. ale urcite by to za to stalo ne? Kdyz muzou pod hlavickou CSS poradat zavody i v Horni Branne .. tak proc ne BenchRestove ME?
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 14 úno 2010 21:27

ono to SW nebude tak lehké : v bodech, kde si rozdělil střelce do sborů Ti chybí třeba můj problém jsem u CBRA a kvůli několika jedincům jsem se "MUSEL" nechat registrovat i u ČSS ( především pro to, že chci střílet!!!!! a je mě jedno zda tam nebo tam ) a ČP nebo MČR střílené pod ČSS bylo UZAVŘENÉ pro nečleny !! CBRA, ale má Všechny Svoje závody otevřené. Takže nyní když chci střílet a já CHCI, jsem pod CBRA a ČSS :idea:
Navíc právě CBRA je u světové BR federace oficiélně uznávaná jako člen této federace, ČSS nikoliv. Tudíš v případě spolupráce by ČSS mělo spolupracovat s CBRA. Můj názor !
V roce 2008 na MS v Miláně Ti, kteří nyní zbrojí pod křídly ČSS s hrdostí jim vlastní reprezentovali CZ pod CBRA.
Chcu tím říct, že ohledně toho vysněného ME v Plzni na, které se Všichni třesou z mnoha jasných důvodů se můžou třeba na tento rok zaregistrovat zpět pod klub u CBRA a pojedou ................. je to stejné jako já jsem Musel být u ČSS abych mohl střílet pohár a MČR pod ČSS :!: :!: Jednoduché s ohledem na to kdy je ME a kolik času by asi dohoda mezi CBRA a ČSS stála :-))) Pakliže by vůbec někdy nějaká dohoda či spolupráce za účelem podpořit tento sport vznikla.
Nejsem bohu dík funkcionář, ale řadový střelec, který chce reprezentovat CZ a doufám, že se tak i děje :wink:
qwer

Příspěvek od qwer » 14 úno 2010 21:53

Side: Zkus přihlásit Vaši soutěž MaO pod ČSS a uvidíš jaká bude odezva. Nikoho tyto nové disciplíny na svazu nezajímají i když s tím přicházejí vlastní členové-střelci. BR mohl pod svazem vzniknout jen díky intervencím "Sheerifa" a mohu odpovědně říci, že to z jeho strany nebyla pomsta proti CBRA. Historie je ta, že i Shiva chtěl původně fungovat pod ČSS, ale vedení bylo zcela hluché. Naše připomínky, že BR je přínosem pro výkonnostní sport vyšly vždy do prázdna. Shiva pak založil CBRA s orientací ven do světa. Zbytek BR střelců se chtěl také někam začlenit, tak vznikal tlak na začlenění do ČSS. "Sheerif" pro dobré vztahy s presidentem ČSS p. Pekařem (před jeho odchodem z vedení ČSS) nakonec uspěl a BR-střelci tak získali registraci. Podmínkou však bylo, že tato skupina nebude nárokovat finanční podporu svazu. Od té doby vše opět usnulo. ČSS žádnou možnost účasti na světových soutěžích v BR nezařídí, jde jen a jen o národní disciplínu. Ti co mají vyšší cíle - uspět ve světě, budou přebíhat k registraci v CBRA. OK!
Odpovědět