Tak jsem mohl konečně trochu provětrat svoji novou krasavici a to 29.12. v Třebíči na našem setkání z Moravy a Slovenska.
Doma jsem s ní vystřelil asi 5 ran ve forhózu na 10 m, namontoval optiku a hurá na sraz.
Co se týká parametrů: zbraň dodaná od výrobce - měřil ji Žanek Combrem. JSB Exact 244-247 m/s, takže pohoda.
Co se týká kopanců. Kluci - Žanek a Martyn (jeden po levici a druhý na palpostu popravici)

mě dali vyzkoušet svoje milenky - obě s V-Machem. Mohu konstatovat toto: nedá se říct že by moje nevenomizovaná a úplně nová kopala nějak víc, ale.....ten kopanec u venomizovaných je takovej kultivovanej, pěkně dopředu - dozadu - přímočarej, kdežto u mé bez úpravy je kopanec spíš takovej rozhozenej nahoru, jako by u pružiny byla stranová vůle a pružina si tam lítala, jak vítr v bedně.
Spoušť: strašně tvrdá jako prase, opravdu se musela tisknout velkou silou, což dost rozhazovalo nástřel. Dnes jsem seřídil, je to mnohem lepší.
Střelba: asi po 20 ranách v sedě s flintou na spacáku po zastřelení optiky, jsem začal střílet na 30m na terč s 25 terčíky o průměru 3 cm. Na to, že je zbraň úplně nová, střílel jsem s ní poprvé, zima jako prase a ty moje slepózní oči, tak to dopadlo nad moje očekávání. Vím, že je to výsledek katastrofální, ale vzhledem k uvedeným hendikepům tu zbraň - jako pružinovku považuji za opravdu dobrou. Závěrečná střelba na 50m na prázdné brokové patrony to jen potvrdili.
Jediné, co mě trápilo po celý den bylo zapomínání na pojistku před výstřelem. Kamarádi mohou potvrdit, kolikrát za ten den zaznělo z mých úst něco o lehkých děvách

Holt na AA toto zařízení není.
Vystříleno cca 300 ran. Optika se zatím nepohla. Kdo uvažuje o koupi této zbraně, v žádném případě neudělá chybu.