Vzduchovky Hatsan

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
milius

Příspěvek od milius » 26 črc 2006 01:28

,,,,,,,,,,,,
Naposledy upravil(a) milius dne 10 čer 2009 01:01, celkem upraveno 1 x.

Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 26 črc 2006 09:25

troj píše:pevna hlaven, konstantni energie..tak kde je zakopanej pes ze je horsi presnost nez stara slavka ???
Ve spoušťi. :idea:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Milan.M

Příspěvek od Milan.M » 26 črc 2006 09:48

troj píše:pevna hlaven, konstantni energie..tak kde je zakopanej pes ze je horsi presnost nez stara slavka ???
Nevhodné střelivo :?:.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 26 črc 2006 09:55

Ne ne. Je to v té tvrdé spoušti.
Spoušť je DODOS, musí se upravit, popisoval jsem to pár stran zpět.
Nebo si na ni zvyknout, někomu to třeba vyhovuje, ale pochybuju o tom.
Milan.M

Příspěvek od Milan.M » 26 črc 2006 10:06

Kubajzz píše:Ne ne. Je to v té tvrdé spoušti.
Spoušť je DODOS, musí se upravit, popisoval jsem to pár stran zpět.
Nebo si na ni zvyknout, někomu to třeba vyhovuje, ale pochybuju o tom.
Je to možné. Z Hatsana jsem nestřílel (a narozdíl od některých ho hned neodsuzuju jenom proto, že je z turecka), takže vliv spouště nemůžu posoudit. U Slavie 631 a QB-78 tvrdost spouště zase takový vliv na přesnost nemá. Alespoň u mne, když střílím s oporou.
Dodík

Příspěvek od Dodík » 26 črc 2006 11:32

Já jsem nikdy nepsal že je přesnost horší než u slávie podle mého je to na ,,krátko " stejné a na delší střílení lepší než slávka (630 , 631) 634-ku osobně neznám tak nemohu posuzovat.
Ta spoušť je veliká slabina to se prostě musí doladit!
Na přesnost bude mít asi dost velký vliv to že oproti slávce je to vědší rána a dost sebou mrskne zatím co diabolka je ještě na cestě v hlavni , to je ale nevýhoda všech silnějších pístových vzduchovek obecně a fyzikální zákony oklamat nelze.

Samé desítky (nejen s Hatsanem) přeje Dodík
Voris

Příspěvek od Voris » 04 srp 2006 12:06

Zdravím,

brzy rozšířím řady Hatsanistů s modelem 105. Rád bych od začátku používal kvalitní střelivo JSB Exact, ale bohužel v mém okolí nejsou diabolky této značky k dostání. Hodlám je tedy objednat ve větším množství přímo u výrobce. Zde ale narážím na problém, jaká ráže diabolky bude pro 105-ku nejvhodnější. 4,50, 4,51 nebo 4,52?

Předpokládám, že Turek v rámci udržení nákladů na minimální úrovni nevyrábí pro každý model zvláštní hlaveň, a tak oslovuji všechny majitele Hatsanů, aby se podělili o svoje zkušenosti.

Při představě, že mám doma 5000 diabolek k ničemu, mi běhá mráz po zádech. :-)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 04 srp 2006 12:38

Voris píše:Zdravím,

brzy rozšířím řady Hatsanistů s modelem 105. Rád bych od začátku používal kvalitní střelivo JSB Exact, ale bohužel v mém okolí nejsou diabolky této značky k dostání. Hodlám je tedy objednat ve větším množství přímo u výrobce. Zde ale narážím na problém, jaká ráže diabolky bude pro 105-ku nejvhodnější. 4,50, 4,51 nebo 4,52?

Předpokládám, že Turek v rámci udržení nákladů na minimální úrovni nevyrábí pro každý model zvláštní hlaveň, a tak oslovuji všechny majitele Hatsanů, aby se podělili o svoje zkušenosti.

Při představě, že mám doma 5000 diabolek k ničemu, mi běhá mráz po zádech. :-)
Kamarád má Hatsana 105s a stříli s JSB Exact 4,52.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 04 srp 2006 12:55

2Voris:
Která je nejvhodnější si musíš zjistit sám, kup si od JSB testovací sadu.
Obsahuje:
3x50ks o hmotnosti 0,520g ráže 4,49 a 4,50 a 4,51
3x50ks o hmotnosti 0,535g ráže 4,49 a 4,50 a 4,51
1x50ks Straton 4,50
Celkem tam je 250ks diabolek, ty si sám vyzkoušíš s kterým máš nejlepší rozptyl a pak už objednáváš jen to, co ti vyhovuje.
Akorát prvně jen tak vypráskej tak dvě krabičky čehokoliv kamkoliv, ať ti ta vzduchovka prvně sedne do ruky.
Taky zkus upravit tu spoušť, asi ti nesedne, uvidíš sám. I když jsem teď viděl fotky té spouště a ty díly už nebyly ze třech ocelových plechů, ale z plného materiálu, tak nevím jestli už se Hatsan zase nezlepšuje. Původní spouště totiž byly primitivní dvoudílné, pak udělali trojdílné a teď to vypadá, že vylepšují materiálové provedení. No aspoň je vidět, že se snaží dělat pokrok a poměrně rychle se snaží reagovat podle zkušeností a ohlasu uživatelů, což se třeba o CZ zdaleka říct nedá. Ti tam budou tu svoji přiblblou rybinu a nesmyslnou pojistku dělat ještě za sto let. :?
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 04 srp 2006 19:36

To Voris: Nepsal jsi nahodou v jinem threadu, ze to bude Hatsan v r.5,5? .. jinak kazda hlaven ma nejradej neco jineho .. univerzalni rada neexistuje, chce to zkusit - kazdopadne rozdily v soustrelu mezi jednotlivymi razemi budou zanedbatelne - vzhledem k ostatnim nepresnostem .. takze bych si s tim nelamal hlavu :)
Voris

Příspěvek od Voris » 04 srp 2006 20:20

To Sidewinder:
Kdepak, vybral jsem si Hatsana 105 v kalibru .177. Přestože jsem původně nad ráží 5,5mm přemýšlel, nikde jsem se o ní nevyjadřoval.

To Kubajzz:
Doufám, že budu mít štěstí a narazím na nějaký novější kousek (a že bych štěstí mít mohl, neboť z finexhobby.cz mi psali, že dostali novou zásilku z Turecka), protože sám se na úpravu spoušťového mechanismu rozhodně necítím. Pokud by přesto byla spoušť tuhá, myslíš, že by si s ní dokázal poradit puškař?
Péta

Příspěvek od Péta » 05 srp 2006 10:20

Pokud by přesto byla spoušť tuhá, myslíš, že by si s ní dokázal poradit puškař?[/quote]

To je pro kazdého puskare malickost. :wink:
Kubo 630

Hatsan

Příspěvek od Kubo 630 » 09 srp 2006 11:55

Takze v pondelok dostal môj Hatsan 55 S nove oci. Konecne. Asi pred mesiacom som si bol v miestnom jagershope objednat novy puskohlad. Doteraz som na nom mal Nikko Stirling Mount Master 4x20, opticke vlastnosti nic moc no nastrel dzral a to bolo hlavne. Lenze ked som chcel vyuzit vykon svojho Hatsanu aj na 30-40m na to uz puskokuk nestacil. Teda v obchode som sa rozhodol pre Nikko Stirling Silver Crown 6x40. Cakal som nan viac nez mesiac no dockal som sa. Asi pred polrokom ho tam mali za 1650 SK,- Kedze to bolo uz davnejsie tak som pocital s mierne vyssou cenou. Takze v pondelok som volal uz asi desiaty krat (bol som netrpezlivy) ci uz prisiel a oni ze ano. Slava. Tak som hned siel pon. Prisiel som do obchodu a predavac (moj znami) vytiahol z pod pultu Nikko Stirling Gold Crown 6x42. Cucim na skatulu a rozbalujem, hned ked som ho vybalil a pozrel sa cez neho, povedal som si parada. No nevedel som cenu a to ma trochu znervoznovalo. Povedal som ze ho beriem a cakal som kolko nablokuje. Bol som velmi milo prekvapeny ked som na displey uvidel cifru 1600 SK,- Tak som k nemu zobral hned aj montaz, original na ZKM-452 za 1270 SK,- a ponahlal som sa domou to ihned namontovat. Ake vsak bolo moje prekvapenie ked skusam nasadit montaz a nejde to!!! Meram rybinu posuvkou a ma 11mm, tak v com je problem. Meram montaz a nameral som spodny rozmer 9,70mm. Tak som hned utekal do dielne a zabrusil sticne plochy na jednej strane a uz to sedelo. Skusam nastrelovat a je to parada. Obraz ostry aj po okrajoch, tenky nitkovy kriz, klikanie po 1/4 " , svetelnost velmi dobra. O deviatej vecer som nemal problem na 100m spozorovat srnciu na luke. Takze moja spokojnost trva a este asi hodnu chvilu bude. Takze ak budete montovat na Hatsan alebo inu vzduchovku bez samostatnej listy na puskohlad, tak s montazou ktora sa nasuva ako kolajnicky to bez jej prisposobenia asi nepojde. A este k tomu odporu spuste u Hatsana, ked som strielal na terc a snazil som sa spustat opatrne a pomaly tak ako Kubajzz som normalne dostal krc do ukazovaka. Skusal som to nastavit tou skrutkou na spusti ale neslo to. Tak som si spomenul ze tu niekto pisal (asi Kubajzz) ze ta skutka je kratka. Tak som ju vyskrutkoval a dal tam o 4mm dlhsiu. A hla zazrak, funguje. Ak sa skrutka dotiahne uplne, ani to nezaisti piest pri natiahnuti. Tak som ju vyskrutkoval asi o 2mm a odpor je plne regulovatelny, aj doba chodu sa vyrazne skratila. Ej ha, trochu som sa rozpisal, ale ked som taky stastny :)
PS: DIKY KUBAJZZ :D :D :D
Kubo 630

Hatsan

Příspěvek od Kubo 630 » 18 srp 2006 20:38

Caute. Potrebujem radu. Nastrelil som svojho Hatsana na 10m a na tuto vzdialenost ide uplne presne. Tak som si dal terc na 20m a zistil som ze to nadstreluje asi 2,5 cm . Povedal som si , zrejme ma dobru balistiku, rozptyl do petkoruny. Tak som dal terc na 30m a domnieval som sa ze puskohlad pretina drahu letu tak ako na 10m zospodu, tak na 30m ju prekona zhora, no omyl !!! Nadstreluje asi 5-6cm. Nezda sa mi ze balisticka krivka je az tak plocha a klesanie strely tak male, podla toho nastrelu na 30-35m neklesa, alebo je to niecim inym na co som neprisiel. Zatial sa mi nepodarilo to vyskusat na vecsiu vzdialenost (50m) lebo mame doma maliara a ten sa stale mota okolo domu. No hned ako dokonci robotu to vyskusam, doma mozem, pred domom mam oplotenu zahradu s rozmermy 100m x 65m takze to vyskusam. Takze sa chcem opitat ci je tento jav mojej vzduchovky normalny, aky je pokles inych vzduchoviek (nie iba Hatsanu) ale napr. S 634 ktora ma porovnatelny vykon.

PS: podmienky pri strelbe: sed, opora, podla moznosti stale rovnaky uchop, relativne bezvetrie.

Zostava: Hatsan 55 S - 250m/s
+ Nikko Stirling Gold Crown 6x42
+ Dvojnozka
+ Gamo Pro Magnum .177- 0,50g

Za odpovede a rady dakujem, skusenosty este len zbieram.
Voris

Příspěvek od Voris » 24 srp 2006 14:53

Před dvěma týdny mi přišla moje vysněná puška Hatsan 105. Nebylo mi však souzeno užívat jí déle než den. Vystřílel jsem asi 200 diabolek a konec. Napínací páka jde zlomit nezvykle lehce, není možné zmáčknout spoušť a zbraň nevystřelí.

Podle mého je na vině prasklá pružina. Co si myslíte vy?
Odpovědět