Vzduchovky Hatsan

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Potěmkin
Hatsan 100x torpedo

Příspěvek od Potěmkin » 28 zář 2008 15:19

No po mých zkušenostech od hatsana ruce dál,ale je to jen můj názor.Nechci tě ovlivňovat,možná mám jen smůlu na nějaký vadný kus.Několikrát se mi vzduchovka zasekla a teď ten slabý výkon.No nevím.

mussaak

vrdost spouště

Příspěvek od mussaak » 28 zář 2008 20:36

Tak jsem se pustil do úpravy spouště mého H100x... Proč jste mě nevarovali?!?!?! Vytáhl jsem čep, všecko se to rozpadlo a já pak zkoušel dvě hodiny, jak že to do sebe pasuje a jakej že je postup... Nakonec se to povedlo, dyg je to jednoduchý! 8) Obrousil jsem a vyhladil plošky, atd. a je to fakt o něčem jiném! Docela mě zarazilo, že to nemá vzadu vedení pružiny, ale dnes už jsem neměl sílu se v tom dále vrtat (vyrazim čep, vyrazí mi to zuby a budu mít zkažený celý večer :? )
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 28 zář 2008 21:07

Varovali...
Na straně 14. :lol:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
mussaak

kubajzz

Příspěvek od mussaak » 29 zář 2008 08:26

Jó, máš pravdu. :roll:
Ale je fakt, že dneska to turci dělaj o dost líp! V podstatě jsem ty plošky jenom doleštil. Ty západky jsou výlisky (spíš to vypadá jako tlakový odlitek) z nějaké slitiny a pilníkem se do toho nedá moc dostat. Brousil jsem to jemným smirkem. Jo a malá vsuvka - není to podstatné, protože na to přijde každý sám, ale v překladu návodu je chyba; "pro menší odpor spouště otáčejte šroubkem ve směru hodinových ručiček..." tedy utahovat - tedy zvyšovat odpor spouště, dodávám já...
Dneska mrknu na tu pružinu. Vypadá to, že ten konec není na závit, ale na čep! A pružina tam je vložená tak nějak na volno. Tak mi držte palce!
Asot

Re: Hatsan 100x torpedo

Příspěvek od Asot » 29 zář 2008 10:16

Potěmkin píše:No po mých zkušenostech od hatsana ruce dál,ale je to jen můj názor.Nechci tě ovlivňovat,možná mám jen smůlu na nějaký vadný kus.Několikrát se mi vzduchovka zasekla a teď ten slabý výkon.No nevím.
Hatsan jsou docela dobré vzduchovky vzhledem k ceně, s bezprecedentním výkonem, pouze na to turci při výrobě totálně kašlou, možná mají na linkách mongolce a vietnamce, jako u nás :)
Vzduchovky Slavia také nejsou vzor kvality materiálu a zpracování, tržní ekonomika pracuje všude - zjednodušit, zrychlit = zlevnit - např. napínací páka u S631 pracující na principu zapření do pažby mě naprosto dostala. Takže kterou, když od Gama a Hatsana ruce pryč? Slavii s také nic moc zpracováním a navíc nízkým výkonem? Pouze mířidla má dobrá.

Ten slabší výkon je dán pružinou a ne Hatsanem, jak psal uživatel honzana40 - každá pružina po stažení povolí. Když ji stáhneš na závitové tyči na maximum a necháš 10min., tak povolí ihned - když by jsi dal do vzduchovky, tak za měsíc. Výkon samozřejmě o něco poklesne, ale tak by to už mělo zůstat. Také pružiny s vysokým stoupáním závitů povolí určitě více. Hatsan 410mm 45 závitů, S631 220mm 37 závitů - která spíše povolí?
Samozřejmě, že je také nutné vzít do úvahy ev. nekvalitní materiál
bhurt

Komora Hatsan 125

Příspěvek od bhurt » 29 zář 2008 16:23

Zdravím všechny a chtěl bych se zeptat, jestli někdo měřil velikost komory u Hatsana 125 nebo alespoň kolik udává výrobce? Hledám už druhý den, ale nikde jsem na tento údaj nenarazil
Potěmkin

Hatsan 100x torpedo

Příspěvek od Potěmkin » 29 zář 2008 20:52

No a ještě jedna perla co se mi dnes stala u hatsana,napínací páka mě po výstřelu vypadne z toho držáku pod muškou.Nejdřív nepravidelně,teď už pořád :evil: asi mám fakt smůlu :cry:
risopepi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od risopepi » 29 zář 2008 20:59

to Potěmkin

Nie,nemáš smolu! Máš Hatsana ! :lol:
Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)

http://www.risopepi.sk/index.php?page=galeria
Potěmkin

Hatsan 100x torpedo

Příspěvek od Potěmkin » 29 zář 2008 21:45

Já bych to šel i relkamovat ale vůbec nevím kam.Mám ho koupený přes internet a v návodu (který je k úplně jinému modelu) žádné servisní místo napsané není.Takže tam asi budu muset zavolat co s tím mám dělat.Celkem bych byl rád kdyby mi vrátily peníze a já bych si koupil nějakou německou kvatitu,ale oni se budou kroutit,vzduchovka bude měsíc v servisu jak to tu už někdo popisovat a nic s tím neudělám :evil: a jednoho krásného dne se naseru a s tím hatsanem třísknu o zem a vzteky ho rozšlapu.Mám ho všehovšudy tři týdny a už tolik nepříjemností! Ale jak říkám,možná mám jen smůlu na nějaký vadný kus a ostatní můžou být spokojení.
mussaak

Příspěvek od mussaak » 30 zář 2008 08:40

Můžeš to poslat zpět do e-obchodu...
Ale jinak bych řekl, že je to pro kutila dar z nebes! Včera jsem zjistil, že se utrhl vodící trn pružiny, tak jsem to rozdělal, vyčistil a proměřil a UŠ se tuní!!! Dopředu přijde kluzné, dozadu kuličkové ax.ložisko, nový vodící trn, pružiny prodávají http://www.hennlich.cz/index.php?f=1521 v metrových délkách (3,20x12,80x19,20) - porovnám kvalitu z těmi z Finexu, a hurá na to! Před montáží pošlu fotečku!
Asot

Příspěvek od Asot » 30 zář 2008 11:07

honzana40 píše:Ve dne valce je dirka,ktera usti do hlavne a to je to,co me zajima.Jestli se zmenou tohoto prumeru neco zmeni a jak.
Když by se otvor ve válci zvětšil na vnitřní průměr hlavně, mělo by logicky ke zvýšení výkonu dojít, vlivem menšího odporu. Těžit z toho bude hlavně ráže 5,5mm.
risopepi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od risopepi » 30 zář 2008 13:32

Na druhej strane zase cez menší priemer prúdi vzduch rýchlejšie ! Obrázek
Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)

http://www.risopepi.sk/index.php?page=galeria
mussaak

Příspěvek od mussaak » 30 zář 2008 14:28

Směrodatná rychlost proudění asi bude f laufu. Co ho přicpat???
8)
Kucííí, nedělejte si z něj pr.el!
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 30 zář 2008 14:57

Když bude ta díra velká, tak se třeba diabolka začne pohybovat dřív než píst udeří a tedy dřív než je největší tlak, takže rychlost taky může poklesnout a i přesnost může jít do kopru.
Ale jestli to někdo chcete zkusit na vlastní vzduchovce, tak budu jenom rád.
Ale před i po úpravě to změřte chronem!

Ať tu zase není výsledek typu: Udělal jsem to a teď se mi zdá, že to tu paštiku prostřelí mnohem líp a taky jsem trefil potkana a on umřel, takže vlastně to je super úprava, ještě vylehčím píst a natřu pažbu na černo a už to bude úplná malorážka. :evil: :lol:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
RedAce

Příspěvek od RedAce » 30 zář 2008 15:34

Este nezapomen na dvacet railu a na nich lampu, laser, satelit, nozik na tu pastiku a stredne velkou LCD obrazovku...At ten potkan nema nejmensi sanci... :wink:
Odpovědět