Vzduchovk??sk? sraz Velk? Mezi????

V minulosti fórum o online-chatu, nyní již takový obecný pokec ;) a nezařazené témy

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
greenie
Re: Vzduchovkářský sraz Velké Meziříčí

Příspěvek od greenie » 21 dub 2010 20:55

To ja som celkom zvedavy, co vymyslel Grinch. A kludne si aj zasutazim.
Ved bude treba niekoho na posledne miesto ... :lol: :D :?

na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
hw100

Příspěvek od hw100 » 21 dub 2010 21:26

Nápad Grinche udělat regurélní soutěž s nějakými pravidly a nějakou úrovní stejně jako se o to snaží Sportovec se mi líbí. Až budu mít vzdůšu rád přijedu. Zatím to tady jen sleduju. Chlapi, něco dobrýho vymyslet je těžký, ale mnohem těžší je uvést i třeba sebelepší myšlenku v život. Tak proč ji sestřelit hned na začátku?(abych se vyjádřil stylově). Co se bude líbit přijmout, co ne, to nějak vyhnije jak se říká :D Grinchovi a Sportovcovi fandím a přeju ať se jim to podaří dotáhnout do konce.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 21 dub 2010 21:57

Aha ..... Aniz bych cokoliv proti Grinchovi mel, tak s jeho snazenim nemam nic spolecneho, stejne tak on nema zadne docineni se snazenim mym :).
mikiki

Příspěvek od mikiki » 21 dub 2010 22:07

Je mi též už přes padesát a s kluky z Moravy a okolí, si vždy velmi rád pokecám i zablbnu.
Veškeré soutěže typu "směr terče pal" + "máte na to xxx času" popř. "zde jsi udělal chybu" nebo "blbě to držíš" atd. už fakt nemusím.
Proto mi vyhovují srazy v PB včetně sklopek.
Ale jak jsem psal, nebyl jsem rozhodnutý na 100% ale na 50%.
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 21 dub 2010 22:14

To all:
Tak popravde nevim ani co napsat :shock: :oops:
Na jednu stranu moc diky tem co se me zastali - radove 2-3 lidi, na jednu stranu je mi lito jak to vypada...

A NIKDO NIKOHO NEBUDE UCIT..KURNIK KAM NA TY BLBOSTI CHODITE??? BERU TO ZA SEBE - KDYZ UVIDIM ZE NA STOJAK STRILIM ZA HOUBY TAK JE CHYBA VE ME A MEL BYCH SE NAD SEBOU ZAMYSLET POKUD MI TO NENI JEDNO! Nikdo nikoho poucovat nebude, na to se necitim a to sem v planu ani nemel.. jenom to ze VSICHNI BUDOU MIT STEJNE PODMINKY ukaze, kdo jak na tom v dane situaci je...tak prosim nemyslete jinak nez celou dobu tvrdim ... na natvrdlost a prekrucovani dokazu byt celkem podrazdeny, bohuzel, ale v praci sem si na to musel vybudovat takovou pitomou obranu... :( Tim ovsem netvrdim ze je tu kdokli natvrdly - spis mi jde o to prekrucovani :(

A V NEPOSLEDNI RADE NECHAPU JEDNU VEC - - - KDO REKL ZE S ENEBUDE STRILET NA HILZNICKY, KOSTKY CUKRU A JINE CAPYNY?

Jedine co jsem navrhl a s cim jsem prisel bylo, ze V RAMCI SRAZU (jinak pohodoveho strilenicka u kavy a caje), bych rad odzkousel maly napad, vizi a nastrel relativne pohodove souteze!!!

Tzn ZE SRAZ BUDE TAKOVY JAKY BYL A BUDE STEJNY, JEN BYCH RAD KDYZ BY NEKDO BEHEM NEJ, SE MNOU ODZKOUSEL SERII 6TI TERCU PODLE NEJAKYCH PRAVIDEL...

Nerad bych Pavlovi z toho udelal nejaky dril ci neco cokoli jineho hnusneho.. to sem nikdy nerekl a ANI TO NEMEL V PLANU!!! Ja si moc rad zablbnu a zastrilim cokoli co bude sranda a neohrozi to nikoho a nic...

Jenom po mne prosim nechtejte cely den (10:00-16:00 nevim jak srazy trvaji) abych si nepicl do terce :(

Na kostce cukru neuvidim kde delam chybu, kam strhavam ci nestrhavam a nezjistim zda mi dela problem rychle priliceni a mirenka na cas...

Jak tu uz potisice opakuji, nenutim nikoho, jedu na sraz hrde a s cilem si paradne uzit,nastrelit Evo, pokecat, pokochat se flintama ostatnich, udelat nejake pekne fotky na pamatku a dat si dobry kafe (rad vyuziji Pavlovu nabidku uvarit si vodu, kavu a caj beru taktez) ...

To Mikiki - Prosim Te, mrzi me ze z tonu citim silnou ofenzivu:( Nevim co sem Ti udelal ci nikoli, ale jestli mas obavu ze se na srazu bude cintat jenom do tercu tak prosim viz vyse! Verim ze chvilka na terce se najde ale take pevne verim v to, ZE VSICI TAM JSOU DOSPELI A UMI SAMI ZA SEBE ROZHODNOUT A CHLAPSKY RICI CO CHTEJI, OC MAJI ZAJEM A O COKOLI JINEHO... A JA JSEM NATOLIK OTEVRENY CIZIM MYSLENKAM, ZE NEJEN ZE PRIJMU BYT I TVRDOU KRITIKU ALE ROZHODNE VIM ZE NEMA CENU NEKOHO DO NECEHO NUTIT!

To k te me "soutezi" ... jen sem to chtel vzit jako spestreni MEZI hilznickama...

To Alexxx: Aldo, vim jaky mas vztah k nejake organizovanosti, to Ti neberu i kdyz me to docela mrzi, protoze kazdy strili jinak za tempa na ktere neni zvykly (berte spise pocit omezeni casem, ci tim ze vite ze ten a ten nastrelil vic a lip a vy musite se sam prekonat)... a k te zatezi:

Zatez - NEJDE PROSIM O ZADNE PROSTNE, ZADNE KLIKY, DREPY CI SHYBY A JINE CAPYNY!!! Pujde jenom o 3 rany a to kazdou v jine poloze.. cas se meri, ale nema takovy vliv jako presnost strelby (sklopka dole ci nikoli).. takze kdo si pocka a bude v klidu nastrili urco lip jak pohrk co to odpali na cas co nejdrive ... to k te zatezi ...

Jinak doopravdy s tesim a jenom doufam ze mi tech par Bar v lahvich bude stacit:)

Jeste jednou se omlouvam jeslti byl nekdo mystifikovan tim ze SRAZ 24.4. BUDE CISTE JEN SOUTEZ..BLOST PROSIM.. V RAMCI KLASICKEHO SRAZU BYCH JEN RAD !!!NAVRHL!!! ZAJEMCUM SI JIT KOORDINOVANE ZAPICAT NA TERCE...tot vse..howgh

Martin
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
mikiki

Příspěvek od mikiki » 21 dub 2010 22:34

2Grinch:
opravdu to není osobní útok :D
Už na začátku jsem psal, že pojedu na 50% (mám i jiné důvody, které vůbec nesouvisí se srazem a vzduchovkama).
Prostě řečeno, když se objevily zprávy ohledně terčů, rozhodl jsem se nepřijet.
Další reakce byly jen vysvětlující, možná je někdy lepší nic nepsat a vysvětlovat.
:(
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 21 dub 2010 22:52

2Grinch:
Šmankote, nikdo ti to nechce říct přímo, tak to zkusím já.
Nikdo tě nikdy neviděl, nikdo tě nezná, nikdy jsi pro nikoho nic neudělal, nikdy nic nezorganizoval, nikdy jsi nebyl na žádném setkání, zato máš plno nápadů jak zorganizovat čas ostatním. Navíc zkus zapřemýšlet, proč ti lidi asi kupují vzduchovky? Na to aby mohli chodit na střelnice a pálit tam na terče?
Zúčastni se aspoň jednoho setkání, pak pochopíš o co jde. Já jsem byl na desítkách, možná už stovkách formálnějších i neformálních srazů a můžu ti říct, že bych si nedovolil přijít s nějakými disciplínami, kde se na povel pálí v povinné poloze na jednu vzdálenost, ať jsou terče sebehumornější. Vzduchovkáři na střelnici nechtějí, proto mají vzduchovky a ne malorážky (i když odhadem polovina vzduchovkářů má ZP), se kterou se na střelnici vyblbnou víc. Problém všech těch disciplín je prostě střelba na jednu vzdálenost, kdy na optiku nesáhneš a furt je to dokola to samé, namíříš a vystřelíš, a proto se na střelnicích organizátoři snaží o nějaké to zpestření jako jsou dřepy nebo kliky atd. Nic takového v PB nepotřebujem, stačí když vylezeš ke kolíku na val nebo na posed nebo hledáš prostor mezi větvemi (ono stačí, že jenom v jednom kole mezi terčema ujdeš kilometr, možná dva) a je to jasné každému.
Já jsem ve Velmezu byl a byli tam fajn lidi, setkání střílení i pokec se mi taky moc líbily. A i když za ně nechci mluvit, tak pochybuju, že s nějakou obdobou MAO u nich uspěješ. Zvlášť když jediné, co z tebe znají, jsou chytré příspěvky někde na netu.

To nebylo nic ve zlém. Tak to vidím já.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
hw100

Příspěvek od hw100 » 21 dub 2010 23:22

Grinchi určitě si nenech vzít elán. Zatímco ostatní potřebovali jít na 50srazů aby něco navrhli ty přijdeš na svůj první a hned s nějakou novinkou. No to se přece neodpouští. Takhle to vidím zase já. :wink:
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 21 dub 2010 23:36

2 Kubajzz: Puvodne sem nechtel reagovat, ale co uz... taky muj osobni nazor.. odpovim otazkou... KDE SE PROSIM TEBE PORADA SRAZ VE VELMEZU??? NAVRHOVAL TI NEKDO PORADAT TU "MOU" SOUTEZ V PB? MLUVIL TU NEKDO NEKDY O JINYCH SRAZECH NEZ TECH NA STRELNICI V MEZRICI???

2 hw100: Neboj, ja se jen tak nedam a navic to zalezi na lidech co na sraz dojdou a na jejich rozhodnuti, takze co kde kdo napise mi zas az tak nevadi:)

Uvidime se v Mezrici a tesim se!
Naposledy upravil(a) Grinch dne 22 dub 2010 07:52, celkem upraveno 1 x.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 22 dub 2010 00:36

:lol: :lol: Běžte oba aspoň na ten jeden sraz... :wink:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 22 dub 2010 07:25

Grinch : jak píše Kubajzzz, nejdřív se zúčastni jednoho srazu a pak uvidíš některé věci a záležitosti v konkrétnějším světle pro Tvé další smělé plány :) . Do té doby by bylo vhodný ve své pokoře a skromnosti jen tiše meditovat :) .
Srazy a soutěže jsou dvě věci. Je to něco podobnýho jako víkendový sraz bikerů se společnou vyjížďkou a celodenním pokecem a oproti tomu bikeMarathon, třeba Rallye Sudety / cca osmihodinová demolice, kde rozhoduje výsledný čas /. Dvě naprosto odlišné akce, každá nasměřovaná k jinému cíli a cílové skupině lidí.
Např. srazy v PB jsou super pro lidi co chtějí pohodu, klídek, jakoukoli nenásilnost a je úplně jedno jestli tak činí vědomě nebo nevědomě. To, že kluci jako doprovodnou akci zapojili "Sklopkovanou" je super nápad a funkční model jak okořenit srazy o pouhé povídání a téměř bezmyšlenkové střílení po čemkoliv. Je to fajn setkání lidí s různým naturelem, dá se tam leccos dozvědět a hodně flint aspoň ošahat :)
Co se týká mne, tak já jsem byl zvyklý se " scházet " vždy a rád při nějakém sportovním klání /, sportovní lezení, cyklistika, běžky a nově střílení / díky zádům v pr..li / a těžko budu v pětačtyřiceti měnit svoje návyky.
Nicméně mohu srazy jen doporučit, vzduchovkářský svět to posouvá vpřed /aspoň v ČR / a je to prostě přínosná činnost pro každýho kdo má rád vzduch, diabolky a víc lidí po kupě.
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 22 dub 2010 08:01

Tak uz sem se z toho vyspal tak v poho :)

2 Sportovec: Prosim Te, nikdo nechce si s krvi podlityma ocima a honbou za prvnim mistem zkazit prijemne picani... Myslim ze uz si poznal ze me o vysledky nejde (zas az tolik :), ale spis se honim sam se sebou kam sem schopny se dostat a kde se ve vysledkovce umistim je mi celkem jedno... kdyz vyse tak super kdyz nize tak aspon vim kde sem delal chyby a snazim se je odbourat... Ale abych si rval vlasy a nebo jancil ze je nekdo prede mnou o chlup nebo o pricesek, tak to je mi ukradeny a pod moji uroven...

a treba vikendove srazy na kolech poradam jiz nekolik let a mohu nepokryte rici s uspechem. vybudovano z nuly bez jakychkoli prostredku a lidi stale jezdi a stale je to bavi - a je to videt i na navstevnosti ktera je rok od roku vyssi. a svete div se - pohoda tam je, pokec tam je, opekacka tam je, pohodova vyjizdka tam je a KUPODIVU i soutezni discipliny pro pobaveni - technika, sprint a obratnostni... tak mi nerikejte ze pro vyblbnuti to nejde...

Co se tyce te "souteze" - mozna to nebylo nejlepsi nazvani... v podstate mi slo jen o to, aby bylo na srazu POROVNANI strelcu, jejich technik a vysledku.. neb kdyz mi to nejde tak budu koukat po tom co mu to jde, jak stoji, jak drzi abych se neco priucil...

Nikdo nechce startovne, nikdo neche kontrolovat flinty a nikdo nechce davat a vyhravat ceny... jen jde o jakousi smernou, ciste sobecky minimalne pro mne (ale verim ze i jini by radi videli porovnani sami sebe vuci ostatnim, zkusenejsim ci mene zkusenym), jak na tom jsem a kde delam chyby (jako ze jich delam spousty) ...

Takze opet se musim pozastavit nad tim jak nekteri dokazi vydedukovat pomalu nevydeduktovatelne a neustale broji proti uzurpovani a stahovani a potlacovani vetrovkarskeho volnomyslenkarstvi - a pritom nikdo ani zbla nenaznacil ze by k necemu takovemu melo dojit ...

Takze zadne startovne, zadne ceny, ... jen kazdy ma sanci dostat pomyslne miry a porovnani s temi lidmi, ktere vida jen na displeji pocitace ...

Doufam ze se vse vyjasnilo a ze i Kubajzz rozdychal co rozdychat mel... ostatne verim ze i on zacinal na tercich a az ted se upgradoval na sklopky a zmenil se mu svet od zakladu a zpatky ni krok ...

mejte pekny den a tesim se na sraz!!!
Naposledy upravil(a) Grinch dne 22 dub 2010 11:00, celkem upraveno 1 x.
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 22 dub 2010 10:42

Myslím, že by se mělo založit jiné vlákno, týkající se jen srazů ve VM - tím myslím datumy a jména lidí, kteří se na srazech ve VM budou účastnit.
Jinak já osobně Grinche nijak nezatracuji a jsem zvědat s čím příjde. Samozřejmě, střelnice ve VM je rovinatý trávník, kde by se např. FT těžko mohlo skutečnit. Sám bych si rád FT vyzkoušel, ale zatím není kde (kromě PB).
BSA Lightning XL + Vector 4-12x40E

http://pempem.rajce.idnes.cz/
hw100

Příspěvek od hw100 » 22 dub 2010 10:44

to Kubajzz: taky půjdu na sraz, všeho do času :D
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 22 dub 2010 10:59

Prosím Vás všechny zdvořile ! Vydržte do soboty, tam se uvidí co a jak, nebo to zabalím a bude po starostech!
Odpovědět