Porovnal jsem ji s Gamo big cat v 5,5; která dává po výměně těsnění 149 m/s s diabolo exact jumbo 1,03g. No kde je těch slibovaných 16J

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Pokud chcete koupit vzduchovku, která se Vám bude hodit, tak si zkuste odpovědět na otázky:Kato píše:Ahoj, mám obligátní dotaz.
Chci koupit novou vzduchovku, mé požadavky jsou :
- pružina (abych nebyl závislý na bombičkách, apd.)
- dolní nátah (aby byla co nejpřesnější)
- kvalitní zbraň (sice teprve začínám, ale nehodlám si kupovat za rok novou)
- cena do 10 000Kč za samotnou zbraň
Nejlépe mi vychází HW 77k od Schneidera. Uvažoval jsem i o levnější variantě HW 57, ale nezdá se mi to nabíjení a nerad bych ji pak prodával a kupoval jinou.
Optiku bych zakoupil následně doma Optisan Cobra. HW 97 neuvažuju, protože chci i obyč mířidla (snad to není zbytečné).
Máte případně tip na něco jiného v těchto parametrech, co by bylo lepší, případně něco, u čeho by se dal jednoduše zvýšit výkon, v případě dodělání ZP? To bych bral v 5,5mm. Jinak zamýšlím 4,5mm.
Díky za reakce
Vzduchovky GAMO jsou všechny sestaveny z prakticky konstrukčně shodných dílců a stavěny na stejný výkon (trochu vyšší než u nás) ... https://www.gunspares.co.uk/products/24821/Big-Cat/#Peterko78 píše:Tak dnes jsem měřil Slávii 631 přes chrono s diabolkami exact 4,51 a vycházelo mi to kolem 205 m/s,před výměnou pružiny to dávalo kolem 160 m/s.A to stačilo pouze zaměnit 40 roků starou pružinu ze staré Slavie 631 m.77
Porovnal jsem ji s Gamo big cat v 5,5; která dává po výměně těsnění 149 m/s s diabolo exact jumbo 1,03g. No kde je těch slibovaných 16JTakže ve výsledku je Slavia 631 o 0,1j silnější než Gamo se slibovanými 16J
Tak s tím problémem jsem se potýkal také. Ten šroub je snad zavařený!Peterko78 píše:...Aby toho nebylo málo,tak ještě hlaveň,která je zajištěna tak, že nejde dotáhnout ani povolit.
To není tak moc, aby se pružina unavila. Výkon se sice zvedl, ale na Gamovku stále dost málo...Peterko78 píše:Minimálně kolem 1000 ran už má za sebou, ...