v?b?r vzduchov? zbran?

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Yuri92
Re: výběr vzduchové zbraně

Příspěvek od Yuri92 » 25 srp 2024 14:23

Zajímavej tip, díky. Teď kdybych vzal toho speedstera je otázka, jestli mi třeba časem nebudou chybět mířídla, ale to už se musím rozhodnout sám.

Chezzsterman

Příspěvek od Chezzsterman » 25 srp 2024 19:16

Speedster ma miridla. Jsou schovany za zasobnikem. Jestli si koukal na naky min kvalitni fotky na netu, tak ti mozna prislo, ze tam nejsou. Dost splyvaj
Yuri92

Příspěvek od Yuri92 » 26 srp 2024 06:55

Gen3 fakt nemá, nemá ani mušku na hlavni. Gen2 měl ale už se asi neprodává.
Chezzsterman

Příspěvek od Chezzsterman » 26 srp 2024 11:48

Ouu, gen3, moje chyba, ta fakt nema. Sry. Kamos ma dvojku.
Cipok76

Příspěvek od Cipok76 » 18 říj 2024 00:26

Black Bunker BM8

Ahoj...
Máte někdo praxi s touhle vzduchovkou?

Tahle flinta se dá strčit do batohu a zdá se, že jí nebude vadit ani voda ani sníh. Pro mě ideální. Navíc je to lámačka, to je taky výhoda pro mě.

Otázka je jestli v ráži 5,5mm s ní jde trefit nafouklý dětský balónek na 50m, aniž by měl člověk pocit, že je to náhoda, nebo, že střílí z minometu?

Přijde mi, že má krátkou hlaveň. Výkonově vůbec nevím. A ráže 5,5mm jenom protože mi přijde venku na střílení stabilnější, i v případě zhoršených povětrnostních podmínek. Na lov to nechci.

Střílíte někdo s touhle flintou? V jaké ráži? Čím střílíte? Na co? Na jakou vzdálenost?
Chezzsterman

Příspěvek od Chezzsterman » 18 říj 2024 21:52

Nazdar, taky se mi hrozne libi, ale trochu jsem se zajimal a nejde k ni objednat treba nahradni pist (aspon jsem nic nenasel a vsichni prodejci mi psali, ze nevi). Pro takovy to obcasny postrileni je to urcite zajimava volba... alespon podle videii :) ale ja jsem schopnej zlikvidovat 2 pisty za rok. Pak na repas, nebo naka nahrada...
Arcturus

Příspěvek od Arcturus » 19 říj 2024 00:19

Na Black Bunker BM8 je zajímavé jen to jak se dá složit.

Tady je recenze.

https://www.pyramydair.com/blog/2024/03 ... _QrCSXs6-U

Já bych šel do ověřené kvality Weihrauch.
Cipok76

Příspěvek od Cipok76 » 25 dub 2025 14:13

Black Bunker BM8
.................................
Tak nakonec dostanu tuhle flintu jako dárek v 5.5.
Nevadí mi to.
Rozhodující je právě to jak se dá zabalit.
Doufám, že to nebude průs...
Příští týden dorazí...
Myslivec7000

Příspěvek od Myslivec7000 » 25 dub 2025 18:43

Jestli je rozhodující velikost, tak můj Umarex Notos má "zbalený" přesně 52 cm, akorát do batohu. Dodělal jsem si skládací pažbu a oddělávací moderátor (z výroby je "natvrdo"). Plním pumpou a ten balónek to dá na mnohem mnohem víc jak padesát metrů. Běžně střílím na gongy o průměru 50, 80 a 100 mm na vzdálenost kolem 70-ti metrů.
Cipok76

Příspěvek od Cipok76 » 01 kvě 2025 17:03

Black Bunker BM8 5.5
.............................
Zcela otevřeně, upřímně a pro pobavení všech okolo :)
Dvě procházky. Jedna sám, druhá s rodinou. Celkem 250 ran.

Konstrukce
Trojúhelníkový tvar ve složeném stavu není zcela ideální pro transport. Ale do batohu cca 40l se vejde, spolu se vším co člověk ještě potřebuje na přípravu jídla venku a tak podobně. S rodinou jsem musel brát už 50l batoh.

Předpažbí. Nedrží se dobře. Kvůli vystupujícímu žebru, které tlačí do dlaně a snižuje stabilitu zbraně v dlani. Jo a odmontoval jsem reily na dipod. Držení bylo ještě horší a řezaly do rukou při přenášení.
Tzv. AR15 grip je fakt hrůza. Normálně to bolí do ruky. To vyřeší nějaká omotávka.
Pažba. Docela dobrý. Ale už se viklá po dvou procházkách.
Muška. Pěkná. Po kosmetickém doladění lakem na nehty parádní.
Hledí. Koukám na něj zatím z dálky. Od pohledu nebudí to plastové cosi důvěru. Míření je pohodlné.
Spoušť. Pěkný plynulý chod. Tužší příjemný odpor. Spokojenost.
Nabíjení. Vzhledem k výkonu pohoda. Není to pro děti a slabé ženy. Určitá síla je potřeba.
Celá flinta jde na předek. Při střelbě s oporou to nevadí,ale ve stoje bez opory trochu problém.

Střelba
JSB Jumbo 5,53.
Orientační nástřel s oporou jsem provedl na 10m na černý kříž na A4. Vždycky všechno měřeno pásmem. Nic jsem neřešil. Je to nová hlaveň. Jen jsem chtěl vědět jak to lítá. Překvapivě pěkný soustřel na vertikálním středu. Jen jsem byl o kousek výš nad středem papíru. Na hledí opravdu jen hledím, podivný kus plastu, dva stavící šrouby, bude se muset opatrně. Až se zastřílí hlaveň nastřelím na konkrétní typ diabolky.
Poprvé jsem střílel až na 10 - 30m. Plinking v 5m odstupech. Na 30m jsem měl pistolový terč 50/20. Hezký. Velice příjemný první dojem.
Druhý den to bylo až na 50m. Ten samý princip. Plinking po 5m. Na 50m byla kill zóna cca 15x20cm. Naprostá spokojenost. Mimochodem jen tak jsem zkoušel Hades Monster. Do 35m. Taky pěkný.
Vestoje bez opory na těch 50m jsem měl chvilku pocit, že mám v ruce zase malorážku. Tohle kope víc :)

No prostě...
Je to podvod. A je to škoda. Protože střelecký potecionál to má. Na pěknou hlaveň a dostatečný výkon zmršený kus plastu.
Nekupujte to.
Jedině, že by jste se rozhodly opačně, rádi střílíte na vrata od stodoly stejně jako já a máte sklony ke kutilství. Je otázka za jak dlouho se mi Black Bunker rosype pod rukama.
Dám vědět.
Odpovědět