SPA CP2
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zdravím, mohl bych vás požádat o odkaz na tu pružinu? Popřípadě nějaký stručný návod, jak ji vyměnit, plus nějaké rady ohledně upgradu. Jsem začátečník, předem mockrát děkuji za odpověď a ochotu.
Re: SPA CP2
Asi už to nebude aktuální, ale pružinu ventilu jsem měnil za tuto: https://www.mateza.cz/e-shop/pruzina-vi ... -l-28-5-mm. Pružinu úderníku jsem ponechal původní.
Re: SPA CP2
Chci se podělit se zkušeností s úpravou ventilu na CP2. Z tohoto webu: https://www.gunfinder.com/listings/9490 ... A%20chaser jsem zakoupil tuningový kompletní ventil, který má prý umět až 30J (kravina). Ventil přišel i se dvěma silnějšími pružinami úderníku, ale ty byly tak dlouhé a silné, že nešly použít, protože tlačily na ventil takovou silou, že se ventil v nenatažená poloze sám otevíral. Samotný ventil má delší dřík jehly co vykukuje ven (asi 7mm) a zkrácený závit zadní části, čímž vzniká větší objem komory pro CO2. Bohužel ventil byl vyrobený nějakými Číňany a dost věcí bylo špatně. Po instalaci jsem zjistil, že ventil podchází, neudržel tlak. Zjistil jsem, že tělo přední části ventilu kde je dosedací plocha, je naprasklé (viz foto, jestli se mi ho sem povede dát). Po tomto zjištění jsem kontaktoval prodejce, který mi zdarma poslal nový ventil. Bohužel i ten byl naprasklý. Navíc plastové těsnění které sedí na jehle ma větší otvor než originální díl, takže má na jehle velkou vůli a dle mého názoru nedosedá pod správným úhlem a také má vliv na únik tlaku. S prodejcem jsem se již na ničem nedomluvil, tvrdil, že si nikdo na únik nestěžoval a že prasklina není prasklina, ale škrábanec v eloxu. Už jsem to neřešil. Nakonec jsem ventil zkompletoval z originálu (těsnění jehly a přední část ventilu) a z tuningového (zadní část ventilu s kratším závitem a delší jehlou). Výkon šel u dlouhé hlavně na nějakých 250m/s - 16J, ale výdrž na jednu bombičku klesla na 12 ran, pak už to padalo. Nakonec jsem zkrátil dřík ventilu na nějakých prečnívajících 5mm a výkonem jsem zůstal někde kolem 210m/s - 12J a na jednu bombičku 20 ran. A už se v tom vrtat dál nehodlám. U CO2 je to asi maximum. Jednu CP2 mám takto upravenou a druhou s původním ventilem. Na havěť beru tu silnější, na terč slabší.