P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 20 říj 2008 22:49

Åt duffioso:
Rád se přijedu mrknout a jestli stihnu koupit gevär a odlít (úspěšně) pár R.E.A.L.ů, snad i prásknout.
Ještě prozraď, co za Evolutiona máš vybraného. Základní typ? Nebo v niklu? S kompenzátorem? Fifo píše, že anticoro je optimální volba, ale to asi myslel hlaveň ze stainless steel, ne? Ardesy jsou jen poniklované, takže vnitřek bude korodovat vesele... Tady v Přerově měli Trackery i Buckhuntery jen černěné, prodejce mi tvrdil, že nikly nebere, neboť se prý při španělské (ne)kvalitě oloupou. Objednal jsem si Evolutiona klasik, ale dodnes ho nesehnal, takže asi pojedu k Brymové. Pokud už ten krám otevřela po stěhování.

duffioso

Příspěvek od duffioso » 21 říj 2008 07:50

Radi uvidime a privitame kazdeho,kdo bude mit zajem.Evolutiona chci s kompikem,ikdyz na fotce u Brymove ma jen podelne drazky.U nas asi inlajnku s chromovanou,nebo nerez hlavni nesezenes,bohuzel :-(
To Fandaks:Fando,pravidla nebudou nic komplikovaneho.Strelba na terce 50 a 85m a na pohyblive makety zvirat.Zvetseni omezeno asi nebude.Ja stejne na strelnici strilim na 9x a bohate to staci,takze je to jedno.Ty s tvoji Thomsonkou,nam stejne vytres zrak :-)
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Smazaný uživatel 3736

Predovky Ardesa

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 25 říj 2008 11:41

In-line predovkári, tiež vám opaluje puškohľad v oblasti zápalky? Toto je dosť dobrý nápad ako ho ochrániť. Asi si také niečo vyrobím z koženky na suchý zips. :idea:
duffioso

Příspěvek od duffioso » 25 říj 2008 12:42

Jojo taky opaluje a tohle je dobrej napad,jenze me to opaluje i krytku tocitka.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi » 25 říj 2008 20:24

duffioso píše:Jojo taky opaluje a tohle je dobrej napad,jenze me to opaluje i krytku tocitka.
Stačí omotat černou elektrikářskou páskou. Nejde to ani vidět. Po střelbě otřít , nebo vyměnit.
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 26 říj 2008 19:43

martin1976
Hejsan, to Ti dělá taky Evolution, že se opaluje puškohled? Teda nic moc. Já myslel, že výšleh je krytý závěrem. Na opalování si stěžují hlavně majitelé Trackera.
A co další zkušenosti? Podle fotky jsi pořídil základní typ. Neuvažoval jsi o kompenzátoru? Jsou součástí balení Evolutiona redukce na jiné typy zápalek než W209? Nemáš potíže s demontáží dnového šroubu, jak to tady řešili duffioso a achab u Trackera?
Smazaný uživatel 3736

Predovky Ardesa

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 26 říj 2008 20:49

K tomu Evolutionu bol dnový šrób, ktorý je na obrázku. Na bokoch má dva výrezy, cez ktoré vyšlahnú plyny. Už len záleží na tom, keď dnový šrób utiahneš, kde budú tie otvory smerovať. Mne akurát smeruje jeden výrez čiastočne na optiku.
Boli pribalené aj pistony na ďalšie zápalky, ale k tomu treba dokúpiť dnový šrób presne na ne. Neviem, prečo to tam pribalujú nekompletné. :roll:
Smazaný uživatel 3736

Predovky Ardesa

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 26 říj 2008 21:00

Kúpil som Evolution bez kompenzátora, vtedy ešte u Brymovej iný nebol. Dnový šrób mi ide dole ľahko, po každom strieľaní ho vymontujem. Keď ho idem znova nasadiť, tak závit na ňom pretriem grafitovou vazelínou a utiahnem ho primerane, nie moc silno. Zatiaľ nebol problém. Dúfam, že sa tým častým odmontovaním a namontovaním, neničia závity.
Chcem si však dokúpiť iný dnový šrób na brokovú zápalku. Taký, čo nemá výrezy. Videl som ho na stránke Traditions-u, už ho len nájsť niekde v predaji, pozriem u Brymovej, tam je veľa náhradných dielov na predovky.
achab
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od achab » 27 říj 2008 09:56

Zdravím,přemýšlím že bych koupil perkusní brokovnici Pedersoli (dvojku).myslíte že se vyplatí investovat do téhle zbraně? chtěl bych chodit střílet na asfaltové holuby ale jen rekreačně. tak by mě zajímalo zda je tam dobré krytí a celkové vlastnosti této brokovnice.Díky
duffioso

Příspěvek od duffioso » 27 říj 2008 11:57

Chlapy,muzu vam rict,ze 209 zapalky jsou asi to nejlepsi reseni,co tam mohli dat.Zapal prachu je nejrychlejsi ze vsech zapalek a daleko jistejsi nez u jinych druhu.To opalovani je zpusobeno tim,ze "zaver" ma otvor pro odfuk splodin ze zapalky,proto to fouka na optiku.Mozna kdyby se ten otvurek ucpal,byl by klid.Ale zase asi je nejakej rozumnej duvod,proc tam tu dirku vyvrtali.Dnovej sroub jinak nez jak je natocenej original,dat nemuzete.Ten zavit je delanej tak,aby byl porad ve stejny poloze.Ono stejne staci po strelbe,pretrit optiku hadrem s WDckem a je to.Ja to mam opaleny,protoze jsem to ze zacatku nedelal :-( Stve me,ze nemam vubec cas jit si zastrilet.Uz mi to chybi strasne.Taky musim konecne udelat ten kseftik se svarou a konecne koupit toho Evolutiona.Odlejt kule a jit cmoudit.Mam sice jeste nejaky saboty,ale ty se nabijeji strasne tezko a je jich do papiru skoda.Mam rad to kopnuti,kdyz naladuju tu velkou olovenou bestii a dam tam 5g prachu :-D
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
marteens

Příspěvek od marteens » 27 říj 2008 14:16

Achab ja som mal moznost vyskusat brokovu dvojku od pedersoliho cowboy .12/12
na rekreacnu strelbu urcite staci,krytie len o nieco horsie ako z modernej brokovnice,skusali sme to na35m 4.5 broky,skor na rozne predmety,na A4 papier pekne pravidelne rozsytkovany,velmi dobra na zabavu,sudiac podla tvojich doterajsich prispevkov ta bude viac bavit nez tracker :D
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 27 říj 2008 14:40

Duffioso,
aké používaš saboty (značka a farba)? A akú strelu tam dávaš (diameter, grainy)? Používaš pod saboty len Vesuvit? Nezanáša ti ten plast hlaveň?
Mám nejaké saboty na skúšku (Hornady-čierne), len si musím nakalibrovať strely na .452 Cal.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 27 říj 2008 15:45

Mam zelene kosicky od Hornadyho a poloplastovane .44 SaB.Original Hornady strely uz jsem vystrilel.Jsou drahy.Tak si obcas objednam jen kosicky a zvlast strely.Hlaven to tolik nezanasi,jako olovo a davam normalne Vesuvit.Bral bych Pyrodex,ale ten nesezenu :-(
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 27 říj 2008 22:55

För martin1976:
Počúvaj, a niesú tak náhodou tie výrezy na to, aby si mohol za ne vyskrutkovať nypl pre zápalky W209 z dnového šróbu a miesto neho dať iný typ nypla z príslušenstva? Možno sa mýlim, ale tak si to představujem podĺa Tvojej fotky a podĺa fotiek z katalógu Traditions Firearms. To by nemalo logiku, aby si musel menit celý dnový šrób.
För duffioso:
Kapsle W209 - jasně že nejlepší volba, ale blbě se shánějí, třeba tady (Přerov) mají mraky perkusních a mušketových, ale brokové jsou problém.
Taky jsem už nažhavený na Evolutiona, ale Brymová už mě štve s těma stránkama, že jí nesedí ta fotka u dražšího typu s popisem. Žádný kompík tam nevidím, ale mířidla se zdají fajnovější. Párkrát jsem tam volal a mejloval, ale vždy mě nějak odbyli. Moc se mi nechce do Prahy pro zajíce v pytli. Tvého černého Trackera už dokonce stáhla z nabídky, je pouze v niklu :evil:
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 27 říj 2008 23:09

För martin1976:
Ak často demontuješ dnový šrób a utiahneš ho s citom na vazelínu, nič tým nepokazíš. Je to normálna strojárska prax. Samozrejme nesmieš naskrutkovať cez závit alebo to prasiť na krv.
Odpovědět