P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
V poslednej dobe sa mi veľmi páči derringer Philadelphia od Ardesy. Je malý, pekný, kombinácia drevo-kov.. Chcem ho len na také "vystrelenie si pre radosť", keď už som na strelnici s puškou. Máte s týmto derringerom nejaké skúsenosti? Oplatí sa doňho investovať v prepočte cca 4700,- Sk?
Oplati sa, chalani od Westernu ho maju. Na zabavku dobra vec, dokonca je velmi presny, na 10m ma nastrel 9-10.
Je aj v praxi odskusany na Lincolnovi, takze je ucinny.
Skus sa po nom pozriet na egune, tam ide okolo 50,-€ a su aj iny vyrobcovia.
Ja mam tieto krasavice:
Je aj v praxi odskusany na Lincolnovi, takze je ucinny.
Skus sa po nom pozriet na egune, tam ide okolo 50,-€ a su aj iny vyrobcovia.
Ja mam tieto krasavice:
Naposledy upravil(a) Fifo dne 11 lis 2008 22:05, celkem upraveno 2 x.
Predovky Ardesa
Tak to máš naozaj krásavice. Ako pozerám na tú pušku, tak to bude asi aj iná cenová kategória. No a čo sa týka toho derringera, asi si ho teda kúpim keď si mi ho odporučil. Pozriem ho teda aj na eGun-e. Rozmýšľaľ som aj nad stavebnicou, ale vraj sú to nepodarené diely nahádzané v krabici za vysokú cenu. 

-
To Fifo, Fandaks, duffioso:
Díky za názory na výkon předovky. Ale fyzikální zákony snad platí. Že se s inlajnkou dá lovit těžká zvěř, o tom nepolemizuju. Jen porovnám energii střely inlajnky a průměrné lovecké kulovnice ve 100 m. kde inlajnka těžce zaostává (.308 Winchester při 11,7g střele má E100= 2,44kJ; inline se sabootem 20,4 g a navážkou 100 grain má E100=1,48kJ). Přitom hybnost hmoty při výstřelu je u kulovnice 8,75 kgm.s-1, u inlajnky 9,9 kg.s-1, a tedy větší kopnutí. Ohledně ranivosti zvěře u různých ráží viz již uvedený odkaz:
http://old.mendelu.cz/~ldf/studium/den/txt/mysl3.htm
U pomalé střely nelze počítat s účinky hydrodynamického šoku. Proto myslím, že jsem až takové bludy nenapsal.
P.S. Jak to teda vidíte s kompenzátory a s použitelností různých zápalek u Evolutiona? O dalších prodejcích kromě těch vzpomínaných nevím, něco je v Ostravě, ale na mejly tam nereagují.
Díky za názory na výkon předovky. Ale fyzikální zákony snad platí. Že se s inlajnkou dá lovit těžká zvěř, o tom nepolemizuju. Jen porovnám energii střely inlajnky a průměrné lovecké kulovnice ve 100 m. kde inlajnka těžce zaostává (.308 Winchester při 11,7g střele má E100= 2,44kJ; inline se sabootem 20,4 g a navážkou 100 grain má E100=1,48kJ). Přitom hybnost hmoty při výstřelu je u kulovnice 8,75 kgm.s-1, u inlajnky 9,9 kg.s-1, a tedy větší kopnutí. Ohledně ranivosti zvěře u různých ráží viz již uvedený odkaz:
http://old.mendelu.cz/~ldf/studium/den/txt/mysl3.htm
U pomalé střely nelze počítat s účinky hydrodynamického šoku. Proto myslím, že jsem až takové bludy nenapsal.
P.S. Jak to teda vidíte s kompenzátory a s použitelností různých zápalek u Evolutiona? O dalších prodejcích kromě těch vzpomínaných nevím, něco je v Ostravě, ale na mejly tam nereagují.
-
-
Kruciš, jeden Rus, druhej Švéd jsou tu nějakcí Češi?
Marteensi, skor jako záloha na přežití? Proč si v Rusku nekoupíš mosinku? Ta se snad nemůže pod*lat víc jak předovka. A nezvlhne ti prach. A problémy na hranicích budou ať už budeš mít jakoukoliv zbraň.
Jinak ve Strakonicích vyráběli pušku pro přežití. Kozlice, jedna hlaveň .22, druhá myslím 20 broková. Spoušť na tři prsty v palčácích a v pažbu vyplňovala velká krabička. Údajně měla snést pádlování, ale kterej blbec by riskoval že utopí flintu?

Marteensi, skor jako záloha na přežití? Proč si v Rusku nekoupíš mosinku? Ta se snad nemůže pod*lat víc jak předovka. A nezvlhne ti prach. A problémy na hranicích budou ať už budeš mít jakoukoliv zbraň.
Jinak ve Strakonicích vyráběli pušku pro přežití. Kozlice, jedna hlaveň .22, druhá myslím 20 broková. Spoušť na tři prsty v palčácích a v pažbu vyplňovala velká krabička. Údajně měla snést pádlování, ale kterej blbec by riskoval že utopí flintu?
Čtu v poslední době tak strašné věci o kouření, že jsem se rozhodl přestat číst. - Winston Churchuil
Ten problem se soutezemi pro inline predovky by se dal vyresit.Chceme rozjet nejakou akci,o ktere jsem psal vyse.Strelnice 85m max,moznost zbudovani pohyblivych tercu pro lovecky typ soutezeni.Inlajnaku je cim dal vic a skloubit to i s akci pro replikare,by nemuselo bejt spatny.Moznost posezeni a grilovani.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Per Larsson: Neposuzuj to jen z pohledu dnešních myslivců a jejich kulovnic. Není to jen energie dnešních magnum nábojů co zabíjí. Zabíjí zejména průměr střely. Čím větší tím líp. Zasažená zvěř padá prakticky ve stopě. Velké olověné střely dělají svou práci opravdu dobře.
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin
suhlasim z predoslym clankom, nielen rychlost zabija, nieje nad poriadny kaliber.... ved napr. 9,3x72R sa lovilo dlhe roky vsetko az po jelena, diviaka a v pohode a to sa vela prebijalo aj ciernym prachom podomacky... osobne mam nejake stare domace ciernoprachove... a pozrite sa na energiu v 100 metroch... este aj dne su nejake trojaky zive co maju gulu v tomto kalibri a nikto do nich nerype ze nesplnaju energiu... tak preco nepouzit predovku??? to len stary totalitny polovnici co schvaluju a navrhuju lovecke zakony su proti tomu... ja osobne keby to islo, hned zakazem moderne zbrane a lovim predovkou... sice mozno z tymi stavmi zveri ake su teraz by sa za rok ulovilo len malo, ale hlavne o to meso by nemali ist, aj ked vetsinou ide... a zvysili by sa stavy zvery v reviroch... a lovec by musel zapojit vsetky zmysli aby sa dostal k zveri na blizsie aby ju uspesne ulovil... ale to potom by ty pupkatejsi paprdovia nestrelili nic, a v tom by bol najvetsi problem....
ak ma niekto pochybnosti o ucinnosti predoviek, bezne sa s nimi lovia aj slony na safari, pozrite si odkaz na dvojaky Kodiak od Pedersoliho...
a to niesu tie najvykonnejsie... tie vykonnejsie inlajnky dosahuju energiu okolo 4000 J....
ak ma niekto pochybnosti o ucinnosti predoviek, bezne sa s nimi lovia aj slony na safari, pozrite si odkaz na dvojaky Kodiak od Pedersoliho...
a to niesu tie najvykonnejsie... tie vykonnejsie inlajnky dosahuju energiu okolo 4000 J....
Aaaarrrrgggh...ja kdyz vidim ty dva omezence jak si podavaj ruku nad prave zabitym nadhernym zviretem. Tim jejich zasranym cernym prachem bych jim naladoval hubu a do nosu narval zapalku.
Jinak predstava myslivcu-pupkacu s predovkama...je mi jasny ze by zadny dalsi smysly (krome smyslu pro co nejpodlejsi zabiti) nezapojili, strileli by uplne stejne a jenom by jim vetsina zvere postrelena zdrhla a zdechla nekde v lese, kde by ji nikdo nenasel...
Jinak predstava myslivcu-pupkacu s predovkama...je mi jasny ze by zadny dalsi smysly (krome smyslu pro co nejpodlejsi zabiti) nezapojili, strileli by uplne stejne a jenom by jim vetsina zvere postrelena zdrhla a zdechla nekde v lese, kde by ji nikdo nenasel...
Lattov-Vorbeck
To by som musel v rusku urobit ZP,a cez hranice nebol problem,a nebol problem si tam zastrielat na bezpecnom mieste za dedinou,milicia prisli obdivovali,zabuchali popriali vela stastia a odisli
Mne predovka uplne staci,s predovkami dobyli americky zapad:-)
Duffioso mne dialka nevadi,a podla mna aj klasicky predovkari sa pridaju.Tych 85m je akurat.
To by som musel v rusku urobit ZP,a cez hranice nebol problem,a nebol problem si tam zastrielat na bezpecnom mieste za dedinou,milicia prisli obdivovali,zabuchali popriali vela stastia a odisli

Duffioso mne dialka nevadi,a podla mna aj klasicky predovkari sa pridaju.Tych 85m je akurat.
duffioso: Dík za pozvání. Jestli to bude jen trochu možné, tak bych přijel aspoň se mrknout. Jestli budete vymejšlet nějaká pravidla, tak bych se přimlouval za hodně jednoduchá. Co se týká nějakých kategorií tak třeba jen otevřená miřidla nebo puškohled(bez omezení zvětšení) a co se týče střel tak jen koule s flastrem, nebo válcové střely + saboty. Duffi ber to prosím jen jako příklad.
V každém příkladě je vaše snažení o soutěž inlainek chvályhodné a moc vám držím palce!
F.
V každém příkladě je vaše snažení o soutěž inlainek chvályhodné a moc vám držím palce!
F.
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin