Příspěvek
od Smékal Petr » 19 říj 2008 17:50
Ahoj kolego Andreasi,
díky za podporu, opravdu jsem rád, že jsem zase tady mezi námi. a hned se pustím do příspěvku.
Ahoj Herwe:
Vítám Tě mezi opravdovými přátely, a tím míním nejen přátely Břitvy. Tvoje poznání, že technika holení, se dá postupně vytříbit ale základem je dokonale nabroušený nástroj, je naprosto správné. Prohlížel jsem si Tvoje tři Břitvy, a podle mého názoru, jsi už sám podle svých pocitů a vlastního hodnocení, seřadil všechny tři dle užitkových vlastností ve správném pořadí. Mluvím o obrázku IMG_8021.JPG. Ta co je nahoře s hladkými střenkami, mi připadá, že Ti nejlépe sedla na holení. Druhý - bílý Solingen ještě šel taky, ale ta třetí dole s ozdobnými střenkami, Ti připadala, že vůbec nebere. Je to dané tvarem a šířkou čepele a hlavně výbrusem. Ony jsou všechny tři dobré, ale jejich použití pro Tvoji potřebu nejlépe splní ta horní. Podle toho co o nich píšeš, tak se domnívám, že nejlépe uděláš, když je všechny tři dáš nejprve na kámen a pak je zkus dát na ten původní řemen - zatím bez červené pasty. Možná se budeš divit, jak ten původní řemen ještě bere, ale musíš mít nejprve dobře nabroušeno na kameni. Teprve když by ten řemen opravdu nebral, tak ho velmi slabounce natáhni, nejlépe naředěným a odstátým roztokem oleje a pasty. Hlavně vyleštit flaškou. Pasta totiž ostří nenatáhne - to umí jen brousek.
Ať se daří.
Zdravím Petr S.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.