Britva

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Tukan

Příspěvek od Tukan » 16 říj 2008 12:05

radgost: gratuluju, kdes na ni přišel?? takovou bych si přál na vánoce :D :D

MUDR C

Hbytým sběratelům

Příspěvek od MUDR C » 17 říj 2008 20:25

Hbytým sběratelům

Dražba končí 18-Oct-08 18:12:58 BST.

Link zde:

http://cgi.ebay.co.uk/COLLECTION-OF-VIN ... otohosting

Tři Břitvy + brusný pás. Jedna Břitva má krásně vyřezávanou skřenku. Něco podobného jsem na fóru již spatřil. Datovali jste ji okolo 1898.
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Ahoj!

Příspěvek od Apevia » 17 říj 2008 23:48

Ahoj. Mohli byste mi prozradit tak cca cenovou relaci břitev? Nějaké nové, tak průměrné kvality a zároveň třeba staré z antikvariátu? Jde mi jen o přibližnou relaci, ať jsem v obraze. děkuji :)
Cogito ergo armatus sum.
MUDR C

MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST

Příspěvek od MUDR C » 17 říj 2008 23:52

Pánové

odehrála se mimořádná událost Panu Smékalovi.

Čtěte podrobněji v druhé polovině stránky:
Link zde:

http://rybina.ovfree.net/viewtopic.php? ... a&start=30

Prosím, zašlete mu prostřednictvím obou diskusních fór o Břitvách svoji osobní podporu. Pomáhá nám všem.

Teď musíme pomoci my jemu.

Děkuji za všechny

MUDr c
kolowrat

Příspěvek od kolowrat » 18 říj 2008 18:11

Vážený kolego Smékale:

Tvé zdravotní problémy mne velmi mrzí, přeji rychlé a bezproblémové zotavení.
Myslím, že nikdo z vyznavačů břitvy nepochybuje, že jsi náš Guru a jako takový jsi nám nenahraditelný a nepostradatelný.
Skláním se před Tvou vitalitou a obdivuji energii, která čiší z Tvých slov.

Zdravím a ještě jednou přeji zdravíčko, klídek a brzký návrat do běžného života.
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Návrat mezi Nás.

Příspěvek od Smékal Petr » 18 říj 2008 22:32

Kolego Kolowrate,
děkuji za dodání energie a podporu. Já netušil, že ta moje příhoda způsobí takový rozruch. Já to na sebe "naprášil" jen díky jednomu příhodnému příspěvku, který obsahoval "kouzlo nechtěného". Všem moc díky, už se pozvolna zotavuju a zase budu přispívat svými skromnými vědomostmi. Jsem rád, že to všechno dobře dopadlo a jsem opět mezi svými. Život je krásný.
Zdravím Petr S.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.
Andreas

Příspěvek od Andreas » 19 říj 2008 00:28

Petře S, jsem rád, že tady budeme Tvé příspěvky ještě číst !
Herwe

pozdrav

Příspěvek od Herwe » 19 říj 2008 16:58

Dobrý den. Taky mě před časem napadla možnost, vyzkoušet si holení břitvou. Zakoupil jsem tedy na aukru 2 břitvy, jednu mi dal kamarád. Po různých pokusech se dobře a bezbolestně oholit, jsem zjistil, že technika holení asi nebude až takový problém, jako mít dobře nabroušenou břitvu.
Dnes jsem celý den pročítal tohle fórum a děkuji za všem za rady a zkušenosti tady zveřejněné. Snažím se břitvy obtahovat na řemeni, ale zdají se být pořád tupé. Dnes jsem si objednal tu červeno černou brusnou pastu, tak uvidím, jak to bude s ostrostí vypadat, až na ní zkusím něco nabrousit. Pokud ani to nepomůže, tak si objednám břidlici od pana sucháčka z Rožnova. Přiložím vám fotky tech mojich tupounů a prosím o zhodnocení a radu, jestli má vůbec cenu s těmito břitvami ztrácet čas. Moc díky
Herwe
Přílohy
IMG_8021.JPG
IMG_8022.JPG
IMG_8027.JPG
Herwe

Příspěvek od Herwe » 19 říj 2008 17:00

další pohledy..
Přílohy
IMG_8031.JPG
IMG_8034.JPG
IMG_8035.JPG
Herwe

Příspěvek od Herwe » 19 říj 2008 17:02

...
Přílohy
IMG_8039.JPG
IMG_8041.JPG
IMG_8044.JPG
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smékal Petr » 19 říj 2008 17:50

Ahoj kolego Andreasi,
díky za podporu, opravdu jsem rád, že jsem zase tady mezi námi. a hned se pustím do příspěvku.

Ahoj Herwe:
Vítám Tě mezi opravdovými přátely, a tím míním nejen přátely Břitvy. Tvoje poznání, že technika holení, se dá postupně vytříbit ale základem je dokonale nabroušený nástroj, je naprosto správné. Prohlížel jsem si Tvoje tři Břitvy, a podle mého názoru, jsi už sám podle svých pocitů a vlastního hodnocení, seřadil všechny tři dle užitkových vlastností ve správném pořadí. Mluvím o obrázku IMG_8021.JPG. Ta co je nahoře s hladkými střenkami, mi připadá, že Ti nejlépe sedla na holení. Druhý - bílý Solingen ještě šel taky, ale ta třetí dole s ozdobnými střenkami, Ti připadala, že vůbec nebere. Je to dané tvarem a šířkou čepele a hlavně výbrusem. Ony jsou všechny tři dobré, ale jejich použití pro Tvoji potřebu nejlépe splní ta horní. Podle toho co o nich píšeš, tak se domnívám, že nejlépe uděláš, když je všechny tři dáš nejprve na kámen a pak je zkus dát na ten původní řemen - zatím bez červené pasty. Možná se budeš divit, jak ten původní řemen ještě bere, ale musíš mít nejprve dobře nabroušeno na kameni. Teprve když by ten řemen opravdu nebral, tak ho velmi slabounce natáhni, nejlépe naředěným a odstátým roztokem oleje a pasty. Hlavně vyleštit flaškou. Pasta totiž ostří nenatáhne - to umí jen brousek.
Ať se daří.
Zdravím Petr S.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.
Herwe

Příspěvek od Herwe » 19 říj 2008 18:26

Moc děkuji za přivítání a zhodnocení mých břitev. Je to přesně jak jsi řekl :)
Je vidět, že jsi opravdový odborník a znalec tohoto "respekt vzbuzujícího nástroje"
Zavolám tedy zítra do Rožnova a pokusím se objednat brusný kámen. Jen mám strach, na něm začít brousit. Zdá se mi to moc nebezpečné pro moje břitvy :)
Uvidíme....o všem později poreferuji.
Zatím ti přeji brzké a bezproblémové zotavení a všem ostaním pevnou ruku a nervy při údžbě holítek.
Herwe
Baron

Příspěvek od Baron » 19 říj 2008 18:31

To Herve:

Ahoj, Tvůj nick znám z Aukra, párkrát jsme se tam potkali... :P Vítám Tě tady a doufám, že se zabydlíš.

Jedině břitva vyfocená v detailu s označením IMG_8034 by mohla být ještě akceschopná, ovšem jak psal Vašnosta Smékal:
nejdříve ji vem na kameni. :arrow:
Ostatní už to mají zasebou.

To kolowrat:

to je dost, že se taky ukážeš! Koukej trochu, visí Ti tam SZ!
A už pěkně dlouho, voe... :twisted:
Byl vyroben holící strojek s 5-ti břity!!
Kde to šílenství skončí...?!?
Herwe

Příspěvek od Herwe » 19 říj 2008 19:47

to Baron
Děkuji za přivítání. Myslel jsem si, že nejlepší bude ta bílá. No uvidíme, co z toho vyjde po přebroušení na kameni. Ješte jsem se chtel zeptat, co znamená číselné označení na krčcích.
díky...
Herwe

Příspěvek od Herwe » 20 říj 2008 19:20

Tak dneska jsem volal panu Sucháčkovi z Rožnova a brousek budu mít koncem týdne doma. Rozměry jsem mu nehlásil, jen jsem mu řekl, že břidlici chci na broušení břitvy. Měl vyrobeno na sklad. Cenu mi říkal 100 kč + dobírka.
Po práci jsem se šel porozhlídnout po Ostravských bazarech a starožitnictvích. Je to bída.Jen v jednom jsem objevil dvě břitvy. Tak jsem je vzal, ať mám na čem trénovat brušení. Hodím fotku. Ta stříbrná se mi docela líbí....
Odpovědět