Britva
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- Smékal Petr
- Kontaktovat uživatele:
další Břitvy
Ahoj kolego Herwe,
díky za přání k zotavení - snažím se.
No a k Tvému dalšímu příspěvku. To už není, že jsi jen drápkem uvízl v tenatech, ale už jsi propadl kouzlu Břitev úplně.
Od teď už se na žádnou Břitvu nepodíváš jinak, než jaký má typ čepele, jestli střenky jsou "fajné", jak by brala, jak by jsi ji brousil a spoustu dalších nových pohledů.
A bude to čím dál horší, najednou zjistíš, že pořebuješ další řemen co jsi zrovna viděl ve starožitnicví a tu Břitvu co tam mají vystavenou, určitě koupí ten trouba co stojí ve frontě před Tebou
Taky koukám, že ta bílá Solingenka Tě zklamala, očekával jsi od ní více a hledáš čím ji nahradit. Je vidět, že máš docela kliku, ta stříbrná Solingenka má velmi zachovalou čepel, nikde ani po zvětšení jsem neobjevil žádný kaz. Je sice trochu užší, ale po dobrém nabroušení a obtažení, s ní budeš spokojený. U té černé úzké je vidět, že ji někdo brousil na hodně širokém kameni, má ostří zbroušené do oblouku. Na starou, vpadlou papulu se strništěm jak odřený rýžový kartáč, je výborná, ale pro naše ještě "plné tváře" je lepší široká 4/8 nebo dokonce 5/8. Půjde Ti do sbírky a opravdu se na ní můžeš učit brousit. Pan Sucháček už to má našlápnutý a brousky od něj jsou perfektní. Připravuj se duševně na první broušení. 
díky za přání k zotavení - snažím se.
No a k Tvému dalšímu příspěvku. To už není, že jsi jen drápkem uvízl v tenatech, ale už jsi propadl kouzlu Břitev úplně.

Zdravím Petr S.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.
- Smékal Petr
- Kontaktovat uživatele:
Chycený
Ahoj kolego Radgoste,
je to jasný, že je to vysoce nakažlivá záležitost.
Jako se říká o ženách, že vítězí když podlehnou, tak totéž máme i my. Vítězíme když kouzlu Břitvy podlehneme
Jen ty vedlejší účinky, jako touha po dalších kusech se musí krapet držet na uzdě, jinak dopadneme jako kolega Baron který už vlastní nádhernou sbírku a přitom stále kouká po dalších kráskách.
Ještě, že tak činí, abychom se mohli taky kochat. 
je to jasný, že je to vysoce nakažlivá záležitost.

Zdravím Petr S.
hledám sponzora...
Pravdu díš pane Vašnosto. Hlubokou pravdu jsi napsal.
Kdo podlehne ať krotí svou vášeň, neb mu zůstane k jídlu jen plesnivý chléb a k pití smrdutá voda - tak jako mě.
Píšu to s jistou nadsázkou, ale přesto...
... pro mne je už asi pozdě a tak mám pouze tyto možnosti:
-ústavní léčbu ze závislosti na Břitvách a nákupech přes net
-vsadit si a vyhrát Jackpot
-ztroskotat na pustém ostrově
-najít si sponzora(y)
Není mezi přítomnými gentlemany nějaký dobrodinec, který by pomohl financovat nákladný úkol zachovat dávnou historii Břitvy pro naše vnuky?
Nejsem milionář ani rentiér. A nejsem ani sociální případ. Dávno už jsem se neodvážil spočítat, kolik... Nechci to ani vědět.
Opravdu jsem se již párkrát nad sebou zamýšlel a musel připustit, že jsem naprosto a beznadějně podlehl. Vím o tom, ale sílu bojovat s tím nemám.

Kdo podlehne ať krotí svou vášeň, neb mu zůstane k jídlu jen plesnivý chléb a k pití smrdutá voda - tak jako mě.

Píšu to s jistou nadsázkou, ale přesto...
... pro mne je už asi pozdě a tak mám pouze tyto možnosti:
-najít si sponzora(y)
Není mezi přítomnými gentlemany nějaký dobrodinec, který by pomohl financovat nákladný úkol zachovat dávnou historii Břitvy pro naše vnuky?

Nejsem milionář ani rentiér. A nejsem ani sociální případ. Dávno už jsem se neodvážil spočítat, kolik... Nechci to ani vědět.
Opravdu jsem se již párkrát nad sebou zamýšlel a musel připustit, že jsem naprosto a beznadějně podlehl. Vím o tom, ale sílu bojovat s tím nemám.

Naposledy upravil(a) Baron dne 22 říj 2008 18:02, celkem upraveno 1 x.
Byl vyroben holící strojek s 5-ti břity!!
Kde to šílenství skončí...?!?
Kde to šílenství skončí...?!?
-
- Smékal Petr
- Kontaktovat uživatele:
Vášeň zvaná Břitva
Milý kolego Barone,
není pro Tebe jiné cesty, než že Tě Tvá vášeň přivede až na dno, protože teprve pak budeš zároveň na vrcholu blaženosti, že Tvoje sbírka lásek je to jediné pro co má smysl žít. Neboli konečně nalezneš svůj grál, a teprve poté bude pro Tebe mít smysl kráčet prostým životem s drahoceným pokladem v náruči a srdci.
Ať Ti pevná zem zůstane pod nohama.
Hlavne nezapomínej pravidelně fotit a přidávat sem, ať Tvůj soubor krásy můžeme prožívat s Tebou.
Žádné Sempre Viva, ale Sempre Břitva
není pro Tebe jiné cesty, než že Tě Tvá vášeň přivede až na dno, protože teprve pak budeš zároveň na vrcholu blaženosti, že Tvoje sbírka lásek je to jediné pro co má smysl žít. Neboli konečně nalezneš svůj grál, a teprve poté bude pro Tebe mít smysl kráčet prostým životem s drahoceným pokladem v náruči a srdci.
Ať Ti pevná zem zůstane pod nohama.
Hlavne nezapomínej pravidelně fotit a přidávat sem, ať Tvůj soubor krásy můžeme prožívat s Tebou.
Žádné Sempre Viva, ale Sempre Břitva

Zdravím Petr S.
I tot sem náleží ...
Pane BaroneBaron píše:Pravdu díš pane Vašnosto. Hlubokou pravdu jsi napsal.
Kdo podlehne ať krotí svou vášeň, neb mu zůstane k jídlu jen plesnivý chléb a k pití smrdutá voda - tak jako mě.![]()
![]()
![]()
Píšu to s jistou nadsázkou, ale opravdu jen s malou.
Pro mne je už asi pozdě a tak mám pouze tyto možnosti:
-najít si sponzora(y)
Není mezi přítomnými gentlemany nějaký dobrodinec, který by pomohl financovat nákladný úkol zachovat dávnou historii Břitvy pro naše vnuky?![]()
![]()
![]()
Tak si to spočítejte - kolik peněz Vás ty "divé děvy" stály. Zpátky na zem co nejrychleji - nakázalo řídící středisko kosmických letů - Hjúston.
Jakáko-li závislost, která není pod kontrolou je špatná. POZOR NA NI. Jak se cítíte, když Vám povím: Všechny Břitvy prodat. Nechte si jen jednu. Která to bude ? Bankrot. Tato situace může reálně nastat.
Kontrolujte a těšte se z Břiteviček. Ale netrpte kvůli nim ani chvilku. Japonské, smurajské přísloví praví: Ty nejlepší meče zůstávají ve svých pochvách. Jeden meč a jen jedno pouzdro. Ne dvě další a třetí, sváteční na neděli.
Břitva je toliko věc. Nepolidštujte ji. Nestojí o to. Je jí to fuk. Je to předmět. Lidé a kontakt s nimi je stěžejní. Kontakt osobní - ne jen přez internet. To je toliko doplněk.
Dovolim si přidat do Vašeho výčtu možností jeden bod, kterého realizace se může stát jak sponzorem, tak i zdrojem obživy a spojeno dohromady i zálibou a radostí.
Zkuste podnikat. Popadl Vás Děs - Běs a Hrůza ? Skočily na Vás neštovice ? Tak to je vpořádku... Hrajte si s tou myšlenkou. Jako by jste brousil na břidlici svoji Budoucnost. Začněte teoreticky. V hlavě a na papíře. Je to zdarma, nezávazné. Pro vlastní potěchu. Jako pradávní matematici. Matematika je nejlevnější záliba. Žertovné početní příklady .... citát ze starého Českého filmu. Vezměte si vlastní obchodní společnost jako "vedlejšák", melouch, ... Prozatím nevydávejte svůj hlavní pracovní poměr. Sestrojte ji - company v hlavě.
Proč zrovinka tak ...?
Počítač a znalost nul a jedniček máte. Zálibu také. Hloupatou hlavu - soudím tak dle Vašich příspěvků - nemáte ni zdaleka. Jen to správně spojit dohromady. Olej na zbraně Konkor + drcená křída + popel naneseme štětečkem na obtahovací pás Života + poté rozleštit do bezvědomí litrovou lahví od vína - ta má toťiž rovinu... Namydlit a pak oholit.
Pan Mistr Břitvy Smékal má svatou pravdu v tom - zůstaňte nohami na zemi. Proč ? Pak se nemusíte bát. Strach má velké oči. Raďte se se svými blízkými, přáteli, ... Otevřeně s nimi diskutujte tváří v tvář o svém podnikání, myšlenkách, snech. Ptejte se jich a poslouchejte opačné názory, které nebudou napadat Vás osobně, ale jen slova. Na to se připravte. O tom je diskuse. Jest to prosté. Vždyť nemusíte být milionář hned. Nejprv musíte být milionově spokojený ...
Verše na závěr: Hleděli dva vězni z cely ven. Jeden viděl bláto, druhý hvězdy jen....
Klidný večer.
Břit
Taky mě to napadlo. 
Tahle se vydražila za cca 3000,-.
Asi začnu na eBay nakupovat břitvy a na aukru je prodávat.
To mě parádně uživí.

Tahle se vydražila za cca 3000,-.
Asi začnu na eBay nakupovat břitvy a na aukru je prodávat.

To mě parádně uživí.

Kniha
To Smékel + Baron. Pánové, co takhle sepsat knihu, případně udělat speciální web (nikoliv diskuzi jako je tato nebi Rybina) o břitvách, kde můžeme rozebrat naše (hlavně vaše) zkušenosti do sruzumitených témat?
Na tomto webu by byly seřazeny jednotlivé rady, postřehy a náměty.
V diskuzích, ať tady nebo na rybině, se jednotlivé postřehy a rady ztrácejí v balastu chatu. Nic proti chatu, sám se rád účastním, ale nováčkům, ale zkušenějším břitvařům, kteří sem tam hledají starší radu, se fórum špatně prohledává.
K tomuto účelu nabízím doménu britva.cz.
Již jsem si ji závazně zaregistroval a během dneška bude funkční.
Na tomto webu by byly seřazeny jednotlivé rady, postřehy a náměty.
V diskuzích, ať tady nebo na rybině, se jednotlivé postřehy a rady ztrácejí v balastu chatu. Nic proti chatu, sám se rád účastním, ale nováčkům, ale zkušenějším břitvařům, kteří sem tam hledají starší radu, se fórum špatně prohledává.
K tomuto účelu nabízím doménu britva.cz.
Již jsem si ji závazně zaregistroval a během dneška bude funkční.