Zas ti myslivci.....

Vše co se událo v souvislosti se zbraněmi

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 29 pro 2005 19:27

Andy píše:PS: Dneska jsem byl krmit... pesky... 0,5m snehu...
Jen jestli nekrmíš :wink:

Olaf

Myslivecká polemika

Příspěvek od Olaf » 29 pro 2005 20:19

Vážení přátelé. Provozuji myslivost již řadu let, takže jsem spoustu rádo by myslivců také osobně poznal. Ono to je také trochu o osobní zodpovědnosti, uvážlivosti a sebedisciplíně. Vy, kteří navrhujete pětileté zdravotní prohlídky a dokonalejší zákony, jste zcela mimo mísu a být Vámi, tak se této a podobných diskusí nezúčastňuji. Ten dědula co střílel, musel mít zrak velmi dobrý, jinak by kolega ještě běhal po světě. Zákony, které řeší otázku za jakých okolností mohu střílet, ty máme také. Ale ať si dá řada z Vás ruku na srdce a objektivně posoudí například jak se chováte ve svém autíčku na silnici. Tam je také spousta nezodpovědných, zbrklých řidiců, kteří denně přivodí smrt nevinným. Mohl bych jmenovat spoustu dalších oborů a objektivně srovnávat. Chci tím jenom naznačit, že problém je jinde, než ho hledáte. Zdravotní prohlídka ani testy nevyřadí z myslivosti nezodpovědnost a hladovost jedince. Ten totiž obojím projde bez ztráty květinky. A v praxi je to potom již jen o výše zmíněných osobních kvalitách, ukázněnosti a rozvaze.
Již řadu let se snažím v našem MS o vyřazení těchto zbrklých jedinců při jejich přečinech z hromadných akcí ale je to tak trochu i o odvaze ostatních zodpovědných, kteří jsou k tomuto kompetentní. Neurvalci nejsou anonymní. V každém MS jsou již dobře známí a jsem vždy rád, že při hromadném honu mě závodčí postaví daleko od nich. Takže je to zase jen o osobní statečnosti odpovědných funkcionářů MS, aby měli dostatek odvahy k radikálnímu řešení prohřešků těchto zbrklíků, či nenažranců na ránu / a myslím si že na všechno/.Osobně být v kůži toho co u Dobřan vystřelil, tak nás uklízeli funebráci dva. Nedokázal bych s tím dál žít. Velice mě mrzí, že k těmto událostem dochází a veřejnost i ostatní poctivé členy MS paušálně háže do jednoho koše s výše zmíněnými nanažranci a zbrklíky.
Richi

Příspěvek od Richi » 29 pro 2005 20:27

Sidewinder píše:... Je to stejne jako treba cigarety .. je to neco priserneho, kdyz blbecek s cigarem podkuruje kolem sedicim pri obede, ale protoze z cigaret jdou velke penize a vice jak polovina politiku sama kouri, tak to nikdo nezakaze...
Nehovoriac o tom, že cigarety majú za následok smrť tisíc-krát viac ľudí ako strelné zbrane :cry: ... celá moja rodina okrem mňa je týmto svinstvom napadnutá a keď poviem, že idem na strelnicu, tak sú strachom celý bez seba... pričom oni každý deň na sebe páchajú rituálnu samovraždu...

sorry za O.T.
Návštěvník

Až na to, že...

Příspěvek od Návštěvník » 30 pro 2005 04:49

... kuřák cigarety od 1.1.2006 nemůže ohrožovat ostatní na veřejnosti, takže páchá sebevraždu sám. To, že vraždí např. svoje děti v bytě, je fakt průser, ale zas takovou diktaturu, abychom tohle mohli omezit, nemáme.
Silnici si platíme všichni a všichni na ní máme stejná práva. Což je v pořádku.
Ale les a v něm myslivec, na cizím pozemku a s výkonnou kulovnicí, to v pořádku není, to je unikát v rámci světa i většiny Evropy.
Zákony o prohlídkách nic nevyřeší, to leda změna zákonů vedoucí ke snížení stavů zvěře, k ukončení volného chovu druhů, které u nás mají tradici tak maximálně jedno-dvě století a dřív tu vůbec nežily - to situaci změní.
Vzhledem k síle myslivecké lobby toho ale nedožijeme.
troj

Příspěvek od troj » 30 pro 2005 09:03

to olaf

a co bys teda navrhnul ty aby se podobny veci nestavaly?????
jestli ten deda "videl moc dobre" jak rikas, tak proc ho teda zastrelil?myslis ze mu pred 20lety zahnul se starou?mas ale pravdu v tom ze zdravotni prohlidky neukazou zbrklost a nezodpovednost..navrhoval bych spis straz pri honech ktera by pozorovala jednani jednotlivych myslivcu a pri jedine neuvazene strele bych zavedl tvrde postihy v podobe napriklad desetileteho zakazu loveni zvere!
potom by se kazdy neuvazene strely vyvaroval!
a povinne strelby bych zavedl taky jak na stojici tak na pohyblivy terc..a kdo by nesplnil..je mi lito,tady jde o lidske zivoty!!
Olaf

Myslivost polemika

Příspěvek od Olaf » 30 pro 2005 11:36

To co říká Troj je již také ošetřeno zákonem o myslivosti. Každé MS dle výměry honebních pozemků má stanoven počet členů myslivecké stráže, která má dnes statut veřejného činitele. Mezi povinnosti stráže patří i prohřešky členů MS v souvislosti s výkonem práva myslivosti. Takže zákonem jsou tyto záležitosti ošetřeny, na ten to svádět nemůžeme. Vedle myslivecké stráže existují další funkcionáři v každém MS / myslivecký hospodář a předseda/ v jejichž kompetenci řešení těchto případů přímo je. Jak jsem se již zmínil, jde tu o alibismus, falešnou kolegialitu a především o osobní statečnost výše zmíněných osob. Ve většíně případů by totiž museli hlásit / dle většiny z nich bonzovat / orgánům státní správy či policie, prohřešky mnohdy letitých kamarádů, což by byla pro jejich pohodlí značná komplikace a spousta osobních nepříjemností. Tak to raději neřeší a tito hladovci se samozřejmě vyvíjejí, až po dlouhodobém neřešení jejich menších
průserů dojde k tomu nejhoršímu a to, že ohrozí nevinného člověka. Začíná to tím, že hospodáři u těchto hladovců na ránu záměrně při zastřelení bachyně na společném honu, z ní udělají lončáka a pokračuje to přehlížením dalších prohřešků těchto jedinců jako porušováním zákazu střelby do leče atd. S jídlem roste chuť a potom tou špičkou ledovce jsou
třeba Dobřany. Jediné východisko z dnešní situace vidím ve změně myšlení, ale především chování zodpovědných funkcionářu MS. Teprve když tito jedinci zjistí, že již jejich první prohřešek nezůstal bez povšimnutí ale byl potrestán, začnou se chovat jinak. A komu to nebude stačit, bude nenapravitelný, ať příjde o zbrojní průkaz. Je s kulovnicí v ruce pro společnost a své kolegy krajně nebezpečný.
Jinak se celkem bavím při čtení některých názorů, zejména těch, kteří spatřují řešení této situace ve spojení výkonu práva myslivosti s vlastnictvím pozemků. Vůbec nechci komentovat majetkové vztahy, ale tito lidé si neuvědomují, že tato otázka z pohledu zodpovědnosti střelby nic neřeší. Ať v honitbě běhá s kulovnicí myslivec, vlastník honebních pozemků či majetný skopčák, pořád to jsou jen lidé s rozdílnou autodisciplínou a zodpovědností. Jeden extrémista spotřuje schůdnou cestu pouze ve vybití veškeré zvěře. Prosím, bež si s dětmi do ZOO, podívat se na srnku. Myslím si, že na silnicích je odstřel daleko větší v dnešní době a bez ohledu na plánované přírůstky...........
Návštěvník

to je dobře, že se bavíš, já rád lidí bavím

Příspěvek od Návštěvník » 30 pro 2005 11:59

K tomu odstřelu na silnici - pořád to nestačí! Nejvíc nehod má dle statistiky na svědomí střet se zvěří (schová se to do kolonky nepřiměřená rychlost, nepředvídání situace - já mluvím o statistikách pojišťoven - pojišťovna ti při nezjištění viníka = i střet se zvěří - nic nedá, pokud nemáš drahé havarijní pojištění - právě že myslivci by to měli platit, když krmením umělě zvyšují stavy zvěře). Nemusím se chodit dívat na srnky do Zoo, normální chůzí po horách nebo po poli se k nim přiblížíš na desítky metrů a pokud jsi líný, stačí jet ve vhodnou dobu po nepoužívané silnici třetí třídy (a můžeš je rovnou rvát do kufru, pokud chceš).
.357Mag

Příspěvek od .357Mag » 30 pro 2005 12:58

Ach jo. Nejsem myslivec, ale vždy, když uslyším takovou zprávu z mysliveckého prostředí, tak je mi z toho smutno za nás za všechny, co se zbraněmi děláme. Už 16 let dělám se zbraněmi a nikdy jsem u toho ani neupil piva, ne tak něco víc... Je to - jak mnozí říkáte - o osobní zodpovědnosti. Nedovedu si představit, že bych vzal podnapilej zbraň do ruky, nebo že bych střílel na něco, o čem přesně nevím co to je a hlavně co je kolem a za tím - kdybych minul.
Nechci se v žádném případě dotknout pánů myslivců, nemůžeme je házet všechny do jednoho pytle, ale mám strach z toho jak případů tohoto charakteru poslední dobou rychle přibývá. V létě se střílí na kombajnisty, co jdou vykonat potřebu na remízek nebo kraj lesa (nedovedu pochopit, jak někdo může v optice přehlídnout červené trenky, modré montérky atd. - všechno mimochodem typické barvy naší lesní zvěře... :lol: a o kombajnu stojícím vedle už ani nemluvě :? - vždyť to přece není tak náročná duševní operace), no a v zimě se střílí mezi sebou. Z těchto případů vylézá jedna věc a sice krajní osobní nezodpovědnost a snaha něco ulovit za každou cenu! Nevím, jsou to povětšinou starší lidé a ti už by měli mít rozum a jít nám příkladem...
Nevím, co s tím dělat, protože je to v lidech - stejně jako způsob řízení auta. Jde spíše o prevenci než o tresty, protože trest přichází až když se něco stalo a to je pozdě.
Mohl by mi prosím nějaký myslivec říct, proč se třeba na hromadných akcích nenosí např. reflexní vesty nebo oblečení jiné barvy než odstínů striktně přírodních? viz. Anglie. Je to o nějaké pochybné osobní prestiži? Stydíte se? Nebo tohle přece nemáte zapotřebí?
- omlouvám se pokud jsem se někoho dotknul.

Je na každém jednotilivci, aby si sám zvážil, zda to pozdější machrování v hospodě stojí za to riziko. Já osobně si myslím, že tohle chování patří do školky nebo mezi pubertální floutky a ne mezi zkušené profesionály se zbraní v ruce.

Mějte se pěkně a dávejte (nejen) na sebe pozor, s pozdravem .357Mag
Lovec

Re: Až na to, že...

Příspěvek od Lovec » 30 pro 2005 13:50

Anonymous píše:Ale les a v něm myslivec, na cizím pozemku a s výkonnou kulovnicí, to v pořádku není, to je unikát v rámci světa i většiny Evropy.
Dufam,ze tieto slova nemyslis vazne....ak ano,zabudni na tuto temu,si potom absolutne vedla.....
Olaf

Myslivecká polemika

Příspěvek od Olaf » 30 pro 2005 16:35

Vážený slovenský příteli. Pokud vím, tak tato diskuze byla otevřena ohledně bezpečného používání střelných zbraní lidmi, kteří k jejich nošení a používání mají oprávnění. Takže jestli se nepletu,jsi v jiné debatě asi Ty.javascript:emoticon(':oops:')
Embarassed
Tvé majetkové problémy prezentuj na jiném fóru a ne tuna. Co se týká mne, já Ti ten Tvůj jeden či dvacet hektarů nezávidím , jen jsem si chtěl s rozumnými lidmi malinko popovídat na téma bezpečného používání zbraní při lovu. Přeji Ti klid v duši.javascript:emoticon(':lol:')
Laughing[/quote]
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 30 pro 2005 19:51

Víte, rád bych se omluvil všem myslivcům, kteří se mohou cítit nějak uraženi tím, co občas říkám. Vážím si práce myslivců, starajících se o zvěř v lese. A právo myslivosti - to k vývoji krajiny patří už století. Ale chtěl bych aby si nemysleli, že jsou vyjímkou. Jsou stejnými občany této zeme, jako všichni osotaní v tomto fóru (sna na některé cizojazyčně hovořící :))

Problém je neexistující povědomí zákonnosti (tedy to, co donutí každého slušného jedince neobcházet zákon, protože to je pro něj výhodné, levné, nebo to vyhovuje jeho lenosti). Prostě zákon říká, že mám něco dělat, ale já na to kašlu, protože "zákon je blbej...." (viz tisíckát omílaná situace na silnicích, kde když jedu podle předpisů připadám si jak blbec).

Dalším problémem je, že lidé od dob komunismu nemají pocit, že se musí chovat slušně. Nikdo je k tomu nenutí. Neexistuje kontrola a pokud někdo na něco upozorní je rázem denunciován do pozice udavače, kolaboranta a práskače. Nepomohla ani změna režimu, který navíc naučil lidi myslet si, že v demokracií neplatí zákony.

A končí to tím, že člověk se zabraní v ruce střílí na něco, co neví, co je. Vždyť v tom lese mohl být kdokoliv, kolegovi se mohlo udělat špatně a tak opustil stanoviště. Prostě, budíž tato příhoda výstrahou všem (i těm, co nosí krátké zbraně pro svou sebeobranu, či sport). Zbraně jsou nebezpečné nástroje a je potřeba mít zodpovědnost při jejich užití.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Tyrichter

Příspěvek od Tyrichter » 30 pro 2005 21:39

Teď nějak nevidím mezi cigaretami a povinnými testy souvislost. Cigarety znamenají zhruba 40 procent příjmu státního rozpočtu (dalších 40 bude chlast), tak to je ten hlavní důvod, proč je nezakážou.

Ale povinné testy? Z těch by těžili rovněž, kdyby je zavedli, jelikož my bychom je samozřejmě zase museli platit. Resp. vy, myslivci. Tak teď nevím, co jste myslel.
Anonymní

Příspěvek od Anonymní » 31 pro 2005 05:20

Lovec píše:
Anonymous píše:Ale les a v něm myslivec, na cizím pozemku a s výkonnou kulovnicí, to v pořádku není, to je unikát v rámci světa i většiny Evropy.
Dufam,ze tieto slova nemyslis vazne....ak ano,zabudni na tuto temu,si potom absolutne vedla.....

Budeme vypočítávat 197 nebo 220 nebo kolik zemí světa (podle toho, kde stáhneš jejich seznam) a rozebírat, kolik z nich má lidové myslivce? A pak se hádat, že pokud je to 1 z 10, tak je to menšina a až kdyby to byla 1 z 50. tak by to byl "unikát"?

Ne, nemyslím, že to má cenu. Mělo by to být jako v USA - na soukromý pozemek nesmíš a na federální (jako jsou u nás lesy spravované Státními lesy, a tím nemyslím na základě smlouvy se soukromým vlastníkem) můžeš. A pokud tam někdo může střílet, tak všichni, kdo jsou oprávněni nosit zbraň.
Lovec

Re: Myslivecká polemika

Příspěvek od Lovec » 31 pro 2005 11:08

Olaf píše:Vážený slovenský příteli. Pokud vím, tak tato diskuze byla otevřena ohledně bezpečného používání střelných zbraní lidmi, kteří k jejich nošení a používání mají oprávnění. Takže jestli se nepletu,jsi v jiné debatě asi Ty.javascript:emoticon(':oops:')
Embarassed
Tvé majetkové problémy prezentuj na jiném fóru a ne tuna. Co se týká mne, já Ti ten Tvůj jeden či dvacet hektarů nezávidím , jen jsem si chtěl s rozumnými lidmi malinko popovídat na téma bezpečného používání zbraní při lovu. Přeji Ti klid v duši.javascript:emoticon(':lol:')
Laughing
Nad tymto tvojim prispevkom sa musim zo srdca zasmiat.....ale chcel som ti predtym napisat,ze som suhlasil a suhlasil s tym,co si napisal vyssie.A co sa tyka majetkovyh pomerov,nuz polovnictvo zrejme nebude patrit medzi lacne zabavky,vsak?! Co sa tyka bezpecnej manipulacie so zbranou,je to tema o ktorej sa da debatovat do nekonecna.
Lovec

Příspěvek od Lovec » 31 pro 2005 11:12

Anonymous píše:
Lovec píše:

Budeme vypočítávat 197 nebo 220 nebo kolik zemí světa (podle toho, kde stáhneš jejich seznam) a rozebírat, kolik z nich má lidové myslivce? A pak se hádat, že pokud je to 1 z 10, tak je to menšina a až kdyby to byla 1 z 50. tak by to byl "unikát"?

Ne, nemyslím, že to má cenu. Mělo by to být jako v USA - na soukromý pozemek nesmíš a na federální (jako jsou u nás lesy spravované Státními lesy, a tím nemyslím na základě smlouvy se soukromým vlastníkem) můžeš. A pokud tam někdo může střílet, tak všichni, kdo jsou oprávněni nosit zbraň.
Ked sa ti niekedy podari dostat do USA (pokial si tam uz nebol,ale to by si potom toto nenapisal),tak zistis,ze veci sa maju trochu inak.... :lol:
Odpovědět