Zas ti myslivci.....
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Roman napsal:
Romane, to už se dostáváme zase do zákona o myslivosti, k honebním a nehonebním pozemkům. Pokud píšeš, že máš chatu u lesa a stříliš někde poblíž chaty v lese flobertkou, tedy zřejmě na honebním pozemku, mám takový dojem, že opravdu budeš mít problémy / např. s mysliveckou stráží atd./ Jen si uvědom, kolik lidí dneska vlastní krátkou kulovou zbraň a každý z nás by relaxoval střelbou v lese. Myslivci jasně ví, za jakých okolností mohou na zvěř střelit, aby neohrozili na životě spoluobčana. A jak to vypadá v reálu, to jsme již taky řešili.Střílíš na zvěř? Beru. Nastřeluješ? Tak tahni na střelnicu! Padlo tady, že by to mohlo byt slovo proti slovu a myslivec by mohl říct, že střílel třeba na lišku.. Proti tomu nikdo nic neudělá. Myslim, že to je docela neprávo. Přece jenom např. Sprg je něco víc než 6 flob.
To s tim Romanem a flobertkou jsme preci jiz resili. Na svem "nehonebnim" pozemku je to neco jineho.
Jinak koukam, ze nikdo se nesnazi nalest ten spravny pravni predpis, kde by cela situace byla resena.
Ja se totiz domnivam (mozna spatne), ze i nastreleni zbrane je soucast prava myslivosti
Cili overeni nastrelu zbrane (coz je defakto nastreleni) muze byt provedeno v honitbe.
Jinak koukam, ze nikdo se nesnazi nalest ten spravny pravni predpis, kde by cela situace byla resena.
Ja se totiz domnivam (mozna spatne), ze i nastreleni zbrane je soucast prava myslivosti

Cili overeni nastrelu zbrane (coz je defakto nastreleni) muze byt provedeno v honitbe.
Andy omlouvám se, že necituji zákon řešící naší problematiku. Ale tento problém byl diskutován, teď nevím zda při školení mysliveckých stráží, či někdy jinde. Prostě na základě této diskuze zastřeluji výhradně na střelnici a i vnitřně jsem přesvědčen, že je to správné. Takže až bude více času, pokusím se to dohledat. Možná pomůže někdo z přítomných na Gunshopu, který je v zákonech kovaný.
to že vědí kdy můžou střelit aby někoho neohrozili je jedna věc a to že v zápalu "boje" když mají zvěř uprostřed záměrného kříže přestávají myslet (jistě, ne všichni) je věc druhá. Pokud střílí u chaty ... není v mysliveckém zákoně čirou náhodou něco o minimální vzdálenosti 200m od nejbližšího obydlí pro myslivce? Z toho bych skoro chápal že tím se i omezuje honitba v těsné blízkosti jeho chaty
pro Ares- Roman Aresi není myslivec, takže mu asi nic neříká ani těch 200m, což je zakotveno v zákonu o myslivosti. Chce střílet pouze za svoji chatou z flobertky. Pokud jsi tedy reagoval na jeho příspěvek. Jinak SORRY. Teď ty příspěvky přibývají kosmickou rychlostí, než napíšu jeden, již není aktuální.
Střílím na svojem pozemku a ne v lese u svojeho pozemku, jak tu padlo. To je velký rozdíl. 200m sem slyšel, ale vůbec sem si to neuvědomil a ani mě to nic říkat nemusí. Taky si myslím, že výkon práva myslivosti NEZAHRNUJE nastřelení zbraně. Jestli je tady někdo, kdo zná jasnou odpověď, ať napíše. Nejde mě o to, abych někoho rušil, ale abych si v klidu zastřílel na SVOJEM POZEMKU SE SVOJÍ FLOBKOU...Ale to už se tu probíralo, jak píšete. Hlavní co bych chtěl vědět je to nastřelování u myslivců.
-
Si vzpomínám jak jsem jednou ještě jako děcko za komárů střílel na chatě ze vzduchovky a nějaký přiožralý zelený predátor za mnou vlezl přes otevřenou branku až do zahrady a hulákal něco o tom kdo tu střílí malorážkou. Byl jsem z něho tenkrát docela paf. Pak přišel tatík a vyhodil ho ven.
Jinak mě překvapuje, že těch 200m neplatí od chaty.
To mi jako můžou zastřelit psa na chatě před dveřma?
A stejně nechápu jak se pozná toulavý pes nebo kočka od zaběhnutého psa nebo kočky.

Jinak mě překvapuje, že těch 200m neplatí od chaty.
To mi jako můžou zastřelit psa na chatě před dveřma?
A stejně nechápu jak se pozná toulavý pes nebo kočka od zaběhnutého psa nebo kočky.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
-
kubajzi toulaveho psa nepo kočku smí usmrtit pouze hospodář nebo přísežná stráž pokud je přistižen při pytlačení a je mimo vliv svého pána více jak 200m. od posledního obydleného stavení. přednostně se šetří slepečtí psi,služební plemena a lovečtí psi. pokud pes jakýkoliv nehoní těžkou zvěř před kladením mládat,neloví mládata, a nebo neštve zvěř v krutých mrazech ,nebo ve vysokém sněhu tak po nčm žádný normální myslivec nestřelí.
Psa usmrti jen myslivecka straz nebo hospodar z duvodu uvedenych v zakone o myslivosti (stve zver a je mimo dosah sveho pana).
Pokud je pes zretelne oznacen jako slepecky, sluzebni apod... nema pravo jej usmrtit ani jeden z nich. To vsak neznamena, ze pokud je znam majitel tak se z toho nevyvodi zadne dusledky. Majiteli psa hrozi pokuta do vyse 30000,- Kc. Cili psa nezastreli... ale pujde na obecni urad a ten ulozi pokutu. On si to pak panicek rozmysli. Dost mozna ho vzteky vyhodi nekde v lese z auta... a nakonec stejne dojde na to, ze ho myslivecka straz usmrti.
Tak to totiz u nas chodi. Lide si porizuji psy a kocky aby se pak o ne nestarali... a nechavaji je toulat po lese.
Letos v zime byl u nas jeden takovy pripad a vyresila to za nas myslivecka straz sousedniho MS. Pes se zdrzoval u krmelcu, kde napadal vyhladovelou zver. Sam mel asi take hlad. Chapu ho. Zastrelit by se mel jeho pan... ne pes. Co se da ale delat, asocilani chovani dnes neni v mode. Lide jsou "hajeni".
Pokud je pes zretelne oznacen jako slepecky, sluzebni apod... nema pravo jej usmrtit ani jeden z nich. To vsak neznamena, ze pokud je znam majitel tak se z toho nevyvodi zadne dusledky. Majiteli psa hrozi pokuta do vyse 30000,- Kc. Cili psa nezastreli... ale pujde na obecni urad a ten ulozi pokutu. On si to pak panicek rozmysli. Dost mozna ho vzteky vyhodi nekde v lese z auta... a nakonec stejne dojde na to, ze ho myslivecka straz usmrti.
Tak to totiz u nas chodi. Lide si porizuji psy a kocky aby se pak o ne nestarali... a nechavaji je toulat po lese.
Letos v zime byl u nas jeden takovy pripad a vyresila to za nas myslivecka straz sousedniho MS. Pes se zdrzoval u krmelcu, kde napadal vyhladovelou zver. Sam mel asi take hlad. Chapu ho. Zastrelit by se mel jeho pan... ne pes. Co se da ale delat, asocilani chovani dnes neni v mode. Lide jsou "hajeni".
Andy: U nas moze tulaveho psa, alebo macku zastrelit ktorykolvek polovnik, no musi mat dovod o ktorom si uz pisal (stve zver a je preukazatelne bez pana, a nie je slepecky sluzobny a pod.). Problemom je dokazat polovnikovi ze pes, ktoreho zastrelil naozaj zver stval, alebo sa len tak prechadzal po reviri....