Vzduchovky Hatsan
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
milius: Systém záruky by se měl nějak dořešit, přesně, jak píšeš - měsíc. Koupil jsem Hatsana, zjistil závadu na mířidlech a už je to druhý týden na reklamaci a další dva třeba ještě bude.
Člověk koupí novou věc, zjistí závadu a následně je měsíc bez ní, k tomu se mu vrátí vlastně věc nově zakoupená - opravovaná -- humus
Závada z výroby by se měla řešit výměnou za jiný kus.
Člověk koupí novou věc, zjistí závadu a následně je měsíc bez ní, k tomu se mu vrátí vlastně věc nově zakoupená - opravovaná -- humus
Závada z výroby by se měla řešit výměnou za jiný kus.
Teď se chystám vyměnit pružinu v Slávii, tak ji předem zmáčknu a jsem zvědav, jestli se vrátí do původního stavu.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Ahoj
Tak to vidis,uz tomu snad i uveris.Zkus si ohnout pruzinovy dratek o tl. 0,1mm a druhy o promeru 1mm o 180" a pak nam dej vedet,ktery se ti kam vratil.Je to take dane silou materialu,nehlede na to,ze se u vzduchovek jedna o extremni napinani od maxima do minima,coz jine pruziny takove namahani nemaji.
H100X - walther 4X32 AO Pro - JSB match
Našel jsem si trochu času, stáhnul terč ze VZDUCHOVKY ONLINE (ty mrňavý na 30m), počkal až lidi z firmy vypadnou domů, naměřil na chodbě 30m a bouchal... A výsledek?! 83.... (z 200...)
No abych to trochu popsal; leh na koberci s opěrou. Vypadá to, že optika drží - zalepená lepidlem na šrouby, ale zjistil jsem, že krabice od mobilu asi nebude ta nejlepší opěrka, tedy asi dost ne
že záleží na stále stejném držení (několikrát jsem to měl v soustřelu) atd, atd... Docela mě to chytlo. Jdu do lepší opěrky (ani ty plastový kozí nožky se mi moc nezdaj), popřemýšlím o kompenzátoru (někde jsem taky našel krásný, přidělaný pod válcem - myslím na Dianě)...
A teď dotaz - jak se vám těch "83" na začátek jeví? Nemám raději koupil luk
- už to někdo zmiňoval ale, sundaval už někdo z Hatsana ten plastovej předek s muškou?
No abych to trochu popsal; leh na koberci s opěrou. Vypadá to, že optika drží - zalepená lepidlem na šrouby, ale zjistil jsem, že krabice od mobilu asi nebude ta nejlepší opěrka, tedy asi dost ne

A teď dotaz - jak se vám těch "83" na začátek jeví? Nemám raději koupil luk

- už to někdo zmiňoval ale, sundaval už někdo z Hatsana ten plastovej předek s muškou?
Napoprvé těch 83 bodů je typický výsledek pro vzduchovky a optiky této kategorie. Časem se to trochu zlepší, ale nečekej zázraky.
Uprav si spoušť, ta je v základu šíleně tvrdá.
A ještě zkus radši exacty, ty matche jsou spíš pro vzduchovky s menší úsťovou rychlostí.
Uprav si spoušť, ta je v základu šíleně tvrdá.
A ještě zkus radši exacty, ty matche jsou spíš pro vzduchovky s menší úsťovou rychlostí.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Zatím jsem vyměnil šroub laďění délky spouště. Je tam ještě jeden, o kterém se v českém manuálu píše, že je na odpor spouště, ale ať s ním točím jak chci, nic to nedělá. Zásadní asi bude upravit dotykové plošky na mechanizmu. Popravdě řečeno, zatím se mi moc nechtělo do rezebírání...
p.s. spíš si myslím, že ten "začátečnickej" nástřel byl spíše způsoben od flinty dozadu než použitou technikou....
no posuďte sami:
p.s. spíš si myslím, že ten "začátečnickej" nástřel byl spíše způsoben od flinty dozadu než použitou technikou....
no posuďte sami:
na H125 zacali robit nove spuste? alebo tam len hodili spust z H85? Ked som mal minule rozobranu spust tak sa urcite nebola taka ako vsetci opisujete. ma 1 srub iba na nastavenie dlzky chodu(ktory je ajtak blbost lebo potom nefunguje poistka, teda ako vobec nieco funguje). tvrdost som znizil skratenim napinacej pruzinky, nie tej co drzi zuby ale tej co iba predpina spust dopredu. teraz to ide krasne zlahka. a este snad tolko ze rameno o ktore sa opiera spust je plastove
...

G26(9x19) CZ100(9lug) Astra960(.357/.38 ) CZ92(6,35Bw.) MCM-Margolin(.22LR) Vostok-SM2(.22LR) Ardesa-Yukon(.50perk) S620,LOV1(4,5mm) TAU6
No,Kubajzz píše:Já jsem doteď žil v domnění, že když pružinu zmáčknu a pak ji povolím, tak se zase vrátí tam kde byla.![]()
Možná po pár letech ledabylého mačkání...

Takže vyzkoušeno. Sehnal jsem závitovou tyč M12 v Kondoru asi za 23,-
Pružina z Finexu 410mm 20,5mm 3,5mm, 45 závitů -- došlo k jejímu zkrácení na 350mm
Ahoj
Co jsem rikal,zkratila so o dost.Ze?
Hatsan 100x torpedo
No dnes jsem střílel ze vzduchovky (mám ji tři týdny) a nějak se ztratil výkon.Dřív jsem prostřelil pixlu skrz na skrz a teď prostřelí jen jednu stranu a neprojde ven.Nic v ní nekřupe takže si myslím že pružina prasklá není (jestli se to dá podle toho poznat).Asi to bude únava pružiny,ale tak brzo?Jde to reklamovat?Po přečtení předchozích příspěvků o stáhnutí pružiny závitovou tyčí a jejím zkrácení o 6cm už se ničemu ani nedivím,asi to dělají z blata.
Neví někdo kde je servis na hatsany někde v Brně nebo okolí?

Kubajzi ale aj ostatný poradte. Chcem kupiť novú vzduši. Mám hatsana 75 a teraz sa mi zapáčila 125 TH-OD, cal 5,5 samozrejme.
Ale dnes ked som si troška našiel čas a preštudoval som si forum. Ostal som v pomykove či nechcem aj niečo iné. Zapáčil sa mi aj Qb 78 CO2, len pri tomto neviem či 4,5 alebo 5,5, čo je výkonnejšie a presnejšie a tiež som rozmýšlal aj nad hatsanom 105, lebo ma pevnu hlaven a je to presnejšie. Neviem sa teraz rozhodnut co okolo tých 5000 Sk. Chcem to samozrejme aj upravovať a preto by to bol asi hatsan, no aj to CO2 sa mi pozdáva na strelbu pre zábavu. Poradte
Ale dnes ked som si troška našiel čas a preštudoval som si forum. Ostal som v pomykove či nechcem aj niečo iné. Zapáčil sa mi aj Qb 78 CO2, len pri tomto neviem či 4,5 alebo 5,5, čo je výkonnejšie a presnejšie a tiež som rozmýšlal aj nad hatsanom 105, lebo ma pevnu hlaven a je to presnejšie. Neviem sa teraz rozhodnut co okolo tých 5000 Sk. Chcem to samozrejme aj upravovať a preto by to bol asi hatsan, no aj to CO2 sa mi pozdáva na strelbu pre zábavu. Poradte