P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Tu presnost jsem bral jen u toho jednoho druhu,ktery se u nas da sehnat,samozrejme,ze ve statech je vyber bajecnej.Kdyby mi nebylo lito flakat to jen tak do papiru,tak si par set kusu objednam.Zustanu u R.E.A.Lu,ktere mi chodi vyborne.Snad si nekdy tu radost udelam.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
přesnost
Včera jsem byl na střelnici, pět prvních ran na padesát metru rozptyl max 3 cm od středu a pak z níčeho nic 30 cm vlevo pak 30cm vpravo od středu tak nevím čím to mohlo být....asi mazivem že?
PedrosXXX: Důvodů může být víc, ale ten hlavní bych viděl ve špatně odlitých střelách. Nejčastější příčinou je malá vzduchová dutina někde uvnitř střely. Čím víc je u vnější stěny, tím větší je rotační nevyváženost a střela letí pryč od středu terče. Je to stený jev jako u nevyvážené pneumatiky.
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin
Tak to si moc nemysli, ze to vyriesis len pieckou. Ovplyvnuje to vela faktorov, proste 100% dobre odliatych striel nebudes mat nikdy.
Ja mam rozdiel medzi najlachsimi a najtazsimi strelamy len 0,15g. a tie najlahsie su nepodarky, teda kazove. Kvalitnych striel mam tak 30-50%, ostatne su od nich o dost lahsie.
Musis mat presnu vahu, nie mechanicku ale digtalnu s presnostou na 0,01g. alebo 0,1gr.
Ja mam rozdiel medzi najlachsimi a najtazsimi strelamy len 0,15g. a tie najlahsie su nepodarky, teda kazove. Kvalitnych striel mam tak 30-50%, ostatne su od nich o dost lahsie.
Musis mat presnu vahu, nie mechanicku ale digtalnu s presnostou na 0,01g. alebo 0,1gr.
MSA na váhu
Udělej opakovatelnost měření MSA. Stejné vzorky změř 50x. Musíš mít stejné výsledky.......martin1976 píše:Mám digitálnu váhu s presnosťou 0,1g.
ovela lepsia metoda na zistenie presnej vahy strely je nie spriemerovanie 50 -tich striel, ale zvazit aspon 100 ks, a pisat si hmotnosti, potom spravit graf, kde budem vidiet hned ktorych striel je najviac, odskusat strelbou, (ci nahodou tych zlych nebude najviac) ak budu ok, pouzivat tuto vahu ako etalon na kontrolu striel, +/- 0,01g, pravdaze ak je dodrzana rovnaka kvalita olova !!! a malo by to byt ok.... bezne sa pouziva u benchrest odlievanych strelach...
ale toto treba skusat az ked je zvladnuta technika odlievania, na zaciatku to moze viest k chybnim zaverom...
ale toto treba skusat az ked je zvladnuta technika odlievania, na zaciatku to moze viest k chybnim zaverom...
Dnes som si bol zastrielat z trackera,zohnal som si 2 saboty,na strelnici som sa rozpraval z jednym panom od policie ktory mi povedal,ze na slovensku je ake kolvek podkalibrove strelivo zakazane,aj strela v sabote,a je jedno ze to je do predovky.tak teraz neviem co si mam o tom mysliet.Viete o tom niekto nieco?