P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
PedrosXXX: Buď úplně v klidu. Je to střela REAL, která je vymyšlená tak, aby první žebro snadno vlezlo do hlavně, druhé a třetí žebro vycentruje střelu do osy hlavně. Až sem to stačí zasunout palcem ruky. Poslední žebro utěsní střelu v drážkách, ale pro zasunutí musíš použít tzv. starter, nebo prostě něco tvrdého do dlaně např. kruhovou dřevěnou destičku a podobně. Jde to zastrčit taky rukou, není potřeba do střely mlátit paličkou, pouze plynulým tlakem. Výhody této střely jsou popsané v návodu.
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin
ja mam Tryona v kal.50 od Pedersoliho, tie iste klieste REAL a aj Improved minie a vsetko v pohode, obidbe idu nabijat pekne... ak ti nejde vybrat gula z kliesti, skontroluj ci nemas niekde hrany vytlacene a trosku ich strajchni nozikom ako tu uz pisali predomnou... ale velmi jemne, dvakrat rozmyslaj a raz zraz hranu, aby si si ich nedokur...l, je to bezna uprava na rozchodenie kliesti... zmeraj si priemer odliatej gule a porovnaj z vyvrtom.... REALY idu nabijat lahsie ako minie, hlavne zo zaciatku, najvetsi priemer maju na vrchu pred spicom, posledna obruc... kolega strielal 45-kove REALY a skoro prepadavali hlavnou, potom som ale prisiel ze v com bol problem, bolo studene olovo, a obvodove obruce na strele neboli poriadne doliate...
- Přílohy
-
- image1.jpg (7.97KiB)Zobrazeno 2472 x
zmeraj obvod strely na zaciatku a na konci pri spici kde je najvetsi a zmeraj si priemer hlavne... pozriem doma a zmeram kolko ma ta moja strela priemer, len az buduci tyzden, idem na dovolenku... ja ked nabijam Improved Minie, tie maju priemer .500 tak idu vsuvne, ale na zaciatku musim trochu naklepnut, potom v pohode...
neviem kolko maju priemer REALY, nenasiel som nikde udaje o priemery na nete, zaujimalo by ma to... ale myslim ze najvetsi priemer nebude mat viac ako .508, co maju najvetsie strely od Lymana Plains Bullet, vetsinou je to .504 ako Maxi-Ball tiez od neho.... Minie maju .500 rovnych, po vystrele sa roztiahnu a netreba ani vela prachu, ja pouzivam tak 3 gramy LC a lietaju v pohode...
neviem kolko maju priemer REALY, nenasiel som nikde udaje o priemery na nete, zaujimalo by ma to... ale myslim ze najvetsi priemer nebude mat viac ako .508, co maju najvetsie strely od Lymana Plains Bullet, vetsinou je to .504 ako Maxi-Ball tiez od neho.... Minie maju .500 rovnych, po vystrele sa roztiahnu a netreba ani vela prachu, ja pouzivam tak 3 gramy LC a lietaju v pohode...
- Přílohy
-
- image6.jpg (7.15KiB)Zobrazeno 2453 x
ja mam 90396... kaliber 50 nieje az taky bezny, ale skus trebars tu, je tu toho viac ohladne cierneho prachu... a konkretne v kalibri 50, najdi si tam toho kto tam o tom pisal a posli mu sukromnu spravu a dohodnite sa... myslim ze je tam viac ludi co tam maju REALY v 50-ke...
http://www.strelectvi.cz/forum/black-powder-f52.html
dufam ze tento prispevok nezmazu z dovodu konkurencie....
http://www.strelectvi.cz/forum/black-powder-f52.html
dufam ze tento prispevok nezmazu z dovodu konkurencie....
PedrosXXX: Tyhle kleště já mám taky(90488) . Jasně že kulička ti do hlavně vleze snadno, má průměr .490" to je 12,45mm. Hlaveň by měla mít 12,7mm. Takže kulička tam spadne sama. Používá se s flastrem namazaným tukem.
Druhá střela z těchto kleští je REAL a ta má spodní průměr u základny 12.6mm a průměr u špičky je 12,95mm. Pokud jsi při lití domáčknul rukojeti kleští , musí být rozměry takové jak jsem je napsal. Změř si přesně průměry na střele. Achab nepsal že by mu ty střely nešly do hlavně! Otázka: Používáš na střelu čisté olovo?? Jestli jsi odlil střely z nějaké slitiny olova, tak střea může být tvrdá a do hlavně půjde těžce! Musíš používat jen čisté olovo.
Možná ti půjde první žebro do hlavně trochu tíž, ale to nevadí!! Všechno je vpořádku, nijak se neplaš! Když to jinak nepůjde, pomůžeš si při nabíjení maličkou gumovou paličkou a střelu do hlavně jemně naklepneš. Pak už to dolů na prach zasuneš snadno.
Druhá střela z těchto kleští je REAL a ta má spodní průměr u základny 12.6mm a průměr u špičky je 12,95mm. Pokud jsi při lití domáčknul rukojeti kleští , musí být rozměry takové jak jsem je napsal. Změř si přesně průměry na střele. Achab nepsal že by mu ty střely nešly do hlavně! Otázka: Používáš na střelu čisté olovo?? Jestli jsi odlil střely z nějaké slitiny olova, tak střea může být tvrdá a do hlavně půjde těžce! Musíš používat jen čisté olovo.
Možná ti půjde první žebro do hlavně trochu tíž, ale to nevadí!! Všechno je vpořádku, nijak se neplaš! Když to jinak nepůjde, pomůžeš si při nabíjení maličkou gumovou paličkou a střelu do hlavně jemně naklepneš. Pak už to dolů na prach zasuneš snadno.
John Taffin
John Taffin
Tak to by mohlo být tím tvrdým olovem z baterií. Střela z tvrdého olova by ti netrefovala moc dobře, snad jen na kuličky s flastrem, ale i na kuličky je nejlepší čisté olovo.
Píšeš, že máš hlaveň v podsttě ucpanou... Střela nejde vyndat?? Nic nekouká z hlavně?
Popiš to přesně!
Píšeš, že máš hlaveň v podsttě ucpanou... Střela nejde vyndat?? Nic nekouká z hlavně?
Popiš to přesně!
John Taffin
John Taffin
střela je těsná.....
[quote="PedrosXXX"][/quote] Před časem jsem řešil podobný problém...a vyřešil......, vyrobil jsem lis, který při nabíjení nasadím na hlaven. Vypadá podobně jako když nabíjíš perkus revolver. V druhé fázi jsem koupil lis a kalibrační kroužek, tím se problémů zcela zbavíš.