Britva

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Tukan

Příspěvek od Tukan » 05 zář 2008 17:10

Ten s tou krabičkou je fungl nový nepoužitý. S německým návodem........

Tukan

Příspěvek od Tukan » 05 zář 2008 19:31

Tak jsme se teď zkoušel oholit a nešlo to. Jednak jsem už měl delší strniště cca týden, což asi napoprvé nebylo ideální a jednak břitva není dost ostrá.. obtahoval jsme ji na řemeni, ale asi bude chtít napustit tím "pajcem" což nevím jak udělám, protože brusnou pastu už jsme sháněl a nikde nesehnal.........tož tak.......poradíte jak dál, prosím????

Díky
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Obtahovací řemeny

Příspěvek od Smékal Petr » 05 zář 2008 19:34

HEZKÝÝÝÝ.
Oba řemeny pěkný, a ten starý je opravdu kousek. Na něm půjde obtahování jedna radost. Pajcung mi připadá malinko narušený, ty načervenalé části kůže, ale jinak je to paráda. Prostě pravá klasika.

Břitva "obživla". Je vidět, že se dostala do rukou člověka, co si k ní vybudovává vztah. A to nejsilnější teprve přijde, až najednou při holení zapomeneš, že držíš nebezpečný nástroj, a na místo toho se břitva stane prodlouženou součástí Tvého těla, která perfektně pracuje na zadaném úkolu zbavit Tě vousů. Že ta chvíle přišla, poznáš podle toho, že najednou si nebudeš schopný vybavit jak jsi holení prováděl. Stane se to pro Tebe automatickou činností. Pak si najednou uvědomíš, že je to vlastně přítelkyně, které můžeš důvěřovat a vztah je tu. :lol: A holení je pak radost.

Brusnou pastu jsem používal co kdysi byla na zabrušování sedel ventilů u motoru v autě. Jsou tam dvě drsnosti, tak tu jemnější. Rozpustit v oleji na šicí stroje, nechat usadit, nanést jen to nejjemneší a skleněnou flaškou rozleštit. Jinak tady na vlákně někde jsou odkazy na kvalitnější pasty. Do toho pajcunku patří popel z dřevěného uhlí a křída, pak je to takový jemnější a vláčnější a je to méně agresivní.
Zdravím Petr S.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

První holení

Příspěvek od Smékal Petr » 05 zář 2008 19:59

Vůbec nic si nedělej z toho, že na poprvý to nebylo podle Tvých představ. Je toho na začátek moc co se dá udělat nesprávně a stači maličkost a máš pocit , že to nikdy nezvládneš. :( Neboj ZVLÁDNEŠ. :lol: . Popiš celý postup i s detailama a určitě najdeme kde se mohla stát chyba. Pro jistotu se podívej na stránku č. 3 a tam je krásný kreslený návod jak správně obtahovat na řemeni. Potom jak jsi dělal pěnu a z čeho, jak jsi nasadil břitvu a kde, sklon a směr, tahy douhé/krátké - no prostě všechno a určitě to najdem řešení a zvládneš se oholit. :lol:
Zdravím Petr S.
Tukan

Příspěvek od Tukan » 05 zář 2008 20:24

už jsme toho většinu četl. POužil jsme obyč pěnu Gilette ve spray, vím že není nejlepší, ale nic jiného nebylo po ruce. Sklon byl já nevim jaký holil jsme po směru růstu....tahalo to, měl jsme pocit že jednak je pěna řídká a že břitva je tupá, neměl jsme odvahu víc přitlačit.
Jěště má dotaz, kde takovou pastu brusnou sehnat?? Byl jsme v několika obchodech a nechápali co chci......tož nevim.....
Tukan

Příspěvek od Tukan » 05 zář 2008 20:27

jo, jěště: začal jsem na tváři a valil krátkýma tahama dolů k čelisti, technika celkem šla, po chvíli už jsme se nebál že si uřežu hubu i s uchem........akorát to neholilo :D :D
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

První holení

Příspěvek od Smékal Petr » 05 zář 2008 20:54

Jasný, pěna na houby, řídká a břitva tupá. Na břitvu se nesmí tlačit. Ta musí brát sama a zlehka. Jestli máš štětku na holení, vem si obyčejný mýdlo na mytí rukou a zkoušej si v misce udělat pěnu, musí být tak hustá, že když misku převrátíš, tak pěna nesmí vytékat ale musí zůstat a držet. Pak tu šlehačku nanes na předem namočenou tvář v teplý vodě. Štětkou pěnu nejprve řádně vetři do kůže, a pak ji na tváři uhlazuj aby jí byla hustá vrstva. Teprve potom začni obtahovat břitvu, mezi tím se mýdlo nasákne do vousů. Pak začni kratičkýma tahama zkoušet jak to bere a najednou uvidíš, že to jde. Pěna Ti musí na břitvě držet ve velkých kusech i s vousama. Časem se to naučíš utírat do polštáře palce na dlani. Když to po prvních tazích není úplně hladký, nevadí nanes další vrstvu a zase znovu. Klídek, půjde to.
Odkazy na brusné pasty tady někde najdeš na vlákně, a taky se koukni po nějakým brousku. Možná jsi ho ve starožitnictví přehlídl.
Zdravím Petr S.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 05 zář 2008 20:58

Já to stírám o předloktí shora.A ještě jsem se neříz,sem tam to spláchnu studenou vodou,je zajímavé že teplou to nechce dolů a drží
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
relka

nováček

Příspěvek od relka » 05 zář 2008 21:02

Zdravím Vás, co si holí tvář břitvou. Občas nakouknu na vaše forum a potichu si chystám nádobíčko...Doufám že pak budu mít ostřeji řezané rysy. Dovolím si přidat tip na brusivo. Nehledejte takové věci v běžných obchodech, poohlédněte se třeba na stránky JATAGAN, jsou tam věci pro lidi, co dělají nože. Nebo na netu po prodeji brusiva. Problém ale, co s půlkylovou kostkou brusné pasty na leštění... Taky by jste se mohli zeptat v okolí, třeba narazíte na pasíře a trocha pasty by neměl být problém od něho získat. Jinak jsem na leštící plechy v sušičce fotek používal SILICHROM v tubě. Cena mírná, lesk zrcadlový. Ale raději vyzkoušet předem na něčem co není vašemu srdci tak drahé! A varuji, koupil jsem si asi před třemi lety dvě zachovalé břitvy a nechal si je nabrousit u profesionálů :x tuším že je přejeli na leštícím kotouči a řádně přitlačili....tudíž "trochu" vyhřáli ostří. Co se týká Vašich stránek, chci poděkovat za informace, které dneska nejsou dostupné, třeba o pajcování řemene jsem netušil zhola nic. Zdraví Relk
Zdravím
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smékal Petr » 05 zář 2008 21:05

Jasně - studená to mýdlo zdrcne a pak se pouší, teplá to rozpustí a lepí se to a pak mám ty oholený vousy šude i mez prstame :lol: protože štětku si ohřívám v teplý vodě a občas na to zapomenu a spláchnu to tou teplou. Navíc je "žrádlo" když se oholený vousy zaseknou do kůže. :roll:
Zdravím Petr S.
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smékal Petr » 05 zář 2008 21:18

Ahoj Relk,
jsem rád, že naše povídání o holení má dalšího čtenáře, a tak vítej mezi námi. :lol:

Tvoje zkušenost s necháním nabrousit břitvu u "odborníků" je klasická. Dnes si každý myslí, že je to jako brousit kudlu. Ne že bych znehodnocoval šikovnost nožířů, ale vyhřát nůž dá dost práce, zatím co vyhřát břitvu, na to stačí filcový kotouč a jedno přitlačení "ajeto". Pak už břitvu nechat tak jen na okrasu. Holt ručně a pomalu ale pak ten výsledek
:lol:
Zdravím Petr S.
Tukan

Příspěvek od Tukan » 06 zář 2008 20:30

Tak dneska druhé holení :D :D

Protože jsme nesehnal pastu udělal jsme PAJC z glycerínového oleje a nastrouhané křídy..... rozválel flaškou obtáhl břitvu a holil se celkem to šlo, po shlédnutí instruktážního videa na Youtube.com už jsme i chytl grif do rukou a šlo to samo, akorát ta ostrost břitvy nebyla ideální..... ais ten pajc není ideální a bude to chtít tu pastu. Zdá se mi, že řemen nebrousí......a to už jsem chytl grif i do obtahování.......... no nic zítra další pokus.......... asi se budu holit každej den, nebo co...je to dobrá meditace.....
relka

broušení

Příspěvek od relka » 07 zář 2008 14:12

Zdravím a děkuji za přivítání. Jinak ohledně broušení je hezký článek v ZAHRÁDKÁŘI z července letošního roku. Oni zahradníci taky brousí na břidle a obtahují řemenem. Adresa na brousky http://www.belgischer-brocken.com Já sám, neznalý broušení používám /asi tři měsíce/ "břitvu" na žiletky. Není to asi zrovna to pravé ořechové. Jak jsem pochopil, Brňáci se maj, mají brusiče ale co v Praze? Věděli by jste o někom, kdo je ochoten a schopen se na břitvu podívat, zhodnotit a ukázat nabroušení? V arzenálu mám pár starých břitev, řemen na dřevě a břidlu po mém dědovi. Jinak, proč jsem vlastně tady....mimo to, že tohle je snad jediné forum výhradně o holení břitvou, které jsem našel. Chtěl jsem umět to, co uměl ještě před pár lety snad každej chlap, včetně mého dědy. Taková ta kontinuita, kdy jeden přebírá od druhého, a to staré je stejně dobré jako to nové, nebo někdy i lepší....Nebráním se koupi nového vybavení, ale čím dál častěji mi připadá, že tu činnost už nevykonávám já, ale něco místo mne. A mimo to, staré věci někomu sloužily, mají svou historii a třeba jí neznám, ony jí v sobě nesou Zdravím Relk
Zdravím
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Úcta k věcem těch, co tu byli.

Příspěvek od Smékal Petr » 07 zář 2008 20:56

Mladý věk nevylučuje,
a vysoký nezaručuje
moudrost.

Úcta k věcem těch co tu byli před námi, ukazuje jakou úctu si sami zasluhujeme, a Relk je toho příkladem.
Zdravím Petr S.
Tukan

Příspěvek od Tukan » 07 zář 2008 21:12

Svatá pravda.
Odpovědět