Alfa Defender 9mmL v praxi

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
cmk
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cmk » 30 kvě 2008 23:58

predator píše:Jo a ty levný náboje, zkus za 3,60 SB Range Safe Ammo, maj sice železnou hilznu, ale zbraně na principu CZ 75 s nima nemaj problémy.
Rekl bych, ze mistr sveta IPSC (Production) bude mit poladenou bouchacku do maximalni spolehlivosti... A ejhle - na kurzu mu jeho Shadow range safe ammo taky nezrala...

cmk
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cmk » 31 kvě 2008 00:01

kokoweet píše:myslim, ze i spravce strelnice se ridi platnymi zakony a ze nemuze jen tak nekomu zakazat vstup proto, ze se nelibi dotycnyho ksicht. Strelncie neni holubnik
Logicky, pokud je člověk blbej a neumí se chovat, pak jej může správce ze střelnice vykázat. Jinak asi nemá důvod, protože by byl sám proti sobě. Myslím, že dnes není zas až takový přebytek střílejících, aby si je mohl správce jen tak mýrnyx, týrnyx vyrazit.
O spravci strelnice si muzu myslet co chci, muze to bejt ten nejvetsi kreten na svete, ale kyz k nemu prijdu a on me nepusti si zastrilet jen proto, ze se mu nelibi barva meho auta, je to jeho rozhodnuti na soukromem pozemku, za ktery zodpovida a ja jej (ac nerad) musim respektovat.
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 31 kvě 2008 03:19

cmk píše:
predator píše:Jo a ty levný náboje, zkus za 3,60 SB Range Safe Ammo, maj sice železnou hilznu, ale zbraně na principu CZ 75 s nima nemaj problémy.
Rekl bych, ze mistr sveta IPSC (Production) bude mit poladenou bouchacku do maximalni spolehlivosti... A ejhle - na kurzu mu jeho Shadow range safe ammo taky nezrala...
Honzo to je sázka do loterie, mě taky STI nikdy nezávadilo a viděls sám co to provedlo na CNC..... Je to o tom, že je to odladěný vyloženě na hranici funkčnosti..... to je o všem.....
cmk
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cmk » 01 čer 2008 19:48

Vsak taky tak to myslim...

To, ze nekomu v CZ75 S&B Range safe ammo funguje a nekomu v Glocku ne neznamena, ze ve vsech CZ75 to jede a ve vsech Glockach nikoliv... Totez naopak...
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 01 čer 2008 20:27

Víte, je tu příliš mnoho faktorů ve hře, které nemohou být adekvátně zváženy.

A uděláte náboj, který je v nábojnici ze železa, dáte do něj míň prachu, asi i jiné zápalky a ....hned se octnete v oblasti, která by sice měla fungovat, ale nefunguje. Aspoň ne spolehlivě.

Když jsem zkoušel safe-range, tak jsem měl na P226 z jednoho zásobníku pravidelně tak 2 zádržky. Na P229 to bylo ještě horší.

Po výměně vratné pružiny za slabší to bylo ještě horší. Když jsem tam dal silnější pružinu, tak sice nábojnice padaly před zbraň :!: :!: ale zádržek bylo míň.

Nakonec zjistíte, že přebíjené náboje nejsou ještě tak hrozné.... 8) A nestačíte se divit.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
all

Příspěvek od all » 02 čer 2008 10:19

Jestli se nebudete zlobit, vrátím se zpět k původnímu tématu, tedy k Alfě. Ve střelecké revui jsem nemohl přehlédnout článek o kdesi představovaných služebních pistolích. Mimo jiné i o Alfě. Alfu Defendera tam z daného výběru ohodnotil jako nejhorší. Trochu mě to zamrzelo, ale je mi jasné, že konkurovat pistolím Walter, SaW apod. asi Alfa může pouze cenou, ale když jsem četl dál, bylo mi to čím dál tím víc jedno, protože hodnocení ostatních pistolí nemělo stejně žádnou vypovídající hodnotu. No, nakonec z celé kritiky Alfy vyšlo, že je to kompaktní, přesná zbraň s dobrou ergonomií, jen velmi nepříjemně po výstřelu "kopala" spoušť do ukazováku. Tak já nevim, pánové co máte Alfu, vám něco takovýho dělá? Ta moje tedy ne. Jestli to byla nectnost zrovna zkoušeného kousku, je to škoda, ten článek může odradit od koupi dle mého názoru dobré pistole s výborným poměrem cena x výkon.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 02 čer 2008 10:22

Už jsem nějakou tu alfu střílel a ta nectnost se neukázala.V tomto ohledu bych řekl že se hledaly minusové body tam kde nejsou.Pokud někdo nechce dělat testy objektivně neměl by je dělat vůbec. :wink:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
ramires

Příspěvek od ramires » 02 čer 2008 17:33

Ano ten článek jsem taky četl (poslední Střelecká revue),celkem mně to zarazilo a tak jsem se o víkendu na tu spoušť zaměřil, není to pravda žádné „kopání“ jsem na svojí pistoli, ale ani na dvou dalších (přišli zrovna chlapi co jsi jí taky pořídili v oné akci) nezaregistroval, tak nevím, spoušťoví mechanizmus je totožný z cz75/85 a pokud vím tak u nich se to taky nevyskytuje… :?: :wink:
In vino veritas...
Kurt

Příspěvek od Kurt » 02 čer 2008 17:38

Nějak netuším, k čemu by mi bylo dobré číst podobné inzertní noviny, jako je ona Střelecká revue. O úrovni tohoto (a jemu podobných) plátků se tu již psalo dost a dost.
Ne, Alfa mně do prstu nekope. Akorát mám při odchodu ze střelnice ukazovák lehce otlačený (ale to recenzent jistě neměl, protože z ní zřejmě vůbec nestřílel).
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 02 čer 2008 18:36

kopání spouště do prstu? Pokud se to děje tak je to dle mýho názoru špatným úchopen, nikoliv zbraní.....
glock69

Příspěvek od glock69 » 02 čer 2008 20:58

Kdysi si někdo stěžoval na podobnou nectnost u RAMI ve .40SW, měl jsem na střelnici asi 3 kusy (jednu jsem vlastnil) a taky jsem nic takového nepozoroval. Ale nechci tvrdit, že to není možné :lol:
Naposledy upravil(a) glock69 dne 03 čer 2008 17:01, celkem upraveno 1 x.
all

Příspěvek od all » 02 čer 2008 23:10

No, pánové, jsem rád, že jste četli a reagujete. Vzal jsem si k ruce ono revue a budu citovat autora článku, abych se vyvaroval nepřesností. Ten článek mi opravdu přijde trochu mimo. Pan Klozík píše, že: "Alfa Defender byla, co se týká celkových vlastností, nejhorší služební zbraň ..." Inu, přesto, že: "...většina návštěvníků akce naopak Defendera chválila." Další výtkou je "poněkud ostřejší průběh výstřelu", ale s tím se autor vyrovná, s čím se nevyrovná je "ostrá rána do ukazováku, přenášená ze spouště při každém výstřelu... Znepříjemňovala mi a posléze znechutila každý následující výstřel." Tak já nevim, budu si asi muset půjčit Berettu Px4 a porovnat. O té totiž píše: "Při střelbě je nepatrně cítit nezvyklá rána do jazýčku spouště, která je cítit na bříšku prstu." No - jak se to dá taky napsat, že?
No, já opravdu nevim, s Alfou z Leika jsem nestřílel, ale ostrá rána do ukazováku při každém výstřelu se mé Alfy netýká. Jsem tedy rád, že mám pistoli, jejíž klady jsou: "přijatelné rozměry a hmotnost, které umožňují snadné nošení, solidní ergonimie rukojeti a kapacita zásobníku."
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 02 čer 2008 23:26

Autor testu se zjevně naprosto neobjektivně zaměřil na kriteria jež jsou stěží hodnotitelná.Podle mně věděl dopředu kterou zbraň vyhodnotí jako nej.Tento odborník bude ignorant a pokud by chtěl nechám ho udělat test u nás a všechny vás pozvu jako dozor.To budou výsledky hnedle jiné. :wink:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Petin00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petin00 » 03 čer 2008 14:16

U pana Kozlíka všechny jeho recenze známe a ještě jsem od něj neviděl kloudný článek a myslim,že nejsem jediný kdo si to myslí..
kokoweet

Příspěvek od kokoweet » 03 čer 2008 18:11

Dnes jsem zase vystrilel 50 naboju range safe ammo z alfy, jeste predtim par magtechu, na mirenou a skoro vsechno do cernyho i pri uchopu jednou rukou. O kopani do prstu spousti tady ctu poprve. Ta zbran kopne celkove, ale ze bych si vsiml kopance do prstu?Ani nahodou. Takze si posledni streleckou revue nekoupim, i kdyz jsem to mel v planu a napisu jim nejspis rozhorceny majl urazeneho stastneho majitele
Odpovědět