Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
spider74
....

Příspěvek od spider74 » 13 bře 2008 20:03

jsem trémista co se závodů a soutěží týče takže se obávám že bych asi vyhořel být to na závodech........, ale ještě nikdo nenapsal jestli má zkušenosti se závody v Orlové co jsem předestřel i s termíny nahoře a už se někdy zúčastnil.. :?: :?: :?:

jinak našel jsem nějaké stránky ale ten kalendář akcí tam mají ještě z loňska. Ten nový jsem napsal o stránku dřív....
mapa
http://msk13.unas.cz/mapa.html

NEVER RUN AWAY FROM SNIPER, YOU WILL ONLY DIE TIRED
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 15 bře 2008 20:40

A jsou tu výsledky dnešního zápolení v malé odstřelovačce - vše na http://www.strelectvi.info/mao_soutez/
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 16 bře 2008 07:42

Dodatek k Swdr. komentáři:
... na tváři lehký smích, hluboký v srdci žal... jak by klasik charakterizoval moje pocity po ztraceném závodě. Věřím, že si z mých chyb odnesou jisté poučení ostatní závodníci, případně adepti této disciplíny, proto tady odhalím své "ledví" i při vědomí, že toho dokáže využít i "konkurence".
Zdá se skoro nepochopitelné, že po tolika letech střílení jsem dokázal na sebe navrstvit tolik seků:
1. Je staré pravidlo, že se nikdy nechodí trénovat těsně před závodem. Já jsem ale ještě letos nevystřelil jedinou ránu na terč rukojmí, kromě toho jsem potřeboval vyzkoušet nový palm rest, přičemž ve čtvrtek u nás bylo počasí, v němž se nedalo seriózně střílet. Zbýval tedy pátek před závodem. Takže jsem stál před rozhodnutím jít do závodu s ne zcela vyzkoušeným vybavením nebo prostě porušit tohle pravidlo. Výsledky z tréninku byly více než uspokojivé - na rukojmí 89, vstoje rovněž 89, vsedě 95. Vše vypadalo velice pohodově, klid před vstupem do závodu, nicméně někde vzadu v hlavě hlodala myšlenka na dost solidní výsledek v závodě.
2. Mezi tím mi zavolal kámoš s nabídkou na možnost získání další, velmi kvalitní zbraně. Místo toho, abych se touto problematikou začal zabývat až po závodech, nastoupil jsem do problému "po hlavě", čímž jsem si rozhodil koncentraci.
3. V den závodu pozdní odjezd a nutnost dohánění času po cestě.
4. Nástřel proběhl v pohodě - 9, 10, 10, 10, 10 - jdu do závodu, 1. rána velmi pečlivě zamířená na rozhraní 9/10 "teroristy", výsledek - zásah centr 10, ale při zvětšení 24x vypadající, že byl líznut "rukojmí", což místo 10 znamená -7. Fatální vstup do závodu - adrenalin na vrchní hranici. Další rány nedokážu jednotlivě analyzovat, jen vím, že přestože jsem se snažil mířit velmi pečlivě, každá druhá šla jinam, než jsem předpokládal. Totálně odešel odhled. Kromě toho jsem položku značně podcenil, protože jsem nepostavil pozorovák, "přece to uvidím v puškohledu.." - figu borovů. Poslední místo v položce.
5. Na obrazce slušně odmířená 9, následuje padák 6/6 - ztráta důvěry ve střelivo - výměna krabičky (stejná značka, typ i serie), následuje serie desítek a následně 0 na obdélníček, přestože jsem si nebyl vědom chyby. Totální demotivace, úvahy o ztraceném závodě, následné upnutí se na možnost zvrácení situace v polohách. Další neúspěchy vleže byly jen odrazem stavu a situace.
6. Stoják - nejsilnější disciplína, myšlenky na úspěch. 1. rána 8 - nicmoc. Následuje 9 - skvělý! - v tom okamžiku pocit třesu v kolenou výsledkem je 0 po ráně odpálené v nekontrolovaném pohybu zbraně. Podobný problém se projevil ještě u 5. rány - opět 0. Výsledek 67 se dvěma nulami bylo maximum, které se dalo vytěžit. S pocitem - všechno je v p**eli, všechno jest po**áno - nástup do klečáku, resp. do sedáku.
7. 84 v této situaci je průměr, jenže celé startovní pole v téhle položce šlo velmi nahoru a střílet osmičky je cesta do hlubiny výsledkové listiny
8. Po rozladění z výsledku po střízlivé úvaze rezultují následující závěry:
A) nikdy nestřílet těsně před závodem na body - maximálně sušit.
B) střelecké záležitosti nesouvisející se závodem řešit až po jeho skončení
C) nepodceňovat žádnou položku a pozorovák stavět vždy.
D) nepodléhat syndromu neúspěšné první rány
F) překontrolovat zbraň, vyčistit - mám pocit, že nepřesné rány byly způsobeny dlouho nečištěnou zbraní. Už předběžná kontrola ukázala totálně zasviněnou komůrku vytahovače a vyhazovače - což může mít vliv na vývin rány. Dále zajet zbraň a obětovat krabičku závodního střeliva na vyvrácení nedůvěry ve střelivo (sortované R50).
G) řešit výsledky a dělat závěry až po ukončení střelby
Do Prahy mám ještě hodně práce, ale musí to být lepší. :D :D Kdo chcete, vezměte se z toho poučení, vy ostatní to berte, že jsem se potřeboval vykecat. Nicméně se domnívám, že rozbor neúspěšného závodu by měl pro sebe dokázat udělat každý střelec. Doufejme, že následuje odraz ode dna. :twisted:
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 16 bře 2008 10:04

Hezky rozbor, urcite pro mnohe poucny - pridal jsem jej ke komentari tohoto zavodu.

Jinak bych hlavu nevesel, pokud pracuje prislovi "prvni vyhrani - z kapsy vyhani" i naopak, mas se na co tesit :) .. a to ma i Honza, ktery vyhral.. :wink:
frana

Příspěvek od frana » 16 bře 2008 19:34

Zdravím, myslím, že na výsledku Harpa se mohlo podepsat také to, že spolu se Sidewinderem měli "na hrbu" celou organizaci soutěže včetně vyhodnocování (patří za to oběma a dalším, kteří pomáhali velký dík).
Bylo to bezvadný, pohodový střílení na který zas rád přijedu.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 16 bře 2008 21:54

Pravdou je, ze poradat takove zavody (terce, pocitani, rozhodcovani, ...) by byla poradna fuska i kdyby clovek nestrilel, takze kdyz k tomu jeste chci soutezit, je to fofr. Ale ma to i sve vyhody - clovek nema cas myslet na to, ze je nervozni :lol:

A navic - lidi kteri nam pomohli je vice, jmenovat nebudu abych na nekoho nezapomel .. takze diky patri vsem - tahle soutez je proste nasim spolecnym dilem a doufam, ze se bude libit i dale..

V dubnu se bude strilet v Praze a bez poloh, takze snad se objevi dalsi novacci. Harp to urcite rozdycha a pristi soutez bude zase "ready". Jinak pripominam, ze v konecnem zuctovani Ligy v male odstrelovacce se budou pocitat pouze ctyri nejlepsi umisteni ze sesti zavodu - takze je o co hrat - v Hradci nam vysel klub SSK Trebes hodne vstric a tak jsme usetrili nejake penize, ktere bychom radi pouzili na nakup krasnych poharu pro prvni tri mista v lize!
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 16 bře 2008 22:16

čus 8) i přesto, že se mě nedařilo :!: ale na druhou stranu kdy se mě v MaO dařilo :lol: :lol: musím podotknout, že SUPER ale stejně to Sulkou střílet nebudu :wink: prostě se s tou 45šťourou naučím a hotovo :? :?
Néé vážně bylo to DOBRÝ a za měsíc v Práglu zduř.
PS: a rozbor své střelby sem raději nedám asi tušíte co by toho bylo když jse byl někde dalších 5 fleků od Harpa směrem dolůůůů :lol: 8) :lol:
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 16 bře 2008 22:23

No mozna by si FOXi mohl vzit do Phy svou BR pusku, at se muzeme v lezaku pomerit se sestavou "puska-strelec" .. ktera umi v BR nastrilet 250b! .. a kdyby prisel i Shiva, mohli by byt v soutezi dva takovi borci, to by byla vubec parada!

Co Shivo, neprijdes si s nami do Prahy vystrelit?
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 16 bře 2008 22:31

:shock: :shock: No už jsem o tom přemejšlel ale příjde mě, že je to prostě závod Malorážná odstřelovačka a BR speciál, (který mimochodem dnes na finále zimní ligy 249 a 7x a winner :shock: ) není pro tuto soutěž 8). Ale když by bylo nějaké vložené kolo MaO mimo ligu tak jí klidně přivezu, uvidím a zvítězím :roll: :lol: :shock: :wink: 8)
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 16 bře 2008 22:41

Tak jo domluveno - v Praze strilis vse dvakrat - s BR specialem mimo soutez .. at je sranda!

Kdyz nastrilis lip nez winner, budeme rikat, ze BenchRest je jen o vybaveni, kdyz ne, budeme to rikat taky, ale dodame, ze kdyz dobrou pusku vezme do ruky drevo, je to v pr... :lol: :lol:

Gratuluji k vitezstvi v BR .. zimni ligu jsi vyhral?
sportovec

Příspěvek od sportovec » 16 bře 2008 22:43

Přesně tak, pořádání soutěže je týmová práce. Každý něco a celé to klape na jedničku. Za měsíc bude šest ležákových položek, tak musíme trochu se slečnou Irmou potrénovat :)
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 16 bře 2008 22:48

:D :D si dělej srandu a fakt MaO budu střílet Anschütz 1913 BR special :roll: :roll: jinak trochu OT zimní ligu jsem vyhrál :shock: :shock:
takže na to řeknete co :!: no přece, že to je o vybavení a i poleno jako já to může střílet :lol: :lol: :lol: dělám si srandu :wink: ale Vy ne co :?:
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 16 bře 2008 23:08

BR jsem si zkusil jen jednou, ale myslim ze i lidem bez teto zkusenosti je jasne, ze kdyz treba fouka a musis odhadnout vitr, tak Ti super puska nepomuze.

Na druhou stranu, kdyz vidim nektere "meteorologicke pomucky", ktere strelci pouzivaji (praporek, co ukaze nejen smer, ale i silu vetru a pak uz staci jen kalkulacka a doklikat) - pak zacinam i o tomto pochybovat..

Nebo spousteni - to je vzdy na strelci a nervozni clovek, nebo netrenovany, to proste musi obcas "po..." .. ale tuhle jsem treba videl jednoho BR strelce, jak na sve pusce testoval dalkovou spoust od fotoaparatu - tak to uz je moc - to je v BR povoleno? .. snad ne..?

Ale to je OT - hlavni je, ze jestli chces, klidne pro zajimavost tu BR pusku na pristi zavod vezmi a zkus..

A k tomu vitezstvi v BR lize gratuluji - budu Ti fandit pri reprezentaci nasi republiky na mezinarodnich soutezich!
qwer

Příspěvek od qwer » 17 bře 2008 06:21

Neříkal ten BR střelec náhodou, že trénuje na Mao v H.Branné? :D
Harry

Příspěvek od Harry » 17 bře 2008 09:33

Já jsem to taky tentokrát pěkně prošvihnul :lol:

Bohužel cítím že prostě 456 není s přesností na takové úrovni jako Suhlky a když jde o střelbu vleže na body, tedy na přesnost, tak mi to opravdu lehce připomíná BR vleže :P

Akorát když se střílí polohy, kde ta samotná přesnost zbraně ztratí svou důležitost - tam se s 456 a 452 chytáme, ale to už nic nezachrání...

Nicméně to zdaleka neznamená, že bych chtěl přejít na jinou, víc terčově přesnou zbraň - naopak... O to víc se musíme snažit :wink: Chceme střílet "malou odstřelovačku" a tomu podřizujeme zbraně, optiku, vybavení a přístup. Se svou 456 třeba vím že naklikám do 200m a lze nastřílet líp než s Dragunovem :twisted:

Harry
Odpovědět