OBRANA PROTI PS?M + pr?vn? ot?zka?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 14 bře 2008 00:08

Popundekl píše:Tak to je potom nejlepší, když pes je takovej tvrďák, pořídit si ho na obranu taky :lol:
Ja som si ho nezadovážil na obranu (na to mám inšie :) ).

kokoweet

Příspěvek od kokoweet » 14 bře 2008 10:28

Proboha proč na obranu proti psům? Copak pes, který uteče majiteli z vodítka hned běží někoho zakousnout? Zbraň je určitě dobré nosit z komplexního hlediska, ale pořídit si ji ,,hlavně" kvůli psům v lese, to je dem.e.nce a těžká...mi kdyby někdo zastřelil psa, tak toho dotyčného *****i s celou famílií. Každopádně já preferuji zásadu, že s každým psem se dá domluvit....
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 14 bře 2008 16:57

2:kokoweet Toto je aj môj názor (a na inom fóre bol za toto viac-menej flame). Ale napriek tomu existujú aj "psi asociáli", ktorí ked sa konečne otrhnú z reťaze tak útočia bez príčiny a bez upozornenia (raz som sa bohužial s takým stretol) a tým sa to dá vysvetliť jedine hrubou silou, čo však neznamená že budem strieľať vždy keď sa bude dať. BTW ten pes "útočník" bol NO.
Popundekl

Příspěvek od Popundekl » 14 bře 2008 18:34

kokoweet píše:Proboha proč na obranu proti psům? Copak pes, který uteče majiteli z vodítka hned běží někoho zakousnout? Zbraň je určitě dobré nosit z komplexního hlediska, ale pořídit si ji ,,hlavně" kvůli psům v lese, to je dem.e.nce a těžká...mi kdyby někdo zastřelil psa, tak toho dotyčného *****i s celou famílií. Každopádně já preferuji zásadu, že s každým psem se dá domluvit....
... i s celou familií... ještě že je tam těch pár teček, jsou vzácné chvilky, kdy si myslím, že by se u vydávání ZP měly udělat přísnější pravidla...

Známej myslivec střílí každýho psa, kterej je v lese "navolno".
Když jsem mu to vytkl, ríkal "Přijedou sem na chatu na víkend pražíci a vypustí pudla navolno, mám tu zahnízděný kačeny, on je vyplaší, když se za chvíly kačena vrátí, odžene je znovu a ony už se do hnízda nevrátí. Pes navolno je škodná. Dělá mi škodu v revíru..."
Každý majitel si musí svého psa zvládat a mít ho pod kontrolou. Spousta lidí k tomu přistupuje zodpovědně, měl by se každý rozmyslet jakého psa zvládne a jestli má čas se mu věnovat, ale majitel blbec = pes blbec.
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 15 bře 2008 09:50

jsou vzácné chvilky, kdy si myslím, že by se u vydávání ZP měly udělat přísnější pravidla...
:wink:
BTW
kdyby někdo zastřelil psa, tak toho dotyčného...
Na splnenie tejto hrozby dotyčný nemusí mať ani ZP nemyslíš?
Bobby_s_Lugerem

To Popundekl

Příspěvek od Bobby_s_Lugerem » 15 bře 2008 13:31

Myslím, že na každou svini se vaří voda, tedy i na Vašeho "vypečeného kamaráda myslivce." A je jen otázkou času, kdy mu někdo udělá "bebí". Nerad to říkám, ale tito "myslivci" by měli být shromažďováni v Osvětimi. Pardon za expresivní reakci.
Matěj

Re: To Popundekl

Příspěvek od Matěj » 15 bře 2008 15:46

Bobby_s_Lugerem píše:Myslím, že na každou svini se vaří voda, tedy i na Vašeho "vypečeného kamaráda myslivce." A je jen otázkou času, kdy mu někdo udělá "bebí". Nerad to říkám, ale tito "myslivci" by měli být shromažďováni v Osvětimi. Pardon za expresivní reakci.
Tak pod to se podepíšu.
Sice je to silně OT, ale pravděpodobně retardovaného myslivce štve, že mu pes vyplaší kačeny při hnízdění, tudíž se nevylíhne dost mláďátek a on nebude mít co na podzim vraždit.
To je zvrácenost a ne že ne.
Naposledy upravil(a) Matěj dne 15 bře 2008 17:59, celkem upraveno 1 x.
Zakk

Příspěvek od Zakk » 15 bře 2008 17:01

tak kdyby mě někdo zastřelil psa v lese a z důvodu že mu plaší zvěř,tak ho na místě za.... Chodím dost často do lesa se psem a na volno a už jsem pár pánů v zeleném potkal a vždy bez problému-možná to bude tím že mě pes poslechne na slovo-a nebo tím že dost lidí má z vlčáků respekt :lol:
J.Laser

Re: To Popundekl

Příspěvek od J.Laser » 15 bře 2008 18:01

Matěj napsal:
Tak pod to se podepíšu.
Sice je to silně OT, ale pravděpodobně retardovenáho myslivce štve, že mu pes vyplaší kačeny při hnízdění, tudíž se nevylíhne dost mláďátek a on nebude mít co na podzim vraždit.
To je zvrácenost a ne že ne.[/quote]

Takže pitomý pes pitomého majitele může klidně zapříčinit smrt mnoha mláďat,ale sám si ji v žádným případě nezaslouží.
Já psy nestřílím protože je to zakázané zákonem,ale fotím je a filmuji i s majiteli. No a tak jednou za čtrnáct případů ten chudák pejskař nemá žádného kamaráda na úřadu a tak slízne mastnou pokutu. A mezitím blbý čoklové utýrali(protože málokdy něco zakousnou) několik srnčat a malých zajíčků.
Osobně proti dobře vychovaným psům nemám ani to nejmenší.
Naposledy upravil(a) J.Laser dne 16 bře 2008 09:40, celkem upraveno 3 x.
Aquila non captat muscas
Matěj

Příspěvek od Matěj » 15 bře 2008 18:09

Už jsme někde úplně jinde a ne u původního téma.
Pokud někdo chce diskutovat o myslivosti, respektive o myslivcích ( u mnohých z nich to nemá absolutně žádnou souvislost se slovem myslet ), nechť založí nový thread.Velmi rád mu do něj něco vložím.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 15 bře 2008 18:27

Chlapci vraťte se k tématu (mmj.taky jsem retardovaný že dělám myslivost???) :wink:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Bobby_s_Lugerem

To: J.Laser

Příspěvek od Bobby_s_Lugerem » 16 bře 2008 08:52

Pane kolego, tedy Vy máte otřesnou češtinu... Pokud takto filmujete či fotíte osoby, s takto pořízenými záznamy nakládáte - tím, že je např. shromažďujete- a pak subjekty na záznamech udáváte (byť i správním úřadům), jste na tom z hlediska právní kvalifikace pro společnost nebezpečného/nežádoucího jednání mnohem hůře, než tito "pejskaři." Oni se totiž, možná, dopouštějí přestupku(ů); Vy pak zcela určitě trestného činu...
J.Laser

Příspěvek od J.Laser » 16 bře 2008 09:30

Prosím přestaňte na mě útočit...nic vám nedělám.
Aquila non captat muscas
Popundekl

Příspěvek od Popundekl » 16 bře 2008 10:03

Aby jsme to přiblížili tématu. Takže myslivec ze zákona, pokud bude koukat na psa, kterej dáví srnče, může jen čekat, až to psa přestane bavit a polomrtvé kůzle případně dorazit a odnést???
A co třeba kdyby psa chtěl odehnat a pes na něj zaútočil? Ač je to sic pod "kontrolou" histerické paničky, která vlastní velké bojové plemeno, které neudrží ani na vodítku, proto ho raději pouští navolno?
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 16 bře 2008 11:04

Myslím že toto si buď nepochopil, alebo chceš zaviesť diskusiu úplne inde.
Je tam voľakde zmienka o tom že pes "pytliači"?

A s tými "bojovími" plemenami choď už niekde ...

Obrázek
Rottwailer je služobné plemeno od roku 1920 (tuším), pred tým to bol pastiersky pes.
Odpovědět