OBRANA PROTI PS?M + pr?vn? ot?zka?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Richit
Re: To: J.Laser

Příspěvek od Richit » 16 bře 2008 13:03

Bobby_s_Lugerem píše:..Pokud takto filmujete či fotíte osoby, s takto pořízenými záznamy nakládáte - tím, že je např. shromažďujete- a pak subjekty na záznamech udáváte (byť i správním úřadům), jste na tom z hlediska právní kvalifikace pro společnost nebezpečného/nežádoucího jednání mnohem hůře, než tito "pejskaři." Oni se totiž, možná, dopouštějí přestupku(ů); Vy pak zcela určitě trestného činu...
bullshit :)

Popundekl

Příspěvek od Popundekl » 17 bře 2008 10:40

Pokud takto filmujete či fotíte osoby, s takto pořízenými záznamy nakládáte - tím, že je např. shromažďujete- a pak subjekty na záznamech udáváte (byť i správním úřadům), jste na tom z hlediska právní kvalifikace pro společnost nebezpečného/nežádoucího jednání mnohem hůře, než tito "pejskaři." Oni se totiž, možná, dopouštějí přestupku(ů); Vy pak zcela určitě trestného činu...

:lol: já bych takové záznamy poskytl rovnou televizi Nova. Moc rádi to odvisílají a možná si přijdete i na honorář :wink: [/quote]
Zuzana

Příspěvek od Zuzana » 20 bře 2008 13:05

Známej myslivec střílí každýho psa, kterej je v lese "navolno".
Když jsem mu to vytkl, ríkal "Přijedou sem na chatu na víkend pražíci a vypustí pudla navolno, mám tu zahnízděný kačeny, on je vyplaší, když se za chvíly kačena vrátí, odžene je znovu a ony už se do hnízda nevrátí. Pes navolno je škodná. Dělá mi škodu v revíru..."

Znamej asi moc nezna zakon o myslivosti co ?
Bobby_s_Lugerem

To: Richit

Příspěvek od Bobby_s_Lugerem » 20 bře 2008 13:15

No, já bych to jako tr. čin posoudil. Dokonce jako trvající:-). Jestli chodí informovat denně, o nevinných lidech. Vůbec bych to nehrál na § 11 Občana... Ale rovnou do trestu....
Popundekl

Příspěvek od Popundekl » 20 bře 2008 13:34

Abych to upřesnil. Samozřejmě nikomu nestřílí psa, který jde pánovi u nohy. Ale pokud pán pustí psa v lese navolno a pes na chvilku "odběhne"...
Je potom těžko dokazatelné, že pes nechytl stopu a neštval nějaké zvíře. Nesouhlasím s takovým jednáním, ale žádnej pejskař se mu ještě nepostavil.
Vik

Příspěvek od Vik » 20 bře 2008 14:31

Vono je to furt lidech. Myslivci sou od lidí kteří psi nechaj uplně na pokoji až po magory co zastřelí děckám kokra na vodítku, a pejskaři sou od lidí, co maj čivavu celou dobu na vodítku až po lidi co vykopnou ohaře u lesa z auta a počkaj až se za hodku vrátí. Nějak nevím co na tom chcete stále řešit. Většina je normální, no a občas se srazí vůl s volem a je to rána že to slyší i tvnova a udělá z toho exemplární případ.
J.Laser

Re: To: Richit

Příspěvek od J.Laser » 20 bře 2008 23:47

Bobby_s_Lugerem píše:No, já bych to jako tr. čin posoudil. Dokonce jako trvající:-). Jestli chodí informovat denně, o nevinných lidech. Vůbec bych to nehrál na § 11 Občana... Ale rovnou do trestu....
Tohle přeci není o nevinných lidech podle § 174 tr.z. ani o § 11 O.z.
Já nepořizuji záznam toho jak občan v lese kaká. Ale důkaz o přestupku podle zákona na ochranu zvířat §246. Když uteče pes a ocitne se mimo vliv svého vůdce tak téměř vždy naplní skutkovou podstatu §114.Stačí když vyžene bažantí slepici z hnízda. Jak má tedy ochránce získat důkaz aniž by s sebou neustále vodil policajta?
V každém supermarketu tě filmují po celou dobu tvé návštěvy a záznam uchovávají pro důkazní řízení pro případ soudní pře. Dáváš snad souhlas vedení prodejny,že takový záznam smí pořizovat?
Tak mi sděl jaký trestný čin páchám.
Aquila non captat muscas
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 21 bře 2008 01:32

Dáváš snad souhlas vedení prodejny,že takový záznam smí pořizovat?
Pri vstupe je upozornenie (piktogram - niekedy aj text) že objekt je monitorovaný :wink: .
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 21 bře 2008 07:17

ALKAJ píše:
Dáváš snad souhlas vedení prodejny,že takový záznam smí pořizovat?
Pri vstupe je upozornenie (piktogram - niekedy aj text) že objekt je monitorovaný :wink: .
Ten tam je kvůli možnému porušení občanského zákoníku. To, že obchod smí uchovávat záznamy z kamerových systémů a za jakých podmínek tak smí činit je uvedeno v zákonu o ochraně osobních údajů. Znaje podmínky v několika řetězcích, myslím, že i ti porušují tento zákon (protiože nehlásí, že zpracovávají osobní údaje).

Já osobně si myslím, že ten trestný čin opravdu pácháte, za což Vám může být udělen trest ve výši do 3 let nepodmíněně (viz §178, odst 2).

Chápu důvod proč něco takového děláte a cítím s Vámi sympatie. Nikdo si nechce nechat mařit svou práci. Takže Vám tiše držím palce. A přeju, aby se Vám nikdo nepostaral o potíže.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Bobby_s_Lugerem

To: HanuIV:-)

Příspěvek od Bobby_s_Lugerem » 21 bře 2008 15:04

:-). Paragraf jste vyslovil první Vy, pane kolego, a patrně správně:-). Na Krajském soudě jsme měli rozpravu, přesunuvší se do pohostinství. Resumé: 4 trestaři kraje: Ano, jest to trestný čin. A na mojí otázku: A páni kluci, není to v souběhu s §209 TrZ. - poškozování cizích práv? Paragraf typický to pro "znásilnění" opilé ženy, co se nemůže bránit... (Nemám otevřené ASPI, ale je to 209, tuším) se kolegové vyslovili, že i to je možná sumsumpce, a že "omyl" ze skutk. post. tohoto t.č. by bylo lze dovodit v tom, že o filmování či focení prostě objekt nevěděl.... Final result: 4 trestaři jednoho kraje si myslí, že toto jednání naplňuje znaky t.č.:-)))). Já sám jsem civilista, jen jsem poštíval:-). R
J.Laser

Příspěvek od J.Laser » 24 bře 2008 07:29

...Co se dá dělat :( zachránili jste mě před vězením a pár nezodpovědných zmetků od pokuty.
Když se to nesmí tak to holt dělat nebudu :evil:
Aquila non captat muscas
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 24 bře 2008 09:43

A co tak zkusit oznámit svou "špijonskou" činnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Pak byste to mohl dělat legálně.

I když na to nemáte žádný právní titul (to je otázka do placu).
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Laymann

Filmování a fotografování osob ....

Příspěvek od Laymann » 29 bře 2008 09:38

Vážení, s vašimi doměnkami o tom zda můžete či nemůžete fotit či filmovat osoby v souvislosti s různým dějem jste "mimo mísu" - samozřejmě můžete ! To co nemůžete je zveřejnit je bez zákonného důvodu !. Pokud však dokumentujete přestupek, či trestný čin pak zákonný důvod nejen že máte, ale současně máte i zákonnou povinnost takový čin oznámit ( a s tím souvisí i dokazování, tudíž potažmo musí být taková dokumentace orgány činnými v t.ř. přijata). Oznamovací povinnosti se sprostíte v případě, že byste tím vyvolali "něco" vůči své osobě či osobám blízkým.
Pokud se jedná o zákon o myslivosti a usmrcování psů v honitbě, jsou pro to stanoveny nejenom zákonné podmínky, ale zejména oprávnění k tomu mají pouze myslivecká stráž a myslivecký hospodář, kteří, a na to si dejte pozor - jsou při výkonu této činnosti veřejnými činiteli (stejně jako policicie !), takže jejich napadení jinou osobou (jakékoliv) bývá velmi tvrdě oceněno soudy ! Proto si silná slova raději v takových situacích ušetřte.
Bobby_s_Lugerem

To: Layman

Příspěvek od Bobby_s_Lugerem » 30 bře 2008 18:56

Asi se mýlíme. Ale je nás tady pár právníků, což Vy rozhodně nejste:-). Nic ve zlém:-). S učitostí je rozhodně mylný Váš názor, že fotodokumentace - či "důkaz jiný" musí být správním orgánem přijata jako důkaz (či v jiném řízení jako důkaz). Ne, tak tomu v žádném případě, bohudík, není... Správní úřad má, i dle nového spr. řádu (§ 52 zákona č. 500/2004 Sb.) možnost správního uvážení. A platí pro něj, stejně jako v (např. civilním) procesu pro soud, tzv. volné hodnocení důkazů - co za důkaz přjme, je jen věcí soudu...:-). Ale to jsou přeci fundamenty práva, co vědí studenti na gymplu ve třeťáku... Rovněž neudržitelný je Váš názor, kdy mám zákonnou oznamovací povinnost:-). Přitom je to v zákoně naprosto jasně psané... Konkrétně v §168 zákona č. 140/1961 Sb., trestní zákon. Stejně tak oprávnění myslivecké stráže, uvedené v §14, odst. 1, písm. e) z.č. 449/2001 Sb., ve znění p.p., kogentě (a taxativně) vymezuje podmínky odstřelu psa - jde-li tedy klidně prostředkem lesa řáholce dobrman, v tlamě cigaretu zn. Camel a pod tlapou nedělní Aha, tak ho střílet nikdo nemůže. Protože dobrman nepronásleduje zvěř. A když ho zastřelí, tak má jako problém, a jako veřejný činitel problémů fůru... Závěrem Vás prosím, nekažte bludy:-).
Naposledy upravil(a) Bobby_s_Lugerem dne 30 bře 2008 19:40, celkem upraveno 4 x.
predator

Příspěvek od predator » 30 bře 2008 19:14

V prvý řadě by si páníčci neměli pořizovat psa, když nejsou schopný ho vycvičit a uhlídat. V druhý řadě by si myslivci konečně měli uvědomit, že les a to co je v něm není jen jejich a neexistuje to jenom pro jejich zábavu. Toť můj názor.
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
Odpovědět