OBRANA PROTI PS?M + pr?vn? ot?zka?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Manurhin

Příspěvek od Manurhin » 26 pro 2007 08:50

Švédská policie se s psíkama nemazlí. Nejdřív "pepřákem" potrápili a pak 15ti ranama doslova popravili.

http://youtube.com/watch?v=h50TR3dWz0k

Jinak já osobně jsem byl pokousán od psa dvakrát a mohu potvrdit, že to není příjemný zážitek. Asi ti dotyční psi měli svůj den, pač jsem jim nabízel kousek masa a místo toho mě pokousali :(

2× .357 Magnum, 1× .44 Rem. Magnum, 1× .22 LR HV, 1× 7,62x25 Tokarev
Ješťer

Příspěvek od Ješťer » 29 pro 2007 22:36

Občas chodím po lese s detektorem kovů. Nosím do lesa elektrický paralyzér v kombinaci s pepřákem. Pepřák je dost účinný proti psovi a i s elektrického výboje mají psi panickou hrůzu. Obojí se dá použít jak proti psu, tak proti agresivnínu páníčkovi. Rozdíl je v tom, že výboj 500 000 Voltů už pes nerozdejchá. :lol:
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 30 pro 2007 13:05

pár ran teleskopem taky ne :twisted: Jen teda jestli je účel toho psa sundat definitívně??? :?: :wink:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Popundekl

Příspěvek od Popundekl » 30 pro 2007 14:47

Já osobně myslím, že pokud půjdu jen tak někde po lese, tak pokud se potkám s cizím psem, tak by jsme se na tom určitě nějak domluvili :wink: . Problém nastává, když venčím svého vořecha. Střední špic, taková ta velikost, že když se dohadujem, kdo je doma pánem tak ho přeperu. Každej velkej pes si myslí, že si musí do toha mého malého psa kousnout. No a to já mu pochopitelně nechci dovolit. A pokud si cizí majitel toho svého psa nezvládá, nemá ho na vodítku a s košíkem a cizí pes mě napadne mého psa tak do něho budu kopat, šťouchat klackem a stříkat slzák... a když nic z toho nepomůže, tak ho i budu možná muset i odstřelit.
Lettow-Vorbeck

Příspěvek od Lettow-Vorbeck » 11 bře 2008 18:04

Pardon, nemám čas pročítat patnáct stránek , ale uvažoval tu už někdo o útočném noži v pravé ruce a levé omotané bundou? :?:
Čtu v poslední době tak strašné věci o kouření, že jsem se rozhodl přestat číst. - Winston Churchuil
PB
Odborník na zbraně

Příspěvek od PB » 11 bře 2008 18:13

tak pokud kdyz na tebe vylitne za rohem pitbul si stacis sundat bundu a omotat si ji ruku tak proc ne ze? :lol:
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
Matěj

Příspěvek od Matěj » 11 bře 2008 19:09

Mám pita, kterej „překousne puk“ a při „kousačce“ na mne mi přes kousací rukáv rozmačkal na ruce hodinky.Takže tu omotanou bundu bych ani nezkoušel.Teda pokud to není ruskej vaťák.

A přímo k věci - pepřák, kterej omylem rozkousl, mu nečinil sebemenší potíže.
Takže jestli by šlo do tuhého, radím střílet a nezkoušet žádný napodobeniny.
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 11 bře 2008 19:13

Vždycky bude lepší prokousnutá ruka, než jeho zuby v břiže potažmo krku. Ale co na mě zaútočí, to se rozhodně nebudu snažit mírovou cestou přesvědčit aby to toho nechalo. To je jen ztráta času, která snižuje moje vlastní šance
Popundekl

Příspěvek od Popundekl » 11 bře 2008 20:36

Já myslím, že "připravit se na nějaký útok" je kravina. Pokud bych nosil nůž, na obranu, našel bych si nějakou školu boje s nožem, zkusil bych (pokud by šlo o obranu před psy), zajít občas na cvičák a trochu se seznámil s výcvikem a útoky psa. Rozhodně je na nic, diskutovat o tom co je v dané situaci dobré. Brožurka může radit, že nejlepší je nechat psa zakousnout do slabé ruky, nejlépe mu nacpat loket do tlamy, aby na stoličky šly kosti "po délce", silnou ruku držet u těla s nožem a dvakrát bodnout zespoda do břicha, na "psí solar", širší stabilní postoj, slabou ruko volně pozvednout před tělo lehce mávat a co nejvíc zatnout před kousnutím... ale nikdo neví co psa napadne a jako na potvoru nemusí bejt pes cvičenej na rukáv a ani nevíme jaká rasa...
Ale určitě je lepší mít nůž než nic.
Kvakoš

Příspěvek od Kvakoš » 11 bře 2008 22:16

Matěj píše:Mám pita, kterej „překousne puk“ a při „kousačce“ na mne mi přes kousací rukáv rozmačkal na ruce hodinky.Takže tu omotanou bundu bych ani nezkoušel.Teda pokud to není ruskej vaťák.

A přímo k věci - pepřák, kterej omylem rozkousl, mu nečinil sebemenší potíže.
Takže jestli by šlo do tuhého, radím střílet a nezkoušet žádný napodobeniny.
Ten puk...bych rád viděl....
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 11 bře 2008 22:56

No neviem, ale napr u APBT by som si nerád nechal zahryznúť aj do slabšej ruky - to je ako strčiť ruku do lisu :) tieto psy majú ozaj ohromnú silu v čelusťiach. A ešte musím poznamenať, že tieto psy idú až do konca (nevedia sa šetriť a to aj pri hre) a sú rýchle.
A ako šťastný majiteľ takéhoto psa môžem potvrdiť že sú to úžasné psy (myslím ako spoločík, NIE ako bojovník).
Popundekl

Příspěvek od Popundekl » 12 bře 2008 12:52

Tak to je potom nejlepší, když pes je takovej tvrďák, pořídit si ho na obranu taky :lol:
Lada

Příspěvek od Lada » 12 bře 2008 14:38

no já bych se taky nerad nechal hryznout, ale když na to dojde tak radši nastavím tu slabší ruku než aby mě skočil po krku atd.. a pokuď bude možnost a čas na přípravu kdy nevím jestli pes zaútočí či ne tak si tu bundu kolem té ruky taky obtočím sice mě to ruku úplně neochrání, ale aspoň trocha pomůže...
Kvakoš

Příspěvek od Kvakoš » 12 bře 2008 15:19

ALKAJ píše:No neviem, ale napr u APBT by som si nerád nechal zahryznúť aj do slabšej ruky - to je ako strčiť ruku do lisu :) tieto psy majú ozaj ohromnú silu v čelusťiach. A ešte musím poznamenať, že tieto psy idú až do konca (nevedia sa šetriť a to aj pri hre) a sú rýchle.
A ako šťastný majiteľ takéhoto psa môžem potvrdiť že sú to úžasné psy (myslím ako spoločík, NIE ako bojovník).
Lis,tak to je můj rotvík-Dorotka.... :lol:
Popundekl

Příspěvek od Popundekl » 13 bře 2008 17:29

S tím překounutým pukem, myslím, že se tu trošku bojoví psi přeceňují. Určitě ho nepřekousl jedním chňapnutím, ale "přežvejkal". Kdybych měl nůž, tak bych si toho psa na ruce dlouho nenechal :lol: .
Pes by chňapnul, zakousl se (špičákama, řezákama) a pak, až si posadil ruku na stoličky a cukáním do strany nebo dozadu ruku třeba ukousl.
Ale mrtvej pes nekouše. Jinak, přemýšlet o tom je mi proti srsti, mám psy rád a věřím že bych se s ním nějak domluvil po dobrým.
Spíš by mě vadilo že jsou opravdu rychlí a nízký - tzn. jdou zespodu. Kdyby podplul pod rukou, nebo se zakousl do rozkroku... radši nedomejšlet :lol:
Odpovědět