Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
qwer

Příspěvek od qwer » 02 bře 2008 08:53

No nádherný rozměry terčů. Kdysi jsem ve Vinařicích střílel vstoje na pevný terč "běžící liška" 50m jen pomocí dioptru. To bylo žužo. :D :D

Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 02 bře 2008 09:08

:lol: Baldo neves hlavu .. v Hradci to nebudou na stojaka zadna zviratka, na ktera nejsi zvykly .. bude tam figura, tu mas najetou :) .. urcite to bude lepsi a budes bojovat o druhe misto - prvni ma zarezervovane Harp (ma na stojaka specialni sadrovej oblek) :lol:

Jinak se ani nedivim, ze v takovym pocasi pod psa, jsi strilel pod prase :lol:
Smazaný uživatel 111

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 02 bře 2008 15:19

Harp : díky za vyčerpájící rozebrání chyb při postoji :idea:
Na zvířatka poprvé a optika je povolena max. 6X tak že desítku na barevném terči liška jsem fakt jen tušil a u techto zavodu se na head shot nehraje :lol: (přerušení jařmového mostu a prodl. míchy by furt bylo za 0b. :cry: )
Sudewider : do Hradce samo dorazim a nejakej sadrovej oblek taky odleju :twisted: :twisted:
Počasí bylo fajn střílelo se v hale ....jen občas problikávala svetla jak čez vypínal kraje od přívodu proudu.
golfkiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfkiller » 02 bře 2008 15:59

dneska jsem byl ve slejváku a uragánu poprvé střílet s malorajdou :D Ted jsem zjistil od Baldy že do dioptru jsem koukal uplně na lejno . Zatil jsem zkusil 3 náboje ,rex,sb st,a eley . Jako ty rexy chodili skvěle dokonce jsem dal i pěknej soustřel s nima . SB st na hovno a pak eley dost dobrý . American eagle jsem dal jen 3 na plechovku ale jsou celkem našlapnutý nebo mi to aspon připadalo
Na světě připadá jedna zbraň na každého dvanáctého člověka, otázkou je... Jak ozbrojit těch jedenáct ostatních?

[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
spider74

Střelivo

Příspěvek od spider74 » 02 bře 2008 19:36

Ještě než půjdu prvně střílet se svou 456-kou tak jsem trochu brousil na fóru a opravte mě jestli jsem to špatně pochopil........ale vyšlo mi že nejlepší na trénink budou Lapua Standart Club a když o něco půjde tak Lapua Super Club. Špatně na tom nebyli ani Eley Target. Jnak díky za každou radu podpořenou zkušeností co by bylo nejlepší........ :wink:
NEVER RUN AWAY FROM SNIPER, YOU WILL ONLY DIE TIRED
Smazaný uživatel 111

Re: Střelivo

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 02 bře 2008 20:10

spider74 píše: Jnak díky za každou radu podpořenou zkušeností co by bylo nejlepší........ :wink:
Poptej se sveho kolegi s čim střílí ...... Marek ti odpoví že s ničim jinym než Eley Tenex by do zavodu nešel.
Z moji 456 chdej dobre oranžové Eley Xtra a ted testuji Lapua Master , ale nic pres 4kč za ránu jsem zatim nevystrelil , tak že těžko radit.
Plechovka Lapua , nebo Geco Rifle (i Pistol) bude na trenink OK.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 02 bře 2008 20:51

Ja jen doplnim, ze plechovkove Lapua Standard a Lapua Super Club je to same, jen Super Club je baleny po 50-ti ..

Pokud jde o tyhle levne naboje, kdyz mas vybrat mezi Lapua STD, Eley STD, Geco atd.. stejne nejvic zalezi na serii daneho streliva .. nektere serie jsou povedene a s nimi se pak da s trochou rizika nastoupit i k zavodu.

Napriklad Mistrovstvi ČR 2007 v Male odstrelovacce (mizive cile do 50m) vyhral Lubos Bartos (Policie Rychnov n.K.) - ktery nastrilel v mirence 98 a 99b (tedy kdyby neudelal dale chybu, bylo by to za 457b - o 5 bodu lepsi nez soucasny rekord) .. pak sice netrefil jeden bezici cil (20b), ale i tak mu to se stestim stacilo na vitezstvi. Vim, ze jsem se tehdy divil, ze ty super vysledky nastrilel ze sve 456-ky prave plechovkovym Lapua Standard!

http://www.sweb.cz/ssk.trebes/kalendar/2007/celmcr.doc
spider74

střelivo

Příspěvek od spider74 » 02 bře 2008 21:27

Prostě s průměrným střelivem dobrý střelec nastřílí skoro vždycky a toho špatného nezachrání ani to nejlepší střelivo pod sluncem :!:

.....máš pravdu na Marka jsem úplně zapomenul :oops:

jinak zkoušeli jste někdo tuhle docela drahou munici od Winchesteru ?
http://www.bvs.cz/munice_malorazna_win_22_terca.html
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 02 bře 2008 21:40

Tyhle konkretne ne .. ale co jsem zatim mel se znackou Federal, Winchester nebo Remington, vzdy stalo za prd .. nejak uz nemam duveru k temto znackam .. u Rem. a Win. mi pripada, ze to maji spis jen jako doplnek sveho sortimentu a podle toho take vypda kvalita ..

Tusim ze dobre byly jen Federal Gold Medal .. ale nezkousel jsem..
spider74

střelivo

Příspěvek od spider74 » 02 bře 2008 21:50

Asi bude nejlepší vzít 3-4 osvědčené druhy a zkusit co mi bude vyhovovat a toho se potom držet. Taky uvidím co seženu......v Ostravě jsou tak 4 místa kde se dá něco nakoupit ......
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 02 bře 2008 21:53

Pokud jde o ZKM, tak bych nakoupil pouze od ELEY, LAPUA a pripadne RWS (GECO) ..
PaF

Příspěvek od PaF » 02 bře 2008 21:58

2Balda
Kde se strili na takova pekna papirova zviratka? Mas nejaky kontakt, zejm. jde-li o serial zavodu? Lze to strilet samonabijeckou? Se mi zda, ze by to vzhledem k velikosti desitky slo :?:
Smazaný uživatel 111

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 02 bře 2008 23:58

V Liberci. Ano jde o serial zavodu. (propozice sem nejdou vložit :? )
Střílí se podle jakého si Střeleckého řádu ČMMJ (nevim kde je ke stažení)
Se samonabiječkou by nemel byt problem pokud splní ostatní podmínky (vaha 4kg komplet)
Taky se mi zdálo že by to šlo :lol: :cry: :cry:
:::::::::::::::::::::
Nejsou povoleny střelecké kabáty, takže v normálním oblečení. Nejsou povoleny jakékoli rukavice.
Pažba malorážky nesmí mít jakýkoli pohyblivý díl (lícnici, botku), zároveň nesmí být ortopedické a upravované pažby.
Střelivo max 22lr.
Malorážka může mít napínáček.
Tyče zabezpečuje pořadatel soutěže
:::::::::::::::::::::::::::::::::::
jo a puškohled je max. 6X
PaF

Příspěvek od PaF » 03 bře 2008 00:07

Jezkovy voci, Liberec. To je neuveritelne, jak je to vsechno z Brna daleko :roll: . Kdy jsou dalsi kola?
Smazaný uživatel 111

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 03 bře 2008 00:15

Sidewinder píše:Pokud jde o ZKM, tak bych nakoupil pouze od ELEY, LAPUA a pripadne RWS (GECO) ..
Souhlas ...a pokud ti jde o opravdu dobré vysledky (aby si neudelal soustrel jen na 3až4rány a pátá neulétla nekam mimo) Tak minimum od Eley je Club Xtra 2,6kč - od Lapua : Master3,5kč. A od RWS jsou to R-50 (Sidewinderovi oblíbené)
Odpovědět